X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatelek wrote:
    Dziewczyny, których dzieci chodzą do żłobka, czy też tak macie czy to ja jestem wyrodna matka, że mam tylko niewielkie wyrzuty sumienia, że ja tam zostawiam i tak naprawdę cieszę się, że mam w końcu czas żeby coś zrobić sama.

Hehe mam podobnie. Znoszę to nawet lepiej niż myślałam ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka przykro mi :(

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Dzięki dziewczyny za kciuki :) Niestety okazało się, że to biochemiczna. Beta w poniedziałek 74,6, a w środę już tylko 61,9. Jak widać pierwsza owu udana, ale widocznie zbyt słaba ta komórka była. No ale przynajmniej coś się zadziało i następnym razem już na pewno skończy się szczęśliwie :)

Szkoda, ale następnym razem będzie napewno sukces ;)

edka85 lubi tę wiadomość

• Moll Ekspertka

Wysłany: 4 października 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a kiedy macie szczepienie mmr? Nie wiem na kiedy ustalić datę szczepienia bo pediatra pozwolił przesunąć nawet o rok.

km5si09kuaztknwb.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy mieć już miesiąc temu ale najpierw gorączka A teraz oskrzela i tak przekładamy. U nas to obowiązkowe właśnie w okolicach 12 mż

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Agatelek Ekspertka

Wysłany: 4 października 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy zaplanowane pierwszego możliwego dnia czyli 13 miesięcy + 1 dzień czyli 12 listopada.

Buko
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, przykro mi, ze jednak się nie udało. Trzymam zatem kciuki za kolejny raz :) aż do skutku!

Monika, umówiłam Kinię na szczepienie na to szczepienie na koniec października. Mam nadzieje, że w przyszłym tygodniu uda nam się wcisnąć do pediatry i zaszczepić zaległe bexsero.

Dziewczyny, czy macie już dla dzieci odzież outdoorową (haha :D) dla dzieci? Obojętnie czy kurtki, kurtki + spodnie czy kombinezony. Gdzie kupiłyście? Wyszłam dziś ze szpitala i w drodze powrotnej zahaczyłam o H&M, a tam oprócz kombinezonów nie było nic ciekawego. Wszystko bardzo cienkie i na zimę wydaje mi się, że za lekkie. Przejrzałam strony internetowe i tylko w Okaidi znalazłam kurteczkę- płaszczyk, no ale właśnie... płaszczyk... nie wiem, czy to w ogóle będzie wygodne w wózku. Na początku tygodnia ma być zimno i już wypadałoby zaopatrzyć się w coś cieplejszego.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zaszczepilam małego w środę na mmr razem z drugą ospa. Żadnych skutków ubocznych poza siniakiem podskórnym w miejscu uklucia.

Czekam na @ i nie wiem czego się spodziewać. Czy ten okres będzie wyglądał inaczej niż normalnie, czy też nie ma żadnej różnicy? Nigdy nie miałam biochemicznej i nie wiem na co się szykować.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka przykro mi, trzymam kciuki za dalsze starania :)

Karo ja teraz dostałam dwie kurteczki jedna podszyta polarem, druga taka z futerka na teraz, a trzecia odkupilam od jednej z dziewczyny z IG pod spodem ma ciepłe podszycie na zimę. Ogólnie to nie mam pojęcia jeszcze czy to wystarczy i jak się sprawdzi. Nie wiem czy dokupić kombinezon, chodziłam po sklepach w poszukiwaniu głupiej czapki i szalika to tez nie potrafiłam się zdecydować. Także niby nic takiego ale trudno się zdecydować. Już nie wspomnę o butach, które w końcu przyjdzie nam kupić.
    Moll u Nas szczepienie w listopadzie bodajże, a teraz 11.10 pneumokoki nas czekają. MMR bardzo się boje...

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka czemu boisz się MMR? To jest płatne czy bezpłatne? No i czy 6 w 1 to zawiera?

My mamy ospę zaplanowana na listopad.

U nas trzy dni pod rząd gorączka 40,2 stopnia. Bez innych objawow. Lekarz dał antybiotyk i skierowanie do szpitala jeśli do jutra nie będzie poprawy.

Na zimę mam jakieś kombinezony, ale muszę sprawdzić czy nie za małe bo kupiłam je albo dostałam jak byłam w ciąży. Spodnie mam tez od kogoś na 92 ale podwinie mu nogawki i będą ok. Muszę tylko kupić kurtkę i szalik bo tego mu brakuje w garderobie.

Dziewczyny których dzieci maja już zeby nr 4 - bodajże Katiusza i Megss. Ciężko zawsze dzieci to przechodziły?

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia 2 kompletnie bezobjawowo a 2 dramat marudzenie troszkę gorączki nieprzespane noce

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek w Lidlu u nas będzie ubiór zimowy i zobaczymy jak to wygląda. Na teraz mam kilka kurtek i dwa lżejsze kombinezony, myślę że wystarczy na temperatury w okolicach 0 stopni

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka okres może być bardziej bolesny i obfity niż normalne twoje miesiączki. Endometrium jednak jest dużo grubsze już. Jak beta spadnie do zera to przyjdzie franca. Trzymam mocno kciuki za szybkie powodzenie

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    644bd56d4266.jpg

Pozdrawiamy z roczku. Kacpi o dziwo zadowolony

972addd5e844.jpg

neska7, Cukierniczka, Megsss, Flavia, edka85, akilegna♥ lubią tę wiadomość

• neska7 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika30 wrote:
    644bd56d4266.jpg

Pozdrawiamy z roczku. Kacpi o dziwo zadowolony

972addd5e844.jpg
    Wszystkiego najlepszego dla rocznego slicznego solenizanta !!!

monika30, Megsss lubią tę wiadomość

erj7q7y.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacper jaki poważny facet, super 💙

Karo, ja się nie umiałam zdecydować kombinezon czy kurtka i kupiłam oba 😂 kombinezon w h&m (do dzisiaj jest promocja 20%, jakby któraś chciała to mam kod gdzieś), a kurtkę w C&A zamówiłam. Widziałam ją na żywo i jest mega ciepła, Mam nadzieję, że się sprawdzi.

My mieliśmy mieć szczepionkę na ospę pod koniec września, ale nie było w przychodni. Niby ma być koło listopada i lekarz powiedział, że najpierw ospa, po 6 tyg. druga dawka ospy i po kolejnych 6 mmr. Czyli to będzie na pewno już po nowym roku.

monika30 lubi tę wiadomość

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacpi fajny ale jaka ladna Monika :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• monika30 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic dzieki,miło mi :)

• Megsss Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza u nas czwórki męczące - marudy , nieprzespane noce - do wybicia było ciężko zwalszcza z góra.

Karo dużo zdrówka , fajnie ,ze juz wyszlas ze szpirala :) faktycznie w sklepach cienko .. ja zimowy zestaw mam ale chciałam kupić przejściówke kurtkę i no ...nic nie ma :/

Edka kciuki za kolejne starania 🤛

My roczek wyprawiamy w przyszła sobotę ... a w czwartek przyjeżdża moja ukochana teściowa 🤪 już przebieram nóżkami 😁

Monia sliczna Ty a maly jest słodziak 🥰Ty chyba młodziutka mama jesteś co ? Wyglądasz bardzo młodo :)
    No i super tort ! Ja tez zdecydowałam się na motyw myszki mickey na torcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 22:11

• monika30 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss moja dziś była zachwycona że w końcu dziecko dostało trochę słodkiego..bo cukier jest też bardzo potrzeby haha. Dałam mu trochę torciku. Oblizywal się pół godziny hehe ;)

‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ