X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. U nas dzieją się dantejskie sceny przy odciąganiu glutów, moje dziecko mnie znienawidzi za to.

Kamkam, kupiłam bazę isofix do 2 fotelików, wyboru duzego nie mam, następnym będzie Cybex Sirona M i-size. Ale jeszcze długa droga do tego- łupinę mamy do 13 kg, a Kinga wazy 7310 gramów. No chyba, ze wcześniej wyrośnie, ale nie wydaje mi się, bo dopiero w zeszłym tygodniu podniosłam jej trochę zagłówek. Teoretycznie fotelik na większy można zmienić jak dziecko ma 75 cm, ale podobno łupiny są najbezpieczniejsze, więc niech w niej jeździ jak najdłużej.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz u Nas odciąganie to też pole walki. Wcześniej odkurzacz nie robił na niej wrażenia, a teraz panika. A kupiliśmy już nowy jakiś mega cichy. Na co dzień sprawdza się frida ale tez czasami się buntuje i beczy, a ja nie przestaje jak widzę jakiegos glutka tam.

My planujemy zmienić jakoś w lipcu. Myślimy nad Britax romer dualfix M-size, któraś z Was tutaj polecała. Myslalam tez o axkid.

Udało mi się zajrzeć do buźki małej i jest drugi ząbek przebił się w koncu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 11:14

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszej okropnej nocy, dzisiaj mialam bosko bo ewa tylj o 5 zaplakala, dalam herbate i spala do 7.30. Tak dobrze jeszcze nie bylo. Taka wyspana ze do teraz nie bylo drzemki.

Ale za to jest minus - mokry pampers. O 5 ja rozebralam do naga bo pampers przemokl i przescieradlo tez. Jakie sa najlepsze pampersy wg eas na noc??

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• iga Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    W ogóle jestem w szoku, że nasze dzieci są praktycznie w tym samym wieku, a niektóre mają już 8 zębów, a niektóre jak moja córka są bezzebne

Mam sąsiadkę, która urodziła tydzien przede mną. Jej syn nie ma jeszcze ząbków, nasz ma 8 .Jej synek nosi rozmiar 68 cm nasz 80 cm.
    Każde dziecko jest inne i na naszym przykładzie widze tym bardziej , że nie ma co porównywać. Wazne aby zdrowo rosły.

Cukierniczka lubi tę wiadomość

• iga Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy pampersy z Lidla i jeszcze nas nie zawiodły,chociaż slyszalam tez opinie ze sa kiepskie.

• Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga, wow, ale szybko rosną ząbki Twojemu synkowi🙉 u nas pojawily sie kilka tygodni dwie dolne jedynki równocześnie i rowno sobie rosną, teraz widzę, że górne jedynki też się powoli rowno pojawiają, takze u nas idą sobie po dwa na raz😁
    Mam pytanie, czy myjecie dzieciom już te ząbki? Jeśli tak to czym i ile razy dziennie?

I jeszcze mam pytanie dotyczace czystosci i bezpieczenstwa w domu, bo mój mały już zaczął "być wszędzie" i nabija sobie pierwsze guzy, a ja ostatnio nic innego nie robię jak tylko czyszczę podłogi i pilnuję jego główki, przez to nawet na forum nie mam czasu wejść😋 Bardzo bałam się tego momentu, ale niestety już nadszedł🤓
    Czy któraś z Was używa mopa parowego? Zastanawiam sie nad zakupem, czy to dobry pomysł? Czy któraś stosuje i mogłaby polecieć jakieś urzadzenie?
    I jeszcze ochraniacze na meble? Czym warto pozabezpieczać mieszkanie? Czy Takie gąbki naklejane na meble się sprawdzą?

iga lubi tę wiadomość

iv09hdge1v8t5a09.png
  • Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Ale za to jest minus - mokry pampers. O 5 ja rozebralam do naga bo pampers przemokl i przescieradlo tez. Jakie sa najlepsze pampersy wg eas na noc??

A może to czas na zmianę rozmiaru pieluszki na większą🤔 u nas wlasnie jak zaczynają przemakac, to znaczy ze sa juz za małe😁

iv09hdge1v8t5a09.png
  • Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi wrote:
    Dzięki dziewczyny. U nas dzieją się dantejskie sceny przy odciąganiu glutów, moje dziecko mnie znienawidzi za to.

Karo, miałam to samo, przy katarku, który u nas trwał tydzień, odciąganie było straszne, ale to dla jego dobra, wiec trzeba to jakoś przetrwać 😋

iv09hdge1v8t5a09.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gewalia, mam 4 wiec to chyba nie to. Mamy teraz Pampers active baby, tylko na noc, ana dzien takie zwyczjane bo i tak jest duzo kup i co chwile przewijam. U mnie pewnie o tp chodzi , ze ewa duzo pije. Przed samym zasnieciem cala herbatke wychlapie czyli jakies 300 ml. I w nocy ponownie, jesli nie mleko.

Z zebami u nas tez tak samo:) mamy dwie dolne jedynki rowne, a na gorze juz widze zabielone 2 miejsca, trz rowno :)

Wiedzialam, ze jakies dziecko ma 8 zebow! Od Igi!

iga lubi tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Flavia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic, może to wina Pampers active baby, u mnie też przeciekały i to ciągle. Może nie umiem ich zakładać, nie wiem. Jestem na puffies i na razie miałam tylko raz przeciek, a używam może już 6 miesięcy. Tylko, że one dostępne są tylko przez internet.

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zębów dopiero 6. Niestety boleśnie odczuwam. Iga, ładnie wystrzeliliście :-)

My już przesadziliśmy Nelę do większego fotelika. Jeździ w Sironie obrotowej.
    Starszak Axkid Minikid 2.0.
    Oba jak najbardziej mogę polecić.

Gewalia, ja używam mopa parowego. I tylko tak myje podłogi. Żadnych mopow zwykłych, ścierek. I mogę powiedzieć, że kocham go miłością ogromną :-P 10 minut i wszystkie podłogi umyte i suche.

iga lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis oszaleje. Normalnie nie mam sily. Mata nie,ksiazeczki nie,zabawki nie,karuzela nie,bujaczek nie,spac nie. Tylko rece i rece
    Wyjde z pokoju to jest ryk. Boli mnie kark i odcinek piersiowy kręgosłupa. Chyba z noszenia. Najlepiej jakbym stala z nim przy oknie bo tam jeżdżą auta i to go interesuje. Mam ochotę wyskoczyć z balkonu :p

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mop parowy to brzmi dobrze :-) ja już nie mogę patrzeć na odkurzacz i mopa, najchętniej to bym Szymka ubrała w to ubranko-mop z memów 😂

My mamy dwa zęby i chyba się nie zapowiada na kolejne. A co do kawałków to wiadomo, że nie dam takiemu maluchowi surowej marchewki, bo dziąsłami sobie nie poradzi, ale bardzo dużo rzeczy zje. Czasem nawet jak wydaje mi się, że daję za duży albo za twardy kawałek to jestem zaskoczona jak sobie z nim radzi.

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkam dziękujemy bardzo ❤️ Ale mój młody wcale nie jest taki ciemny :D tak na tym zdjęciu wyszedł :) włoski ma takie jasnobrązowe a oczy .. szaro-zielone poki co :) natomiast ma śniada skore po moim M i mimo ze smaruje go filtrem to już jest pięknie opalony :)

Co do rzodkiewki to myślałam żeby ja zatrzeć na tarce na grubych oczkach po prostu :)

Niecierpliwa - dajesz ogórka kiszonego i jest ok ? Nic się nie dzieje ?

A fotelik roamer dualfix m - size ja pisałam , ze będę kupować mam i jestem zadowolona baaaardzo - mega wygoda z tym obracaniem :)

My już myjemy zabki wieczorem i polecam ta pastę :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a228bb5a7ef4.png

Do niej jest dołączona szczoteczkę która tez super się sprawdza i masuje dziąsła przy ząbkowaniu :)

Karo u Ciebie dantejskie sceny przy katarku a u nas przy przebieraniu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 17:54

Gewalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na noc zakładam pieluchy z Lidla i jest idealnie. Wcześniej zakładałam pampersy i zdarzało się, że miała całe plecy mokre. Próbowałam też z większym rozmiarem i było to samo.

Fotelik kupiłam babysafe schnauzer. Jest teoretycznie 0-18, więc już bym mogła przesadzić Agatke, ale jeszcze poczekam. Chciałam montowany tyłem i przodem, bo planuje wozić tyłem, ale bałam się (wszyscy mnie tym straszą), że nie będzie chciała tak jeździć, więc wtedy obrocie przodem.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraź sobie Monika30, że ja tak mam prawie każdego dnia. Da się przyzwyczaić :)

katberry, Hedgehog, iga lubią tę wiadomość

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, u mnie prawie każdego dnia tak jest. Jak nie spełnię życzeń Kingi, to mam nie złą jazdę.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi ile razy dziennie wasze pociechy robię kupę? Mój mały dotychczas raz albo dwa, ale od tygodnia to nawet kilka razy dziennie. Nie zmieniałam nic w diecie. Czy to może być wina wyrzynających się zębów?

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie male bobki to nawet i z 5. A czasami miekka to ze 2.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 2-3 :) u nas to zależy ile wypije i czego szczerze mówiąc :)
    Wiecie , ze mój mały dalej potrafi ulać po rzadkim posiłku typu owoce lub mleko ... zaczynam się martwić i zastanawiam się czy to jednak nie refluks u niego :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 21:49

‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ