X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog, on na początku też puszczał jedną rękę, teraz już obie albo po prostu wstaje z siadu i niczego się nie trzyma. Trwa to kilka sekund, następnie bach na pupę.

Hedgehog lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Edka zaraz będziesz za nim latać :D
    Mój puszcza się tez jedna ręka .. staje przy meblach i łazi trzymając się jedna ręka ... masakra ;)nie nadążam za nim ..chyba kupię mu kask :D
    Kryzys 8 miesiące u nas tez trwa w najlepsze ... jak coś mu zabraniamy albo coś mu się nie spodoba jest grubo :) dobrze , ze nie mamy blisko sąsiadów :D

• monika30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka ale czad :D hehe. Pewnie musisz mieć oczy dookola głowy :P

Ale gorąco,rozpływam sie,czy Wasze dzieci też tak ciezko znoszą te upaly ? W sb ma byc 33 stopnie. Masakra

• Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak są takie upały jak teraz to kładę Mała, przykrywam kocykiem bambusowym i wentylator ruchomy włączam :) bardzo dobrze jej się śpi a i mnie jest przyjemniej :)

w4sqs65gyz0a6r5s.png

Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! <3
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, ewa identycznie. Na razke trzyma sie 1 reka. A jeszcz enie ma 8 miesiecy!!!

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co robicie jak maluchy się tak puszczają albo stoją przy meblach (albo przy oknie, ścianie itp :P)? Stoicie za nimi żeby je asekurować czy pozwalacie się przewracać? Bo ja to osiwieję przez to jego wstawianie, ciągle tylko chodzę i staję za nim żeby w razie czego nie grzmotnął o podłogę...

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jak podajecie platki jaglane,owsiane,orkiszowe itp do jogurtu to najpierw je gotujecie ?

• edka85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka, nie da się nieustannie asekurowac dziecka. Ono też poprzez upadki poznaje, co się stanie, gdy np. puści rękę. Ja mojego nie asekuruje. On upada na pupę i zaraz znowu się podnosi. Jedyny wyjątek to sytuacja, gdy istnieje ryzyko, że może uderzyc się o niebezpieczny przedmiot. Wtedy go pilnuje.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka to dobrze, że upada na pupę. Agatka nie siada sama tylko kleczy. Niestety jak upada to leci na płasko na głowę. Staram się asekurowac, a i tak się ciągle obija.
    Nie wiem czy przez te upały czy coś innego, ale moje dziecko zrobiło się straszna beksa.

• Megsss Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka ma racje ...Ja tez nie asekuruje .. dziecko musi się uczuć a niestety upadki go uczą najlepiej ...oczywiście patrzę na niego jak widzę , ze robi się niebezpiecznie to go przekładam ale staram się dawać mu swobodę w poznawaniu świata ;)
    Nasz na szczęście pady już dosc dobrze opanował ;) leci zazwyczaj na pupę .
    Buko może to kryzys 8 miesiąca ?;) nasz tez beksa :)

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje i staram sie byc obok ale nie da sie caly czas! A niestety nie zawsze pada na pupe.

Platki ja gotuje... Boje sie na surowo a wydaje mi sie ze nie sa takie miekkie.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss, nie wiem co to, ale niech szybko mija. W ogóle zauważyłam, że jak pojadę do rodziców to tam jest inna. Ładnie sama zasypia w łóżeczku i tak nie marudzi, a jak wracam do siebie to nie ma opcji żeby sama zasnela w łóżeczku i jest wrzask, bo jest zmęczona, a chciałaby się wspinać do góry.

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie:

Co planujecie na Dzien Ojca??

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest to samo Buko :)
    W ogóle mały jest o wiele grzeczniejszy z moja mama albo z mężem niż ze mną ostatnio ;)
    Na działce u rodziców był super :)

W ogóle nie wiem jak u was .. ale ja jestem najlepsza do wspinaczki dla mojego dziecia ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9fc3d358ee1b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 20:50

monika30, edka85, iga, Gewalia lubią tę wiadomość

• monika30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicchic ja zamowilam ksiazeczke tata superbohater z jego zdjeciem i Kacperka. Jest tam tez w srodku certyfikat dla najlepszego taty na świecie :p. Pierdolka ale mysle ze bedzie fajna pamiątka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 14:48

• Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85, Megsss, ale szybkie te Wasze maluchy, świetnie się rozwijają, super🤗🤗🤗

U nas po pelzaniu pojawiło się bujanie na czworaka i posadzony posiedzi sam chwilke😁 mamy teraz etap piszczenia, tak z radosci dla zabawy, ale czasem od tego glowa pęka😋

Zaczelismy tez chodzić na plac zabaw, nie wiedzialam, ze taka radość sprawi mu bujanie sie na hustawce. Ładnie w niej siedzi i sie trzyma😁 I mam chyba małego podrywacza, kazde nowe dziecko, które wchodzi na plac zabaw wita zabawnym śmiechem, bardzo to fajne🙊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 09:09

iv09hdge1v8t5a09.png
  • AnnaManna Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu nie mam czym się pochwalić. Moje dziecko pełza wciąż wokół własnej osi. Koniec umiejętności.

Do trzeciego specjalisty jesteśmy zapisani na połowę lipca. Codziennie mam stany depresyjne z tego powodu.
    Jedyna dobra i formacja, to że intelektualne rozwija się bardzo dobrze.

ijpbio4pgzuzz66o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 14:48

• AnnaManna Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog, Ania też krzywi głowę. Rehabilitantka dała nam ćwiczenia oraz masaż na rozluźnianie mięśni. Mam wykonywać to wtedy, kiedy dziecko jest w dobrym humorze, a jak zaczynam ćwiczenia to ona się spina i niestety czasem bardzo płacze. Nie wygląda, żeby ją bardzo bolało, bo tylko kiedy odrywam ręce, daję buziaka, ona o tym zapomina. Jest to jedyny moment, w którym ogląda bajeczki w TV.

A jakie ćwiczenia dostaliście? My mamy obniżanie barków poprzez uciskanie, masaż od ucha do barków (tego najbardziej nie lubi) i delikatne unoszenie bokiem przez łapanie za bark.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 10:53

ijpbio4pgzuzz66o.png
‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ