X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianka 29 wrote:
    ja mam inne zdanie ze moze zaszkodzic... niby 2 sekundy.... ale to sa ulradzwieki.a ta ktopeczka jest w brzuchu jeszcze taka mala i dellikatna... wlasnie w tak wczesnym okresie jest najwiecej poronien.. bo tak kruche sa te KROPECZKI .. zdjecie rentgenowskie..tez trwa ..1 sekunde... a szkodzi... ja przez 1 sekunde prawdopodobnie.
    Tego nie wiem w 100 % poronilam..o ciazy tydzien pozniej sie dowiedzialam..i dlugo nie trwalo szczescie... no ale nie robia przeswietlen tez... bo naukowo stwierdzone ze szkodzi
    Jestem po prostu zdania.ze im mniej ingerencji z zewnatrz..tym lepiej... a im wiecej spokoju damy kropeczce na poczatku tym zdrowiej.. natura wie co robi..
    Co do rtg to nie dyskutuję, bo się zgadzam. Z osttanim zdaniem też się zgadzam. A co do ultradźwięków - kiedyś standardem było mierzenie tętna od początku. Teraz jest może mniej. Ale poronienia jak były tak są. Myślę, że wszystko zależy od rozwoju ciąży. Jak się nieprawidłowo rozwija, to dmuchanie i chuchanie też nic nie da.

NatkaZ lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Basia82 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze Edka ma racje. Co ma byc ,to bedzie. Palenie niestety szkodzi, stres tez. Miejmy nadzieje, ze juz jutro bedziemy sie z tego smiali.

Basia
  • Niespodzianka 29 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Co do rtg to nie dyskutuję, bo się zgadzam. Z osttanim zdaniem też się zgadzam. A co do ultradźwięków - kiedyś standardem było mierzenie tętna od początku. Teraz jest może mniej. Ale poronienia jak były tak są. Myślę, że wszystko zależy od rozwoju ciąży. Jak się nieprawidłowo rozwija, to dmuchanie i chuchanie też nic nie da.

No jasne..przyczyn poronienia jest wiele.. wadliwy zarodek, Genetyczne problemy..z gory skazane sa na niepowodzenie...
    Ja z rych co dmucha na zimne...
    Badan naukowych jakichs potwierdzajacych czy zaprzeczajacych .. nie czytalam... wiec po prostu nie ryzykuje.. a. opinie ginekologow, i informacje z internetu..ze to szkodzi na tak wczesnym etapie mi po prostu wystarczaja..

7wjy80a.png
    yj2synh.png
    mowp98p.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, ostatnio boję się tu wchodzić, bo za każdym razem jakieś problemy :-/

Minnie, wierzę, że będzie dobrze! Musi być! Trzymam mocno kciuki za pozytywne wieści jutro!
    Bądź dobrej myśli :-*

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro pierwsza wizyta u lekarza, 5+4, mam nadzieje zobaczyc serduszko :)

Mamusia_Ksawusia, Du-Dulia lubią tę wiadomość

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • Kathrine Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bardzo bym chciała zeby każdej z nas sie udało i wszystko było dobrze.. ehh Minie Black trzymaj sie i nie trać nadzieji musi byc dobrze !!

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    davanda wrote:
    Jutro pierwsza wizyta u lekarza, 5+4, mam nadzieje zobaczyc serduszko :)

może być ciężko zobaczyc na tym etapie serduszko, ja w 5+4 widziałam pęcherzyk 7mm i ciałko żółte

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Choklito Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia jutro Minie Black, wierzę że będzie dobrze, będziemy tu trzymać mocno kciuki za fasolke

34bw3e3kvde0eohd.png

Wysłany: 20 lutego 2018, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopadła mnie bezsenność... też tak czasem macie?

NatkaZ lubi tę wiadomość

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Kolorowapani Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_Ksawusia wrote:
    dopadła mnie bezsenność... też tak czasem macie?
    Ja teraz mam odwrotnie:p ciagle bym spala. Wczoraj spalam 14 godzin z przerwami:p

f2w390bvbt1an0rs.png
    Aniołek. 14tc. Lipiec 2017. Tęsknię
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie Black oby wszystko było dobrze. Trzymam kciuki.

Tylko się stresuje jak tu wchodzę. W domu już też mnie słuchać nie chcą, bo ciągle mówię o najgorszym. Powiem Wam szczerze, że tyle strachu się nie spodziewałam, myślałam, że jestem "twarda".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 07:31

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak ze Ok dobra zasnę szybko ale budzę się tylian razy w ciągu nocy :/

Malinka na tak samo.. jak juzmyslalam pozytywnie ze będzie dobrze to przychodzi moment ze wątpię potem tu na forum zle sie dzieje i udziela mi się nastrój :( tak bardzochxialabym być kiss tym 13-15 tygodniu i być troche bardziej pewna tego wszystkiego

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie kciuki

• edka85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Malinka na tak samo.. jak juzmyslalam pozytywnie ze będzie dobrze to przychodzi moment ze wątpię potem tu na forum zle sie dzieje i udziela mi się nastrój :( tak bardzochxialabym być kiss tym 13-15 tygodniu i być troche bardziej pewna tego wszystkiego
    Dziewczyny, spokojnie, jeszcze trochę wytrzymajcie. Już coraz bliżej ta magiczna 12.

1Malinka1 lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tak że rzadko zasnę jak jest włączony w pokoju telewizor, a mąż wczoraj oglądał dokument, chciałam zasnąć ale się nie dało, wyłączył telewizor dokładnie o 23:05, jakieś 15 min później słyszałam syna... ten też spania nie miał, wstawał, łaził po domu, włączał światło, laptopa... wstawałam do kiego kilka razy, gdy się położyłam i zrobiło się błogo to znów go słyszałam... w końcu wstałam, pozwoliłam mu włączyć laptopa i pooglądać bajki, sama wskoczyłam na neta, młody w końcu zasnął, mnie złapała totalna bezsenność, w końcu ok 3 nad ranem się położyłam i z boku na bok... grrrr

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Milano Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam wczoraj i dzisiaj chwile tez taki bol jakby szyjka bolała, bol w pochwie. Czasem taki bol miałam podczas okresu. Czy to normalne?

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Dziewczyny miałam wczoraj i dzisiaj chwile tez taki bol jakby szyjka bolała, bol w pochwie. Czasem taki bol miałam podczas okresu. Czy to normalne?
    Ja mam co jakiś czas takie tlenie jakby. Nie boli często nie jest to nie do wytrzymania. Ale coś tam zaboli.
    Jak na okres to czytałam, że macica się rozciąga.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Niespodzianka 29 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie wczoraj negatywnie nakrecilam..
    Zaczelam czytac neta.. i sie zamartwiac.. co to sie moze przytrafic.. ale kurcze to szkodzi...

7wjy80a.png
    yj2synh.png
    mowp98p.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile razy miałyście USG?
    pamiętacie jak opowiadałam o swojej pierwszej wizycie, jaka byłam niezadowolona z lekarza że głowicę włożył na 2 sekundy i wyciągnął, nic nie mierzył, obliczał, kazał przyjść za dwa tygodnie?
    Teraz trochę się naczytałam i tak myśle może wiedział co robi, że tylko sprawdził czy ciąża w macicy i tyle.
    Czytałam, o mnóstwie przypadków poronień po USG we wczesnej ciąży, nie wiem czy to zbieg okoliczności czy rzeczywiście coś w tym jest, jak myślicie? Wgłębiałyście się w temat?

NatkaZ lubi tę wiadomość

qdkkk6nllsldr26a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z tego co wiem i z tego co wyczytałam na tym etapie ciąży co jesteśmy nie sprawdza się jakie jest tentno tylko czy fhrjest pluszowe to znaCzy ze serce bije mamaginekolog pisze ze na tym etapie ciąży nie sprawdza się ze tentno czy bije jest 140-160 dopiero idąc na prenatalne 12-13 tydz jest to możliwe wiec bez paniki

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ