Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Megss, Kinga normalnym obiadkiem ulewa. Mlekiem ostatnio nie, ale dlatego, że prawie nie je. Miało przejść jak zacznie siadać, ale chyba Buko pisała, ze do roku może się ulewanie utrzymywać ze względu na niedojrzały układ pokarmowy.
Dziewczyny, jakie wy dajecie dzieciom przekąski? Kupowałam paluchy kukurydziane i Kinga je bardzo chętnie jadą. Przy ostatnim zamówieniu z apteki wrzuciłam do koszyka wafle ryżowe z Hippa po 7 miesiącu i są strasznie twarde. Długo trwa, zanim się rozmoczą, aż Kinga zniecierpliwiona wypcha całego do buzi i się nim dusi. Już dwa razy musiałam ją przewracać do góry nogami, bo nie mogła złapać oddechu. W końcu sama je zjadłam, ale były dobreMegsss lubi tę wiadomość
-
Megsss, ulewanie to nasz największy problem🤨 liczyłam na to, że jak zacznie jeść stałe posiłki to będzie lepiej, ale niestety nie, mały nadal ulewa wszystkim, stałymi pokarmami też. Najgorzej jest, gdy lezy na brzuszku lub pełza, siedzę przy nim i wycieram, zeby nie byl caly brudny.... Już nawet podaję posiłki w ten sposób, by mleko bylo tylko przed snem. We wtorek mamy wizytę kontrolną u pediatry, wiec zapytam o to.
NiecierpliwaKarolina, a na co zwracać uwagę kupując takiego mopa?
Karo_wi, kupowalas wafle w Gemini? Tam ich cena to 7,29, a te same wafelki w Lidlu sa za 3,19🤓 moje dziecko tez jeszcze nie umie ich jeść, ale próbuje czasami mu podawać chociaz jeszcze nie ma tych 7 miesiecy😋
A dzis podalam po raz pierwszy kiwi, byl zachwycony, jednak dalam tylko troszeczke, bo balam sie, ze to dosc kwasny owoc. Podalam z bananem i kleikiem ryżowym, ale i tak bylo czuc je w nim wyraźnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 23:00
Megsss lubi tę wiadomość
-
Gewalia ja mam mopa parowego i szczerze to stoi ,zwyklym szybciej sie posprzata .
Jest super do plytek ale na panele czy parkiet nie mozna za czesto uzywac bo niszczy.ja uzywam jedynie zeby "odkazic " podloge ake wczesniej i tak najlepiek dokladnie odkurzyc i uzyc zwyklego mopa a na koncu parowego. Wedlug mnie fajnie ale bie trzeba jakiegos bardzo drogiego bo czesto sie go nie uzywa.. -
Hm no to może faktycznie niepotrzebnie panikuje .. niby czytałam , ze do roku może ulewac .. mój dzieć już od dawna siedzi stabilnie ale nic to nie zmieniło ... a utrzymać go przy sobie po zjedzeniu butli rano żeby polezal spokojnie jest równe z cudem
Troszkę mnie to meczy już nie ukrywam -od początku był ulewalkem i czekałam aż to się skończy wreszczie :p
Słuchajcie co do przekąsek do łapki to ja daje paluchy kukurydziane , te wafle z Hippa jabłkowe i sa tez jagodwe ( ich sie dziecko musi nauczyć bo faktycznie są twarde tu pomaga większa ilości ząbków jednak ) herbatniki bez cukru ,biszkopty i banana .
Dawałam tez lekko ugotowana na parze marchewkę kilka razy .
Natomiast testowałam ciasteczka orkiszowe baby dream i kompletnie się nie sprawdziły bo są za male . Zjadłam sama
Widziałam , ze hipp ma tez coś takiego jak „pierwsze ciasteczka” po 7 miesiącu ale paczka kosztuje 12 zł i uważam to za gruba przesadę już tak kosza na nas i dzieciach ze szok prędzej sama upieke
Dziś dzień naszych maluchów !! Życzę wam i im jak najwiecej uśmiechu każdego dnia 😊😊😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 07:06
-
nick nieaktualnyTak, ja pisałam, że ulewanie do roku jest fizjologiczne. Tak twierdzi Agatki pediatra. Mówiła mi, że powinno się poprawić jak usiądzie. Teraz Agatka ulewa wszystkim co zje, więc też tylko pilnuje obok niej żeby wytrzeć zanim się cała ubrudzi.
Ja mam mopa parowego jaki no name, ale teraz z niego nie korzystam. Szybciej jest zwykłym mopem zatrzeć podłogę. Zawsze robię to po całym dniu jak Agatka już śpi.
Ja jeszcze nie podaje przekąsek typu chrupki i wafle.
Agatka kupy robi bardzo różnie. Zdarza się, że tylko takie bobki po kilka dziennie, czasem nic, a np wczoraj zrobiła 5 rzadkich kup i tu obawiam się, że to byla reakcja na żółtko, bo dzień wcześniej dodałam do zupy.
-
Gewalia, tak, na Gemini zamawiałam. Szczerze mówiąc nawet nie zwróciłam uwagi na cenę, zaskoczyłaś mnie, że są takie drogie! Byłam wczesniej w Carrefourze i wydawało mi się, że cena podobna do tej z Gemini, wiec zamówiłam przez internet, żeby nie nosić.. Muszę w takim razie wybrać się do Lidla, bo coś czuję, że i jagodowe zjem I muszę w takim razie pilnować jej przy jedzeniu bardziej.
-
Tak właśnie ostatnio zauważylam te ceny, bo sama kupowałam w Gemini wszystko i nie zwracałam uwagi, ale ta różnica ponad 100% to bardzo dużo😲 Dlatego teraz sprawdzam wszystko. Podobnie Oilatum emolient do kapieli, w Gemini 49 zł, a na allegro w aptece rosa np. za 37🙂
-
Megs, nic się nie dzieje po kiszonym. Żadnych problemów z wysyplami, ani jelitowych (o ktorych była przekonana moja teściowa). Mała bardzo je lubi
Co do przekąsek to oprócz wspomnianych wafelków Hippa, daję jeszcze domowe rogaliki drożdżowe albo czasem z francuskiego i kawałek jabłka w rączkę albo brzoskwini i borówki.
Z mopem parowym jestem zaskoczona bardzo tym co piszecie. Dla mnie dużo szybciej niż zwykłym. Nie trzeba co chwilę zmieniać wody, wyciskać, płukać, czekać aż podłoga wyschnie. I używam od kilku lat na drewnianej podłodze codziennie, czasem nawet zdarzy się i jakieś ponadprogramowe mycie i nic się nie dzieje.
Ja mam Viledę, ale są takie bardziej wypaśne Karchera z różnymi koncówkami. -
A powiedzcie jak objawia się taka alergia ? Nie da się tego przeoczyć ? Zastanawiam bo Julka i tak ma problemy skórne, choć teraz już jest o wiele lepiej, ale wiadomo coś tam jeszcze jest, a rozszerzanie diety tez nie ułatwia i czasem obawiam się, że nie będę wiedziała czy to alergia na dany pokarm czy jej ŁZS.
-
U nas nie dało się przeoczyć bo mały ma na co dzień gładka ,bezproblemowa skore .
Miał wysypkę na całej buzi drobna kaszkę ,najbardziej widoczna pod światło i najmocniej widoczna ma czole .
Do pół roku u dzieci alergia wychodzi na następna dobę po podaniu potencjalnego alergenu podobno, później alergia może ujawnić się nawet do dwóch tygodni po wiec bardzo ciężko jest dojść do tego co mogło uczulić .
Przejrzałam zdjęcia i widzę i mały miał tez lekko zaognione policzki .
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcdfe060b7f5.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/633a253b23a5.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 21:57