X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkam super,pewnie teraz juz będzie mega pogoda na Rodos bo jak bylismy miesiąc temu to wieczory bardzo zimne i mocny wiatr,ale w ciagu dnia bardzo cieplutko było :).
    Napisz pozniej jak podroz i pobyt :). Powodzenia ! :D

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, moja Ewka tu otwiera wszystkie szafki, a szczegolnie upodobala sobie lodowke. Za miesiac to juz chyba bedzie chodzic.

Niestett pogoda do dupy. Dzisiaj lalo pol dnia. Ja sie pytam gdzie ta fala upalow.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Niestett pogoda do dupy. Dzisiaj lalo pol dnia. Ja sie pytam gdzie ta fala upalow.

ChicChic, uciekłaś od upałów jakie teraz mamy na Śląsku😁😁 Dziś ponad 30 stopni, w nocy będzie pewno ponad 20, jutro to samo... Mały najlepiej czuje się w samym pampersie😋

iv09hdge1v8t5a09.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas burza właśnie.. mały poki co śpi mimo ze dość mocno grzmi... mam nadzieje ,ze się nie wybudzi.
    Wasze maluchy reagują na burze?

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 14:48

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas o 8 było już 26 st.

Dziewczyny nadszedł ten czas w którym chce zaczac ograniczać Jagodziance pierś póki co chce zacząć od tego żeby jadła pierś tylko 3 razy dziennie rano w środku dnia i wieczorem do spania w nocy be zmian ile jej się zachce. Moje pytanie czy jeśli będę chciała zrezygnować jeszcze z piersi w ciągu dnia tak żeby jadła rano i wieczorem tylko, to muszę podać jej jakaś formę mleka czyli np mm lub odciągnąć ?
    Napiszcie proszę co dajecie na kolacje albo śniadania u nas jedziemy z różnymi kaszkami na drugie śniadanie No i tak wydawało mi się wieczorem znowu pchać jej kasze to chyba przesada wiec najczęściej dostaje jakiś owoc z jogurtem, ale ile można, kanapki jeszcze nie wchodzą w grę bo ona nie ogarnia odgrzania a i gryzienie idzie jej raczej słabo, jeszcze tego nie załapała. Z obiadami radzę sobie bez problemu je prawie wszytko No ale nie mam pomysłu co wieczorem lub rano bo przecież zawsze mogę zmienić kolejność i kasze dawać wieczorem a kombinować rano ( rano u nas to drugie śniadanie koło 11)

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss, właśnie trwa druga albo trzecia burza w życiu Kingi i nie reaguje w ogole. Chociaż te wcześniejsze to były jakieś popierdółki, teraz to wali tak, że sama się trochę zaczynam bać (jesteśmy na wyspie sobieszewskiej). Już nam rzeczy na balkonie fruwały. A Kinga śpi przy otwartym oknie balkonowym i ma w nosie.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss rzeczywiscie wyspa bardzo imprezowa. Byliśmy na deptaku gdzie jest cafe mamba to dyskoteka obok dyskoteki :P. Fajnie przyjechac tutaj bez dziecka i poimprezowac ;). Ladna wyspa,plaże również,ale tak jak mówiłaś duzo mlodych ludzi bez dzieci ;). Juz w samolocie wiedzialam ze tak bedzie bo Kacpi byl jedynym takim malym dzieckiem na pokladzie :).

• monika30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacpi tez nie reaguje na burzę. W sumie poki co byla jedna ale w ogole nie zauwazyl ;)

• iga Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:

U mnie 😜
    Bardzo chętnie się zamienię. W taką pogodę ledwo człapie 🙄

• Megsss Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nawałnica nad Trójmiastem przeszła :) ja się burzy nie boje ogólnie ale kilka razy podskoczyłam w łóżku :p
    Karo ta same burze widziałaś skoro jesteś na wyspie Sobieszewskiej ;)
    Tobi tez olał burze spał jak susel :)

Monia dlatego czekałam na Twoja opinie bo wg mnie Ibiza kompletnie nie nadaje się na rodzinne wakacje :) miejsc z ładnymi płazami jest mnóstwo w Europie wiec tak sobie myślałam , ze Pani w biurze podróży popłynęła z fantazja proponując wam akurat Ibizę :D
    To jest mekka imprezowiczów :) jeśli lubicie się bawić to niestety nie skorzystacie a wybór jest ogromny i wrażenia niesamowite ale jeśli nie jesteście typem imprezowiczów to przynamniej wasz portfel nie ucierpi aż tak bo imprezowanie tam jest w piorun drogie :)

• edka85 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza, ja ograniczyłam kp w dzień do 2-3 razy. Zastąpiłam to innym posiłkiem. Na śniadanie kasza jaglana, na drugie cyc, następnie słoik obiad, później cyc, na kolacje kasza zbożowa. Poza tym mm nie podaję.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss masz racje poplynela z fantazja hehe. Troche sie dziwnie czulam jak szlismy kolo tych klubow z wózkiem a wookol same wystrojone dziewczyny z drinkami w rece :P. Lubimy imprezowac dlatego fajnie kiedys tutaj przyjechac bez Kacpiego :P

Megsss lubi tę wiadomość

• Moll Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj jakiś koszmar z usypianiem, trwało godzinę! Mała chciała przewracać się na brzuszek, turlać, cieszyła się 5 minut, potem jęki bo senna, to bujam ja i tak 3 razy, a usnąć za nic nie chciała, ja padłam, to wkroczyl maz. W nocy powtórka usypiania przez godzinę, mała chce się turlać zamiast spać, mam nadzieję że to jej minie :-(, spala w nocy 7 godzin.

Ostatnio też przestała płakać w nocy i mnie wołać, jak usłyszę jakieś jęki to idę a ona nie śpi i nie wiadomo ile tak leży. Rano potrafi sama leżeć/ obracac się przez przez pół godziny zanim się zgramole. Nie zawsze też słyszę ja w nocy i nie wiem ile w nocy śpi a ile nie. Dziwne, dlaczego mnie kiedy wzywa jak się budzi? Zawsze reagowałam na płacz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 12:46

km5si09kuaztknwb.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moll jeśli Cię to pocieszy to ja mam od tygodnia takie jazdy z usypianiem na noc, że masakra. Do tej pory Szymek zasypiał max do 19:45-20:00. Teraz potrafi nawet do 21:30 nie spać i płacze, wije się, ciężko go uspokoić w ogóle. Męczące to strasznie no i straciłam wolne wieczory :|

Dziewczyny kp macie jakieś rady na zastój w piersi? Umrę chyba zaraz, już robiłam ciepłe okłady, masaże, próbuję laktatorem ściągać, Szymka przystawiam kiedy tylko mogę, ale prawa pierś mi wybuchnie chyba zaraz. I jeszcze to tak cholernie boli... Jakieś pomysły co jeszcze zrobić?

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka i nic nie pomogło ?! Nawet laktator ? Przychodzi mi jeszcze jeden „babciny” sposób- kapusta, w sensie okłady z niej. Ja tylko słyszałam ze można przykładać, ale czy działa to nie wiem. Mi zazwyczaj pomagał laktator i masowanie, do tego przystawianie.

Molll u nas tez zasypianie trwa dłużej jak zwykle. Mała tez turla sięc wierci, pojękuje. A jak ją biorę do góry to na mnie zasypia w sekundzie. Oby to minęło.
    U nas jeszcze nie było burzy, wiec muszę poczekać na reakcje Julki.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka no dokładnie tak jak piszesz, przed 22 zasypia...
    Na zastój pomógł mi bardzo delikatny masaż i przystawianie, no i czas, po ok tygodniu minęło.

Malinka ale jak bierzesz do gory jak do odbicia czy kładziesz na siebie? Muszę wypróbować.

km5si09kuaztknwb.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już widzę ze nie ma opcji żeby sama zasnęła w łóżeczku co się zdarza często, to biorę ją i przytulam, ona momentalnie się wtula i zasypia, dosłownie kilka sekund, chwilkę z nią pochodzę i, znowu odkładam. Wole tak jak czekać do całkowitego wybudzenia.
    U nas ogólnie zasypianie rozpoczyna się na rękach. Nie trwa to jakoś długo, czasem zdarza się ze po odłożeniu jest niespokojna- tak jak opisałam wyżej, oczywiście próbuje jeszcze na boki ja przekładać żeby zasnęła , ale rzadko się udaje, płacze z zamkniętymi oczami, wiec podnoszę i się tulimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 13:58

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • neska7 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zastój jak najwięcej przystawic do piersi, okłady z kapusty i lecytyna.

erj7q7y.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka nic nie pomaga... Laktator pomógł mi w piątek, potem w sobotę było ok, w niedzielę tak przystawiałam Szymka, że w końcu puściło, a dzisiaj już nic nie pomaga. Spróbuję jeszcze z tą kapustą może...

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ