X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy są tutaj takie dzieci które nie przesypiają nocy od deski do deski? Tzn mój syn na jedzenie się nie budzi od kas skończył 8 miesięcy chyba, bardziej chodzi mi o niespokojny sen, albo ze śpi u siebie a w połowie nocy przychodzi do Was spać.
    Chciałam zmienić łóżeczko na bardziej „dziecięce” niż te z barierkami bo mam wrażenie ze mu ciasno, ale chciałam poczekać aż będzie przesypiać noce, ale nie mogę się jakoś „doprosić”. Koło 3/4 się budzi i przychodzi spać do mnie prawie lunatykując, lub popłakuje żeby go wziąć do siebie.
    Wiem ze są mamuśki których dzieci śpią odkąd zasną do samego rana, ale pytam o przeciwieństwo.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia, Kinga przesypia całą noc od deski do deski tylko wtedy, kiedy śpi z nami. Kiedy śpi w swoim łóżeczku budzi się nad ranem, przychodzi do nas (daleko nie ma, ledwo dwa kroki od łóżeczka do łóżka) i śpimy dalej. Sama wychodzi z łóżeczka przez szparę między szczebelkami. Raz jej się zdażyło, ze chcac wyjść zaplątała sie w kołdrę i wypadła. Mogłabym już jej zmienić łóżko na bardziej dorosłe (ale jednak dalej z barierką na części), ale nie mamy na to miejsca w sypialni i jej większe łóżko=nasza wyprowadzka na kanapę do duzego pokoju :/

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza mój mały ma już takie łóżko od około 2 miesięcy i tez nie zawsze przesypia noce u siebie ..:)
    Od kiedy dostał nowe i nauczył się , może z niego swobodnie wyjść są wędrówki do nas nad
    ranem :) i z nami dosypia .. Nie zawsze ale tak w kratkę ... Zazwyczaj śpi u siebie i przybiega ok 5 z całym setem swoich przyjaciół - dwa wieloryby i świnka .. :D
    Ja z tym nie walczę , doszłam do wnioski , ze skoro nie jest to reguła to widocznie potrzebuje czasem być bliżej i ok :)

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia, trzymam kciuki, żeby dalej wszystko się dobrze potoczyło! :)

U nas też Młody nie przesypia nocy, raz na parę miesięcy się zdarzy. Poza tym od zawsze popłakuje w nocy. Mleko w nocy odstawił dość szybko, ale i tak się budzi z płaczem i kończy nockę u nas.

A wysypiacie się z maluchami w łóżku? Mój okropnie się rozpycha i kotłuje.

Katiuszaaaa lubi tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/be1f3bb74432d.jpg.html

U nas byl bunt na łóżeczko. Zrobiliśmy coś takiego.
    Zasypia z nami, przekładam go. Czasem śpi do rana u siebie, czasem w środku nocy ładuje sie do nas. Na ogół kolo 4-5:30 przychodzi do nas na spiocha i dosypia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 11:52

43kth371haww2z0j.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie samo rozwiązanie jak Justyna.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :*

Moj Ben wędruje co noc do naszej sypialni i o ile położy się i zaśnie, to nie widzę problemu. Gorzej jak mu przyjdzie ochota na zabawę. Któregoś pięknego ranka znalazłam pod łóżkiem wszystkie moje tampony, podpaski i lakiery do paznokci ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak tu cicho.

A ja z pytaniem: zniszczyła mi sie jakos ostatnio cera. Mam duzo takich podskórnych niedoskonałości, zgrubien. Niby skora gladka ale czuke to pod palcami i coraz częściej wyskakuje mi jakis pryszcz.

Polecicie mi jakia dobry krem? Na tradzik to raczej nie, bo jestem za stara, i najlepiej ktory tez wygladza, czy przeciwzmarszczkowy.
    Jest tego mnostwo i nie moge sie zdecydować.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic moze jakieś błędy pielęgnacyjne ?
    Demakijaż( żel, pianka albo płyn micelarny ) Później tonik i na końcu krem to podstawa dwa razy dziennie
    Do tego peeling raz w tygodniu .

Teraz jest ciepło , słońce skóra sie blokuje od kolorowki trzeba ja częściej oczyszczać .
    Na niedoskonałości polecam ten krem :

https://www.laroche-posay.pl/produkty-do-zabiegów-pielęgnacyjnych/effaclar/effaclar-duo-p24200.aspx

Działa cuda .

Trądzik może pojawiać się w każdem wieku nie tylko w okresie dojrzewania, tylko przyczyny jego pojawienia są różne :)
    Krem który jest od wszystkiego jest od niczego :) polecam skupić się na oczyszczeniu skory , zrobić sobie dłuższa kuracje z tym kremem i jak problem minie albo zacznie ustępować włączyć dodatkowo np jakieś serum p/zmarszczkowe liftingujące .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2020, 09:29

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. Nie ukrywam ze na Twoja rade liczylam. Jutro kupuje.

Megsss lubi tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam się :)

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nigdy nie należałam do osób które z domu nie wychodziły bez makijażu, ale powiedzmy 50% czasu poza domem używałam tuszu karetki i kremu bb ale teraz ostatnio to w ogóle, obowiązek maseczek został zdjęty a mi jakoś zostało :) ale jak widzę to dobrze nie używać nic kolorowego :)

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La roche faktyczne super działał. Poza tym od siebie dodam, że na mnie bardzo dobrze wpływa maska algowa i serum z kwasem migdałowym 10% zbiochemii urody, ale w okresie letnim to chyba nie bardzo. No i uważam ze odpowiednie nawilżenie potrafi zdziałać cuda. Dlatego pije dużo wody :)

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza, ja miałam podobnie, kiedyś w ogóle ciężko mnie było zobaczyć BEZ makijażu (choćby korektoru pod oczy, tuszu do rzęs i zrobionych brwi). Zaczęło mi się zmieniać, jak pracowałam na noce. Czasem zdarzyło mi się przymknąć oko i budziłam się cała rozmazana, co mnie zdradzało ;) a w ciąży przestałam pracować i przestałam się malować, bo do ludzi prawie w ogóle nie wychodziłam. Później szkoda mi było na to czasu, bo i tak wyglądałam kiepsko. Maseczki to było wybawienie, nic nie było widać :D a teraz powoli wracam do siebie, znalazłam fajny krem bb i staram się malować kiedy mam czas.

W ogóle to przez kwarantannę przytyłam 6 kg i czuję się okropnie. Ograniczyłam żarcie i waga zaczęła spadać, ale chyba po prostu muszę jakoś wygospodarować czas na cwiczenia.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie malo maluje. Jedynie krem bb i tusz. Raz w tygodniu peeling i raz maseczka z glinki zielonej. Zawsze mialam ladna cerę a teraz jakos gorzej.
    A Ewa wczoraj pol dnia w basenie i dzis juz katar :/

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2020, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 09:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Megsss Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wbrew pozorom , skóra bez makijażu wcale nie jest bezpieczeniejsza niż z .. taka zupełnie Saute jest narażona nie tylko na promieniowanie uv ale tez na kurz , pył i cały ten „syf” co lata w powietrzu :)
    Lekki krem bb , albo chociaż krem z filtrem i puder mineralny to zdrowsze rozwiązanie niż zostawienie skory bez niczego . Tylko trzeba pamiętać o regularnym oczyszczaniu :)
    Bo czy się malujemy czy nie , skore oczyszczać trzeba tak samo :)

Ja się maluje ( podkład , roz i tusz ) lubię ,lepiej się czuje , żadna to wielka tapeta tak naprawdę ale dbam o skore jednocześnie .

A co do maseczek , ja pracuje w nich obecnie całe dnie .. i większych problemów nie mam z cerę .
    Największe problemy miałam przed ciąża, jak prolaktyna mi skakała i miałam podniesiony testosteron .. wiec może to nie kwestia maski tylko coś się dzieje w organizmie i warto się przejść na badania kontrolne ?

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pracuje cały dzień w maseczce i nie zauważyłam problemu ze skóra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2020, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ