X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    To u mnie noce są znacznie gorsze przez te jedynki. Wcześniej mały przebudzal się, pociumkał cyca i dalej w kime. Teraz wierci się, płacze, wisi na cycu, a usypianie trwa praktycznie za każdym razem jakąś godzinę. I tak kilka razy w ciągu nocy.

Malinka, a w którym centylu była mała w poprzednich miesiącach?

Mam górne jedynki też bardziej dały popalić niż dolne. Wczoraj zauważyłam górną dwójkę i poza tym że znów mocniej się ślini i znów jest zakatarzony, nic więcej się nie działo

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moll wrote:
    A tak a propos roczku to szykujecie jakieś wypasione imprezy? U nas nie będzie nic specjalnego, mini torcik, świeczka herbatka, my i teściowie, tyle, chciałabym żeby to byl spokojny dzień, bez zamieszania.

Z racji tego, że chrzcin nie robiliśmy to robimy roczek. Zamówiłam salę z jedzeniem na 25 osób, tylko najbliżsi. Będzie tort, świeczki, balony.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss współczuję tych przejść. Niech szybko minie

Ja aż tak często nie myje i nie wyparzam zabawek, gryzakow i smoczkow. Wiem, że higiena jest ważna ale bez popadania ze skrajności w skrajność.

edka85 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas postępy w jedzeniu kawałków. Kanapki, makaron, warzywa już wcina sam rączką. Z owoców tylko banan póki co wchodzi bez problemów. Zauważyłam, że ma problem z utrzymaniem mokrych kawałków, typu pomidor, mozzarella czy nawet makaron. Ćwiczymy dalej i z dnia na dzień idzie coraz lepiej.
    Na śniadanie i kolację robię kaszki różne i płatki owsiane . Do porannej porcji dodaję owoce lub mus owocowy. Drugie śniadanie to kanapki z dodatkami. Obiad różnie, jak widzę że marudzi to najlepiej wejdzie słoiczek A tak to warzywa rozdrobnione, mięsko, jajko czy ryba. Przekąska to najczęściej warzywa do rączki lub w gorszy dzień rozdrobnione. Mleko wypija tylko w nocy o ile się obudzi. Sen się poprawił i już rzadko się wybudza.
    Naszą zmorą nadal jest łóżeczko. Nie będzie w nim spał dłużej niż godzinę, dwie. No nic, kiedyś na pewno nie będzie potrzebował mamy do spania ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog nie to że papki są niedozwolone tylko chodzi o to, że dziecko jedząc, żując pokarm ćwiczy buzię w kierunku mowy i wymowy. Dlatego im starsze tym mniej powinno być papek A więcej kawałków. I wydaje mi się że każda z nas próbuje te metody wprowadzać, prędzej czy później

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest tragedia. Kacper chory,tak marudzi że ja już nie daje rady :(,do tego ja i mąż też się zaraziliśmy i mamy szpital w domu. Kiedy się to skończy 😢

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moll może nic wypasionego ale coś już myślimy, może w jakimś lokalu na niewielka ilość osób, niestety w mieszkaniu mamy za mało miejsca, bo normalnie zrobiłabym w mieszkaniu. Ale zobaczymy jeszcze może rozbijemy to na dwa dni rodzina- znajomi.

Megsss bardzo mi przykro, dużo zdrówka !!
    monika30 Wam tez dużo zdrówka życzę!!

Cukiernicza wyrazy współczucia, faktycznie w takiej sytuacji może być trudniej coś zorganizować.

U nas nie stanowią problem śniadania bo je pałaszuje jedynie późniejsze posiłki. Obiadu zje może z 3 - 4 łyżeczki. Próbowałam nawet sloiczkow - tez wytrawne smaki jej pasuja. Muszę się uzbroić w cierpliwość po prostu. Oczywiście chciałabym żeby pałaszowala to co jej przygotuje, niz marudziła i zjadła zaledwie kilka łyżeczek, ale chyba po prostu Julka potrzebuje więcej czasu. Mnie to trochę demotywuje bo siedzę w tych garach pichcę i wydaje mi się że jest coś mega smaczne, a ona tego nie tknie.
    Zgodzę się że podawanie papek cały czas nie jest do końca dobre. Kuzyna męża dziecko jak dostanie coś z kawałkiem jedzenie od razu ma odruch wymiotny, płacze a nawet czasem wszystko zwróci. ALE wierze ze i to jej minie choć oswajać warto wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 10:42

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu mam czysto. Zabawki myję jak mi się wizualnie nie podobają. Jednak nad morzem raczkowała wszędzie i wszystko brała do buzi. W pokoju była tona piachu na podłodze po plaży, a ja odkurzacz i na mopie. Tylko się modliłam, żeby zapalenia jamy ustnej nie dostała.
    Meggs, współczuję. Tydzień wyjęty z życia niestety.

Ja robię roczek standardowy u nas, rodzice, dziadkowie, chrzestni. Imprezka w domu z obiadem i tortem.

• monika30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka dzięki.

My roczek robimy w restauracji na ok 20 osób. Będzie obiad,tort i zastanawiam się nad zimna płyta,ale sama nie wiem czy tyle czasu tam wysiedzimy hmm🤔.

Pytanie dla dziewczyn które podają dziecku placuszki. Smazycie je na patelni czy jak ?

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na patelni, bez tłuszczu.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda tydzień z życia jak nic .. dzisiaj kolejna tragiczna noc :(

Ja roczek robię w domu .. chrzciny wyszły nam super- jedzenie poza tortem sami robiliśmy ( kocham termomixa po raz kolejny to powtórzę ) atmosfera- mega się wszystkim podobało wiec mam power żeby to powtórzyć :) co prawda marzy mi się żeby teściowie nie przyjechali bo oni swoimi minami psuje wszystko ale marne szanse ;)

• monika30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam akcje,właśnie wróciłam ze szpitala. Kacper spadł mi z łóżka. Nos,warga spuchnięta. Ten paniczny płacz dudni mi w uszach. Jak patrzę na jego opuchnięta buzię to czuję się najgorsza matka na świecie 😭😭😭😭😭

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika30 pare dńi temu Jagoda tez spadła mi z lozka na szczęście tylko wargę trochę nadgryzła obyło się bez krwi a opuchlizna zeszła do wieczora.

Któraś z was pisała o tablicy manipulacyjnej robionej przez męża mogła bym prosić o fotę ? Wlasńie jestem na etapie jej montowania i z chęcią zainspiruje się czym dziecko najchętniej się bawi.

Magness na ząbkowanie nam pediatra poleciła Argentin-t i 3 razy na dobę nurofen. Strasznie było przy górnych jedynkach a górna 4 jakoś poszła bez problemowo teraz czekam na 2.

Megsss lubi tę wiadomość

• Megsss Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza mój mąż tworzył tablice :)
    U nas hitem jest klamka włącznik światła i zamki :)
    Nie jest to może okaz ładu ale raz tworzył to facet 😁 .. dwa mały ja uwielbia wiec nie czepiam się 😛 ;) te gotowe do kupienia są bardziej kolorowe itp ale nie wymagałam od niego ozdabiania :D chce jeszcze doczepić bucik ze sznurówkami :)

609204eb3961.jpg

Katiuszaaaa, akilegna♥ lubią tę wiadomość

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magness a kurde akurat nie mam klamki ;( muszę przeszukać garaz może się znajdzie :) jak zrobię to się pochwale dziś jestem na etapie malowania podłoża jutro mam zamiar przykręcać.

A powiedz jak rozwiązaliście problem stania tego masz jakieś nóżki opierasz o ścianę czy poprostu leży na podłodze ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 18:04

• Megsss Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo opieram o ścianę albo kładę na podłogę .. i ta druga opcje jest bezpieczniejsza i dla małego i dla ścian 🤪

• Flavia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra Meggs. Pochwal się daniami z termomixa, które robiłaś na chrzciny, może coś zgapię od Ciebie.

• monika30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss Ja też się podpinam pod pytanie o dania z Termomixa :)

• Megsss Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchacie u mnie menu z racji tego ze chrzest był na 10.30 było bardziej lunchowe niż typowo obiadowe i wyglądało tak :

Przystawka : sałata ( rucola ) z gruszka, gorgonzola orzechami- to akurat mój przepis ale sos miodowy vinegre z termomixa ( jest przepyszny i zawsze wychodzi ;))
    Zupa : krem z pomidorów
    Danie główne : burgery z indyka z karmelizowana cebula
    ( sama piekłam tez bułki )

Do tego na deser miałam
    - lody z solonym karmelem
    - sernik wiedeński
    - ciasto z gruszkami i kruszonka
    No i tort kupny ;)

I robiłam tez dwie lemoniady

- arbuzowa
    - limonkowo- imbirowa

A dla maluchów smażyłam po zupie naleśniki amerykańskie :)

Dużo rzeczy zrobiłam sobie w sobotę a na świeżo w niedziele
    smażyliśmy tylko burgery , rano upiekłam bułki i zrobiłam ciasto na naleśniki .
    Było 10 osób dorosłych 3 dzieci chodzących , Tobi i jego półroczny kuzyn :)
    Wiec łącznie 15 osób i tak naprawdę przygotowania zajęły mi 3/4 soboty i 2 h w niedziele rano .
    No i zakupy w piątek wiadomo .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 21:41

Flavia lubi tę wiadomość

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 10:27

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
‹‹ 1139 1140 1141 1142 1143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ