Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
To mi moja mala sie wydawaje caly czas malutka 😅 podobno jak sie mlodsze pojawia to nagle z dnia na dzien starszak sie robi tak dirosly, przez kontrast 😅 zobaczymy.
Nam kitchen helper ratuje zycie juz od pol roku, bez niego nic bym w kuchni nie zrobila. Jedyna alternatywa to zwiazac mloda w chuste na plecach, no ale slodkie 12 kg to juz nie tak fajnie nosic pol dnia :p👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Dziewczyny których dzieci piją mleko nie kp, mam pytanie:
Modyfikowane? Krowie ? Czy inne?
Jaka jest to ilość na dobę?
Mój znowu wrócił do porannej butli bo budzi się po 6 i nie ma mowy ze zje kanapki czy parówki.
Daje modyfikowane nan OPTIPRO plus 3, w sumie w ciągu doby dwie butle po 270.
-
Szymek coraz więcej mówi i czasem nagle jakieś słowo mu "wpadnie", ostatnio np. mój mąż wyszedł na balkon, my byliśmy w środku i nagle Szymek tak się zastanowił, spojrzał na mnie jakby coś odkrył i wykrzyknął "balkon!" 😅 a z takich dziwnych to jego ulubione jest dzięcioł 😅 ma ulubioną zabawkę dzięcioła i się nauczył.
Ja naklejki próbowałam ostatnio, kupiłam książeczkę z takimi kartkami, że niby można wiele razy odklejać i naklejać, ale to nie budzi aż takiego zainteresowania jak naklejki z owoców 😁 np. z jabłek ze sklepu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 08:33
www.zcukremalbowcale.com -
Zuuziaaaa wrote:Dziewczyny których dzieci piją mleko nie kp, mam pytanie:
Modyfikowane? Krowie ? Czy inne?
Jaka jest to ilość na dobę?
Mój znowu wrócił do porannej butli bo budzi się po 6 i nie ma mowy ze zje kanapki czy parówki.
Daje modyfikowane nan OPTIPRO plus 3, w sumie w ciągu doby dwie butle po 270.
Zuzia Mój pije w ciągu doby 3x po 250ml. Poprostu tyle potrzebuje. Myślę,że skoro Twój wrócił do mleka rano to znaczy,że ma zwiększone zapotrzebowanie na białko i wapń. I ja bym podawała to mleko, myślę że z czasem sam je odrzuci. -
Zuuziaaaa wrote:Julita tak zrobię. Nie będę go na sile zmuszać. Podajesz modyfikowane czy krowie?
Mały sporadycznie dostaje też roślinne mleko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 08:19
-
Zuza my bez zmian od początku jesteśmy przy nan optipro teraz tez 3 .. mały dostaje dwie butle po 200-250 ml .
Wypija chętnie .. ogólnie rano to wrecz czeka na butelek po wstaniu .. także jak Twój mały ma potrzebne to nie widzę w tym nic złego .. krowie tez dostaje np w płatkach ryżowych lub kukurydzianych .. albo jak gotuje budyń Tobi co prawda wstaje 7.30 około ale nie wyobrażam sobie robić mu od razu jajecznicę albo parówki dostaje butle męka i potem jemy razem śniadanie -
Kinga je dwie butelki mleka modyfikowanego dziennie, po 210 ml. Czasem zje wszystko, najczęściej 3/4 albo połowę porcji. Zjada na noc w łóżku (po tym od razu myję jej zęby i idzie spać), drugą nad ranem, około 6- po niej jeszcze zasypia na 2-3 godziny. O ile z tej wieczornej mogłabym powoli rezygnować- bo mam wrażenie, ze to bardziej rytuał, tak tej nad ranem jeszcze potrzebuje i myślę, że jeszcze jakiś czas to będzie trwało.
Mleka krowiego w ogóle nie pije, nie chce, ja zresztą też mam wstręt i jej jakoś nie proponuję je w dodatkach typu budyń, placki, naleśniki, serki, ale np. płatków na mleku nie tknie (nawet takich typu Nesquick), o kaszach nie wspominając. -
Mój już też jakiś czas temu odrzucił mleko z butelki. Z kubka nie chce pić. Dostaje na wieczór kaszke na krowim lub te gotowe robione na wodzie. Wszelkiego rodzaju placki i budynie robię na krowim. Chociaż nie powiem, wolalabym przynajmniej rano, żeby wypił mleko.
-
U nas dwie kasze na mm po 180 ml. Samego mleka nie wypije. A krowieto tylko tam gdzie jest dodatkiem, np.naleśnik, jogurt.
-
Dziewczyny a jak wyglada sen waszych dzieci podczas pełni ?
Ja od zawsze mam problemy ze snem gdy jest pełnia i już 2 raz zauważyłam u Marceliny problemy ze snem przez ok 2 noce jak jest pełnia. Nie wiem czy mam to ze sobą powiązać czy to przypadek.
Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda!
-
U nas ostatni kontakt z butlą miała przed rozszerzaniem diety. Jak zaczeliśmy rozszerzanie w 6 mc to bidon, otwarty kubek itd. Już nie butla. Po skończonym roku zaczęła dostawać krowie mleko ale jako dodatek, np. do naleśników czy kaszy. Przy czym u nas było kp, a nie mm. Teraz pije tylko wodę i sporadycznie krowie mleko dostanie, ale też w kubku.
Moja mała od jakiś 3 tygodni nie śpi wcale, więc pełnia czy nie to nie ma znaczenia A wcześniej czasem mi się wydawało, że gorzej śpi w pełni, ale zazwyczaj okazywało się, że to jednak zęby chyba odegrały większą rolę niż faza księżyca.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Ja nie mam pojęcia kiedy u nas jest pełnia, więc się nie odniosę. Kinga ogólnie śpi całkiem nieźle, w naszym łóżku nie zdarzają się jej pobudki oprócz tej porannej na mleko.
Kurcze, dynamiczna ta sytuacja u nas w kraju. Miałam nie robić zapasów, ale chyba zrobię, żeby ograniczyć do minimum kontakt z dużym skupiskiem ludzi. -
Nooo... powiem wam , ze ja dzisiaj pojechałam po standardowe zakupy .. i nie mogłam dostać pieluch .. ludzie papier toaletowy , ziemniaki i puszki to kupowali w ilościach maaaasowych 🙈
U nas salon funkcjonuje normalnie ale klienci zaczynaja się odwoływać .. natomiast ja od miesiąca podjelam się pracy nauczyciela zawodu i dziś właśnie odwolali mi dwa zjazdy .. co mnie trochę przeraża z racji tego, ze miałam zakontraktowane dwa weekendy w misiacu i dlatego sie zgodziłam a już teraz wiem , ze będzie tego więcej 🙈