Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cukierniczka a masz zastoj tzn jakby kamien czy zatkany kanalik? przechodzilam jedno i drugie. Na pierwsze pomaga masowanie ciepla tetra w kierunku brodawki i przystawianie dziecka, nawet w roznych pozycjach. Na zatkany kanalik pomogla niestety igla i przystawianie dziecka. Kapusta potluczona tez jest ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 08:20
-
Cukierniczka ja pod prysznicem ciepłym masowalam i jednocześnie przy tym ręcznie odciagalam i pomogło.
Dziewczyny myśle ze te problemy z zasypianiem duzo zależą od tych upałów, przecież to jest masakra co się dzieje przynamniej na Śląsku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 19:39
-
Dzis wróciliśmy. Masakra jaki upal. Katiusza masz racje to co sie dzieje na Śląsku to masakra nie ma czym oddychać.
Kurde martwi mnie ten wezel powiekszony na potylicy u Kacpiego. Robilam badania crp i ob
Wyszly ok,lekarz powiedzial ze to nic groźnego. Czytałam w necie to pisza ze moze to byc od zabkowania ale tez moze to byc naciek nowotworowy . Jest miekki i ruchomy,lekarz mi powiedzial ze jesli wezly sie przesuwaja to nic groznego. Gorzej jak sa twarde i zbite. Orientujecie sie czy dlugo moga sie utrzymywać takie powiekszone wezly ?nie wiem czy isc jeszcze do innego lekarza i po prostu przestać sie zamartwiac ? Doradzcie mi cos prosze. -
Monika , badania wyszły ok a to najważniejsze. Gdyby było coś niepokojącego miałoby to odbicie w wynikach .Ale poradzę podobnie jak Malinka , zasiegnij opinii drugiego lekarza jesli masz być spokojniejsza. Dwa, nie czytaj neta tam większość objawów jest nowotworowymi 🙈
-
Dziewczyny, nie jestem zadowolona z mojej spacerówki. Jakie macie i polecacie? Chciałabym żeby byla:
- wygodna i szeroka dla dziecka, rozkładana na płasko,żeby dziecko miało gdzie oprzrc nóżki
- z przekładana rączka tak żeby dziecko było w moim kierunku
- lekka, łatwo się składa, zajmuje mało miejsca po złożeniu, nie trzeba odkręcać kółek
-latwo prowadząca się na wybojach, na trawie, piasku
Proszę poradzicie cos -
Również mam spacerówkę z cybexa, i jest super oprócz gabarytów jak się złoży to bagażnik pełny ale będę zmieniać na jakas mniejsza dopiero jak Mała zacznie chodzić.
Dziewczyny czy wasze dzieci w nocy przez sen obracają się na brzuch przez co się wybudzają ?
Moja ma nockę ze śpi spokojnie a ma nocki ze co chwile się obraca i budzi.
Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda!
-
Blondas_29 wrote:Również mam spacerówkę z cybexa, i jest super oprócz gabarytów jak się złoży to bagażnik pełny ale będę zmieniać na jakas mniejsza dopiero jak Mała zacznie chodzić.
Dziewczyny czy wasze dzieci w nocy przez sen obracają się na brzuch przez co się wybudzają ?
Moja ma nockę ze śpi spokojnie a ma nocki ze co chwile się obraca i budzi.
Jeśli chodzi o powiększony węzeł to młody ma już kilka miesięcy jeden za uchem. -
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady! Robiłam ciepły prysznic, masaż, potem laktator, a potem kapusta. I szczerze mówiąc to spodziewałam się cudów, a ta kapusta za bardzo nie pomogła. Na szczęście w nocy "na śpiocha" Szymek jakoś lepiej ssie i po dwóch karmieniach w końcu puściło. Ale ból masakra, nie mogłam podnieść ręki.
U nas od tygodnia jest masakra ze spaniem na noc. Płacz, histeria i wszystko na raz. Ale jakby pozwolić mu się wspinać to chyba do północy by się wspinał o wszystko i nie zasnął. Ostatecznie usypia ok. 21 gdzie zawsze do 20 max zasypiał.
www.zcukremalbowcale.com -
My też mamy cybexa i jestem zadowolona .Przy starszym mialam mamas&papas , uwielbiałam ten wózek. Zwykła parasolke mam po starszym chico i na działkę do dziadków będzie jak znalazł zeby nie wozic się z cybexem w bagażniku.
U nas Kuba wzbudza sie z płaczem przez to przekrecanie sie na brzuch ale tylko gdy lezy na naszym łóżku. U siebie dalej śpi w kokonie i nie ma tam tak łatwo się przekręcić więc w nocy jest raczej ok .
W tamtym tyg spaliśmy na działce i mlody rano sie obudzil , przekrecil na brzuch i raczkowal do tylu az mu sie lozko skończyło. Obudzil mnie huk i jego płacz. Pierwszy upadek mamy zaliczony 😉 -
A Gdańsk super na Kingę działa nie dość, ze nie marudzi w ogóle, to gada jak najęta, bawi się z dziećmi, zaczyna się wspinać na stopnie itd, to jeszcze pięknie spi. W dzień ma dwie drzemki, jedną 2,5 godziny a drugą minimum godzinę, a położona spać po 21 budzi się dopiero po 8:00 na mleko. Dziś spała do 8:40! Szok, w domu coś takiego jej się nie zdarza.
-
U nas ćwiczenia wstawania i stania bez trzymanki. Poza tym mega kryzys ósmego miesiąca.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e0afffeeca7.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 13:20
Cukierniczka, Hedgehog, Megsss, monika30, AnnaManna, Katiuszaaaa, neska7, iga, Gewalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgatka też w nocy i w czasie drzemki obraca się na brzuch i dotyk śpi z nosem wciśniętym w materac. Czasem podniesie głowę tak jakby się obudziła, ale po chwili opada na materac i śpi dalej. U nas natomiast ciąg dalszy pobudek o godz. 4 z placzem. Nie mam pojęcia o co chodzi. Nie chce jeść, niby chciałaby się bawić, ale jest strasznie marudna. Rano wziął ją mas żebym jak mogła jeszcze chwilę pospać, ale nie wytrzymałam tego jej płaczu i wstałam żeby ją uśpić (mąz siedzial nad nią i tylko pytał "o co ci chodzi" jakby to miało pomoc)