Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale Wam zazdroszczę tych postepow. Ciekawe kiedy Kacpi cos zacznie.
Ja waze tyle co przed ciąża,tylko ze brzuch nie jest super,niestety.
Zamówiłam jedzonko z babybio i sklad rewelacja. Zero skrobi i zageszczaczy.
Dzis mi przyszedł blender,miksuje mega wiec jutro zaczynamy gotowanie. Mam nadzieje ze Kacpi nie bedzie taki marudny i bede miala jak ugotować,bo ostatnio po powrocie chyba ma skok albo ida kolejne zęby bo za marudzenie dostalby medal
.
Mam pytanko Kacpi przy zasypianiu musi miec smoczek,tylko ze nie chce za nic w swiecie tego od 6 miesięcy. Czy moze miec ten do 6 miesiecy ? Próbowałam roznych firm i nic -
Czy ja mowilam ze moja ewa nie robi postępów? Dalam ja przypadkiem na parkiet i tak zasuww ze szok. Pupa w dole, ale ladnie pelza:)
A w lozeczku dołożyła dzisian druga reke na szczebelki wiec jak odkryje ze moze sie podciagnac to bede musiala obnizyc lozeczko.
W ogole jak ona sie szybko rusza, to jest niemozliwe. Rece, nogi, rece, nogi.. Nie nadazam za tymi ruchami.
-
monika30 ja zmieniam regularnie i radzę co jakis czas próbować, u Nas tez odrzucała ten większy ale jakiegos dnia spróbowałam i załapała
!
U nas tez nie ma super postępów. Np miała dzień ze ciagle podnosiła dupke w pozycje czworaczną, ale już tego nie robi. Pełza do prawda, ale jak znam życie postęp będzie nagły
-
My mamy smoczek z lovi 3-6, właśnie ostatnio myślałam czy zmieniać na ten 6+, muszę zobaczyć jak one w ogóle wyglądają względem tych.
Szymek też jak chce się przemieścić to tak zasuwa, że jak próbowałam robić to samo co on to odpadłam po minucie, serio. Byłam tak zdyszana, że szok. Zresztą jak się nie przemieszcza to też co chwila robi padnij-powstań 😂 ciężko nadążyć za nim.
www.zcukremalbowcale.com -
Ja drugiej ciąży nie planuje. Powiedziałam mężowi, że mogę urodzić ale po 14 tygodniach on przechodzi na tacierzyński i już taki chętny nie był.
My zmieniliśmy smoczek na 6+. Mamy smoczki z Bibs i są rewelacyjne. Ania aktualnie potrzebuje go tylko do usypiania. Czasem wsadzi go sama, jak gdzieś leży koło niej k zaczyna z nim gadać. Wychodzą jej wtedy słowa Eko i Eka. Może tak nawijać z 10min.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 21:12
-
Dziewczyny co sądzicie o kojcach? czy któraś z Was ma i poleca? Myślę że może się przydać jak trzeba dziecko zostawić na chwilę samo ale może bardziej będzie przydatny jak dziecko stanie się jeszcze bardziej mobilne a teraz porostu wsadzić do łóżeczka?Aaggaa02
-
Hedgehog, na filmiku usiadła przez przypadek, sama się zdziwiła
Ogólnie to siada, ale cały czas z podparciem i to niezbyt wysokim. Raczkuje tez bardzo niechętnie, woli pełzać, ale nie robi tego jak żołnierz, tylko podciąga się na rękach.
Dziewczyny, nie martwcie się, Wasze dzieci tez ruszą. U nas akurat w ciągu ostatnich 3 tygodni tak wystartowała z rozwojem, zaczęła mówić ma-ma-ma-ma, zaraz po tym siadać. Za chwile raczkować, a nastepnego dnia już stawała nanosili. Tylko to wszystko jest okupione całodniowym jęczeniem, wymuszaniem, skróconym czasem drzemek i płakaniem przez sen. Powoli wysiadam, współczuje dziewczynom, których dzieci robią tak ciagle...
Za to Kinga nie reaguje na imię, bardziej na mój głos. -
nick nieaktualnyU nas smoczek też ten z przedziału 3-6m, stwierdziłam, że Agatka jest drobna, więc buzię na drobniejsza niż rówieśnicy.
Ja nie wiem jak ja kiedyś zabiorę jej smoczek. Wcześniej służył nam tylko do usypianie, a teraz jak go zobaczy to musi go dostać, pędzi do niego jak mała Karo do pilota. Dzisiaj jak jej wypadł w czasie drzemki to sama przez sen go wlozyla. To będzie ciężki przypadek chyba.
Pisałam ostatnio, że póki co jeszcze nie pelza i ruszyłamusiała tylko załapać, że oprócz nóg to i ręce muszę się odrywać od podłogi. Upodobała sobie dwa miejsca: szafkę pod tv i już do koszyczka włożyłam tam zabawki, bo go wyciąga i w nim grzebie i drugie miejsce to dopelza do hokerow przy barku i się przegląda w nich (są na metalowej podstawie).
-
Karo Wi może ominąć etap raczkowania i odrazu powędruje
może zostaw jej gole stopy będzie miała lepsza przyczepność i lepiej jej pójdzie. Ja widzę ze mojej lepiej wszystkie te wygibasy idą właśnie jak ma bose stopy.
Dziewczyny jeśli wasze dzieci są „ uzależnione” od smoczka to koniecznie zmieniajcie na wieksze, wydaje się ze po co skoro pierś mamyzawsze taka sama a to przecież imitacja piersi, ale jednak należy go wymienić bo ewolucyjnie dziecko z miesiąca na miesiąc ssie coraz mniej, gdy ma w buzi smoczek ten odruch nie zanika a gdy smoczek jest za mały nie słabnie tylko wzmacnia się.1Malinka1, Hedgehog lubią tę wiadomość
-
Karo ma racje u nas te wszystkie akrobacje - raczkowanie , wspinaczki to etap ciągłego stękania
Teraz juz jest lepiej , bo raczkowanie opanowane płynnie wstawanie tez ...doszlifowuje siadanie z czworaków ale już nie jest taka maruda .
Natomiast potrafi w nocy przebudzić się wstać do pozycji czworaczkowej pobujać się i zasnąć ... ale ponoć to normalne
Aaa no i w ogóle wyciszenie go i usypanie wieczorem po dniu pełnym wrażeń które sam sobie dostarcza przez zwiedzanie .. to jest wyzwanieja często odpadam ...mojemu mężowi lepiej to idzie ale zasypia dopiero koło 21 a jeszcze miesiąc temu po 20 już spał jak susel .
Do tego zeby , które ciagle rosnąć - u góry na ta chwile idę 4 na raz -jedynki i jedna dwójka są do połowy druga dwójka walczy i teraz idą dwójki na doletakże u nas nie ma nudy ...pędzi jak szalony ten nasz mały chłop.
-
Cukierniczka wrote:
Czy którejś po ciąży "siadły" zęby? Odwlekam jak mogę, ale chyba nie ominie mnie wizyta u dentystyzaczęła mi ostatnio lecieć krew z dziąseł, jakieś ubytki widzę, których nie było, wrrrr....
Mi 😔
Już przed ciążą miałam spory ubytek w 6 .Zawsze panicznie balam sie stomatologów. Ale po ciąży nie było juz czego ratować. Miesiac temu usunęłam chirurgicznie.
I czekam na wizytę u stomatologa bo zaczynają mnie boleć inne zęby a kolejnej wizyty usunięcia u chirurga nie wiem czy przeżyje 😉
Po pierwszej ciąży tego nie miałam.Gewalia lubi tę wiadomość
-
Karo jak Kinga daje super rade 👏
Brawo 😍
My smoczek tez mamy do 6msc.Fakt , znowu muszę wymienić 🙊
Pierwszy smoczek mielismy 0-2 msc. U nas smoczek służy do usypiania. No i w aucie go sporo używa.
Ja w ciazy przytylam 9kg.Schudłam 16 kg .Ale czuje się dobrze z tą wagą.
U nas dwójka i myślę że wystarczy 😜
Ale jak zdarzy się trzecie to nie będzie to przecież koniec świata 😉 Tyle , że mi zostało pare lat do 40 więc wolałabym jednak wrócić do pracy i cieszyć się życiem z tą moją dwójką chłopaków. Chociaż słyszę głosy że dziewczynka by mi się jeszcze przydała 😉 -
Jezu, trzymajcie mnie, bo nie wytrzynan. Ostatnio przy kazdyn jedzeniu sie wije, prezy, robi kupe, chociaz jej nie zrobi. Buzie otwiera, ale ile przy tym udreczenia. O co moze jej chodzic? Ja już placze razem z nia. Tylkonsadzam ja do krzeselka to sie zaczyna. Jakis skok jest w tym okresie?