X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wieczorem w sypialni było 27 stopni, więc mała spała w body z krótkim rękawem i przykryłam ją otulaczem bambusowym.
    Okno otwarte.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostanę dzisiaj pierdolca. Jęki i steki non stop. Kurde.. Naprawdę ma dużo atrakcji w ogrodzie. Ma hustawke, lezak, duza hustawke, taki kojec z zabawkami, a wszystko dzisiaj jest na nie. Mam nadzieje ze jej minie do sobotu bo wyskocxe z pociągu. Jak uslyszycie o mlodej matce skaczacej z okna pociągu to bede ja!

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• monika30 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicchic haha,a jak uslyszycie o mlodej matce wyskakujacej z samolotu to bede ja :P.
    Nie no mam nadzieję ze jutrzejszy lot bedzie spoko. Ostatnio Kacpi jest mega wymagajacy. Górne jedynki zdecydowanie bardziej daja w kość niz dolne :/

Moll lubi tę wiadomość

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze u nas tez te gorne. Chcialabym, zeby juz byl jakiś powod moich męczarni :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 14:48

1Malinka1, iga, Cukierniczka lubią tę wiadomość

• Moll Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też maruda się włączyła, podejrzewam że to upały bo akurat zbiegło się w czasie, podobno niemowlaki źle znoszą upaly. A jak robicie z filtrem, smarujecie buźkę, raczki i nozki? Zmywacie filtr po przyjściu do domu?

km5si09kuaztknwb.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda z tymi górnymi jedynkami , nam tez dały w kość jak szły ..

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moll, smaruję wszystko, co jest odkryte i może się odkryć na spacerze- całe nogi, ręce, twarz, uszy (w razie jakby kapelusik pannicy nie pasował), szyjkę, ewentualnie ramiona. Nie zmywam po spacerze, dopiero przy wieczornej kąpieli.

A jak z piciem czegoś innego niż mleko u Was? Dzieci piją więcej, chętniej?

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo tak, u nas idzie ok 200 ml wody i pije chętnie, przed upałami było ok 100 ml

km5si09kuaztknwb.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz mały od kiedy dostaje pic w bboxie pije super a teraz jak tak upalnie to nawet 300 ml dziennie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 14:48

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo pije.

Marudzenie sie skonczylo, jak wsadzulam ja do basenu. Ale byla tadosc. Smiala sie sama do siebie. Po 25 minutach tak sie zmeczyla ze zasnela od razu. Moze limit marudzenia sie na dzis skonczyl.. Bo chciałabym wyjsc do sklepu.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• monika30 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takie upalne dni Kacpi tez więcej pije. Zazwyczaj wypija max 150 ml ale jak jest gorąco to wiecej.

• Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas chyba dzięki upałom dzieciak polubił wodę, podaję mu ją cały czas i wypija po parę łyczków😀

Dziewczyny, dziekuję za opinie dotyczace mopow parowych, zdecydowalam, ze kupię Viledę. Mieszkamie już mamy wysprzatane, wszystko z podłóg i z zasięgu małych rączek pousuwane, teraz tylko trzeba czyścić podlogi😉

U nas gorne jedynki juz się prawie przebijają, mały cxęsto marudzi i gryzie gryzaki i miękkie zabawki, widać, że go to męczy 😪

iv09hdge1v8t5a09.png
  • iga Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas tez marudzenie jest większe juz od kilku dni .Mimo że mlody jest w samym bodziaku to szybko jest mokry.Poci sie okropnie .
    Pije tez chętniej i więcej.
    Też smaruje przed wyjściem cale ciałko i nie zmywam do wieczornej kąpieli.

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak radzicie sobie z wózkami ? Przecież moja jest zlana od potu, w wózku krzyczy bo jej gorąco! Słyszałyście jakieś opinie o wkładkach Aeromoov ?

W łupinie jakos nie mam problemu bo w aucie działa klima

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 22:17

• Flavia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała może pić cały czas, tak samo jak jeść. Tylko wtedy nie marudzi i nie narzeka. Serio.
    Kinga zaczęła pełzać do celu, ale jak ona narzeka. Ja mówię, że ona klnie, bo musi się ruszać.
    Mojej małej nie jest gorąco w wózku, ale ja mam dość szeroką spacerówkę. Kupiłam do niej wkładkę z pianką, bo wydawał mi się mało przytulny. Rzeczywiście widzę, że młodej lepiej się siedzi, ale też się nie poci.

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczescie nie ma upalow ..
    Chcialabym wam powiedziec ze dzis moje dziecie zaczelo pelzzac do przodu a tak mnie tym zaskoczyl bo po drzemce polozylam go na podloge a on do przodu sie porusza a ostatnio sie zastanawialam kiedy ruszy..

I jestem w totalnym podziwiu jak ten maly czlowieczek wpatrzony w starszego braciszka swiata nie widzi tylko niech narazie nie nasladuje go bo bede miala wtedy dwoch kaskaderow ;-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek teraz śpi tylko w rampersie i już przed tymi upałami kilka dni tak spał jak było ciepło. Przykrywam lekkim kocykiem tylko.

Pije więcej niż wcześniej, ale może to też dlatego, że ja się pilnuję żeby o tym pamiętać. Ale widać jak jest chwilę na dworze, że potem mu się chce pić.

Jesteśmy u moich rodziców i powiem Wam, że jestem w szoku. Tu jest tyle nowych rzeczy, że Szymek jest prze-radosny całe dnie, wyłączając marudzenie jak już jest senny. I chętnie zostaje z babcią, chociaż do tej pory jak znikałam z pola widzenia to był płacz. Dzisiaj nawet do kosmetyczki mi się udało wyskoczyć :-) szok i niedowierzanie, aż się boję co będzie jak wrócimy do siebie.

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa tez coraz lepiej radzi sobie z raczkowaniem. Wczoraj przed kapiela, na golasa, pokazala co potrafi, az wolałam moich rodzicow na górę. Sama sie zdziwilam, ze od kiwania przeszla tak szybko do raczkowania. Jak wrocimy znad morza, bede musiala pozabezpieczac meble i nasz szklano metalowy stol stojacy zaraz przy macie, bo on budzi jej najwieksze zainteresowanie. Za tydzien bedzie juz raczkowac na pewno duzo szybciej, bo teraz jeszcze trochę nieporadnie. Ale uroczo to wygląda.
    Wasze dzieci tez robia mostki? Ja mam wtedy cisnienie 200, jak ona sie wypina i stoi na samych paluszkach. Cwiczy tez sniadanie, ale jeszcze nie umie. 2 razy wyszlo jej bo stracila rownowage. Przez to jeczy bo jej nie wychodzi a chce juz usiasc. Ech, poczekamy.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ