X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajecie dzieciom herbatki? Jakie oprocz ziołowych?

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic ja nie daje bo mój syn akceptuje tulko wodę.

Dziewczyny potrzebuje pomocy. Mój syn wybudza się w nocy bo nie może wypuścić z siebie gazów i go to wybudza z płaczem. Nie dostaje nic nowego. Jesteśmy na mleku NAN 2 HM0, które dostaje tylko na noc w butli i w dzień robię na nim kasze. Powinnam mu dawać jakieś krople? Espumisan nie pomaga :( może powinnam zmienić mleko? Macie jakieś sugestie?

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje tylko wode do picia.
    Ja tez mroze w tych sloiczkach tylko nie zakrecam tylko nakrywam folia do zamrazania.

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa, juz tu kiedyś pisałam, ze lekarka poleciła mi podawać probiotyk przy rozszerzaniu diety, wiec może to pomoże?

Ja tez mroze w sloiczkach, gdy zrobię więcej jedzenia, zakrecam je i jeszcze zaden mi nie pęknął🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 21:59

iv09hdge1v8t5a09.png
  • iga Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba też od pewnego czasu reaguje na swoje imie.
    Ja podawałam gotowane żółtko do zupki .Ale wczoraj nasza pediatra kazala podawać całe jajko wiec dzis spróbuje.
    Mały zachrypniety jest i ma czerwone gardło ale osluchowo czysto .Oby się nie pogarszalo 🤞

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po jajku nic. Wczoraj wsunela cale w ala jajecznicy.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już tez wcinamy całe jajko :)

Zuza , mysle , ze to nie mleko tylko inny produkt - jakie dajesz kasze ?
    Pije dużo wody ? Jakie robi kupy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 08:23

AnnaManna lubi tę wiadomość

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od dwóch dni jest tak:

https://vimeo.com/336047845?ref=em-share

Próbuje stawać przy wszystkim, chociaż jeszcze dobrze nie raczkuje, nie siada. Gdzie jest mój malutki bobasek??

1Malinka1, Gewalia, AnnaManna lubią tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ambitna dziewczyna a do tego jaka śliczna blondyneczka, ta zdziwiona minka jest świetna.

km5si09kuaztknwb.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przechodzimy aktualnie jakiś kryzys. Młoda niespokojna, chce spać ale ciagle walczy, usypianie trwa godzinę. Najgorzej jak poprzestawia sobie godziny, koszmar. Jak usnie to zaraz przekręca się na brzuch głowa wysoko i płacz, wiec tak kilkanaście razy przekręcam ją na bok.
    Mam nadzieje że zaraz jej to minie.

Ja przez ok miesiąc wykluczam białko z diety i zobaczę reakcje skóry Julki. Broniłam się przed tym, ale jak nie spróbuje to się nie przekonam, a efekty są tego warte. Ale teraz poki co zmiany się wyciszyły.
    Cukierniczka daj znać co Wam powie lekarz :) .

Jak wasza waga po ciąży? U mnie kiepsko bo schudłam bardzo. I nie mam pomysłu jak przybrać bo jem praktycznie wszystko, nie odmawiam sobie niczego. Marze o powrocie do ćwiczeń ale to byłoby złe posunięcie.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_wi, super, ale postępy🤗🤗 jak ona dzielnie "walczy" przy tej szafce🙂

Malinka, z moją wagą znowu kiepsko w drugą stronę, pozostało mi jeszcze 5 kg na plusie🤓. Ale ja w ciąży przytylam aż 25 kg, wiec schodzi mi to tak powoli. Mam obecnie 57kg i wszyscy mi mówią, że teraz to dobrze wygladam, ale ja najlepiej się czulam jak miałam 51-52kg🙂 Na dodatek przez ciążę urosła mi stopa i taka pozostała, mam o numer wiecej i nie wchodzę w większość butów sprzed ciąży😫 czy któraś z Was też tak ma? Strasznie mi szkoda, że nie mogę wejść w większość moich ulubionych szpilek😐
    Malinka, z tym przekrecaniem podczas snu i wybudzaniem mieliśmy tak samo. Jak mały zaczął się poczas snu na brzuch obracać, to też tak to wyglądało. Kilka pobudek w nocy, zeby go przekręcić z powrotem. Ale trwało to moze z tydzień, teraz przekreca się na brzuch i śpi dalej, nawet nie wiem kiedy się przekreci😊 Więc chyba trzeba to przetrwać i przeczekać🙂

iv09hdge1v8t5a09.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, maleńka jest bardzo słodka, s jaka dzielna.
    Niestety Gewalia, stopa już taka pozostanie. Musisz kupić nowe szpile ;)

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynuszek wrote:
    Kubus miewa sie dobrze :) w końcu sie śmieje, j to cały czas, bawi sie.

Generalnie diagnoza taka byla postawiona przez dermatolog w Warszawie i pózniej w szpitalu.
    Powiedzieli, ze to przez emolienty i tluste smarowidła. Skóra tego nie wytrzymała i sie zrobiło ŁZS. A co było na amy, początku to w sumie nie wiadomo. Może w ogóle nie było uczulenia na mleko. W testach wyszła na jajko wiec może od tego wysypka jak jeszcze kp. A może to były juz paczatki ŁZS. Cóż. Obecnie jeszcze jest na protopic. Zaczynamy schodzić i mam nadzieje, ze nie edzie dużego nawrotu. Jak tydzien temu zaczęłam z 2x dziennie schodzić na 1x to był nawrot powoli. Obecnie jest 1x dziennie i jest Ok, mam nadzieje ze tak zostanie. Wreszcie wyglada jak dziecko a nje jak pomidor. Choć albo jeszcze swędzi albo nawykowe zostało bi trochę sie drapie.
    Pod koniec miesiąca kontrola w Warszawie, czyli znów wycieczka (jesteśmy z Sosnowca).
    Byliśmy na rehabilitacji - wyszło obniżone napięcie w tułowiu ale niedużo, ma podobni Ok 1-1,5 miesiąca opóźnienia.
    Przez to może mieć właśnie problemu z byciem „sztywnym” na rękach i nie lubić leżeć na brzuchu bo mu cieżko.
    Bardzo się cieszę, że jest lepiej :-) I super, że Protopic dziala! U nas niestety w ogóle nie pomagał.
    A alergię na jajo moi też mają. Rehabilitacją i tym napięciem się nie przejmuj. Kubuś szybko nadrobi. W tym wieku dzieciaki robią błyskawicznie postępy.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 14 maja 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Wstał...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ccb504144bc.jpg

U nas niestety to samo....

400fd70d94e91ffdmed.jpg

1Malinka1, edka85 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 14 maja 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gewalia wrote:
    Lepiej z woda wymieszać. Wczoraj wlasnie popelnilam ten błąd. Zrobiłam krem z cukinii, ziemniaczka i kurczaka, był zbyt rzadki, chyba przez cukinię, wiec dodalam do gorącego kaszy manny z bobowity, żeby zagęścić no i zrobily się grudki😵😵
    Ja tak właśnie zagęszczam :-) czasami faktycznie wyjdą mi grudki, ale małej to nie przeszkadza.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 14 maja 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko , zabezpieczenia do szafek te z Ikei. Naklejane. Niestety tylko te się sprawdziły. Wszystkie inne młody rozpracowywal bardzo szybko.

Nela też reaguje na swoje imię. I bardzo się cieszy jak brat ja woła :-)
    Ja dawałam borowke, ale zachwytu nie było. Truskawki takiej świeżej jeszcze nie. Tylko mrożona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 12:43

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • AnnaManna Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieciaczki robią ogromne postępy. Gratulacje dla nich!
    My wciąż na etapie podnoszenia dupki i chyba na tym pozostaniemy bardzo długo, bo Ania od kilku dni nie chce leżeć na brzuchu. Piszczy, krzyczy, odwraca się w moja stronę i prosi wzrokiem żeby ją podnieść.

ijpbio4pgzuzz66o.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie mam wagę jak przed ciążą, nawet może z kilo mniej. Wszystko spoko, tylko brzuch oczywiście został nie za szczególny. Jak ćwiczyłam to był spoko, ale jakoś ostatnio nie mam weny i czasu.

Czy którejś po ciąży "siadły" zęby? Odwlekam jak mogę, ale chyba nie ominie mnie wizyta u dentysty :| zaczęła mi ostatnio lecieć krew z dziąseł, jakieś ubytki widzę, których nie było, wrrrr....

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 14:17

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaManna, my na podobnym etapie. Wczoraj lekko podniosla pupe do gory ale jak na razie pelza, a i to nieumiejetnie. Rusza sie non stop i po prostu jakos idzie do przodu.

Ale z tego co czytalam to na raczkowanie ma czas, bo to jakis 8-10miesiac. Jak wczesniej, to naprawdę wczesnie :)

Co do wagi, to schudlam bardzo. Mam ledwo 50kg i oczywiscie, jak u gewqlii, krzyk, ze w ciazy to wygladalam jak czlowiek. Przed ciaza mialam 56kg, ale ja sie jakos grubo czulam. Przytylam 10kg w ciazy, a schudlam 16.
    Wczoraj zaczelam cwiczyc znowu skalpel, zeby sie jakos wymodelowac na lato :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ