X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga tak samo jak córka Cierpliwej- w nocy wędruje po całym łóżeczku, obraca na wszelkie możliwe sposoby, śpi z pupą w górze. Śpiworek jej w niczym nie przeszkadza.

Również nie robię żadnej ekspozycji na gluten, a teraz już nawet nie zwracam uwagi na to, że nowe pokarmy powinna probowac i stopniowo zwiększać ilość. Zapisuje tylko co zjadła i tyle. Je tyle, ile chce.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzicie, uswiadomilyscir mnie:)
    To moze zrobie probe ze spiworkiem. Bo czasami juz nie wiem jak ja otulic, zeby miala cieplo ale tez swobode ruchow. Nawet zamowilam pizamki polarowe.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam tą firmę i nazywa się Slumbersac, te śpiworki to śpiworki z nóżkami. Mysle, że całkiem fajna opcja dla tych nieakceptujących klasycznych śpiworkow :)

Tez jestem zdania, że nie ma co zwlekać z glutenem. Alergolog mówiła nam to samo, jedyne co podkreśliła to to, że w przypadku alergikow robić to stopniowo.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, powoli zaczynamy przesiadać się do spacerówki ale mam spacerówkę taka że podnóżek nie jest podnoszony i malej nóżki zwisają, o nic się nie opieraja, tak chyba nie powinno być? Nie mam pomysłu czy podkładać jej pod nóżki jakiś kocyk czy kupić jakiś przejściowy wózek z podnoszonym podnóżkiem. Niby ten wózek co mam jest od 0+ ale chyba jednak nie :-\

km5si09kuaztknwb.png
  • iga Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba śpi w śpiworku. Nie kręci się w nocy bo ma w łóżeczku jeszcze kokon w którym spal od urodzenia .Jest mu juz tam chyba ciasno 🤔a przynajmniej tak wygląda, ale każda próba spania bez niego konczy sie płaczem. Wydaje mi się że tam czuje się bezpiecznie taki "opatulony " dlatego bezpośrednio w łóżeczku spac nie chce .Nie wiem jak to będzie pozniej 😉
    Też mam ochraniacz, ale na szczebelkach od ściany.

Od kilku dni Kuba zajada chrupki kukurydziane 😍
    Jest nimi zachwycony 😉

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ten spiworek to nie jest zapinany na ramionach tylko taka ryba ala śpiwór dla dorosłych.

Czy wasze dzidziaki raguja już na imię ? Od paru dni Jagoda odwraca się jak mówił się do niej po imieniu ale nie wiem czy to jest już świadome czy bardziej ktoś mówi to się odwraca i patrzy na osobę wypowiadająca.
    Oraz czy podajecie mięso codziennie ?

• Megsss Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały reaguje już na imię od jakiegos czasu ,tez myślałam na początku ze to przypadek ale sprawdziłam i nie ;) ponoć to normalne już w tym wieku .
    Mięso daje 4 razy w tygodniu , raz w tygodniu rybę i dwa razy dania warzywne w sensie bez mięsa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 11:55

• Moll Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podajecie dzieciom tegoroczne truskawki i borówki? Jakoś tak boję się, truskawki niby najbardziej pryskane owoce.
    A czy któraś z was używa kubeczka treningowego reflo? Nr wiem czy jest sens kupować skoro ładnie mi pije wodę z diody, tani ten reflo nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 12:32

km5si09kuaztknwb.png
  • AnnaManna Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na truskawki i borowki zdecyduje się w pełni sezonu. Teraz trochę mnie odstraszają, aczkolwiek mam wyrzuty sumienia że podaje dziecku wciąż te same owoce. Trochę też nie podoba mi się skład owoców że słoiczków. Moze macie jakieś sprawdzone? Te z Gerbera nie zachwycają składem.
    Myślałam nad tym śpiworkiem z nogami, ale wstrzymam się jeszcze, bo może za kilka tygodni zrobi się tak ciepło, że zwykła wielka pielucha do przykrywania wystarczy.
    Jeśli chodzi o jedzenie, to dorzucam do zupek po jednym listku oregano i bazylii i mam wrażenie, że Ania zjada z większym smakiem.

ijpbio4pgzuzz66o.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek śpi pod kocykiem i póki co chyba tak będzie spał. Zastanawiałam się czy nie wyciągnąć mu kołderki, ale nie wiem czy mu nie będzie za ciepło wtedy.

Kurczę, niedawno czytałam jak pisałyście o plamkach na ciele, ŁZS itp. i myślałam sobie, że dobrze, że my nie mamy takich problemów. No. To sobie pomyślałam...
    Szymek miał wtedy taką plamę na zgięciu między kolanem a łydką (z tyłu) i myślałam, że sobie obtarł po prostu. A tu się pojawiły takie same plamy na brzuszku i pod pieluszką :-( w czwartek mamy szczepienie to pokażemy lekarzowi, próbowałam to smarować, ale nie pomaga, a robią się ciągle nowe te plamy. Ciekawe co powie lekarz.

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała reaguje na swoje imię i ma z tego naprawdę ogromną radoche. Ostatnio znajoma się pomyliła i powiedziała Beatka to nawet na nią nie spojrzala :D
    Ja z owoców daje tylko jabłka, gruszki i banany, a cała reszta ze sloiczkow. Czekam na sezon.

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 14:17

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję słoiczki z babydream, te duże i wydaje mi się, że skład ok.
    Ja podaję mięso codziennie w obiadku. Moja jadła borówkę, bo nie zdążyłam i dzieci ją nakarmiły. Nie chcecie wiedzieć co jeszcze jej dały, traktują to jak zawody, a Kinga jest mega żarłoczna.
    Moja reaguje na imię już od dawna, ale my mamy prawie 8 miesięcy już.

Dzisiaj miałam telefon że żłobka, że Kinga się dostała. Nie wiem czy jupii, czy buuu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie kubków to Agatka dzisiaj złapała picie z bidonu. Ostatni raz próbowałam jej podać wodę w bodonie przed majówka i tylko gryzla rurkę, a dzisiaj pije tak jakby robiła to zawsze :D i jeszcze sprawia jej to przyjemność więc pije dużo :)

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje banany jablko gruszke raz ma surowo raz ugotowane jakos niebwybrzydza dzis dalam mu troche soku z pomarancza.borowki mam mrozone to chyba kisielek sprobuje zrobic.
    Ja mojemu miesa nie daje , chyba ze w sloiczku kupie ale to raz na tydzien.

A eogole to chyba ma jakis skok bo strasznie niecierpliwy nerwowy.
    Jedzenie to jest walka on je tylko on musi miec rece zajete jak ma cos w rece to pakuje do buzi sliniak ciagnie zrywa oszalec idzie

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owoce daje tylko jabłko i banan świeże, truskawkę jadła mrożona( z babcinego ogródka) ugotowana i bardzo jej smakowała, reszta owoców ze słoiczków.
    Teraz już głównie gotuje sama i dodaje dużo ziół bazylię, koperek, pietruszkę, ziele angielskie, liść laurowy, kolendrę, rozmaryn, lubczyk i jest tak jak pisze AnnaManna smakuje jej owiele bardziej niż słoiczki, nie dałam jeszcze tylko nabiału i jajka a tak to wcina chyba wszytko, suche piętki chleba są hitem, nie daje jej jeszcze innych zapychaczy typu biszkopt czy chrupki, jajko myśle ze podam w tym tyg. Jak oddajecie żółtko do zupki to wbijajcie poprostu do garnka i roztrzepujecie czy ugotowane żółtko wkrajacie ?

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupuje tylko owoce w sloiczkach bo daje swieze jedynie jablko, banan i gruszka, z czego jablko srednio lubi, a gruszki wydaja mi sie jakies bez smaku. Zbieram sloiczki i bede robic w sezonie swoje przeciery, brzoskwinie, morele, owoce jagodowe. Kupilam tez sokownik :)

U nas ostatnio jak tylko zaczynam karmic, to od razu cisnie kupe. Nie woem czy to normalne, ale zaczyna mnie to troche wkurzac... Napina sie, przerywa jedzenie, jeczy.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic,zbierasz sloiczki po produktach dla dzieci? Bo jesli tak to ich nie da się zapasteryzowac niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 17:05

Megsss lubi tę wiadomość

• neska7 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ;) ja też chciałam w tych słoiczkach porobić zapasy mojej kuchni, ale się nie da.

erj7q7y.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem. Nie da sie ich już zamknac. Zamierzam mrozic. Jakos bardziej ufam mrozeniu niz pasteryzacji. Kiedys zepsulam duzo dzemow:)

Buko lubi tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ