X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog, on na początku też puszczał jedną rękę, teraz już obie albo po prostu wstaje z siadu i niczego się nie trzyma. Trwa to kilka sekund, następnie bach na pupę.

Hedgehog lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Edka zaraz będziesz za nim latać :D
    Mój puszcza się tez jedna ręka .. staje przy meblach i łazi trzymając się jedna ręka ... masakra ;)nie nadążam za nim ..chyba kupię mu kask :D
    Kryzys 8 miesiące u nas tez trwa w najlepsze ... jak coś mu zabraniamy albo coś mu się nie spodoba jest grubo :) dobrze , ze nie mamy blisko sąsiadów :D

• monika30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka ale czad :D hehe. Pewnie musisz mieć oczy dookola głowy :P

Ale gorąco,rozpływam sie,czy Wasze dzieci też tak ciezko znoszą te upaly ? W sb ma byc 33 stopnie. Masakra

• Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak są takie upały jak teraz to kładę Mała, przykrywam kocykiem bambusowym i wentylator ruchomy włączam :) bardzo dobrze jej się śpi a i mnie jest przyjemniej :)

w4sqs65gyz0a6r5s.png

Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! <3
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, ewa identycznie. Na razke trzyma sie 1 reka. A jeszcz enie ma 8 miesiecy!!!

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co robicie jak maluchy się tak puszczają albo stoją przy meblach (albo przy oknie, ścianie itp :P)? Stoicie za nimi żeby je asekurować czy pozwalacie się przewracać? Bo ja to osiwieję przez to jego wstawianie, ciągle tylko chodzę i staję za nim żeby w razie czego nie grzmotnął o podłogę...

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jak podajecie platki jaglane,owsiane,orkiszowe itp do jogurtu to najpierw je gotujecie ?

• edka85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka, nie da się nieustannie asekurowac dziecka. Ono też poprzez upadki poznaje, co się stanie, gdy np. puści rękę. Ja mojego nie asekuruje. On upada na pupę i zaraz znowu się podnosi. Jedyny wyjątek to sytuacja, gdy istnieje ryzyko, że może uderzyc się o niebezpieczny przedmiot. Wtedy go pilnuje.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka to dobrze, że upada na pupę. Agatka nie siada sama tylko kleczy. Niestety jak upada to leci na płasko na głowę. Staram się asekurowac, a i tak się ciągle obija.
    Nie wiem czy przez te upały czy coś innego, ale moje dziecko zrobiło się straszna beksa.

• Megsss Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka ma racje ...Ja tez nie asekuruje .. dziecko musi się uczuć a niestety upadki go uczą najlepiej ...oczywiście patrzę na niego jak widzę , ze robi się niebezpiecznie to go przekładam ale staram się dawać mu swobodę w poznawaniu świata ;)
    Nasz na szczęście pady już dosc dobrze opanował ;) leci zazwyczaj na pupę .
    Buko może to kryzys 8 miesiąca ?;) nasz tez beksa :)

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje i staram sie byc obok ale nie da sie caly czas! A niestety nie zawsze pada na pupe.

Platki ja gotuje... Boje sie na surowo a wydaje mi sie ze nie sa takie miekkie.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss, nie wiem co to, ale niech szybko mija. W ogóle zauważyłam, że jak pojadę do rodziców to tam jest inna. Ładnie sama zasypia w łóżeczku i tak nie marudzi, a jak wracam do siebie to nie ma opcji żeby sama zasnela w łóżeczku i jest wrzask, bo jest zmęczona, a chciałaby się wspinać do góry.

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie:

Co planujecie na Dzien Ojca??

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest to samo Buko :)
    W ogóle mały jest o wiele grzeczniejszy z moja mama albo z mężem niż ze mną ostatnio ;)
    Na działce u rodziców był super :)

W ogóle nie wiem jak u was .. ale ja jestem najlepsza do wspinaczki dla mojego dziecia ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9fc3d358ee1b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 20:50

monika30, edka85, iga, Gewalia lubią tę wiadomość

• monika30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicchic ja zamowilam ksiazeczke tata superbohater z jego zdjeciem i Kacperka. Jest tam tez w srodku certyfikat dla najlepszego taty na świecie :p. Pierdolka ale mysle ze bedzie fajna pamiątka :)

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 14:48

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85, Megsss, ale szybkie te Wasze maluchy, świetnie się rozwijają, super🤗🤗🤗

U nas po pelzaniu pojawiło się bujanie na czworaka i posadzony posiedzi sam chwilke😁 mamy teraz etap piszczenia, tak z radosci dla zabawy, ale czasem od tego glowa pęka😋

Zaczelismy tez chodzić na plac zabaw, nie wiedzialam, ze taka radość sprawi mu bujanie sie na hustawce. Ładnie w niej siedzi i sie trzyma😁 I mam chyba małego podrywacza, kazde nowe dziecko, które wchodzi na plac zabaw wita zabawnym śmiechem, bardzo to fajne🙊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 09:09

iv09hdge1v8t5a09.png
  • AnnaManna Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu nie mam czym się pochwalić. Moje dziecko pełza wciąż wokół własnej osi. Koniec umiejętności.

Do trzeciego specjalisty jesteśmy zapisani na połowę lipca. Codziennie mam stany depresyjne z tego powodu.
    Jedyna dobra i formacja, to że intelektualne rozwija się bardzo dobrze.

ijpbio4pgzuzz66o.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 14:48

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • AnnaManna Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog, Ania też krzywi głowę. Rehabilitantka dała nam ćwiczenia oraz masaż na rozluźnianie mięśni. Mam wykonywać to wtedy, kiedy dziecko jest w dobrym humorze, a jak zaczynam ćwiczenia to ona się spina i niestety czasem bardzo płacze. Nie wygląda, żeby ją bardzo bolało, bo tylko kiedy odrywam ręce, daję buziaka, ona o tym zapomina. Jest to jedyny moment, w którym ogląda bajeczki w TV.

A jakie ćwiczenia dostaliście? My mamy obniżanie barków poprzez uciskanie, masaż od ucha do barków (tego najbardziej nie lubi) i delikatne unoszenie bokiem przez łapanie za bark.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 10:53

ijpbio4pgzuzz66o.png
‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ