X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi moja mala sie wydawaje caly czas malutka 😅 podobno jak sie mlodsze pojawia to nagle z dnia na dzien starszak sie robi tak dirosly, przez kontrast 😅 zobaczymy.
    Nam kitchen helper ratuje zycie juz od pol roku, bez niego nic bym w kuchni nie zrobila. Jedyna alternatywa to zwiazac mloda w chuste na plecach, no ale slodkie 12 kg to juz nie tak fajnie nosic pol dnia :p

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny których dzieci piją mleko nie kp, mam pytanie:
    Modyfikowane? Krowie ? Czy inne?
    Jaka jest to ilość na dobę?

Mój znowu wrócił do porannej butli bo budzi się po 6 i nie ma mowy ze zje kanapki czy parówki.
    Daje modyfikowane nan OPTIPRO plus 3, w sumie w ciągu doby dwie butle po 270.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek coraz więcej mówi i czasem nagle jakieś słowo mu "wpadnie", ostatnio np. mój mąż wyszedł na balkon, my byliśmy w środku i nagle Szymek tak się zastanowił, spojrzał na mnie jakby coś odkrył i wykrzyknął "balkon!" 😅 a z takich dziwnych to jego ulubione jest dzięcioł 😅 ma ulubioną zabawkę dzięcioła i się nauczył.

Ja naklejki próbowałam ostatnio, kupiłam książeczkę z takimi kartkami, że niby można wiele razy odklejać i naklejać, ale to nie budzi aż takiego zainteresowania jak naklejki z owoców 😁 np. z jabłek ze sklepu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 08:33

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Dziewczyny których dzieci piją mleko nie kp, mam pytanie:
    Modyfikowane? Krowie ? Czy inne?
    Jaka jest to ilość na dobę?

Mój znowu wrócił do porannej butli bo budzi się po 6 i nie ma mowy ze zje kanapki czy parówki.
    Daje modyfikowane nan OPTIPRO plus 3, w sumie w ciągu doby dwie butle po 270.

Zuzia Mój pije w ciągu doby 3x po 250ml. Poprostu tyle potrzebuje. Myślę,że skoro Twój wrócił do mleka rano to znaczy,że ma zwiększone zapotrzebowanie na białko i wapń. I ja bym podawała to mleko, myślę że z czasem sam je odrzuci.

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita tak zrobię. Nie będę go na sile zmuszać. Podajesz modyfikowane czy krowie?

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• julita25 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Julita tak zrobię. Nie będę go na sile zmuszać. Podajesz modyfikowane czy krowie?
    Mój ma silną alergię i pije Nutramigem. Ale córka jak miała 17 miesięcy to przeszłysmy na mleko krowie. I do 2,5 roku je piła 2xdxiennie po 250 ml.
    Mały sporadycznie dostaje też roślinne mleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 08:19

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza my bez zmian od początku jesteśmy przy nan optipro teraz tez 3 .. mały dostaje dwie butle po 200-250 ml .
    Wypija chętnie .. ogólnie rano to wrecz czeka na butelek po wstaniu .. także jak Twój mały ma potrzebne to nie widzę w tym nic złego .. krowie tez dostaje np w płatkach ryżowych lub kukurydzianych .. albo jak gotuje budyń :) Tobi co prawda wstaje 7.30 około ale nie wyobrażam sobie robić mu od razu jajecznicę albo parówki :D dostaje butle męka i potem jemy razem śniadanie :)

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga je dwie butelki mleka modyfikowanego dziennie, po 210 ml. Czasem zje wszystko, najczęściej 3/4 albo połowę porcji. Zjada na noc w łóżku (po tym od razu myję jej zęby i idzie spać), drugą nad ranem, około 6- po niej jeszcze zasypia na 2-3 godziny. O ile z tej wieczornej mogłabym powoli rezygnować- bo mam wrażenie, ze to bardziej rytuał, tak tej nad ranem jeszcze potrzebuje i myślę, że jeszcze jakiś czas to będzie trwało.

Mleka krowiego w ogóle nie pije, nie chce, ja zresztą też mam wstręt i jej jakoś nie proponuję ;) je w dodatkach typu budyń, placki, naleśniki, serki, ale np. płatków na mleku nie tknie (nawet takich typu Nesquick), o kaszach nie wspominając.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 14:51

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ewa juz tak dawno nie pila mleka z butli. Czy ja mam dziwne dziecko? Moze zle robie? Czasem jej robie do sniadania, czasen z miodem, lubi kakao, ale podaje mleko glownie w kaszkach a i zdarza sie ze niwcodziennie ma mleko.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już też jakiś czas temu odrzucił mleko z butelki. Z kubka nie chce pić. Dostaje na wieczór kaszke na krowim lub te gotowe robione na wodzie. Wszelkiego rodzaju placki i budynie robię na krowim. Chociaż nie powiem, wolalabym przynajmniej rano, żeby wypił mleko.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dwie kasze na mm po 180 ml. Samego mleka nie wypije. A krowieto tylko tam gdzie jest dodatkiem, np.naleśnik, jogurt.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pije ok dwie butle dziennie mm i mam nadzieję że szybko nie odrzuci bo mam zrobione zapasy 20 puszek mleka 😁

km5si09kuaztknwb.png
  • Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wyglada sen waszych dzieci podczas pełni ?
    Ja od zawsze mam problemy ze snem gdy jest pełnia i już 2 raz zauważyłam u Marceliny problemy ze snem przez ok 2 noce jak jest pełnia. Nie wiem czy mam to ze sobą powiązać czy to przypadek.

w4sqs65gyz0a6r5s.png

Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! <3
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatni kontakt z butlą miała przed rozszerzaniem diety. Jak zaczeliśmy rozszerzanie w 6 mc to bidon, otwarty kubek itd. Już nie butla. Po skończonym roku zaczęła dostawać krowie mleko ale jako dodatek, np. do naleśników czy kaszy. Przy czym u nas było kp, a nie mm. Teraz pije tylko wodę i sporadycznie krowie mleko dostanie, ale też w kubku.

Moja mała od jakiś 3 tygodni nie śpi wcale, więc pełnia czy nie to nie ma znaczenia :/ A wcześniej czasem mi się wydawało, że gorzej śpi w pełni, ale zazwyczaj okazywało się, że to jednak zęby chyba odegrały większą rolę niż faza księżyca.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojęcia kiedy u nas jest pełnia, więc się nie odniosę. Kinga ogólnie śpi całkiem nieźle, w naszym łóżku nie zdarzają się jej pobudki oprócz tej porannej na mleko.

Kurcze, dynamiczna ta sytuacja u nas w kraju. Miałam nie robić zapasów, ale chyba zrobię, żeby ograniczyć do minimum kontakt z dużym skupiskiem ludzi.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 14:51

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie cos pokupowalam ale dzisiaj dokupie moze jakies sloiki i puszki z warzywami. Suchych to mam pelno. Ale faktycznie, ja od jutro pracuje z domu. Nie powiem, milo :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo Szymek wrócił po ospie do żłobka to zamykają żłobki na 2 tygodnie... W sklepach jakiś chaos, w życiu czegoś takiego nie widzialam. Masakra 🙈

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo... powiem wam , ze ja dzisiaj pojechałam po standardowe zakupy .. i nie mogłam dostać pieluch .. ludzie papier toaletowy , ziemniaki i puszki to kupowali w ilościach maaaasowych 🙈
    U nas salon funkcjonuje normalnie ale klienci zaczynaja się odwoływać .. natomiast ja od miesiąca podjelam się pracy nauczyciela zawodu i dziś właśnie odwolali mi dwa zjazdy .. co mnie trochę przeraża z racji tego, ze miałam zakontraktowane dwa weekendy w misiacu i dlatego sie zgodziłam a już teraz wiem , ze będzie tego więcej 🙈

‹‹ 1220 1221 1222 1223 1224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ