X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/65c54ebce917.jpg

:D jedzenie jest nudne ;)

edka85, akilegna♥, monika30, katberry, Cukierniczka, iga, Gewalia lubią tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss, wygląda jakby chciał powiedzieć, że chce więcej. Patrzy tak, by wzbudzić litość :D

Megsss lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi wrote:
    https://vimeo.com/343200210?ref=em-share O coś takiego Ci chodzi Malinka?

Karo, nasz synek dokladnie tak samo ostatnio często robi, bawi nas to z mężem niesamowicie🤣🤣🤣

iv09hdge1v8t5a09.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo no w sumie bardzo podobnie, ale Julka najpierw zmruży oczka, potem się uśmiecha. Pewnie niepotrzebnie panikuje, jak uda mi się to nagrać to pokażę :) poza tym słodka ta Twoja Agatka !

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, Ewa tez tak robi. Czesto nawet bym powiedziala. Ona sie bardzo duzo smieje i tak to chyba okazuje.
    Czasami sie zastanawiamy z mężem po kim ona jest taka wesola...

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz robi takie minki

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/53a97583167d.jpg

I te zębole :D

Megsss, edka85, monika30, katberry, Ewel., Blondas_29, iga, Gewalia lubią tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te Wasze dzieciaczki :D.

My we wtorek mamy USG i wszystko bedzie wiadomo. Stres mnie zżera. Oby to nie było nic złego. Nie przeżyłabym chyba tego. Póki co właśnie jedziemy odpoczac na weekend do Szczawnicy :). Kacpi ledwo usiadł w aucie i śpi,oby cala droge,bo dzis od rana jest taki marudny. Nic go nie bawi ;)

• monika30 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z minek to Kacpi robi podobne. Marszczy nos a do tego jeszcze otwiera buzie i sapie jak pies haha. Komicznie to wygląda. Super minki tez robi jak patrzy pod slonce haha. Znajde to wstawie hehe :)

• monika30 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/25101193866b.jpg

Hahaha :)

akilegna♥, katberry, edka85, Katiuszaaaa, Megsss, 1Malinka1, Karo_Wi, iga, Blondas_29, Gewalia lubią tę wiadomość

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny pisałam ostatnio o gorączce u Jagody od poniedziałku do wczoraj nie przechodziła wiec poszłam do lekarza z obawy ze coś się rozwinie więcej a teraz długi weekend i nie mam ochoty spędzać go na jakiejś izbie przyjęć 5 godzin, tym bardżiej ze wyjechaliśmy. Okazało się ze Jagoda dalej ząbkuje w najlepsze co nie jest już normą przy dziecku niespełna 8 miesięcznym, podobno dr pierwszy raz spotkała się z dzieckiem które ma taka ilość zębów i rosną dalej na potęgę, obecnie ma już 8 sztuk które pojawiły się w 2,5 m i teraz wychodzą następne 4 pierwsze trzonowce czyli 4, organizm nie daje rady i gorączka i stan zapalny. Temperaturę muszę zbijać i podawać nurofen co 6 h miedzy czasie jak pojawiła by się gorączka to paracetamol, dodatkowo probiotyk przez 2 tyg i psikacz do buziaka. Cierpi to moje dziecko niesamowicie :( nie chce pic nie chce jeść nic do buzi nie wkłada ;( naszczescie jedyna forma jaka jej pasuje to pierś wiec od poniedziałku praktycznie jest przy cycku jak noworodek po 8 10 razy dziennie

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaaa o kurcze to macie istny armagedon. Biedna Jagódka. Oby jak najszybciej się to skończyło. Ja przy dolnych 1 przeżywałam, że się meczy, a co dopiero przy takiej ilości. Taki niemowlak to jednak nie ma za kolorowo, cieszę się, że nic z tego okresu nie pamietam :D

Jutro czeka nas podróż do przyszłych teściów. Muszę się nastawić.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wizycie u teściów. Ewa jak zwykle dostala super prezent od dziadkow nie widzianych 2 miesiace, czyli kolorowanki. Extra.. Za jakieś 2 lata, jak wczesniejsze kredki i stoliczek :) przyzwyczailam sie juz. Tacy byli stesknieni, a jak przyjechalismy o 9, to siedzielismy sami na podworku, bo oni byli zajeci.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 miesiecy. Kiedy to zleciało. Z tej okazji musze sobie strzelić kielicha :)

1Malinka1, iga, akilegna♥ lubią tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• kamkam Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Melduje się po wakacjach. Odpoczęłam, odpoczęłam i jeszcze raz odpoczęłam!!! Adam tylko wsiadał do samolotu i odlatywał w jawę :) pory do spania mu się uregulowały i wydłużyły. co najlepsze- w nocy dał odpocząć! Budził się tylko raz ok. 4-5 na jedzenie i dosypiał do 7-8. Był przeszczęśliwy jak wchodził do morza czy basenu. Wiem że nie bedzie pamiętał tych wakacji ale wydaje mi się że jemu też się podobało. Większość zdjęć ma jak śpi ;D w restauracji wszystkich zaczepiał i do każdego się śmiał. Ile zabawek dostał od obsługi to głową mała !!! Jestem mega zadowolona!

1Malinka1, akilegna♥, Megsss, Blondas_29, monika30, Cukierniczka, iga lubią tę wiadomość

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • iga Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas są 2-3 dłuższe drzemki .W końcu 🤗
    Młody zaczął pełzać po domu od kilku dni .Wprawe łapie szybko i idzie mu co raz lepiej .Skończył się czas beztroski 😉
    Od wczorajszego wieczoru jest zachrypniety. Kupilam laktoferyne , podam do mleka.ostatnio przy chrypie i przeziebieniu poradziła nam pediatra z racji że Kuba na mm. Oby to była tylko chrypa i szybko minęła.

Katiuszaaa szybkiej poprawy ✊🤞
    Monika mocne kciuki za pomyślne usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 13:59

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek też tak marszczy nos i robi takie jakby "he he he" :P

Od przedwczoraj mówi mama i baba, tak nagle zaczął, byliśmy z mężem w szoku. Łączy to w cały świat (mamabababa) i zwiększa intensywność kiedy zaczyna marudzić np. przed spaniem.

Dziewczyny w czym dajecie wodę na spacerach? W domu pije z doidy, a na spacer brałam butelkę zwykłą, ale dotarło do mnie, że chyba by się przydało jakiś bidon albo coś w tym stylu. Polecacie coś?

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam bboxa :) dziecko szybko „ zaskakuje ” jak zassac ze słomki i bidon sprawdza się wszędzie w domu i na wyjścia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 20:48

• edka85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pewne zmiany. Dotychczas było tak, że mały kurczowo trzymał się mnie i nie pozwalał odejść na krok. A jak odeszłam, to podążał za mną płacząc w niebo głosy. A teraz przełom. Oczywiście nadal nie wolno mi go zostawić, ale on pozwala sobie jednak zostawić mnie i poraczkowac do innego pokoju. Wtedy nie przeszkadza mu brak mojej obecności. I patrzy zdziwiony, czemu zanim chodzę.

Nadal nie łączy sylab na baba, mama, ale jakieś inne zlepki zaczął robić np.tfie, ne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 20:39

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę wodę w zwykłym kubeczku treningowym z lovi, ale u nas nie ma problemu z jakimkolwiek kubeczkiem, mała uwielbia pić.

A ja już się nasłucham, czuje się ciagle jak na lekcji pt. „Uważaj bo...”. Aż szkoda przetaczać wszystkiego czego się nasłuchałam od wczoraj. Głowa mała. I to tak oczywiste rzeczy, że to wręcz cud, że Julia jeszcze żyje przy mnie. No i oczywiście komentarz „no tak mało gaworzy jakoś..”. Ręce opadają, wdech wydech, do jutra dam radę.
    Za to Julka ładnie tu spi, jakiś plus.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 14:56

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
‹‹ 1107 1108 1109 1110 1111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ