X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna tez polecala zeby kapustę rozbic tak zeby sok puscila,wlozyc do lodowki i przyłożyć do piesi :). Oby pomoglo.

• Flavia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka, wszystko co piszą dziewczyny jest jak najbardziej wskazane. Po kapuście mega ulga. Ciepły prysznic. Sprawdź brodawkę, bo czasami zapycha się ujście, wtedy jest na niej Biała kropka. Najlepiej ją zdrapać, udrożnić.

• katberry Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka a masz zastoj tzn jakby kamien czy zatkany kanalik? przechodzilam jedno i drugie. Na pierwsze pomaga masowanie ciepla tetra w kierunku brodawki i przystawianie dziecka, nawet w roznych pozycjach. Na zatkany kanalik pomogla niestety igla i przystawianie dziecka. Kapusta potluczona tez jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 08:20

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka ja pod prysznicem ciepłym masowalam i jednocześnie przy tym ręcznie odciagalam i pomogło.

Dziewczyny myśle ze te problemy z zasypianiem duzo zależą od tych upałów, przecież to jest masakra co się dzieje przynamniej na Śląsku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 19:39

• monika30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis wróciliśmy. Masakra jaki upal. Katiusza masz racje to co sie dzieje na Śląsku to masakra :/ nie ma czym oddychać.

Kurde martwi mnie ten wezel powiekszony na potylicy u Kacpiego. Robilam badania crp i ob
    Wyszly ok,lekarz powiedzial ze to nic groźnego. Czytałam w necie to pisza ze moze to byc od zabkowania ale tez moze to byc naciek nowotworowy :/. Jest miekki i ruchomy,lekarz mi powiedzial ze jesli wezly sie przesuwaja to nic groznego. Gorzej jak sa twarde i zbite. Orientujecie sie czy dlugo moga sie utrzymywać takie powiekszone wezly ?nie wiem czy isc jeszcze do innego lekarza i po prostu przestać sie zamartwiac ? Doradzcie mi cos prosze.

• monika30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy po prostu przestac sie martwić*

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika30 jeżeli masz wątpliwości to dla własnego spokoju zasięgnij opinii drugiego lekarza. Ja pewnie bym tak zrobiła. Po co się zamartwiać.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • iga Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika , badania wyszły ok a to najważniejsze. Gdyby było coś niepokojącego miałoby to odbicie w wynikach .Ale poradzę podobnie jak Malinka , zasiegnij opinii drugiego lekarza jesli masz być spokojniejsza. Dwa, nie czytaj neta tam większość objawów jest nowotworowymi 🙈

• Moll Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie jestem zadowolona z mojej spacerówki. Jakie macie i polecacie? Chciałabym żeby byla:
    - wygodna i szeroka dla dziecka, rozkładana na płasko,żeby dziecko miało gdzie oprzrc nóżki
    - z przekładana rączka tak żeby dziecko było w moim kierunku
    - lekka, łatwo się składa, zajmuje mało miejsca po złożeniu, nie trzeba odkręcać kółek
    -latwo prowadząca się na wybojach, na trawie, piasku

Proszę poradzicie cos :-)

km5si09kuaztknwb.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moll ja mam spacerowke z cybexa i jestem bardzo zadowolona. Wszystkie cechy ktore wymienilas posiada. Polecam :)

• monika30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za pomoc :)

• Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również mam spacerówkę z cybexa, i jest super oprócz gabarytów jak się złoży to bagażnik pełny :) ale będę zmieniać na jakas mniejsza dopiero jak Mała zacznie chodzić.
    Dziewczyny czy wasze dzieci w nocy przez sen obracają się na brzuch przez co się wybudzają ?
    Moja ma nockę ze śpi spokojnie a ma nocki ze co chwile się obraca i budzi.

w4sqs65gyz0a6r5s.png

Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! <3
  • neska7 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondas_29 wrote:
    Również mam spacerówkę z cybexa, i jest super oprócz gabarytów jak się złoży to bagażnik pełny :) ale będę zmieniać na jakas mniejsza dopiero jak Mała zacznie chodzić.
    Dziewczyny czy wasze dzieci w nocy przez sen obracają się na brzuch przez co się wybudzają ?
    Moja ma nockę ze śpi spokojnie a ma nocki ze co chwile się obraca i budzi.
    Mój co noc że 2 -3 razy się obraca na brzuch , przez co się wybudza.

Jeśli chodzi o powiększony węzeł to młody ma już kilka miesięcy jeden za uchem.

erj7q7y.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie rady! Robiłam ciepły prysznic, masaż, potem laktator, a potem kapusta. I szczerze mówiąc to spodziewałam się cudów, a ta kapusta za bardzo nie pomogła. Na szczęście w nocy "na śpiocha" Szymek jakoś lepiej ssie i po dwóch karmieniach w końcu puściło. Ale ból masakra, nie mogłam podnieść ręki.

U nas od tygodnia jest masakra ze spaniem na noc. Płacz, histeria i wszystko na raz. Ale jakby pozwolić mu się wspinać to chyba do północy by się wspinał o wszystko i nie zasnął. Ostatecznie usypia ok. 21 gdzie zawsze do 20 max zasypiał.

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • iga Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy cybexa i jestem zadowolona .Przy starszym mialam mamas&papas , uwielbiałam ten wózek. Zwykła parasolke mam po starszym chico i na działkę do dziadków będzie jak znalazł zeby nie wozic się z cybexem w bagażniku.

U nas Kuba wzbudza sie z płaczem przez to przekrecanie sie na brzuch ale tylko gdy lezy na naszym łóżku. U siebie dalej śpi w kokonie i nie ma tam tak łatwo się przekręcić więc w nocy jest raczej ok .
    W tamtym tyg spaliśmy na działce i mlody rano sie obudzil , przekrecil na brzuch i raczkowal do tylu az mu sie lozko skończyło. Obudzil mnie huk i jego płacz. Pierwszy upadek mamy zaliczony 😉

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Gdańsk super na Kingę działa :) nie dość, ze nie marudzi w ogóle, to gada jak najęta, bawi się z dziećmi, zaczyna się wspinać na stopnie itd, to jeszcze pięknie spi. W dzień ma dwie drzemki, jedną 2,5 godziny a drugą minimum godzinę, a położona spać po 21 budzi się dopiero po 8:00 na mleko. Dziś spała do 8:40! Szok, w domu coś takiego jej się nie zdarza.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ćwiczenia wstawania i stania bez trzymanki. Poza tym mega kryzys ósmego miesiąca.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e0afffeeca7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 13:20

Cukierniczka, Hedgehog, Megsss, monika30, AnnaManna, Katiuszaaaa, neska7, iga, Gewalia lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, Karo Wi to zabieram Szymka i lecę do Gdańska! :D

A co do przekręcania się na brzuch to Szymek się przewraca, pupa do góry i tak śpi :P

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 14:48

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka też w nocy i w czasie drzemki obraca się na brzuch i dotyk śpi z nosem wciśniętym w materac. Czasem podniesie głowę tak jakby się obudziła, ale po chwili opada na materac i śpi dalej. U nas natomiast ciąg dalszy pobudek o godz. 4 z placzem. Nie mam pojęcia o co chodzi. Nie chce jeść, niby chciałaby się bawić, ale jest strasznie marudna. Rano wziął ją mas żebym jak mogła jeszcze chwilę pospać, ale nie wytrzymałam tego jej płaczu i wstałam żeby ją uśpić (mąz siedzial nad nią i tylko pytał "o co ci chodzi" jakby to miało pomoc)

‹‹ 1102 1103 1104 1105 1106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ