X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacper tez ma taka kaszke najbardziej widoczna pod światło. Jutro kupie calcium i zobaczmy :)

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas alergia wygląda m.in. tak:

464d7cd564f8646amed.jpg

0c7e091a02a0b259med.jpg

99b207c6afcc13c4med.jpg

adff5a169f05416amed.jpg

ad21628e3bb1035dmed.jpg

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej. Ale biedactwa.

A ewa dzisiaj od 4.30 z placzem urzęduje. Mleko nie, kasze zjadla o 5.30 i zasnela z łyżeczka w buzi na mojej poduszce upapranej kaszora...

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. U nas buźka tez czysta, wiec liczę że jednak nie przeoczę. Będę wkrótce wprowadziła nabiał w postaci jogurtu i chce się przygotować. Ogólnie zastanawiam się czy gluten źle na nią nie wpłynął bo robiła takie kleksy z śluzem, ale to był tez czas wychodzenia ząbka, wiec muszę jeszcze raz spróbować.

A zastanawialiście się nad szczepieniami przeciwko kleszczowemu zapaleniu mózgu? Przyjaciółki synek 13 mcy został ukąszony przez kleszcza i dała mi do myślenia.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, ja planuje zaszczepić jak będzie to możliwe, bo z tego co kojarzę, to po 12 miesiącu można szczepić.
    Ja ostatnio miałam taka sytuacje jak byłam u rodziców, że po Agatce chodził kleszcz jak leżała na macie. Na szczęście się nie wbił, więc szybko go zamrodowalam, ale jak go zobaczyłam to myślałam, że zejdę na zawał. Nie wychodziłam z nią z domu, więc prawdopodobnie moja mama przyniosła na ubraniu, bo pracowała w ogrodzie (a w pobliżu nie ma nawet żadnego lasu).

1Malinka1 lubi tę wiadomość

• Moll Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde teściowa znowu mnie wkurzyła. Wypytuje mnie czy odkładam mała do łóżeczka, zaczęłam się jak głupia tłumaczyć że tak część nocy śpi w łóżeczku a potem biorę do siebie, a ona że to dobrze bo jak się śpi z dzieckiem to przesada, potem musiałam się tłumaczyć że dziecko w wózku samo nie usnie bo potrzebuje trochę bujania. Kurde kobieto co cię to obchodzi ani sekundy nie pomogłaś przy dziecku a ja jej się muszę tłumaczyć jak na spowiedzi, następnym razem muszę przemilczeć jej wścibskość a nie tłumaczyć się jak głupia wrrrr, wiem że trochę przesadzam ale mam na nią alergie

km5si09kuaztknwb.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moll nie masz obowiązku się tłumaczyć ;-) ja jestem u rodziców na wsi teraz przez tydzień i wyszłam dosłownie na chwilę z Szymkiem do sklepu - masakra. Wszyscy muszą zajrzeć do wózka, każdy skomentować i zapytać o milion rzeczy, myślałam, że mi się to śni :P aż się boję co będzie jak na jakiś dłuższy spacer się wybiorę haha :P

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W co ubierać malucha do spania w taki upał jak dziś ? W nocy tez ma być bardzo ciepło ...

• Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieram w rampersa ewentualnie w śpiworek z tetry/muślinu.
    Ehh dawno mnie tu nie było ale córka trafiła drugi raz do szpitala i jakoś czułam się okropną matką, że w szpitalu był z nią m. Mlody jeszcze nie raczkuje, trochę pełza ale próbuje się wspinać. Wczoraj udało nam się zrobić chrzest małemu a jutro jedziemy na mini wakacje. Mam nadzieję, że nie wykończą mnie urwisy ;)

mhsv2n0agpm4d5s2.png
  • Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    W co ubierać malucha do spania w taki upał jak dziś ? W nocy tez ma być bardzo ciepło ...
    Od dwoch dni moj maly spi w samym body z krótkim rękawem, nie jest tez niczym przykryty, bo jak go próbowałam w nocy lekko przykryć, to wszystko albo skopał, albo się przebudzał. My z mężem śpimy pod kołdrą a mały tylko w ubranku😋
    U nas w nocy w sypialni bylo ok.23 stopnie, dzis pewno bedzie dużo wiecej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 19:26

iv09hdge1v8t5a09.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewel a co się stało ze szpital ? Zdrówka ! Udanego wypoczynku :)

U nas do tej pory mała spała w pajacu bez stopek, przykrywałam cienkim kocem a i tak się odkrywała. Dziś ma body na krótki rękawek i śpiworek letni z odkrytymi nóżkami slumbersac.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw miała zapalenie górnych dróg oddechowych i układu moczowego a tydzień po wyjściu złapała jakiegoś wirusa plus okazało się, że jednak ma niedoleczone górne drogi oddechowe i kolejna hospitalizacja. Dopiero doszła do siebie po tych szpitalach. Aż boję się co będzie jak za tydzień pójdzie do przedszkola.

mhsv2n0agpm4d5s2.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień - myślałam o tym kleszczowym, ale to nie teraz. Na razie zamówiłam szczepionkę na meningokoki, będziemy szczepić w sierpniu. Na jesieni druga dawka oraz będziemy umawiać mmr razem z ospą. Dopiero po tym być może zdecyduję się na tę szczepionkę p/ko kleszczowemu zapaleniu mózgu.

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 14:48

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • neska7 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od 3 nocy śpi w body z krótkim rękawem.

erj7q7y.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacpi dzis spi w body z długim rekawem i cienki kocyk :)
    Ja codziennie po spacerze ogladam Kacpra czy zaden kleszcz po nim nie chodzi.
    Moja mama co roku wyciaga mnostwo kleszyczy. Uwielbia lasy ale nigdy na nic nie zachorowała,wiec nie jest tak latwo cos zlapac. Nie kazdy kleszcz przenosi chorobe :)

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mas body krótki rękawek, w dzień śpi przykryta tylko tetrowym kocykiem bardziej żeby jakaś mucha wstręciucha po niej nie chodziła niż od ciepła :)

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam pytac jak spia Wasze dzieci. Ja ubieram dlugi rekaw dalej bo ewa jest permanentnie odkryta. Juz nawet z tym nie walcze bo. Wpokoju ma 25 stopni. Dzis otwarlma jej okno nad ranem a ona i tak sie odkrywa.

Dzuewczyny, w piątek jade do Mrzezyna. Pociągiem! Az sie boje tej podrozy, ale autokarem w ogole sobie nie wyobrazam.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka śpi w body z długim rękawem i w śpiworku. Natomiast w dzień w body i przytula się do kocyka (chyba ma to po mnie, że musi być czymś przykryta niezależnie od temperatury)

• Megsss Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak mam ;) nawet w najwekszych upałach muszę mieć przykrycie :) najlepiej to po prostu kołdrę bo te prześcieradła co dają na zagranicznych wakacjach to dla mnie za mało 😂

Ja w końcu położyłam małego w body z długim lekki kocyk ale spał przy otwartym oknie :)

Buko lubi tę wiadomość

‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ