X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ochraniacz mam teraz tak położony , ze jak mały się na nim zawiesza to się łamie wiec bez szans żeby się wspiął na niego .. obok łóżeczka nie mam żadnych mebli u nas nie ma możliwości , żeby młody wypadł , ale przestroga dla innych ;) nasze maluchy są coraz większe i coraz bardziej cwane :)

• monika30 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy do owoców można dodac kleiki,kaszki wsypujac bezpośrednio ? Czy trzeba je najpierw z woda rozmieszać ? Sorki za glupie pytanie ale zwatpilam dzis i podalam same owoce :P

• monika30 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa injeszcze pytanko. Podalam malemu kaszke manne i zauważylam ze ma wysypke i jakby brzuszek go w nocy bolal bo kopal mocno nozkami. Czy to moze byc przez gluten ? Kilka dni nie podalam i nic takiego miejsca nie mialo. Podac jeszcze raz i zobaczyc czy znow bedzie bolal brzuszek ? Czy jak sprawdzić czy jest nietolerancja glutenu ? Z krwi mozna chyba ?

• Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss, u nas ma poczatku było spanie w rożku, potem kilka miesięcy w spiworkach, a od kilku dni spi pod kocykami. Mam taki z Lullalove bambusowy, on sie fajnie sprawdza, bo jest ciężki i mozna go też miedzy szczebelki i materacyk włożyć, a jak jest chlodniej to przykrywam ho jeszcze lekką pierzynka. Śpiworki przestały sie u nas sprawdzać, bo maly się przez nie zaczął wybudzać, wyrzucal nogi do góry i uderzał o materac i tak co jakis czas, chyba mu za bardzo ruchy ograniczaly.
    Czy Wasze dzieci też zmieniają często pozycję podczas snu? U nas od ok. 2 tygodni podczas snu są ciągle akrobacje, na boki i na brzuch, dlatego kocyki pomiedzy szczebelki i materacyk wkładam, bo zaraz jest rozkopany🤨

Mój malutki juz nie jest bezzebny🤗🤗 Wczoraj przebily sie dwie dolne jedynki🦷🦷🦷 Na szczęście nie ma u nas bolesnych objawów ząbkowania, więc nie używam zadnych maści i leków.

iv09hdge1v8t5a09.png
  • Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika30 wrote:
    Dziewczyny czy do owoców można dodac kleiki,kaszki wsypujac bezpośrednio ? Czy trzeba je najpierw z woda rozmieszać ? Sorki za glupie pytanie ale zwatpilam dzis i podalam same owoce :P

Lepiej z woda wymieszać. Wczoraj wlasnie popelnilam ten błąd. Zrobiłam krem z cukinii, ziemniaczka i kurczaka, był zbyt rzadki, chyba przez cukinię, wiec dodalam do gorącego kaszy manny z bobowity, żeby zagęścić no i zrobily się grudki😵😵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 12:17

iv09hdge1v8t5a09.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1Malinka1 wrote:
    Moll poki co 0 :) przeszło mi przez myśl ząbkowanie, ale nie zauważyłam żeby jakoś bardziej jak dotychczas wkładała coś do buźki, śliiniła się, czy tez miała rozpulchnione dziąselka. Chyba, że coś już się przebija i co jakis czas daje o sobie znać.

Ja też nie widziałam żadnych objawów. Dziąsła takie jak zawsze, brak gorączki, zero nadmiernego slinienia się. Jedynie już po tym jak odkryłam zabka zrobił luźniejsza kupę, taką idealną jajecznicę bo odkąd rozszerzamy dietę to taka kupka to już rzadkość ;)

1Malinka1 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika30 wrote:
    Aa injeszcze pytanko. Podalam malemu kaszke manne i zauważylam ze ma wysypke i jakby brzuszek go w nocy bolal bo kopal mocno nozkami. Czy to moze byc przez gluten ? Kilka dni nie podalam i nic takiego miejsca nie mialo. Podac jeszcze raz i zobaczyc czy znow bedzie bolal brzuszek ? Czy jak sprawdzić czy jest nietolerancja glutenu ? Z krwi mozna chyba ?

A ile podałaś od razu? Czytalam, zeby kaszki glutenowe podawać stopniowo, a potem dopiero pelne porcje. Znalazlam taką ściagawkę:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de215254d342.jpg

Wg niej wprowadzam gluten.

iv09hdge1v8t5a09.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss u nas na początku był spiworek niestety mały się szybko na niego obraził i od tamtej pory śpi pod swoją kołderką. Kupiłam taką małą 80x80. Jeszcze się nie zdarzyło żeby się nią nakryl podczas snu a czasami wierci się niemiłosiernie

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochraniacz typu warkocz ale jest ułożony tylko na długości ściany więc chyba nic nie powinno się stać. Tak czy siak, zapamiętam na przyszłość

Ja chyba tego mojego lenia tak zmotywowalam tym pilotem że od tamtej pory non stop jest w ruchu. Raczkuje już bardzo dobrze po każdej powierzchni i przyszedł czas na zabezpieczenie schodów, szuflad i szafek

iga lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała śpi w śpiworku i jak do tej pory sprawdza się nam idealnie, dlatego rozglądam się za jakimś w wersji na lato.
    Natomiast w ciągu dnia drzemki są pod kocykuem. Agatka bardzo lubi schować nos i oczy pod kocyk i tak zasypia, ale w dzień mam to pod kontrolą.

Jakie macie zabezpieczenia szafek? Jedt tego tyle na rynku, że nie wiem co wybrać. Chciałam takie montowane w środku szafki, których nie widać, tylko nie wiem czy się sprawdza.

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku Julka spała w rożku, potem super sprawdził się śpiworek, a teraz jest kocyk, ale komfort psychiczny miałam jak był spiworek. Muszę kupić jakiś lżejszy, bo poprzedni był za ciepły. Nie mogę sobie przypomnieć nazwy firmy, która robiła takie ala śpiochy na noc, pamietam tylko ze wybierało się je na podstawie skali tog. Tez fajna opcja jak dziecko niedoleruje spiworka.
    Ja mam dwa ochroniarze i poki co nie założyłam, nie mam jakoś potrzeby, ale martwię się ze może nóżkę skręcić jak włoży niefortunnie w szczebelki.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak spia w spiworku to znaczy ze nie ruszaja sie w czasie spania?
    Ewa non stop z plecow na brzuch, na oba boki. Nie wyobrazam sobie zeby spala w spiworku..
    Spi po kolderka ale wszystko skopuje wiec po kocykiem. Ale u nas cieplo w domu..

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe u nas śpiworek sprawdził się na początku .. teraz młodym wędruje po całym łóżeczku :)

• monika30 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gewalia robisz osobna kaszke z glutenem ? Czy moge polaczyc bezglutenowa z glutenowa ? Na początku tzn przez 2 dni dałam po 3 łyżeczki a pozniej juz caly slioczek. Chyba za szybko.

• AnnaManna Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Ania nie polubiła się ze śpiworkiem. Spała pod grubym kocykiem, a od kilku dni tak się rozkopuje, że zakładam jej dodatkową warstwę ubrań, bo 5min od przykrycia po kocyku ani śladu. W domu nie mamy zbyt ciepło. Jest maksymalnie 22 stopnie.

ijpbio4pgzuzz66o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ogólnie soi spokojne, może dwa razy w czasie snu przekręciła się na bok. Tylko rączki zmieniają swoje ułożenie, więc to kolejny plus śpiworka. Natomiast jak się budzi to po chwili jest na brzuchu i śpiworek nie stanowi żadnego problemu (rano jak się budzi to też jeszcze przez chwilę turla się w nim po łóżku).

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 14:17

Megsss, monika30 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 14:17

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Ale jak spia w spiworku to znaczy ze nie ruszaja sie w czasie spania?
    Ewa non stop z plecow na brzuch, na oba boki. Nie wyobrazam sobie zeby spala w spiworku..
    Spi po kolderka ale wszystko skopuje wiec po kocykiem. Ale u nas cieplo w domu..
    Podczytywalam jak kladlam mala spac rozne watki, wiec odpowiem... moja corka od poczatku, do dzis dzien w nocy spiworek, a od 9 dnia zycia spaceruje po calym lozeczku (wczesniej drewnianej kolysce) spi na bokach, brzuchu, we wszystkich pozycjach i miejscach w lozeczku... czasem klade ja normalnie a budzi sie w nochach... jak sie budzi odrazu staje przy szczebelkach i spiworek jej w zadnym wypadku w tych wyczynach nie przeszkadza ;) wiec to nie tak, ze w spiworku nie da rady sie ruszyc

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi z nami pod kołdra duża ale i tak się rozkopuje co 5 min strasznie się wierci jak jest przykryta, śpiworek się nie sprawdził, ja jakos specjalnie nie walczę z tym według mnie jest ciepło w mieszkaniu bo na noc mamy ok 20 st. a śpi tylko w body, w pajacu albo spodniach było jej za gorąco, nie choruje nie ma kataru wiec wnioskuje ze jest jej ok. Pozatym jest najczęściej przytulona od mnie wiec ja ja grzeje.

Usypia zazwyczaj w spiworku ale jak tylko mocno zaśnie to się wygrzebuje i trafia pod nasz kołdrę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 22:46

‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ