X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • katberry Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też będziemy robić chrzciny trochę dla świętego spokoju. Na razie nawet nie mamy kościoła wybranego, nic.
    Dziewczyny - wasze dzieciaczki uczą się obrotów, a robią tzw. wysoki podpór i przyjmują pozycję czworaczą? Czytam że niektóre już dawno. My mamy problem z obręczą barkowa, głowa jakby wpada w ciałko, szyja schowana. Cwiczymy od paru dni metodą Vojty. Nie ukrywam że jest ciężko.
    Akilegna czytalam ze wy też cwiczyliscie. Synek tez tak zle to znosil?
    Dalam przez ostatnie 2 dni do kaszki jablko plus jagode i nie wiem czy to przez to ale mala mega zle spala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 10:00

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podjęliśmy decyzje ze ostatnia rzeczą dla „świetego spokoju” był nasz ślub kościelny i tutaj wpływ i naciski rodziny się kończą teraz to my jesteśmy rodzicami i to nasza decyzja i mogą sobie gadać ile chcą nie robi to na nas najmniejszego wrażenia.

Cukierniczka lubi tę wiadomość

• Megsss Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaManna wrote:
    Dziewczyny, jeśli usłyszycie w wiadomościach, że ktoś zamordował swoją teściową, to będę to ja!

Mieszka od nas 1000km, ale jak przyjeżdża raz do roku, to jest to dla mnie traumatyczne przeżycie. Teraz jest na etapie wyrywania mi dziecka z rąk. A jak usypiam Anię, to do niej gada i macha do niej. Zwracaliśmy jej uwagę ale nie dociera.
    Ja z natury lubię wszystkich ludzi, ale jest jeden wyjątek....
    Mam z nią wytrzymać 3 tygodnie, a po jednym dniu mam ochotę spakować jej rzeczy i wyrzucić przez okno.

Oh nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem ;p

U nas chrzciny tez dla świetego spokoju .. odwrotnie niż u Ciebie Katiuszaaa .. przy ślubie postawiliśmy na swoim i był cywilny bo taki nam się wymarzył nad morzem itp a chrzest robię dla moich rodzciow .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 10:18

• edka85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój robi wysoki podpór od jakiegoś miesiąca, a drugi tydzień staje na czworaka, podnosi też przy tym pupę i prostuje nogi, kiwa się też w obu kierunkach i trochę przemieszcza się do przodu (ale nie raczkuje, tylko podsuwa jednocześnie obie nogi i ręce). Katberry, każde dziecko w swoim tempie. Wszystko opanuje, spokojnie.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • katberry Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wiem ze Twoj synek to zaraz bedzie smigal :-). Mi fizjo mowi ze mamy rozwoj na 5-ty miesiac mimo ze mala robi wszystkie obroty. Wiem ze wszystko w swoim tempie. Pytam z ciekawosci jak inne dzieciaczki, ktore nie sa jeszcze tak super "wysportowane".

Megsss my też robimy chrzciny dla moich rodzicow. Sa wierzący i wiem ze to dla nich ważne, szczegolnie dla taty. Musze tylko ogarnac pare rzeczy.. nie mamy slubu, rodzice chrzestni tez srednio praktykujacy i musze znaleźć odpowiedniego ksiedza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 10:33

• Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też obroty tylko w lewą stronę, w prawą odwroci się jak mu trochę pomogę, sam jeszcze nie wpadł na to, że w ta stronę też da się obracać🙂 Z maty też już wychodzi, ale zajmuje mu to troche czasu, obserwowałam go i robi to leżąc na brzuchu i podnoszac tylek do góry odpycha sie nóżkami do przodu. Nie ma u mas jeszcze stawania na czworaka i obrotow z brzuszka na plecy. Od kiedy opanował przewrot na brzuszek mam wrazenie, ze tylko to ciagle cwiczy, a nie probuje nic nowego jesli chodzi o obroty🤔

iv09hdge1v8t5a09.png
  • Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym zapytać, czy któraś z Was podawała juz dziecku rybę? Jeśli tak, to w jakiej postaci i gdzie najlepiej taką rybę kupic?

iv09hdge1v8t5a09.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Mój mały to leniuszek. Obrócił się kilka razy i ma to w nosie. Mam nadzieje ze ruszy w końcu ta swoją dupkę i zacznie ćwiczyć.
    Ja dziś podaje rybkę,ale że słoiczka. Jeszcze nie gotuje małemu. Mam taki zapas słoiczków że szkoda mi wyrzucić. Dziś będzie jadł dzikiego łososia z ziemniaczkami :P. Chce wierzyć że to dziki łosoś A nie hodowany w Norwegii :P.

iga lubi tę wiadomość

• Megsss Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje rybę .. kupuje słoiki z hipp .

Mój mały tez już ogarnia pozycje czworaczkowa , buja się itp ale poki co w miejscu i w koło się kręci :)
    Nie ruszył jeszcze .

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaaa wrote:
    To my chyba jedyni rodzice bezbożnicy totalni i dziecko bez chrztu będzie musialo żyć chyba ze kiedyś sama zdecyduje

To jesteśmy we dwie. Ja też nie chrzcilam i nie mam zamiaru

Katiuszaaaa lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ryba jest że słoiczka Hipp póki co. Jakoś boję się sama mu przygotować że względu na ości

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcimy pozno bo starszego tez czyli ppodwojne beda ale ja wychiwana jestem jako katolik i chce zeby moje dzieci tez byly.u mnie akurat duzo jest ewangelikow no i wiadomo jaka jeszcze religia a co dziecko wybierze to juz pozniej moze zadecydowac.

Sluchajcie czy spotkaliscie sie z tym ze dziecku za szybko ciemiaczko zaroslo?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katberry wrote:
    My też będziemy robić chrzciny trochę dla świętego spokoju. Na razie nawet nie mamy kościoła wybranego, nic.
    Dziewczyny - wasze dzieciaczki uczą się obrotów, a robią tzw. wysoki podpór i przyjmują pozycję czworaczą? Czytam że niektóre już dawno. My mamy problem z obręczą barkowa, głowa jakby wpada w ciałko, szyja schowana. Cwiczymy od paru dni metodą Vojty. Nie ukrywam że jest ciężko.
    Akilegna czytalam ze wy też cwiczyliscie. Synek tez tak zle to znosil?
    Dalam przez ostatnie 2 dni do kaszki jablko plus jagode i nie wiem czy to przez to ale mala mega zle spala.

Tak, źle znosił te ćwiczenia ale tylko u fizjo. W domu jakoś nam to lepiej szło, odbywało się bez tej histerii. Za to później, pod koniec już praktycznie wcale że mną nie współpracował. Leżał poprostu i czekał aż skończę bo wiedział, że prędzej czy później dam mu spokój.
    Na niektóre efekty nie musieliśmy długo czekać a na niektóre, w tym obrót na brzuch, wręcz przeciwnie. Na początku był problem z podporem na przedramionach, wysoki podpor robił i było to źle.
    Bądź dzielna i postaraj się lekceważyć krzyki. Dziecko to nie boli tylko wymusza nie znane mu ruchy i napięcie pewnych partii mięśni. Regularne ćwiczenia przyniosą szybkie rezultaty

katberry lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • iga Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katberry wrote:

Megsss my też robimy chrzciny dla moich rodzicow. Sa wierzący i wiem ze to dla nich ważne, szczegolnie dla taty. Musze tylko ogarnac pare rzeczy.. nie mamy slubu, rodzice chrzestni tez srednio praktykujacy i musze znaleźć odpowiedniego ksiedza.

My też bez ślubu, ale proboszcz w mojej parafii jest tolerancyjny. Powiedzial mi że różnie w życiu bywa ( ślub kościelny mam z poprzedniego małżeństwa) i jedynie zasugerował mi unieważnienie ślubu i swoją pomoc przy formalnościach o ile bym się zdecydowała ,zebym z dzieckiem przyjęła komunię na jego komunii 😉
    Ja mimo swoich przygód wierze w kościół i zależało mi na chrzcie dziecka .Chce go wychowywać w wierze katolickiej , ale też wiem ze moim tesciom bardzo zależało aby maly byl ochrzczony bo oni są bardzo religijni .

• iga Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaManna dużo cierpliwości Ci życzę i trzymam za Ciebie kciuki 🤞✊
    Współczuję takiej teściowej...😞

• katberry Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchidea33 wrote:
    Sluchajcie czy spotkaliscie sie z tym ze dziecku za szybko ciemiaczko zaroslo?
    U nas już 2 miesiace temu bylo prawie zarosniete. Okazalo sie to jak poszlismy na USG glowki - lekarz juz niewiele zobaczyl. Pytalam pediatry i neurologa to obie powiedzialy, ze to sie zdarza, ze bardzo rzadko zdarza sie ze glowa przestaje rosnac, wtedy faktycznie jest problem. Tlumaczono mi ze sa szwy pomiędzy zrastajacymi sie czesciami czaszki i poki te szwy nie zarosna to glowa rosnie i jest ok. Trzeba na biezaco monitorowac obwod glowy - jak powieksza sie to wszystko jest ok.
    Akilegna u nas ryk nieziemski. Do tego nie czuje się pewnie i mam wrazenie ze mala bardziej walczy ze mna niz cwiczy. Na szczescie jutro wizyta u fizjo i bede sie doszkalac.

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katberry będzie lepiej jak dojdziesz do wprawy. Musisz to robić stanowczo.
    Mi fizjo radziła żeby po każdych ćwiczeniach dac małemu mleko. Żeby zapamiętał, że po tej katordze będzie coś dobrego ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest już prawie zarośnięte ciemiączko. Ale głowa cały czas rośnie, a badania krwi i moczu nie wykazały zaburzeń gospodarki fosf - wapn. Czyli taka jego uroda.
    Ewentualnie można sprawdzić poziom wit d.

A to nasz podpór :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4ac24f24d3b.jpg

monika30, Megsss, Katiuszaaaa, iga, katberry, akilegna♥, Zuuziaaaa, Gewalia lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba się przelrecs na brzuch ale sam jeszcze nie wyciągnie spod siebie ręki i szału na tym brzuchu nie ma :P
    Ciemiączko nam jakieś 1,5mies.temu zarosło ale mówią że jest ok

43kth371haww2z0j.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka twój mały idzie jak burza :D

edka85 lubi tę wiadomość

‹‹ 1041 1042 1043 1044 1045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ