X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Recznik do przykrycia jakby dziecko zasnelo. Ja zapominalam o tym na plazy.
    Krem do opalania. Cos na glowe. Zabawki koniecznie. Mokre chusteczki zawsze i wszedzie. Woda.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego przekąski. Jakby były duże upały to zamiast namiotu lepszy jest parasol- teraz jak było 30 stopni i zero wiatru nad morzem, to się w namiocie nie dało wytrzymać.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad morzem nam sie przydal parawan. Daje cien a chroni od wiatru. W te upaly nad morzem w okolicach kolobrzegu bylo wietrznie i nawet nie za gorąco.

monika30 lubi tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi wrote:
    Megss, ja pierdziele, co wy tu macie za burze! Nigdy czegoś takiego nie przeżyłam. Burze na Mazowszu to pikuś.

Hihi a ja akurat byłam na weekend w Wawie na szkoleniu :) wczoraj był taki upał , ze myślałam ze się rozpuszcze;)
    Właśnie wracam pociągiem do Gdyni gdzie jest 20 s :) odetchne !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 16:48

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss, my akurat dzis byliśmy w Gdyni ;) Jutro jedziemy do ZOO do Gdańska, a we środę już wracamy do domu :( chyba pierwszy raz wrócę z wakacji bez opalenizny.

Megsss lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki! Nie było mnie chwilę A nadrabialam Was trzy dni ;)

Zazdroszczę tym z Was, które mają blisko babcię lub ciocie chętna do pomocy ehhh U mojej mamy mogłabym siedzieć non stop. Jak maruda, to się zmieniamy, prysznic bez problemów i stresów, obiad też A i poprostu dłuższa chwila dla siebie ;) U drugiej babci już niestety nie tak łatwo i przyjemnie. Nie dość że upały A cienia jak na lekarstwo to i w domu nie spuszczanie z oka bo schody nie zabezpieczone. No i jakoś tych chęci do przebywania z wnukiem też mniej. Zawsze mają coś ważniejszego w tym momencie do zrobienia.

Małemu idzie pierwsza gorna jedynka i strasznie marudzi w nocy. W łóżeczku nie chce spać więc tak się meczymy na materacu razem. Mimo że materac duży to i tak śpię na samej krawędzi. Często budzi się i ma ochotę na zabawę i mleko. Jeżeli tej pobudki w nocy brak, to wstaje już o 4-5 wyspany
    Znów u moich rodziców spał pięknie w łóżeczku turystycznym, więc może na próbę wstawię do pokoju hehehe

W sprawach rozwojowych to teraz na topie wstawanie i próba siadu. Siada już nawet ładnie ale tylko przytrzymując się mnie i na miękkim podłożu. Stanie też tylko w ten sposób bo chyba wystraszył się kiedy poleciał kilka razy do tyłu na podłodze i zabolało. Pewniej czuje się kiedy wstaje na kolanach i tak potrafi zawsze i wszędzie ;)

Te upały i nam dają popalić :/ Wtedy mały jest dzień i noc tylko w pampersie. Na spacery nie wychodzimy bo się poci w wózku strasznie. Dobrze, że mamy ogród i cień. Oczywiście i basen to dobra sprawa :)

AnnaManna mój jest cały czas do tyłu z rozwojem. Urodzony w sierpniu A i tak wiele dzieci tu z naszego wątku jest dalej do przodu niż moje dziecko. Jakbym tak miała czytać wątek sierpniowy i porównywać to dawno bym się załamała.
    Nie wiem czy pamiętasz ale Ben dluuugo nie obracal się na brzuch, rehabilitowalam go 5 miesięcy i jak tylko zrobił ten pierwszy obrót to jakoś poszło dalej. A teraz potrafi mnie zaskoczyć kiedy szybko łapie kolejną umiejętność. Więc pewnie jak ruszy u Ciebie to od razu z kopyta ;)

Dziewczyny ten czas tak szybko leci :O zarezerwowalam już salę na roczek!!!

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. W biedronce jest fajna książka z przepisami dla niemowląt:D. Ze mnie kiepska kucharka wiec przepisy to podstawa zeby cos ugotować :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6adeaf959f7b.jpg

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, moze kupie. Juz czuje sie wypalona kulinarnie. Dzisiaj byly placuszki na sniadanie. Zjadla ale mam wrazenie ze za chwile byla juz glodna. Jeszcze kluski serowe bede robic i botwinke. Jakie jeszcze macie zupki dla maluchow? Poradzcie cos bo robie liste i nie wiem.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek najbardziej lubi pieczone jabłko z kleikiemi cynamonem. Wkładam jabłko do piekarnika na 30-40 min i piekę w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ściągam skórkę i rozgniatam lub blenduje. Gdy jest jeszcze ciepłe, to dodaje trochę kleiku ryzowego i cynamonu. Szybkie danie na deser🙂

iv09hdge1v8t5a09.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wasze dzieci potrafią zrobić „papa” ręką, pokazują daną rzecz paluszkiem, kręcą głową na”nie”? Któraś z Was wie może, kiedy dzieci powinny ogarniać takie rzeczy?

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Kacpi kreci glowa nieee,ale papa i paluszkiem jeszcze nie pokazuje.

• monika30 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem z kawałkami bo kompletnie sobie nie radzi i nawet nie próbuje bo zaraz wypluwa :/

• monika30 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawalkami jedzenia*

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co ja przeżywam to szok gorączka 38 i maruda straszna nie mam pojęcia od czego czy to ząbkowanie czy od klimy się przeziębiła, z zębów to właśnie pojawila się górna lewa jedynka i mamy komplet pierwszego etapu wyznania czyli 8 sztuk. Mam nadzieje ze teraz pierwsze trzonowce dadza jej trochę czasu i nie pojawia się tak expresowo, 8 zębów pojawiło się u Jagody w 2,5 miesiąca,
    Jak nie raczkowała tak dalej nie czworakuje od 2 miesięcy buja się na przód i tył, zaczela ogarniać powoli siadanie trochę dźwiga się do stawania a czworakowania brak mysle ze już tego nie ogarnie no trudno nie ona jedyna która ominie ten etap :(

Oj moje dziecko jeszcze nie robi żadnej interakcji typu „nie” „papa” czy cokolwiek innego, szczerze to wydaje mi się to jeszcze skok milowy dla mojego dziecka.

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnie nie robi papa i nie kreci glowa. Ale smieje sie niesamowicie jak ja krece haha :)
    Za to jak siedzimy na kocu i rzucam jej pileczke i mowie daj mi, to mam wrazenie, ze kapuje o co chodzi, bo wyciaga raczki jakby chciala mi ja rzucic ale koordynacja jeszcze kiepska.

Czy Wasze dzieci tez tak uwielbiaja truskawki? Na sam ich widok az sie trzesie. Zabawne to :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• iga Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kreci głową na nie , ale raczej dla zabawy .Nie sądzę ze świadomie. W sytuacji gdy mowie mu " Nie, nie Kubus " on kręci tą główką .Świadomie odwraca głowę w bok gdy jest najedzony.
    Nie robi papa, ale przybija piątkę 😉 Tez nie wiem czy wie o co w tym chodzi ale nauczył się i przybija 😜

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 14:56

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w ogole dramat. Nic nie moge zrobic w domu. Poloze ja na macie i zanim dojde do kuchni to jest juz w przedpokoju. Wspina sie non stop na wszystko i caly czas musialabym byc obok niej. Jak sobie z tym radzicie? Lozeczko jest na chwile okej, ale wstaje przy szczebelkach i boje sie ze sie przewroci do tylu.

A ogolnie to chyba jakis kolejny skok bo ryczy od rana :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic mate i bujak schowałam już 2 miesiące temu :D a co chcesz robić. Gotować? To gotuj jak chłop z pracy wroci. Albo spróbuj wsadzić do krzesełka i może będzie patrzeć z zainteresowaniem dluEj niż 5 min ;)
    Najczęściej biorę dziecko na biodro i robię co muszę jedna ręka.
    Przyzwyczaisz się że nic nie robisz ;)

Cukierniczka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotuje a jednym okiem zerkam do pokoju. Serio, teraz rozumiem slowa: Korzystaj, bo jak zacznie chodzic...

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ