Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Megss, wygląda jakby chciał powiedzieć, że chce więcej. Patrzy tak, by wzbudzić litość
Megsss lubi tę wiadomość
-
Karo_Wi wrote:https://vimeo.com/343200210?ref=em-share O coś takiego Ci chodzi Malinka?
Karo, nasz synek dokladnie tak samo ostatnio często robi, bawi nas to z mężem niesamowicie🤣🤣🤣 -
Piękne te Wasze dzieciaczki .
My we wtorek mamy USG i wszystko bedzie wiadomo. Stres mnie zżera. Oby to nie było nic złego. Nie przeżyłabym chyba tego. Póki co właśnie jedziemy odpoczac na weekend do Szczawnicy . Kacpi ledwo usiadł w aucie i śpi,oby cala droge,bo dzis od rana jest taki marudny. Nic go nie bawi -
Oj dziewczyny pisałam ostatnio o gorączce u Jagody od poniedziałku do wczoraj nie przechodziła wiec poszłam do lekarza z obawy ze coś się rozwinie więcej a teraz długi weekend i nie mam ochoty spędzać go na jakiejś izbie przyjęć 5 godzin, tym bardżiej ze wyjechaliśmy. Okazało się ze Jagoda dalej ząbkuje w najlepsze co nie jest już normą przy dziecku niespełna 8 miesięcznym, podobno dr pierwszy raz spotkała się z dzieckiem które ma taka ilość zębów i rosną dalej na potęgę, obecnie ma już 8 sztuk które pojawiły się w 2,5 m i teraz wychodzą następne 4 pierwsze trzonowce czyli 4, organizm nie daje rady i gorączka i stan zapalny. Temperaturę muszę zbijać i podawać nurofen co 6 h miedzy czasie jak pojawiła by się gorączka to paracetamol, dodatkowo probiotyk przez 2 tyg i psikacz do buziaka. Cierpi to moje dziecko niesamowicie nie chce pic nie chce jeść nic do buzi nie wkłada ;( naszczescie jedyna forma jaka jej pasuje to pierś wiec od poniedziałku praktycznie jest przy cycku jak noworodek po 8 10 razy dziennie
-
Katiuszaaaa o kurcze to macie istny armagedon. Biedna Jagódka. Oby jak najszybciej się to skończyło. Ja przy dolnych 1 przeżywałam, że się meczy, a co dopiero przy takiej ilości. Taki niemowlak to jednak nie ma za kolorowo, cieszę się, że nic z tego okresu nie pamietam
Jutro czeka nas podróż do przyszłych teściów. Muszę się nastawić.
-
A my po wizycie u teściów. Ewa jak zwykle dostala super prezent od dziadkow nie widzianych 2 miesiace, czyli kolorowanki. Extra.. Za jakieś 2 lata, jak wczesniejsze kredki i stoliczek przyzwyczailam sie juz. Tacy byli stesknieni, a jak przyjechalismy o 9, to siedzielismy sami na podworku, bo oni byli zajeci.
-
Cześć dziewczyny! Melduje się po wakacjach. Odpoczęłam, odpoczęłam i jeszcze raz odpoczęłam!!! Adam tylko wsiadał do samolotu i odlatywał w jawę pory do spania mu się uregulowały i wydłużyły. co najlepsze- w nocy dał odpocząć! Budził się tylko raz ok. 4-5 na jedzenie i dosypiał do 7-8. Był przeszczęśliwy jak wchodził do morza czy basenu. Wiem że nie bedzie pamiętał tych wakacji ale wydaje mi się że jemu też się podobało. Większość zdjęć ma jak śpi w restauracji wszystkich zaczepiał i do każdego się śmiał. Ile zabawek dostał od obsługi to głową mała !!! Jestem mega zadowolona!
1Malinka1, akilegna♥, Megsss, Blondas_29, monika30, Cukierniczka, iga lubią tę wiadomość
-
U nas są 2-3 dłuższe drzemki .W końcu 🤗
Młody zaczął pełzać po domu od kilku dni .Wprawe łapie szybko i idzie mu co raz lepiej .Skończył się czas beztroski 😉
Od wczorajszego wieczoru jest zachrypniety. Kupilam laktoferyne , podam do mleka.ostatnio przy chrypie i przeziebieniu poradziła nam pediatra z racji że Kuba na mm. Oby to była tylko chrypa i szybko minęła.
Katiuszaaa szybkiej poprawy ✊🤞
Monika mocne kciuki za pomyślne usg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 13:59
-
Szymek też tak marszczy nos i robi takie jakby "he he he"
Od przedwczoraj mówi mama i baba, tak nagle zaczął, byliśmy z mężem w szoku. Łączy to w cały świat (mamabababa) i zwiększa intensywność kiedy zaczyna marudzić np. przed spaniem.
Dziewczyny w czym dajecie wodę na spacerach? W domu pije z doidy, a na spacer brałam butelkę zwykłą, ale dotarło do mnie, że chyba by się przydało jakiś bidon albo coś w tym stylu. Polecacie coś?
www.zcukremalbowcale.com -
U nas pewne zmiany. Dotychczas było tak, że mały kurczowo trzymał się mnie i nie pozwalał odejść na krok. A jak odeszłam, to podążał za mną płacząc w niebo głosy. A teraz przełom. Oczywiście nadal nie wolno mi go zostawić, ale on pozwala sobie jednak zostawić mnie i poraczkowac do innego pokoju. Wtedy nie przeszkadza mu brak mojej obecności. I patrzy zdziwiony, czemu zanim chodzę.
Nadal nie łączy sylab na baba, mama, ale jakieś inne zlepki zaczął robić np.tfie, ne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 20:39
-
Ja biorę wodę w zwykłym kubeczku treningowym z lovi, ale u nas nie ma problemu z jakimkolwiek kubeczkiem, mała uwielbia pić.
A ja już się nasłucham, czuje się ciagle jak na lekcji pt. „Uważaj bo...”. Aż szkoda przetaczać wszystkiego czego się nasłuchałam od wczoraj. Głowa mała. I to tak oczywiste rzeczy, że to wręcz cud, że Julia jeszcze żyje przy mnie. No i oczywiście komentarz „no tak mało gaworzy jakoś..”. Ręce opadają, wdech wydech, do jutra dam radę.
Za to Julka ładnie tu spi, jakiś plus.