Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Dziewczyny takie zasypianie że dziecko chce bajeczke a potem mówi nara i idzie spać to na około 4-5 lat się zaczyna.
    Ja to myślę już o takim bez bajeczki. Tzn.powie nara i pójdzie spać. Ale to chyba dopiero za 15 lat :)

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z naszym zdrowiem wszytko super,

Malinka a myslam ze to ja ostatnia dostałam okres bo pierwszy raz dopiero 4 grudnia ;) i to tez jak bardzo mocno ograniczyłam kp, tera już nie karmie wcale, dziwne bo cykl miałam tylko jeden narazie miał 32 dni a ja zawsze miałam takie po 26 27 wsumie takie dłuższe mi nei przeszkadzają.

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ewa raczwj zdrowa. Ona tylko zarazki przynosi i mnie zaraża :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, ze odkąd odwiedziłam te strony odnośnie snu dziecka a raczej czasów czuwania to staram się ich przestrzegać, wtedy Miśka zasypia ładnie. Obowiązkowo przed snem przynosi któraś z książek Pucia ok 20 min opowiadania i pokazywania później cyc i śpi. Za to w nocy to by teraz najchętniej spała w cyckiem w buzi, dolne 2 ja męczą i znosi je gorzej niż wszystkie 4. Mamoza i kleszczoza na maxa. Od wczoraj viburcol w czopkach - oby pomógł.
    Ja na początku chciałam karmić pół roku, a teraz postanowiłam do 2 roku życia (już blisko ;)) w dzień ze 2 razy a w nocy różnie, od 2-3 do kilkunastu.
    Od poniedziałku jestem na wychowawczym i wypisałam go do końca września i już się boje co będzie dalej... mam nadzieje ze będzie mi łatwiej oddać ja do żłobka 😕

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

w4sqs65gyz0a6r5s.png

Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! <3
  • katberry Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie mam okresu.. ale wyczekuje juz. u nas kp w nocy pelna para.

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się odzwyczaiłam od wstawiania w nocy, a ostatnie dwie noce to był jakiś szał. Szczególnie ostatnia. Szymek się ciągle budził przez katar i zatkany nos. Dzisiaj co przerwa w pracy to się kładłam żeby chociaż na chwilę oczy zamknąć, sama się dziwię, że przetrwałam.

Widzę, że coraz więcej decyzji o rodzeństwie. Ja bym z jednej strony chciała, z drugiej nie chcę się spieszyć, chciałabym najpierw trochę popracować, pobyć wśród ludzi. Myślę, że różnica wieku 3-4 lata jest spoko.

ChicChic podziel się jak to zrobiłaś z tym zasypianiem nie na rękach. U nas na noc jeszcze spoko, czytamy książeczki na naszym łóżku, potem się wierci, przytula i w końcu zasypia, różnie to trwa, czasem chwilę, czasem godzinę. Ale na drzemkę w ciągu dnia nie jestem w stanie uśpić nie na rękach. A w żłobku po prostu się kładzie i śpi.

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samo się stało. Pokazuje na lozeczko, klade ja, powierci sie chiwle i zasypia. Chyba wlasnie w zlobku sie nauczyla.
    A za dnia po prostu pada od razu po obiedzie.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ben wczoraj też zasnął sam. Poszłam go usypiac A ten wierci się, chce się bawić, wstaje. Po około pół godziny wyszłam pod pretekstem siku. Po 5 minutach już spał. Sprawdzę dziś czy to tylko wyjątek czy może ten sposób bardziej mu odpowiada ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Ja to myślę już o takim bez bajeczki. Tzn.powie nara i pójdzie spać. Ale to chyba dopiero za 15 lat :)

Oj też już myślę o tych czasach. Tylko pewnie inne problemu się pojawią ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 13:34

• edka85 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, z tym chodzeniem jest różnie. Potrafi część drogi przejść grzecznie za rękę, dopóki coś go nie zainteresuje. Wtedy nagle chce tam biec, a jak próbuje go zatrzymać i znów wziąć za rękę, to zaczyna się bunt.

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za rękę nie chce chodzić. Tam gdzie muszę, trzymam za kaptur4 ;)

Moje dziecko wczoraj znów usnelo samo. Położyłam go spać, chwilę polezalam z nim i wyszłam z pokoju. Obserwowałam na kamerce co robi. Chwilę polezal, wstał, rozejrzal się, położył się znów, nakryl się kołderką i w ciągu kilku minut spał :O Jestem w szoku

nick nieaktualny, 1Malinka1, tym_janek lubią tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sorki że z innej beczki. Czy wasze dzieci pokazują palcem wskazującym na rzecz która chcą dostać ? Jak zapytajcie gdzie jest tata to pokaże paluszkiem ? I czy jak płacze to przychodzi się do was utulić ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 13:34

• Moll Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pokazywaniem na rzeczy i osoby mamy dokładnie jak Hedge. Z tuleniem to nie idzie do mnie w płaczu, ja inicjuje tulenie ale czasem mnie odpycha. Jak nie płacze to inicjuje tulenie ale raczej rzadko.

km5si09kuaztknwb.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka za rękę chodzi dość chętnie, ale szybko jej się nudzi i chce na ręce.

Co do pokazywania to Julka pokazuje cały czas,, wskazuje palcem dokładnie to co chce. Jak podam co innego to odrazu kiwa głowa, że nie. A jak płacze to różnie, czasem przyjdzie sama, czasem ja inicjuje, a niekiedy nie chce odrazu żebym ja tuliła.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie. Pokazuje palcem albo ręką, a jak nie reaguję, to jeszcze pokwili, żeby mu to dać. Jak dalej nie reaguję, to zaczyna się tupanie nogami i płacz. Ale jeżeli każe mu pokazać, gdzie jest tata, to nie pokaże palcem. A z tuleniem to bywa rożnie. Potrafi przybiec i się przytulić. Ale też zdarza się, że odpycha mnie - ale wtedy myślę, że on chce mnie tak "ukarać" za to, że czegoś mu zabroniłam i przez to musiał się rozpłakać.

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • neska7 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też podobnie , jak coś chce pokazuje palcem . Z tuleniem bywa różnie, ale raczej to ja idę pierwsza przytulić . Młody czasami da się przytulić A czasami odpycha.

erj7q7y.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki,no to chyba mamy problem :( chciałam się upewnić jak to jest u Was,bo terapeuta SI, logopeda właśnie mówią że to bardzo niepokojące że Kacper tego nie robi :(. W pon mamy psychologa a w czwartek neurologa. Musimy wykluczyć zmiany w mozgu i obawiam się że skieruje nas na Tomografie :/. Czytałam że takie maluszki tylko pod narkoza. Dziewczyny wiecie ile teraz mam stresu. Normalnie zauważylam że aż mnie trzęsie od środka,schudłam z nerwów już 4 kg. Oby w główce było wszystko ok 🙏

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazuje i mowi KE. Juz wiem ze to oznacza TO.

Ale u nas chyba niestety bostonka:(
    Niby tylko 37 st ale jest jakas apatyczna, mimo ze je bez zarzutu. Ale wysypke ma na stopach i dloniach. Myslalam ze to najpierw jest goraczka przez 2, 3 dni a potem wysypka? A ja w poniedzialek i wtorek jade do wawy:( i to z mezem. Nie wiem jak to bedzie.

Czy wasze dzieci to mialy? Co mam jje dawac w niedziele? Tylko lek na goraczke, jeśli bedzie wysoka?

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ