X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Dużo zdrówka! :)

akilegna♥ lubi tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje :)

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna gratuluje i trzymam kciuki :)

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• monika30 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna gratulacje 😃 duzo zdrówka 💚

• Moll Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a jak u Was z chodzeniem na nóżkach? Moja ostatnio nie lubi chodzić, jak bierzemy wózek to od razu się do niego ładuje, ciezko namówić ja na spacer bez wózka a jak już namowie to po 300 metrach chce żeby brać ja na raczki, na wiosnę sama chciała chodzic, teraz nie chce. W domu i na placu zabaw biega i skacze, może chodzenie jest za nudne? Buciki mamy ok.

km5si09kuaztknwb.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moll u nas dosyć podobnie. Cały dzień po domu lata, skacze jak dziki. Na placu zabaw też, ale żeby tak pospacerować to zaraz na rączki. Czasami pomaga jak tłumaczymy, że jesteśmy zmęczeni to wtedy już sam pójdzie, albo jak może biec, skakać, wydurniać się. Ale tak spokojnie iść też nie lubi.

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, jestem spokojniejsza że nie tylko nie tylko moja nie lubi chodzic.

Odnośnie prezentów na święta to czy warto kupić drewniana kuchnie, czy po pierwszym zainteresowaniu stoi i się kurzy? Myslalam tez o bujaku drewnianym Goodwood ale takim podrabianym za 200 zł, czy ktoś z Was ma i warto?

Czym aktualnie bawią się wasze dzieci? U nas naklejki, rysowanki, ciastolina książki, puzzle.

I oczywiście gratulacje dla nowych mamuś, niech zdrowo rosną maluchy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 08:24

km5si09kuaztknwb.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noszenie na rękach to standardzie, wyjdzie i odrazu apa apa. Chyba, że to plac zabaw albo widzi kałuże. Chyba taki etap.

My mamy kuchni i u nas sprawdza się, bawi się przy niej, udaje ze gotuje, choć myślę, że jak będzie starasz to więcej zacznie. Co prawda muszę dokupić więcej akcesoriów typu drewniane owoce itp.
    U nas na tapecie malowanie, „kolorowanie”, naklejki, puzzle i uwielbia małe zwierzątka te co można kupić w rossmanie. Ma ich pełno (zasługa babci) i cały czas się bawi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 22:05

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzicie na jakieś zajęcia na basenie?

43kth371haww2z0j.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 10:50

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są dla normalnego użytkowania. Grupy zajęciowe mogą sie odbywać.
    My chodzimy do Maluchy na Fali w Sosnowcu

43kth371haww2z0j.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chodzimy na basen, ale mam wrażenie, że to nie potrwa długo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 13:44

• Flavia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy kuchnię z Ikea, po starszej. Młoda bardzo lubi się nią bawić.

• Megsss Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ,
    Dawno nie zaglądałam bo staram się odcinać od miediow i sieci .. to co się dzieje ostatnimi czasy mnie przerasta .
    Głupotę goni głupotę .. strach się bać co będzie dalej :(

Akilegna gratulacje !! :)

U nas spacery na nogach tez szybko kończą się próba wladowania się na ręce .. jest to dla mnie bardzo dziwne bo po domu robić setki kroków ... a na spacerze chwila i na ręce 🤪 nie poddajemy się tak łatwo :)

Z zabawek ... wszystko co jest związane z psim patrolem 🙈młody oszalał na punkcie tej bajki ... ma jakieś auta z tymi pieskami tym się potrafi bawić naprawdę długo ..

Do tego mamy warsztat drewniany z lidla i to tez jest na tapecie ..śrubki młotek , kupiłam mu w pepco za 30 zł dziecięca wkrętarkę to cały dzień ja obrabiał , wkręcał śruby wyciągał zmieniał wiertła 😅

Etap książeczek trochę odszedł .. ale oni w klubiku maja codziennie zajęcia z książeczka wiec nie zmuszam
    go w domu ... natomiast puzzle tez lubi i układa. Mamy sporo zestawów z serii czuczu i fajne są z trefla w kształtach postaci z bajek np Bing - te polecam

Klocki różnie , czasem siedzi i buduje wieże albo rakietę a czasem tylko wysypkę i ucieka szczęśliwy ze narozrabiał ;)

Czy Wasze maluchy tez się zrobiły takie przylepy ? Przychodzą ciagle się przytulają dają buziaki ? :) Tobi jest przylepa ogromna :)

• edka85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, przylepa i to do kwadratu. Zwłaszcza gdy siostra jest w pobliżu.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss u mnie tak jest, ze syn się zrobił bardzo... rozczulający. Rano jak się obudzi, mówi „Kocham Cię mama”. Mogę wyjść normalnie i nie ma płaczu. Ale jak tylko ja go odprowadzam do żłobka to jest lament... z innymi jest ok.

U nas na tapecie książki o samochodach i ogólnie toniemy w domu w autach. Córka będzie musiała zostać fanem motoryzacji raczej.
    U mnie dziecko z mowa jest na poziomie 2,5-3 latka. Mówi sąsiadom dzień dobry, dowodzenia i ogólnie zaskakuje gadaniem na każdym kroku. Ale byłoby zbyt pięknie, mam inny problem. Nie ubierze czy rozbierze żadnej części garderoby sam (prócz czapki), sam nie chce jesc ( chyba ze jogurt). No ogólnie etap „mamusiu pomóż mi” i ewidentnie robi to na przymus bo uwaga, w żłobku zje sam nawet zupę. Myślałam ze po prostu nie potrafi ale Pani nagrała mi nawet filmik jak radzi sobie doskonale sztućcami. Sama nie wiem o co chodzi.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah Zuzia u nas to samo z tym jedzeniem, w domu najlepiej jak się go karmi. W żłobku od początku je sam. Ale ja tak samo miałam jak byłam dzieckiem. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga tez potrafi sama jeść, ale woli jak ja ją karmię. Chodzić tez sama umie, ale woli jak ją noszę na rękach ;D Zawsze mówi „mama nakarm, jestem malutka” albo „mama nie umiem chodzić!”. Dziś musiała przejść jakieś 100 metrów sama, to się darła całą drogę „mama nie umiem!!! Mama jestem malutka!!!”. Skubana wykorzystuje to, ze czasem tak do niej mówimy.

Książeczki tez ostatnio poszły w kąt. Zachęcam ją do czytania, ale nie chce- to nie zmuszam. W ogóle tak sobie myśle, ze dużo zabawek poszło w odstawkę. Nie bawi się ostatnio lalkami, a do tej pory je meczyla non stop. Teraz u nas na topie Duplo- bawi się ludzikami, ale nie buduje. Może tez dlatego, ze ją wciagam bardziej do obowiązków domowych- pomaga mi zmywać, jak gotuje to bawi się sztuccami, sprząta w kuwecie kota, wyciera kurze itd. Wszystko przez to, ze mąż w izolacji w starym mieszkaniu tesciow. Miał kontakt z osobą COVID+ i czekamy na objawy albo koniec kwarantanny- zobaczymy, co będzie pierwsze.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jestem w trakcie izolacji do 19.11. Umieram już a jeszcze 4 dni oszalej z moimi rodzicami pod jednym dachem 24h, a tym bardziej ze wiem ze moje mieszkanie jest praktyczńie skończone mamy już przewozić rzeczy maaaasaaakraaa.

Dziewczyny jak z drzemka ? Ja swojej nie jestem w stanie uśpić w ciągu dnia o normalnie godzinie. Wstaje ok 8 i na drzemkę nie może iść później niż o 14.30 bo potem pójdzie mi spać koło 23, a ona najchętniej na drzemkę szła by o 16. Jak nie usnie do 14.30 to już nie pozwalam jej spać i wtedy oczywiście koło 17-18 staje się nieznośna bo jestem zmęczona już. Próbowałam dać jej np iść spać o 15.30 i obudzić ja po na 40 min drzemki ale jest to nie możliwe bo ona wtedy jest tak marudna i płaczliwa ze mnie szlak trafia i do wieczora taka jest. Nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić widzę źe potrzebuje drzemki ale nie jestem w stanie jej uśpić, a później po prostu nie będę tego robić bo nie mam ochoty siedzieć z nia po nocy.

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza, z tego powodu Kinga przestała spać w ciągu dnia. Już dłuższy czas tak jest. Na początku faktycznie była nieznośna po 16:00 i o 19 już spała, ale z czasem zaczęło być lepiej. Przestała być aż tak zmęczona wieczorami i nawet później zaczęła sypiać. Teraz śpi w ciągu dnia tylko w aucie.
    Brak drzemki w ciągu dnia łączy się z dłuższym snem w nocy, wiec jak teraz zasypia około 21-22, to potrafi spać nawet do 11:00...

gg64e6ydj2x1myxr.png
‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ