X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas idą górne jedynki, ale jak dotychczas bez rewolucji.

Monika, według mnie to zwykłe przeziębienie.

1Malinka1 lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy 5 dniowy urlop z Dolnego Śląska przyjechaliśmy nad morze :) Mała jest zachwycona piaskiem i woda, pomimo ze zimna i nóżki lodowate to jak odchodzimy to jest ryk i chce znowu się ciapac w wodzie :) nie sądziłam ze tyle przyjemności sprawi jej morze którego i tak nie będzie pamięć :/ tłumy straszne w przyszłym roku we wrześniu albo w maju pojedziemy :/

w4sqs65gyz0a6r5s.png

Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! <3
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia wrote:
    Hej. Dawno mnie nie było. Eliza jest bardzo wymagająca i wieczorami dosłownie padałam na twarz. Od kilku dni eliminujemy pierś do zasypiania i z dnia na dzień jest lepiej. Jest spokojniejsza, szybciej usypia. I śpi do 7 zamiast 4.30.

Dziewczynki uczą się wstawać na nóżki. Jednej i drugiej się kilka razy udało. Ćwiczą razem, komentują, naradzają się ;) Bawią się razem, ganiają się na czworaka i... biją :D Czasem mam ochotę wystrzelić je w kosmos. Zaliczyły pierwsze wesele. Jak na imprezę z dzieciakami to długo byliśmy. Wyszliśmy o 1 (dziewczyny padły po 22).[/QUOT

Miło,że czasem wpadasz, ja też przy dwójce dzieci nie mam za wiele czasu dla siebie. Fajnie,że dziewczynki się dogadują, biją i kochają. I motywują w rozwoju. Swoje też czasem mam ochotę gdzieś wystrzelić, szczególnie pół godziny przed ich pójściem spać są nie do wytrzymania oba na raz, a rano aniołki:-)

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj na wesele... Bierzemy moja mame, zeby sie zajmowala Ewa, a my mogli sie troche pobawic na luzie. Ewe bede miala w kosciele, potem wezme ja po obiedzie na jakies tance, pokaze rodzinie i oddam mamie na spacer :) wesele goralskie wiec sie szykuje niezla zabawa.

Ewa ostatnio znowu aniolek, zywe srebro, ale aniolek :)

15 jedziemy nad morze. Oby przynajmniej nie padało.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia super, że się odezwałaś. Miło się czyta, że dziewczynki się dogadują. Oby tak dalej :) .

U nas wyżynają się górne jedynki, jedna już chyba się przebiła, mała lekko marudzi ale nie jest źle. Chociaż na noc dałam jej camille.

Wczoraj mieliśmy bilans i Julka wazy 8100g, wiec powiedzmy niewiele. Jest w 20 centylu. Wiem, że nadal w normie ale nie wiem czemu zmartwiłam się, że tak niewiele przybrała. Ale ja w sumie tez drobna byłam i M tez.

Powodzenia na wyjazdach dziewczyny :)

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie noce są znacznie gorsze przez te jedynki. Wcześniej mały przebudzal się, pociumkał cyca i dalej w kime. Teraz wierci się, płacze, wisi na cycu, a usypianie trwa praktycznie za każdym razem jakąś godzinę. I tak kilka razy w ciągu nocy.

Malinka, a w którym centylu była mała w poprzednich miesiącach?

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka wcześniej w plasowała się w między 50-75 ,ale w sumie teraz sprawdziłam i mi wychodzi ze jest jakoś w połowie 25 a 50, może rezydentka źle sprawdziła albo ja nie potrafię, bo powiedziała 20 centyl...

Ja właśnie przez to dałam jej camille, ale tylko na noc. Dzisiaj już nie dam, dostawała przez 3 wieczory.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A stosujesz BLW?

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic stosuje i BLW i papki. Ale jak już kiedyś wspominałam Julka nie jest fanem jedzenia, niestety. Tzn śniadanie zje bez problemu, kaszka z owocami, jogurt naturalny z owocami, czy jakieś placuszki. Wyzwanie to obiad bo tutaj są warzywa i niesłodki smak, ale staram się ją cały czas przekonywać. Zauważyłam ze ona woli sama brać do raczki dlatego często daje jej w kawałkach, zupki miksuje i czasem zagęszczam kaszką. Poza tym proponuje jej kolacje i dodatkowo jakaś przekąskę w ciagu dnia. Ogólnie nie chce się zamartwiać ze mało je, nie chce jej na siłę karmić, bo będzie to okupione płaczem. Na pewno nie maproblemu z żuciem bo idzie jej to super. Poza tym my nadal kp.

Do roku słyszałam ze dziecko „powinno” mieć wagę 3 x urodzeniowa. Nie wiem ile w tym prawdy, ale jak tak jest to mam nadzieje ze nadrobi te 2 kg. Ja w ogole nie wiem czemu ja się tym zamartwiam, pamietam ze moja przyjaciółka miała podobnie z jej synkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 11:42

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, nie ma potrzeby na siłę "tuczyć" dziecka, a tym bardziej zmuszać go do jedzenia. Julka je tyle, ile potrzebuje. Te normy centylowe to w pewnym sensie orientacyjne wytyczne, a nie wyznacznik zdrowia dziecka. Jeżeli Julka jest zdrowa, ma dobry humor, rozwija się prawidłowo, to nie ma powodów do paniki. Mój mąż też miał jako dziecko "problemy z jedzeniem". Teściowa nawet chodziła po lekarzach i głowiła się, jak go utuczyć. A jego organizm po prostu nie potrzebował więcej. Po kilku latach jednak wszystko nadrobił w kilogramach :)

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 10:27

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas idą czwórki i jest .... strasznie 🙈🙈🙈mały cierpi bardzo .. chce spać ale nie może ... płacze w nocy, kweka zasypia i znowu płacze przez sen ...nic nie pomaga ani czopek z paracetamolem ani camillia ani smarowanie :( czekamy aż wyjdą 🤷‍♀️

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog nie znam takich wytycznych, żeby był zakaz papek. Pisząc papki mam na myśli tez musy, czy budyń z kaszy jaglanej, nie podaje jej papek w postaci słoiczków(choć nie widzę w tym czegoś złego) czy nie blenduje do gładkiej konsystencji. Traktuje to jako przekąska najczęściej jak jesteśmy na zewnątrz.U nas w 90% posiłki które sama musi zmielić w buźce :). ALE jak miałabym wybór ze papki warzywne je to nie wahałabym się i dawała. Po prostu trafił mi się egzemplarz, który nie je za wiele. Bo nic poza tym w jej rozwoju mnie nie nie pokoi.

Megsss współczuje i trzymam kciuki żeby już wyszły i nie męczymy małego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 11:38

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, rodzina mi mówiła, że najgorsze są te jedynki na górze, a dalsze zęby to już na luzie...A po tym co piszecie, to już mam depreche na myśl, co mnie czeka.

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss są podobno jakieś syropki przeciwbólowe bardzo skuteczne. My mamy też żel anaftin z taką szczoteczka i mała sama gryzie namiętnie ta szczoteczkę. Nurofen też podobno dobrze działa czasem lepiej niż paracetamol.

km5si09kuaztknwb.png
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak a propos roczku to szykujecie jakieś wypasione imprezy? U nas nie będzie nic specjalnego, mini torcik, świeczka herbatka, my i teściowie, tyle, chciałabym żeby to byl spokojny dzień, bez zamieszania.

km5si09kuaztknwb.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie impreza w gronie rodzinnym, z tym że zamiast obiadu w domu pójdziemy do restauracji. Tam też zamówię torcik.
    A co do jedzenia... Ja nadal daję papki (oczywiście nie tylko). Bo jak inaczej miałabym podać kaszę rano i wieczorem. Natomiast obiady różnie. Zdarza się, że jest to coś o konsystencji kremu.

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny co za koszmar... właśnie wróciłam ze szpitala ...młody przez to ząbkowanie nabawił się zapalenia jamy ustnej ... osłabiony organizm plus wszystko do buzi i gotowe:( na szczęście szybko zauważyłam i szybko działamy żeby się nie rozkręciło .. ale dzisiejszy płacz w nocy i wypluwanie smoczka to jednek efekt bólu podrażnionej śluzówki :( a ja z racji zawodu jestem tak mocno uczulona na higienę .. myje zabawki regularnie , codziennie przelewam smoczki wrzątkiem ... i dupa 🤷‍♀️I tak
    Dopadło :( biedny ten mój dzieć ... apetytu nie ma za bardzo i smutny .. widać, ze się meczy :( niedawno dopiero zasnął.. eh

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie daję kaszek wcale, na śniadania szykuję jajko na twardo, jajecznicę, chleb z różnymi pastami np., owsiankę, jakieś placuszki, naleśniki pieczone z kaszy manny albo moją ulubioną owsianko-jaglankę z owocami z piekarnika 💜

Na roczek chciałam robić imprezę, spotkać się z rodziną, marzyła mi się fajna impreza, dużo dzieci i jakoś tak sobie to wyobrażałam, ale dzisiaj zmarł tata mojego męża i nie wiem czy to wszystko w ogóle dojdzie do skutku, raczej wątpię. Oczywiście, że to już teraz nie jest ważne, ale jednak trochę szkoda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 23:07

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje zawsze kaszke na kolacje, a na sniadania roznie. Czesto jajecznica, jakas kanapka, wedlina, placki, ale kasze też. My nie jemy chleba, wiec mam z tym problem.. Jasne uwazam za niezdrowe, a ciemne chyba za ciezkie dla takiego dzieciaczka. Ale na obiady normalbe dania. Nic nie miele, ale gotuje na miękko.

Od wrzesnia, po wakacjach, zamierzam dawac zmienić troche menu i dawac rzeczy bardziej dorosle.

Ewel. lubi tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

‹‹ 1138 1139 1140 1141 1142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ