Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa do spacerowki dokupilam tak wkładkopoduszke, bo wydawała mi się za duża dla Agatki i chciałam żebym miała przytulniej. Myślałam, że w te upały będę ją musiała wyjąć, ale widzę, że nie jest spocona, więc zostawiłam.
Agatka raczkuje i próbuje wstawać. Największe zainteresowanie budzi u niej wyjście na taras, a że ma ok. 20 cm wysokości to jest idealny do wspinania się. Natomiast zupełnie nie próbuje siadać, tak jakby nie było jej to do niczego potrzebne. -
nick nieaktualnyI tylko napisałam o poduszce w spacerowce, wyszłam na spacer i po drodze musiałam wyjść, bo był placz. Ja nie wiem jak to jest, że jak tylko napisze, że coś się sprawdza to ona szybko to zmienia.
Agatka zdarla sobie skórę na wierzchniej stronie dużych palców i to obie stopy tak samo, nie wiem jak to zrobiła czy przy raczkowaniu czy wstawaniu. Próbowałam zakleic plastrem żeby się nie powiększamy te rany, ale szybko je gubi. -
Kupiłam ta wkładkę aeromoov dziś ja testowałam powiem szczerze ze pierwsze wrażenie rewelacja wczoraj dziecko pływało całe body i plecy mokre od potu palaczy ryk lament , dziś elegancko sucho bez płaczu.
Dziewczyny z tego co kojarzę ta są w środę nas dziewczyny orientujące się w kosmetologi i kosmetyce, powiedzcie mi dlaczego karmienie piersią jest przeciwwskazaniem do laserowej depilacji ? Gdzie moje piersi a gdzie bikini co to wogole ma za znaczenie ? Czy to tylko naciągane ? Chciałam się zapisać ale wszędzie na stronach salonów pisze przeciwskazania ciąża i kp -
Katiuszaa ja jestem kosmetologiem i już Ci wyjaśniam dlaczego przez CALY okres, a nie tylko przez trzy miesiące nie wolno korzystaj z zabiegów laserowych kobietom karmiącym .
Nie chodzi absolutnie o mleko i dziecko tylko o Ciebie i Twoja skore.
Kobietę podczas okresu laktacji ma zmieniona gospodarkę hormonalna i każda reaguje inaczej .
Możesz mieć przez to bardziej uwrażliwiona skore ( przez co moze być bardziej podatna na oparzenia , uszkodzenia naskórka czy przebarwienia )
Nie ryzykowałbym bo różnie bywa i sama osobiście zabiegu kobietom kp nie wykonuje .
Poza tym lato to najgorszy okres na laser . Musiałabyś kategorycznie unikać słońce przez cały okres zabiegowy a to może być w zależności od ilości zabiegów nawet kilkanaście tygodni
-
Flavia czemu offtop? Chyba nie musimy tylko rozmawiać o dzieciach i tematach tylko z tym związanych
Tez planuje pójść na laser i kwasy na twarz, ale tez w okresie jesień/zima.
Znowu młoda jęczybuła w nocy. Nie wiem czy to prawda, ale czytałam że dziecko przed raczkowaniem może być niespokojne. Niech już zacznie bo mnie wykończy. Drugą noc próbujemy, żeby spała sama w łóżeczku, pierwsza noc udało się do 2, za to wczoraj obudził ją kot i nie było opcji żeby sama zasnęła. Potem się ciagle wybudzala.
Poza tym mam nadzieje ze w końcu ruszy z tym jedzeniem, bo słabo je brzdąc. Nie martwi mnie to jakoś, ale fajnie by było jakby pałaszowala wszystko . Za to wodę uwielbia.
-
Ja z kolei mam problem z fotelikiem, Kinga się w nim poci okrutnie. Miałam kupić najpierw wkładkę dedykowaną, ale okazuje się, ze to zwykle bawełniane prześcieradełko na aeromoov niektórzy narzekają, że nie działa, a szkoda mi tyle kasy. Chyba po prostu wsadzę pieluchę bbusową i zobaczymy, czy coś pomoze.
A jak jesteśmy w temacie depilacji laserowej- Megss, powiedz proszę, czy to prawda, ze w trakcie ciąży za sprawą hormonów wszystkie włosy odrastają normalnie? Czy to tez kwestia indywidualna? Jest sens depilować się laserowo, jeśli się planuje jeszcze ciąże? -
Karo nie spotkałam się z takim przypadkiem szczerze mówiąc . Dobre nowej generacji lasery niszczą macierz włosa całkowicie wiec włos nie ma prawa odrosnąć .
Chyba , ze mówimy o zabiegi IPL który często mylnie jest nazywany laserem . Wtedy bez względu na ciąże włosy odrosną no i przy jasnym owłosieniu również nie ma gwarancji niestety .
Jeśli miałabym głębiej wchodzić w temat to może „nawrot owłosienia” mógłby mieć miejsce przy jakichś skrajnych przypadkach hirsutyzmu z bardzo wysokim poziomem testosteronu .. i tu tez ciężko mówić o nawrocie a raczej o wzmocnieniu wcześniej mniej widocznych jasnych włosków ...ale generalnie po serii zabiegów włosy nie odrastają .Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 11:49
Karo_Wi lubi tę wiadomość
-
U nas Kuba też okropnie poci sie w foteliku. 15 minut jazdy a on juz ma całe plecy mokre .W wózku gdy nie spi jest ok bo on jezdzi na siedząco i wychylony ogląda wszystkie auta wiec nie opiera się plecami o wozek , ale po spaniu jest to samo .
I u nas marudzenie , wszystko źle. Niczym nie zadowolisz. -
Cześć, przepraszam że tak wpadam ale moje dziecko jest w wieku waszych dzieciaczków i mam problem. Zaczyna powoli raczkować a do tego ząbki jej wychodzą jeden po drugim. Zauważyłam że na rączkach i palcach u nóg ma taką zdartą skórkę jakby miała wcześniej odcisk (ale odcisków brak). Czy wasze dzieciaczki też tak mają? Bo trochę się zaczynam martwić...