X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiadla. Zauwazylam, ze im bardziej jeczy, tym szybciej jej idzie raczkowanie.

Katiuszaaaa, 1Malinka1, Hedgehog, iga lubią tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do spacerowki dokupilam tak wkładkopoduszke, bo wydawała mi się za duża dla Agatki i chciałam żebym miała przytulniej. Myślałam, że w te upały będę ją musiała wyjąć, ale widzę, że nie jest spocona, więc zostawiłam.
    Agatka raczkuje i próbuje wstawać. Największe zainteresowanie budzi u niej wyjście na taras, a że ma ok. 20 cm wysokości to jest idealny do wspinania się. Natomiast zupełnie nie próbuje siadać, tak jakby nie było jej to do niczego potrzebne.

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ewa wlasnie odwrotnie. Nie wspina sie na meble. Tylko raczkuje i co chwile probuje usiasc bo dupke tak na bok przechyla, ew staje na paluszkach. Wspinala sie jak miala nizej szczeble w lozeczku ale obniżyłam materac i soe skonczylo.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tylko napisałam o poduszce w spacerowce, wyszłam na spacer i po drodze musiałam wyjść, bo był placz. Ja nie wiem jak to jest, że jak tylko napisze, że coś się sprawdza to ona szybko to zmienia.

Agatka zdarla sobie skórę na wierzchniej stronie dużych palców i to obie stopy tak samo, nie wiem jak to zrobiła czy przy raczkowaniu czy wstawaniu. Próbowałam zakleic plastrem żeby się nie powiększamy te rany, ale szybko je gubi.

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam ta wkładkę aeromoov dziś ja testowałam powiem szczerze ze pierwsze wrażenie rewelacja wczoraj dziecko pływało całe body i plecy mokre od potu palaczy ryk lament , dziś elegancko sucho bez płaczu.

Dziewczyny z tego co kojarzę ta są w środę nas dziewczyny orientujące się w kosmetologi i kosmetyce, powiedzcie mi dlaczego karmienie piersią jest przeciwwskazaniem do laserowej depilacji ? Gdzie moje piersi a gdzie bikini co to wogole ma za znaczenie ? Czy to tylko naciągane ? Chciałam się zapisać ale wszędzie na stronach salonów pisze przeciwskazania ciąża i kp

• Flavia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza, przeciwwskazaniem jest karmienie piersią w pierwszych trzech miesiącach tylko. Wiem, bo jestem w trakcie robienia pach.

Katiuszaaaa lubi tę wiadomość

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo No to mnie pocieszyłaś zadzwonię jutro i dopytam.

• Megsss Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaa ja jestem kosmetologiem i już Ci wyjaśniam dlaczego przez CALY okres, a nie tylko przez trzy miesiące nie wolno korzystaj z zabiegów laserowych kobietom karmiącym .
    Nie chodzi absolutnie o mleko i dziecko tylko o Ciebie i Twoja skore.
    Kobietę podczas okresu laktacji ma zmieniona gospodarkę hormonalna i każda reaguje inaczej .
    Możesz mieć przez to bardziej uwrażliwiona skore ( przez co moze być bardziej podatna na oparzenia , uszkodzenia naskórka czy przebarwienia )
    Nie ryzykowałbym bo różnie bywa i sama osobiście zabiegu kobietom kp nie wykonuje .
    Poza tym lato to najgorszy okres na laser . Musiałabyś kategorycznie unikać słońce przez cały okres zabiegowy a to może być w zależności od ilości zabiegów nawet kilkanaście tygodni :)

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki Megsss to zrobię pewnie dopiero zimą. Szkoda bo teraz mam kase a do zimy się pewnie rozpłynie :) No to nic muszę wymyślić sobie inna zachciankę.

• Megsss Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej jesień /zima :)
    Kup świnkę skarbonkę taka bez otworu na dole :D wrzuć kasę i rozbijesz bank jak odstawisz młoda :)

• Flavia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat u mnie jest zupełnie odwrotnie. Włosy już nie rosną i pachy nie są podrażnione od ciągłego golenia, więc te teorie mogą być trochę na wyrost. Ale chyba robimy offtop ;)

• Megsss Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każde zalecenia można podważyć ;) Tobie nic nie jest a 3 kolejne kobiety mogą mieć problem .

Ja odpowiadam tylko na zadane pytanie ;)

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia czemu offtop? Chyba nie musimy tylko rozmawiać o dzieciach i tematach tylko z tym związanych ;)
    Tez planuje pójść na laser i kwasy na twarz, ale tez w okresie jesień/zima.

Znowu młoda jęczybuła w nocy. Nie wiem czy to prawda, ale czytałam że dziecko przed raczkowaniem może być niespokojne. Niech już zacznie bo mnie wykończy. Drugą noc próbujemy, żeby spała sama w łóżeczku, pierwsza noc udało się do 2, za to wczoraj obudził ją kot i nie było opcji żeby sama zasnęła. Potem się ciagle wybudzala.
    Poza tym mam nadzieje ze w końcu ruszy z tym jedzeniem, bo słabo je brzdąc. Nie martwi mnie to jakoś, ale fajnie by było jakby pałaszowala wszystko :D . Za to wodę uwielbia.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zimę będę robić bikini, bo naprawdę laser jest super. Mega wygoda, no i efekty widoczne były już po pierwszym razie.

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei mam problem z fotelikiem, Kinga się w nim poci okrutnie. Miałam kupić najpierw wkładkę dedykowaną, ale okazuje się, ze to zwykle bawełniane prześcieradełko :/ na aeromoov niektórzy narzekają, że nie działa, a szkoda mi tyle kasy. Chyba po prostu wsadzę pieluchę bbusową i zobaczymy, czy coś pomoze.

A jak jesteśmy w temacie depilacji laserowej- Megss, powiedz proszę, czy to prawda, ze w trakcie ciąży za sprawą hormonów wszystkie włosy odrastają normalnie? Czy to tez kwestia indywidualna? Jest sens depilować się laserowo, jeśli się planuje jeszcze ciąże?

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo nie spotkałam się z takim przypadkiem szczerze mówiąc . Dobre nowej generacji lasery niszczą macierz włosa całkowicie wiec włos nie ma prawa odrosnąć .
    Chyba , ze mówimy o zabiegi IPL który często mylnie jest nazywany laserem . Wtedy bez względu na ciąże włosy odrosną ;) no i przy jasnym owłosieniu również nie ma gwarancji niestety .

Jeśli miałabym głębiej wchodzić w temat to może „nawrot owłosienia” mógłby mieć miejsce przy jakichś skrajnych przypadkach hirsutyzmu z bardzo wysokim poziomem testosteronu .. i tu tez ciężko mówić o nawrocie a raczej o wzmocnieniu wcześniej mniej widocznych jasnych włosków ...ale generalnie po serii zabiegów włosy nie odrastają .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 11:49

Karo_Wi lubi tę wiadomość

• iga Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Kuba też okropnie poci sie w foteliku. 15 minut jazdy a on juz ma całe plecy mokre .W wózku gdy nie spi jest ok bo on jezdzi na siedząco i wychylony ogląda wszystkie auta wiec nie opiera się plecami o wozek , ale po spaniu jest to samo .
    I u nas marudzenie , wszystko źle. Niczym nie zadowolisz.

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, przepraszam że tak wpadam ale moje dziecko jest w wieku waszych dzieciaczków i mam problem. Zaczyna powoli raczkować a do tego ząbki jej wychodzą jeden po drugim. Zauważyłam że na rączkach i palcach u nóg ma taką zdartą skórkę jakby miała wcześniej odcisk (ale odcisków brak). Czy wasze dzieciaczki też tak mają? Bo trochę się zaczynam martwić...

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchacie ponoć istnieje coś takiego jak kryzys 8 miesiąca ;) czytałyście o tym ?
    Mój dzieć chyba właśnie go ma ... od śmiechu do łez w 3 sekundy ;) bez powodu

• Flavia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs to u nas ten kryzys trwa już że 3 miesiące.

Dziewczyny, może macie jakieś fajne nakrycia głowy na lato dla dziewczynek. Poratujcie linkami, plisss.

‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ