X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi moja mala sie wydawaje caly czas malutka 😅 podobno jak sie mlodsze pojawia to nagle z dnia na dzien starszak sie robi tak dirosly, przez kontrast 😅 zobaczymy.
    Nam kitchen helper ratuje zycie juz od pol roku, bez niego nic bym w kuchni nie zrobila. Jedyna alternatywa to zwiazac mloda w chuste na plecach, no ale slodkie 12 kg to juz nie tak fajnie nosic pol dnia :p

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny których dzieci piją mleko nie kp, mam pytanie:
    Modyfikowane? Krowie ? Czy inne?
    Jaka jest to ilość na dobę?

Mój znowu wrócił do porannej butli bo budzi się po 6 i nie ma mowy ze zje kanapki czy parówki.
    Daje modyfikowane nan OPTIPRO plus 3, w sumie w ciągu doby dwie butle po 270.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek coraz więcej mówi i czasem nagle jakieś słowo mu "wpadnie", ostatnio np. mój mąż wyszedł na balkon, my byliśmy w środku i nagle Szymek tak się zastanowił, spojrzał na mnie jakby coś odkrył i wykrzyknął "balkon!" 😅 a z takich dziwnych to jego ulubione jest dzięcioł 😅 ma ulubioną zabawkę dzięcioła i się nauczył.

Ja naklejki próbowałam ostatnio, kupiłam książeczkę z takimi kartkami, że niby można wiele razy odklejać i naklejać, ale to nie budzi aż takiego zainteresowania jak naklejki z owoców 😁 np. z jabłek ze sklepu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 08:33

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Dziewczyny których dzieci piją mleko nie kp, mam pytanie:
    Modyfikowane? Krowie ? Czy inne?
    Jaka jest to ilość na dobę?

Mój znowu wrócił do porannej butli bo budzi się po 6 i nie ma mowy ze zje kanapki czy parówki.
    Daje modyfikowane nan OPTIPRO plus 3, w sumie w ciągu doby dwie butle po 270.

Zuzia Mój pije w ciągu doby 3x po 250ml. Poprostu tyle potrzebuje. Myślę,że skoro Twój wrócił do mleka rano to znaczy,że ma zwiększone zapotrzebowanie na białko i wapń. I ja bym podawała to mleko, myślę że z czasem sam je odrzuci.

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita tak zrobię. Nie będę go na sile zmuszać. Podajesz modyfikowane czy krowie?

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• julita25 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Julita tak zrobię. Nie będę go na sile zmuszać. Podajesz modyfikowane czy krowie?
    Mój ma silną alergię i pije Nutramigem. Ale córka jak miała 17 miesięcy to przeszłysmy na mleko krowie. I do 2,5 roku je piła 2xdxiennie po 250 ml.
    Mały sporadycznie dostaje też roślinne mleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 08:19

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza my bez zmian od początku jesteśmy przy nan optipro teraz tez 3 .. mały dostaje dwie butle po 200-250 ml .
    Wypija chętnie .. ogólnie rano to wrecz czeka na butelek po wstaniu .. także jak Twój mały ma potrzebne to nie widzę w tym nic złego .. krowie tez dostaje np w płatkach ryżowych lub kukurydzianych .. albo jak gotuje budyń :) Tobi co prawda wstaje 7.30 około ale nie wyobrażam sobie robić mu od razu jajecznicę albo parówki :D dostaje butle męka i potem jemy razem śniadanie :)

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga je dwie butelki mleka modyfikowanego dziennie, po 210 ml. Czasem zje wszystko, najczęściej 3/4 albo połowę porcji. Zjada na noc w łóżku (po tym od razu myję jej zęby i idzie spać), drugą nad ranem, około 6- po niej jeszcze zasypia na 2-3 godziny. O ile z tej wieczornej mogłabym powoli rezygnować- bo mam wrażenie, ze to bardziej rytuał, tak tej nad ranem jeszcze potrzebuje i myślę, że jeszcze jakiś czas to będzie trwało.

Mleka krowiego w ogóle nie pije, nie chce, ja zresztą też mam wstręt i jej jakoś nie proponuję ;) je w dodatkach typu budyń, placki, naleśniki, serki, ale np. płatków na mleku nie tknie (nawet takich typu Nesquick), o kaszach nie wspominając.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 14:51

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ewa juz tak dawno nie pila mleka z butli. Czy ja mam dziwne dziecko? Moze zle robie? Czasem jej robie do sniadania, czasen z miodem, lubi kakao, ale podaje mleko glownie w kaszkach a i zdarza sie ze niwcodziennie ma mleko.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już też jakiś czas temu odrzucił mleko z butelki. Z kubka nie chce pić. Dostaje na wieczór kaszke na krowim lub te gotowe robione na wodzie. Wszelkiego rodzaju placki i budynie robię na krowim. Chociaż nie powiem, wolalabym przynajmniej rano, żeby wypił mleko.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dwie kasze na mm po 180 ml. Samego mleka nie wypije. A krowieto tylko tam gdzie jest dodatkiem, np.naleśnik, jogurt.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pije ok dwie butle dziennie mm i mam nadzieję że szybko nie odrzuci bo mam zrobione zapasy 20 puszek mleka 😁

km5si09kuaztknwb.png
  • Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wyglada sen waszych dzieci podczas pełni ?
    Ja od zawsze mam problemy ze snem gdy jest pełnia i już 2 raz zauważyłam u Marceliny problemy ze snem przez ok 2 noce jak jest pełnia. Nie wiem czy mam to ze sobą powiązać czy to przypadek.

w4sqs65gyz0a6r5s.png

Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! <3
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatni kontakt z butlą miała przed rozszerzaniem diety. Jak zaczeliśmy rozszerzanie w 6 mc to bidon, otwarty kubek itd. Już nie butla. Po skończonym roku zaczęła dostawać krowie mleko ale jako dodatek, np. do naleśników czy kaszy. Przy czym u nas było kp, a nie mm. Teraz pije tylko wodę i sporadycznie krowie mleko dostanie, ale też w kubku.

Moja mała od jakiś 3 tygodni nie śpi wcale, więc pełnia czy nie to nie ma znaczenia :/ A wcześniej czasem mi się wydawało, że gorzej śpi w pełni, ale zazwyczaj okazywało się, że to jednak zęby chyba odegrały większą rolę niż faza księżyca.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojęcia kiedy u nas jest pełnia, więc się nie odniosę. Kinga ogólnie śpi całkiem nieźle, w naszym łóżku nie zdarzają się jej pobudki oprócz tej porannej na mleko.

Kurcze, dynamiczna ta sytuacja u nas w kraju. Miałam nie robić zapasów, ale chyba zrobię, żeby ograniczyć do minimum kontakt z dużym skupiskiem ludzi.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 14:51

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie cos pokupowalam ale dzisiaj dokupie moze jakies sloiki i puszki z warzywami. Suchych to mam pelno. Ale faktycznie, ja od jutro pracuje z domu. Nie powiem, milo :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo Szymek wrócił po ospie do żłobka to zamykają żłobki na 2 tygodnie... W sklepach jakiś chaos, w życiu czegoś takiego nie widzialam. Masakra 🙈

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo... powiem wam , ze ja dzisiaj pojechałam po standardowe zakupy .. i nie mogłam dostać pieluch .. ludzie papier toaletowy , ziemniaki i puszki to kupowali w ilościach maaaasowych 🙈
    U nas salon funkcjonuje normalnie ale klienci zaczynaja się odwoływać .. natomiast ja od miesiąca podjelam się pracy nauczyciela zawodu i dziś właśnie odwolali mi dwa zjazdy .. co mnie trochę przeraża z racji tego, ze miałam zakontraktowane dwa weekendy w misiacu i dlatego sie zgodziłam a już teraz wiem , ze będzie tego więcej 🙈

‹‹ 1220 1221 1222 1223 1224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ