X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkam super,pewnie teraz juz będzie mega pogoda na Rodos bo jak bylismy miesiąc temu to wieczory bardzo zimne i mocny wiatr,ale w ciagu dnia bardzo cieplutko było :).
    Napisz pozniej jak podroz i pobyt :). Powodzenia ! :D

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, moja Ewka tu otwiera wszystkie szafki, a szczegolnie upodobala sobie lodowke. Za miesiac to juz chyba bedzie chodzic.

Niestett pogoda do dupy. Dzisiaj lalo pol dnia. Ja sie pytam gdzie ta fala upalow.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Niestett pogoda do dupy. Dzisiaj lalo pol dnia. Ja sie pytam gdzie ta fala upalow.

ChicChic, uciekłaś od upałów jakie teraz mamy na Śląsku😁😁 Dziś ponad 30 stopni, w nocy będzie pewno ponad 20, jutro to samo... Mały najlepiej czuje się w samym pampersie😋

iv09hdge1v8t5a09.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas burza właśnie.. mały poki co śpi mimo ze dość mocno grzmi... mam nadzieje ,ze się nie wybudzi.
    Wasze maluchy reagują na burze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 14:48

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas o 8 było już 26 st.

Dziewczyny nadszedł ten czas w którym chce zaczac ograniczać Jagodziance pierś póki co chce zacząć od tego żeby jadła pierś tylko 3 razy dziennie rano w środku dnia i wieczorem do spania w nocy be zmian ile jej się zachce. Moje pytanie czy jeśli będę chciała zrezygnować jeszcze z piersi w ciągu dnia tak żeby jadła rano i wieczorem tylko, to muszę podać jej jakaś formę mleka czyli np mm lub odciągnąć ?
    Napiszcie proszę co dajecie na kolacje albo śniadania u nas jedziemy z różnymi kaszkami na drugie śniadanie No i tak wydawało mi się wieczorem znowu pchać jej kasze to chyba przesada wiec najczęściej dostaje jakiś owoc z jogurtem, ale ile można, kanapki jeszcze nie wchodzą w grę bo ona nie ogarnia odgrzania a i gryzienie idzie jej raczej słabo, jeszcze tego nie załapała. Z obiadami radzę sobie bez problemu je prawie wszytko No ale nie mam pomysłu co wieczorem lub rano bo przecież zawsze mogę zmienić kolejność i kasze dawać wieczorem a kombinować rano ( rano u nas to drugie śniadanie koło 11)

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss, właśnie trwa druga albo trzecia burza w życiu Kingi i nie reaguje w ogole. Chociaż te wcześniejsze to były jakieś popierdółki, teraz to wali tak, że sama się trochę zaczynam bać (jesteśmy na wyspie sobieszewskiej). Już nam rzeczy na balkonie fruwały. A Kinga śpi przy otwartym oknie balkonowym i ma w nosie.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss rzeczywiscie wyspa bardzo imprezowa. Byliśmy na deptaku gdzie jest cafe mamba to dyskoteka obok dyskoteki :P. Fajnie przyjechac tutaj bez dziecka i poimprezowac ;). Ladna wyspa,plaże również,ale tak jak mówiłaś duzo mlodych ludzi bez dzieci ;). Juz w samolocie wiedzialam ze tak bedzie bo Kacpi byl jedynym takim malym dzieckiem na pokladzie :).

• monika30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacpi tez nie reaguje na burzę. W sumie poki co byla jedna ale w ogole nie zauwazyl ;)

• iga Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:

U mnie 😜
    Bardzo chętnie się zamienię. W taką pogodę ledwo człapie 🙄

• Megsss Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nawałnica nad Trójmiastem przeszła :) ja się burzy nie boje ogólnie ale kilka razy podskoczyłam w łóżku :p
    Karo ta same burze widziałaś skoro jesteś na wyspie Sobieszewskiej ;)
    Tobi tez olał burze spał jak susel :)

Monia dlatego czekałam na Twoja opinie bo wg mnie Ibiza kompletnie nie nadaje się na rodzinne wakacje :) miejsc z ładnymi płazami jest mnóstwo w Europie wiec tak sobie myślałam , ze Pani w biurze podróży popłynęła z fantazja proponując wam akurat Ibizę :D
    To jest mekka imprezowiczów :) jeśli lubicie się bawić to niestety nie skorzystacie a wybór jest ogromny i wrażenia niesamowite ale jeśli nie jesteście typem imprezowiczów to przynamniej wasz portfel nie ucierpi aż tak bo imprezowanie tam jest w piorun drogie :)

• edka85 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza, ja ograniczyłam kp w dzień do 2-3 razy. Zastąpiłam to innym posiłkiem. Na śniadanie kasza jaglana, na drugie cyc, następnie słoik obiad, później cyc, na kolacje kasza zbożowa. Poza tym mm nie podaję.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss masz racje poplynela z fantazja hehe. Troche sie dziwnie czulam jak szlismy kolo tych klubow z wózkiem a wookol same wystrojone dziewczyny z drinkami w rece :P. Lubimy imprezowac dlatego fajnie kiedys tutaj przyjechac bez Kacpiego :P

Megsss lubi tę wiadomość

• Moll Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj jakiś koszmar z usypianiem, trwało godzinę! Mała chciała przewracać się na brzuszek, turlać, cieszyła się 5 minut, potem jęki bo senna, to bujam ja i tak 3 razy, a usnąć za nic nie chciała, ja padłam, to wkroczyl maz. W nocy powtórka usypiania przez godzinę, mała chce się turlać zamiast spać, mam nadzieję że to jej minie :-(, spala w nocy 7 godzin.

Ostatnio też przestała płakać w nocy i mnie wołać, jak usłyszę jakieś jęki to idę a ona nie śpi i nie wiadomo ile tak leży. Rano potrafi sama leżeć/ obracac się przez przez pół godziny zanim się zgramole. Nie zawsze też słyszę ja w nocy i nie wiem ile w nocy śpi a ile nie. Dziwne, dlaczego mnie kiedy wzywa jak się budzi? Zawsze reagowałam na płacz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 12:46

km5si09kuaztknwb.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moll jeśli Cię to pocieszy to ja mam od tygodnia takie jazdy z usypianiem na noc, że masakra. Do tej pory Szymek zasypiał max do 19:45-20:00. Teraz potrafi nawet do 21:30 nie spać i płacze, wije się, ciężko go uspokoić w ogóle. Męczące to strasznie no i straciłam wolne wieczory :|

Dziewczyny kp macie jakieś rady na zastój w piersi? Umrę chyba zaraz, już robiłam ciepłe okłady, masaże, próbuję laktatorem ściągać, Szymka przystawiam kiedy tylko mogę, ale prawa pierś mi wybuchnie chyba zaraz. I jeszcze to tak cholernie boli... Jakieś pomysły co jeszcze zrobić?

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka i nic nie pomogło ?! Nawet laktator ? Przychodzi mi jeszcze jeden „babciny” sposób- kapusta, w sensie okłady z niej. Ja tylko słyszałam ze można przykładać, ale czy działa to nie wiem. Mi zazwyczaj pomagał laktator i masowanie, do tego przystawianie.

Molll u nas tez zasypianie trwa dłużej jak zwykle. Mała tez turla sięc wierci, pojękuje. A jak ją biorę do góry to na mnie zasypia w sekundzie. Oby to minęło.
    U nas jeszcze nie było burzy, wiec muszę poczekać na reakcje Julki.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka no dokładnie tak jak piszesz, przed 22 zasypia...
    Na zastój pomógł mi bardzo delikatny masaż i przystawianie, no i czas, po ok tygodniu minęło.

Malinka ale jak bierzesz do gory jak do odbicia czy kładziesz na siebie? Muszę wypróbować.

km5si09kuaztknwb.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już widzę ze nie ma opcji żeby sama zasnęła w łóżeczku co się zdarza często, to biorę ją i przytulam, ona momentalnie się wtula i zasypia, dosłownie kilka sekund, chwilkę z nią pochodzę i, znowu odkładam. Wole tak jak czekać do całkowitego wybudzenia.
    U nas ogólnie zasypianie rozpoczyna się na rękach. Nie trwa to jakoś długo, czasem zdarza się ze po odłożeniu jest niespokojna- tak jak opisałam wyżej, oczywiście próbuje jeszcze na boki ja przekładać żeby zasnęła , ale rzadko się udaje, płacze z zamkniętymi oczami, wiec podnoszę i się tulimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 13:58

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • neska7 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zastój jak najwięcej przystawic do piersi, okłady z kapusty i lecytyna.

erj7q7y.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka nic nie pomaga... Laktator pomógł mi w piątek, potem w sobotę było ok, w niedzielę tak przystawiałam Szymka, że w końcu puściło, a dzisiaj już nic nie pomaga. Spróbuję jeszcze z tą kapustą może...

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ