Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kuba się lubi tulić
Ostatnio na drzemki muszę leżeć z nim i trzyma mi rękę na policzku albo za nos mnie trzynat haha. K śpi wtulony.
Co do leczenia....No więc miał chyba początki łojotokowegp zapalenia skóry, które wszyscy wzięli za AZS i alergię na mlekoa przy LZS nie można natłuszczać ... A przy AZS trzeba. I w ten sposób mu załatwili skórę jak kazali smarować tłustymi.
Od poniedziałku wracamy do zwykłego mm i na razie jest ok a dostaje już 5miarek zwykłego + 2 puramino. A pije... 1200ml dziennie :o1Malinka1, Ewel. lubią tę wiadomość
-
A my dziś kupiliśmy nosidełko,zamówiłam parasolke,bo nie wyobrażam sobie nie mieć jej na wakacjach
. Ciekawa jestem czy Kacpi będzie chciał być noszony w tym nosidełku. Kupiłam też kaszke manne z bobovity. Któras stosowała ? W składzie są oleje i olej palmowy. Kojarzy mi się źle ? Czy tylko utwardzony jest szkodliwy ? Jak to jest ? Chyba że polecacie jakaś inna kaszę manne ? . Dziś właśnie kiepsko się czuje i muszę się napić coli,bo kawy jako tako na codzień nie pije
-
monika30 wrote:(...) Kupiłam też kaszke manne z bobovity. Któras stosowała ? W składzie są oleje i olej palmowy. Kojarzy mi się źle ? Czy tylko utwardzony jest szkodliwy ? Jak to jest ? Chyba że polecacie jakaś inna kaszę manne ? . (...)
Ja też wlasnie kupilam kaszke manne z Bobovity, ale jest to kaszka bezmleczna Porcja Zboz, taka w brazowym opakowaniu i zawiera tylko kasze manne 99,9% i wit B1. Może Twoja kaszka jest mleczna i w skladzie mleka zmodyfikowanego jest ten olej palmowy?
Ja tą kaszkę chcę na początek do zupek dodawać, a ponieważ synek ma uczulenie na mleko, wiec tylko taka mogę na razie podać. Jeszcze nie zaczelam dawać mu tej kaszki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 19:23
-
Do osłonięcia przed słońcem można też kupić taką osłonkę materiałową w tym stylu
https://allegro.pl/oferta/daszek-oslonka-do-wozka-parasolka-sowy-sowa-nowosc-7853500261
Monika - prawie wszystkie mleka modyfikowane (też te w kaszkach) mają niestety olej palmowy. Bebilon Profutura nie ma - dlatego my je używamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 19:58
-
Tez mamy tą wersje cybexa Ferrari ale ja kupiłam bo lubię połączenie czerwieni z czernią a dopieropozniej się zorientowałam ze to Ferarri Hahahaha, daj znac jak ta parasolka się sprawuje, Ja jestem mega zadowolona z mojego nosidła kavka choć narazie nosze po 15-20 min bo niby dłużej nie można nosić jak nie siedzi.
-
Ja planuję podawać Szymkowi takie zwykłe kasze, w sensie nie jakieś specjalne dla dzieci tylko "zwykłą" mannę czy jaglaną. Powoli będziemy zaczynać z tymi kaszami.
Zamówiłam krzesełko do karmienia. Nie do końca takie jak chciałam, ale oby się sprawdziło w "praniu". Przy okazji też doidy cup, ciekawa jestem czy Szymkowi podpasuje
Szymek się obraca z brzucha na plecy już od jakiegoś czasu, ale nie turlika się tylko obraca się jeśli ma taką potrzebę haha czyli już naprawdę w inny sposób nie jest w stanie np. sięgnąć po zabawkę. Na początku tracił równowagę, a teraz widzę, że robi to świadomie, no ale tak jak piszę - musi mieć powódWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 21:00
www.zcukremalbowcale.com -
monika30 wrote:Gewalia do zupek ze słoiczka ?
Monika30, bardziej do tych zrobionych przeze mnie, będę robiła rzadsze i dodawala troszkę kaszki manny. Te ze sloiczka maja juz taką konsystencję jaką zjadaja maluchy, więc z kaszka mogłyby byc troszke za gęste, ale chyba mozna by bylo dodac troche wody wtedy🙂
Ja będę gluten w postaci kaszki wprowadzac powoli, przez 2 miesiace jako dodatek do dań po ok.2-3 gramy, w kolejnym miesiącu 6g, a dopiero potem pełną porcje jako posilek. Mamy juz jedną alergie, wiec wolę teraz wszystko powoli wprowadzac. A Wy jak zaczynacie wprowadzanie kaszek z glutenem?
Cukierniczka, tez kupilam doidy cup i juz probowalam podawac w nim wodę, synek ladnie trzyma kubeczek za uszka jak mu go wloze do rączek, i wklada do buzi, ale jak poczuje wodę, to ja wypluwa😋 Kładę mu pieluszkę pod szyję i tak sobie cwiczy picie z tego kubeczka, prawie cala woda jest w pieluszce🙂 On chyba nie lubi wody, ale musze go do niej przyzwyczajac, a ten kubeczek to ciekawy wynalazek, latwiej mu ta woda do buzi leci🙂
U nas dziś pojawila sie nowa umiejętność, władanie nozek do buzi i ssanie paluszkow, jakie to slodkie🙊🙊🙊monika30, Cukierniczka lubią tę wiadomość
-
Ja juz gluten dawno wprowadziłam , stopniowo małe porcje . Obeszło się bez problemów
Dziś chce podać jogurt naturalny z bananem jako przekąskęchic chic podawałas już jogurt ?
Słuchajcie wczorakszy dzień byl ciężki ,druga czesc młody był z babcia bo ja musiałam iść do pracy - i pierwszy raz bałam się , ze moja mama nie ogarnie takiego marudy ale dali radę .. natomiast noc ...dziecko zasnelo o 20.15 i śpi do teraz ..bez ani jednego stęknięcia na smoczka:) zrobiłam sobie kawę i czekam :p aż się obudzi
1Malinka1, monika30 lubią tę wiadomość
-
Cukierniczka a jakie zamówiłas ?
Tez mam doidy cup ale ostatnio oglądałam relacje p. Alicji Jacz i ona że na początek może się nie sprawdzić i najlepiej zwykły kubeczek kapek np z ikei. Szukałam jakiegokolwiek kapka i nie znalazłam, same niekapki. Czeka mnie ta ikea.
Karo wczoraj dała mi do myślenia z tą parasolką, byłam skłonna nawet zamówić, ale na szczęście wysłałam M po spacerówkę i okazało się,że mieliśmy w zestawie wiec sie cieszę, moskitiera tez była. Już nie mogę sie doczekać spacerówki tak super sie składa i mniej miejsca zajmuje. Kusi mnie już zostawienie jej, ale nie chce nic przyspieszać.
Dziewczyny mam do Was pytanie, czy uważacie ze można już na tym etapie przyzwyczaić dziecko do noszenia ? Często spotykam się z komentarzami, ze małą przyzwyczailiśmy do noszenia. Ja w to nie wierze za bardzo, ale może macie inne zdanie, albo jakieś fajne riposty, albo może sposoby żeby „odzwyczaić”
-
U nas w rodzinie króluje tekst , ze dziecko jest albo nie jest przyzwyczajone do noszenia ..
moim zdaniem to jest zabawne :p a co mamy zrobić z tym dzieckiem tak naprawdę ? Skoro samo jeszcze się nie przemieszcza to mam sobie je przywiązać do nogi i chodzić po domu żeby broń Boże nie na rękach ? :p
Jasne , ze jak dziecko całe dnie spędza na tylko rękach rodziców zamiast w łóżeczku , na macie itp to tez nie jest za dobrze .. pomału musimy przyzwyczajać maluchy żeby umiały się zjac trochę same sobą ale nie dajmy się zwariować .
Jedno co ja obserwuje , ze mały pomału próbuje wymuszać niektóre rzeczy i pokazuje coraz bardziej niezadowolenie ale to ponoć na tym etapie rozwoju normalne1Malinka1 lubi tę wiadomość
-
My wczoraj zamowilismy spacerowke. Wybór padł na Joie litetrax 4 sport. Moja z 2w1 jest wielka i ciężka. Zobaczymy jak się sprawdzi ta nowa
U Was histerie na nocne spanie a u nas w ciągu dnia. Wierci się, kręci, płacze A zasnąć nie może. Jedynie w wózku zasypia szybko i bez problemów. Za to w nocy śpi bardzo niespokojnie. Może to znów jakiś regres snu eh niech minie już bo mnie wykańcza pomału
Megss ja już podałam raz jogurt naturalny i był zachwytNic się nie działo po
Malinka nie wiem czy na tym etapie można przyzwyczaić do noszenia. Wydaje mi się że dzieci chcą na ręce bo więcej widzą, no i inna perspektywa. Mój nie bardzo lubi być na rękach, bo od początku mało go nosiłam . Ale przez tą chwilę kiedy go niosę rozgląda się ciekawie na wszystkie strony
Zamowilismy też nowy fotelik samochodowy. Niestety mały wybór dla mojego grubaska. Więc wzięliśmy Britax Römer dualfix M i-sizeMegsss lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Po prostu zaczęłam się nad tym zastanawiać. Ja nie noszę małej dla rozrywki, bo nie mam co robić, tylko wtedy kiedy widzę, że nie ma opcji żeby się uspokoiła. I nie robię tak, że lekko zakwili i już lecę ją podnieść- kręgosłup by mi padł. Ona w ogole od poczatku nie lubiła leżeć sama...ale często ludzie sypią właśnie takimi komentarzami.
Tez chcemy kupić tego Britaxa.