Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja niestety robiłam takie badania na własna rękę... jeśli chodzi o hormony to refundowane jest chyba tylko tsh i prolaktyna ,
A za wszystko inne trzeba płacić . Natomiast samo tsh i prolatyka nie wystarcza trzeba zrobić cały profil hormonalny bo często hormony wydzielane np przez korę nadnerczy dają problemy trądzikowe a to lekarze ignorują , wciskają maści antybiotyki albo z grubej rury izotek bez sprawdzenia podłoża trądziku 🙈ale mniejsza to nie to forum
Jeśli mówisz , ze to maseczka to wiesz najlepiej 🤷♀️
Acnederm to w mojej ocenie żadne rozwiązanie , a już tym bardziej latem ...🙈chyba ze stosujesz filtr 50 przy każdym wyjściu z domu .. w innym wypadku przebarwienia o których mówisz to następstwo właśnie jego . -
Byłam w swoim życiu u 2 dermatologów, jeden 35+ u którego robiłam laser frakcyjny co2, a drugi 75+ u którego chciałam zdiagnozować co jest przyczyna nagłego wysypu na brodzie zaskórników i obaj lekarze przed wypisaniem mi czegokolwiek wymagali pakietu hormonalnego wraz z morfologia i moczem...
Problemy z cera mogą być również na tle żywieniowym czy tak samo nerwowym.
Ja tam tez się lepiej czuje jak używam podkładu tuszu i różu, a najlepiej jak mam tez skore muśnięta słońcemMegsss lubi tę wiadomość
Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda!
-
Blondas_29 wrote:Byłam w swoim życiu u 2 dermatologów, jeden 35+ u którego robiłam laser frakcyjny co2, a drugi 75+ u którego chciałam zdiagnozować co jest przyczyna nagłego wysypu na brodzie zaskórników i obaj lekarze przed wypisaniem mi czegokolwiek wymagali pakietu hormonalnego wraz z morfologia i moczem...
Problemy z cera mogą być również na tle żywieniowym czy tak samo nerwowym.
Ja tam tez się lepiej czuje jak używam podkładu tuszu i różu, a najlepiej jak mam tez skore muśnięta słońcem
Bo tak powinna wyglądać wizyta u dermatologa ... aby postawić diagnozę trzeba wykluczyć potencjalne przyczyny , badania są podstawa .. ale niestety w praktyce nie zawsze to tak działa
Dieta to kolejny czynnik
Stres , jeśli jest przyczyna wyjdzie w badaniach hormonalnych .. układ nerwowy jest ściśle powiązany z układem hormonalnym .Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 16:27
-
2 tyg temu byłam u dermatolog. Właśnie z powodu pryszczy itp. Na czole od prawie roku, na policzku od czasu maseczek. Powiedziała, ze podejrzewa na czole tradzik wieku dojrzałego a na policzku różowaty ale do zrobienia csle hormony, usg jajników, kal. Łącznie w cenniku lab wyszło mi 380zl + wizyta gin i usg.
No to ma sens ale no kwota kosmos
Tu lista :
https://zapodaj.net/509108fcf311e.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 20:59
Megsss, Moll lubią tę wiadomość
-
Hedgehog, jakie ma problemy zdrowotne po Izoteku, ciągnące się aż do teraz? Ciekawa jestem, bo ja brałam Aknenormin (to jest to samo co Izotek, inna nazwa) dwa razy w życiu i wszystkie skutki uboczne przeszły razem z odstawieniem leku. Ja bym tak nie demonizowala retinoidów, czasem to ostatnia możliwa szansa na ładną buzię.
-
ChicChic wrote:Dziewczyny, moja Ewa nie spi juz w dzien. Wstaje o 7, zasypia po 20.zero spania.
-
Tez brałam izotek i na szczęście nie mam skutków ubocznych i mam nadzieje, że nigdy się nie pojawią.
Julia wstaje po 5 codziennie, zdarza się że nawet równo ze mną czyli przed 5, wiec ma jeszcze drzemkę w ciagu dnia a czasem nawet dwie. W weekendy wstaje ciut później koło 6, a w ciagu dnia ma jedna drzemkę. Zazwyczaj zasypia 19-20. Dość wcześnie ale marne to pocieszenie bo ja padam równo z nią. W nocy ląduje u nas w łóżku.
-
To u Kingi to jest wszystko tak różne, że.... a co Wam będę mówić. Właśnie ją usypiam. Spałyśmy do 10 dziś (ja tłukłam komary do 3, a ona poszła po 22 spać, ale się budziła często w nocy), poszła na drzemkę w samochodzie o 15:40 i wstała o 16:40. Do polnocy pewnie zaśnie
Ja sobie zliczam, ile Kinga spi/ powinna spać w ciągu doby i wtedy mi wychodzi czy powinna mieć drzemkę czy nie. -
To akurat Ewka zasnela mi na rekach o 19.30. Nawet nie zdazylam jej umyc. Ale za to spi do teraz. Zadnegi budzenia. Ja ja probuje ispac w ciagu dnia, wozek, rece, kolysanki, piosenki, leze z nia godzine. I nic. Slysze tylko: mama nie, ewa duza, nie chce spac.
-
My w ciągu tygodnia śpimy do 7.30 bo tak się budzimy do żłobka .. gdyby nie obowiązkowa pobudka spałby do 8-8.30
Zasypiamy przed 21 czasem po 20 zależy od intensywności dnia ... W ciągu dnia drzemka jest zawsze nie później niż do 15 .. w żłobku to wypada 12-14 i w domu staram się podobnie .
Mój mały od wczoraj z gorączka 🙄 innych objawowo brak a w nocy do 39 s ... ciekawe co to za badziewWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2020, 10:12
-
U nas śpi 11 godzin na dobę od około miesiaca, z czego 9 godzin sen nocny i 2 godziny drzemka ale nie jest bardzo aktywna w dzień, czasem sie kładzie i odpoczywa, tak regeneruje sie co jakiś czas. Ta drzemka jest jej bardzo potrzebna i cieszę sie że jeszcze jest. Pamiętam jak miała roczek to spala 13 godzin na dobę ech to były czasy, tyyyyle wolnego, zawsze wolny wieczor, teraz rzadko.
-
Megsss wrote:My w ciągu tygodnia śpimy do 7.30 bo tak się budzimy do żłobka .. gdyby nie obowiązkowa pobudka spałby do 8-8.30
Zasypiamy przed 21 czasem po 20 zależy od intensywności dnia ... W ciągu dnia drzemka jest zawsze nie później niż do 15 .. w żłobku to wypada 12-14 i w domu staram się podobnie .
Mój mały od wczoraj z gorączka 🙄 innych objawowo brak a w nocy do 39 s ... ciekawe co to za badziew -
Katiuszaaaa wrote:Megss obstawiam 5 u nas w tym tyg pojawiła się pierwsza, nasze dzieci idą łeb w łeb wiec przeszukaj buziaka
U nas górna prawa tez już się przebiła jakoś w zeszłym tygodniu ale gorączka to jednak jakaś infekcja gardła .. podziebil się bo u nas pogoda jak na lipiec jest mega słaba ... współczuje turystom .. w nocy 10 stopni .. w dzień 17 .. i wiatr na zmianę z deszczem i słońcem .. nie wiadomo jak to się ubierać w ogóle .. maj był cieplejszy niż lipiec także nasz lekarz mówił , ze zaczynaja się pomału właśnie takie infekcje .. do środy w domu i mamy przyjechać na kontrole .