Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny. U nas buźka tez czysta, wiec liczę że jednak nie przeoczę. Będę wkrótce wprowadziła nabiał w postaci jogurtu i chce się przygotować. Ogólnie zastanawiam się czy gluten źle na nią nie wpłynął bo robiła takie kleksy z śluzem, ale to był tez czas wychodzenia ząbka, wiec muszę jeszcze raz spróbować.
A zastanawialiście się nad szczepieniami przeciwko kleszczowemu zapaleniu mózgu? Przyjaciółki synek 13 mcy został ukąszony przez kleszcza i dała mi do myślenia.
-
nick nieaktualnyMalinka, ja planuje zaszczepić jak będzie to możliwe, bo z tego co kojarzę, to po 12 miesiącu można szczepić.
Ja ostatnio miałam taka sytuacje jak byłam u rodziców, że po Agatce chodził kleszcz jak leżała na macie. Na szczęście się nie wbił, więc szybko go zamrodowalam, ale jak go zobaczyłam to myślałam, że zejdę na zawał. Nie wychodziłam z nią z domu, więc prawdopodobnie moja mama przyniosła na ubraniu, bo pracowała w ogrodzie (a w pobliżu nie ma nawet żadnego lasu).1Malinka1 lubi tę wiadomość
-
Kurde teściowa znowu mnie wkurzyła. Wypytuje mnie czy odkładam mała do łóżeczka, zaczęłam się jak głupia tłumaczyć że tak część nocy śpi w łóżeczku a potem biorę do siebie, a ona że to dobrze bo jak się śpi z dzieckiem to przesada, potem musiałam się tłumaczyć że dziecko w wózku samo nie usnie bo potrzebuje trochę bujania. Kurde kobieto co cię to obchodzi ani sekundy nie pomogłaś przy dziecku a ja jej się muszę tłumaczyć jak na spowiedzi, następnym razem muszę przemilczeć jej wścibskość a nie tłumaczyć się jak głupia wrrrr, wiem że trochę przesadzam ale mam na nią alergie
-
Moll nie masz obowiązku się tłumaczyć ja jestem u rodziców na wsi teraz przez tydzień i wyszłam dosłownie na chwilę z Szymkiem do sklepu - masakra. Wszyscy muszą zajrzeć do wózka, każdy skomentować i zapytać o milion rzeczy, myślałam, że mi się to śni aż się boję co będzie jak na jakiś dłuższy spacer się wybiorę haha
www.zcukremalbowcale.com -
Ja ubieram w rampersa ewentualnie w śpiworek z tetry/muślinu.
Ehh dawno mnie tu nie było ale córka trafiła drugi raz do szpitala i jakoś czułam się okropną matką, że w szpitalu był z nią m. Mlody jeszcze nie raczkuje, trochę pełza ale próbuje się wspinać. Wczoraj udało nam się zrobić chrzest małemu a jutro jedziemy na mini wakacje. Mam nadzieję, że nie wykończą mnie urwisy -
Megsss wrote:W co ubierać malucha do spania w taki upał jak dziś ? W nocy tez ma być bardzo ciepło ...
U nas w nocy w sypialni bylo ok.23 stopnie, dzis pewno bedzie dużo wiecej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 19:26
-
Najpierw miała zapalenie górnych dróg oddechowych i układu moczowego a tydzień po wyjściu złapała jakiegoś wirusa plus okazało się, że jednak ma niedoleczone górne drogi oddechowe i kolejna hospitalizacja. Dopiero doszła do siebie po tych szpitalach. Aż boję się co będzie jak za tydzień pójdzie do przedszkola.
-
Co do szczepień - myślałam o tym kleszczowym, ale to nie teraz. Na razie zamówiłam szczepionkę na meningokoki, będziemy szczepić w sierpniu. Na jesieni druga dawka oraz będziemy umawiać mmr razem z ospą. Dopiero po tym być może zdecyduję się na tę szczepionkę p/ko kleszczowemu zapaleniu mózgu.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Kacpi dzis spi w body z długim rekawem i cienki kocyk
Ja codziennie po spacerze ogladam Kacpra czy zaden kleszcz po nim nie chodzi.
Moja mama co roku wyciaga mnostwo kleszyczy. Uwielbia lasy ale nigdy na nic nie zachorowała,wiec nie jest tak latwo cos zlapac. Nie kazdy kleszcz przenosi chorobe
-
Tez mialam pytac jak spia Wasze dzieci. Ja ubieram dlugi rekaw dalej bo ewa jest permanentnie odkryta. Juz nawet z tym nie walcze bo. Wpokoju ma 25 stopni. Dzis otwarlma jej okno nad ranem a ona i tak sie odkrywa.
Dzuewczyny, w piątek jade do Mrzezyna. Pociągiem! Az sie boje tej podrozy, ale autokarem w ogole sobie nie wyobrazam.
-
nick nieaktualny
-
Ja tez tak mam nawet w najwekszych upałach muszę mieć przykrycie najlepiej to po prostu kołdrę bo te prześcieradła co dają na zagranicznych wakacjach to dla mnie za mało 😂
Ja w końcu położyłam małego w body z długim lekki kocyk ale spał przy otwartym oknie
Buko lubi tę wiadomość