Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hedgehog, on na początku też puszczał jedną rękę, teraz już obie albo po prostu wstaje z siadu i niczego się nie trzyma. Trwa to kilka sekund, następnie bach na pupę.
Hedgehog lubi tę wiadomość
-
O rany Edka zaraz będziesz za nim latać
Mój puszcza się tez jedna ręka .. staje przy meblach i łazi trzymając się jedna ręka ... masakra ;)nie nadążam za nim ..chyba kupię mu kask
Kryzys 8 miesiące u nas tez trwa w najlepsze ... jak coś mu zabraniamy albo coś mu się nie spodoba jest grubo dobrze , ze nie mamy blisko sąsiadów -
Dziewczyny a co robicie jak maluchy się tak puszczają albo stoją przy meblach (albo przy oknie, ścianie itp )? Stoicie za nimi żeby je asekurować czy pozwalacie się przewracać? Bo ja to osiwieję przez to jego wstawianie, ciągle tylko chodzę i staję za nim żeby w razie czego nie grzmotnął o podłogę...
www.zcukremalbowcale.com -
Cukierniczka, nie da się nieustannie asekurowac dziecka. Ono też poprzez upadki poznaje, co się stanie, gdy np. puści rękę. Ja mojego nie asekuruje. On upada na pupę i zaraz znowu się podnosi. Jedyny wyjątek to sytuacja, gdy istnieje ryzyko, że może uderzyc się o niebezpieczny przedmiot. Wtedy go pilnuje.
-
nick nieaktualnyEdka to dobrze, że upada na pupę. Agatka nie siada sama tylko kleczy. Niestety jak upada to leci na płasko na głowę. Staram się asekurowac, a i tak się ciągle obija.
Nie wiem czy przez te upały czy coś innego, ale moje dziecko zrobiło się straszna beksa. -
Edka ma racje ...Ja tez nie asekuruje .. dziecko musi się uczuć a niestety upadki go uczą najlepiej ...oczywiście patrzę na niego jak widzę , ze robi się niebezpiecznie to go przekładam ale staram się dawać mu swobodę w poznawaniu świata
Nasz na szczęście pady już dosc dobrze opanował leci zazwyczaj na pupę .
Buko może to kryzys 8 miesiąca ? nasz tez beksa -
nick nieaktualnyMegss, nie wiem co to, ale niech szybko mija. W ogóle zauważyłam, że jak pojadę do rodziców to tam jest inna. Ładnie sama zasypia w łóżeczku i tak nie marudzi, a jak wracam do siebie to nie ma opcji żeby sama zasnela w łóżeczku i jest wrzask, bo jest zmęczona, a chciałaby się wspinać do góry.
-
U nas jest to samo Buko
W ogóle mały jest o wiele grzeczniejszy z moja mama albo z mężem niż ze mną ostatnio
Na działce u rodziców był super
W ogóle nie wiem jak u was .. ale ja jestem najlepsza do wspinaczki dla mojego dziecia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9fc3d358ee1b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 20:50
monika30, edka85, iga, Gewalia lubią tę wiadomość
-
edka85, Megsss, ale szybkie te Wasze maluchy, świetnie się rozwijają, super🤗🤗🤗
U nas po pelzaniu pojawiło się bujanie na czworaka i posadzony posiedzi sam chwilke😁 mamy teraz etap piszczenia, tak z radosci dla zabawy, ale czasem od tego glowa pęka😋
Zaczelismy tez chodzić na plac zabaw, nie wiedzialam, ze taka radość sprawi mu bujanie sie na hustawce. Ładnie w niej siedzi i sie trzyma😁 I mam chyba małego podrywacza, kazde nowe dziecko, które wchodzi na plac zabaw wita zabawnym śmiechem, bardzo to fajne🙊Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 09:09
-
Ja znowu nie mam czym się pochwalić. Moje dziecko pełza wciąż wokół własnej osi. Koniec umiejętności.
Do trzeciego specjalisty jesteśmy zapisani na połowę lipca. Codziennie mam stany depresyjne z tego powodu.
Jedyna dobra i formacja, to że intelektualne rozwija się bardzo dobrze. -
Hedgehog, Ania też krzywi głowę. Rehabilitantka dała nam ćwiczenia oraz masaż na rozluźnianie mięśni. Mam wykonywać to wtedy, kiedy dziecko jest w dobrym humorze, a jak zaczynam ćwiczenia to ona się spina i niestety czasem bardzo płacze. Nie wygląda, żeby ją bardzo bolało, bo tylko kiedy odrywam ręce, daję buziaka, ona o tym zapomina. Jest to jedyny moment, w którym ogląda bajeczki w TV.
A jakie ćwiczenia dostaliście? My mamy obniżanie barków poprzez uciskanie, masaż od ucha do barków (tego najbardziej nie lubi) i delikatne unoszenie bokiem przez łapanie za bark.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 10:53