X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • PAPAVER Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    Witajcie, dla mnie to pewne zaskoczenie, bo mąż nie był przekonany do tej ciąży, więc i starań jako takich nie było. Okazuje się, że się udało. Nie wiem jak i kiedy, bo gin z całym przekonaiem stwierdził cykl bezowulacyjny i brak wzrostu pęcherzyka, który zatrzymał się na 13 mm i malał. Wczoraj na teście dwie kreski i beta raczkująca 10,09. Jestem po 2 poronienieach. To moja 6 ciąża. Zagadka: ile aria ma dzieci?.

Aria obstawiam, że 5 :D

2011_Synek <3
    hchygzu37ci25q8m.png
    24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami <3
  • Eva31 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_Ksawusia wrote:
    nasze szczęście niecałe 6mm i serce jak dzwon <3 (lekarz nie podał ilości uderzeń, ale widziałam jak bije <3 )

4rezyq.jpg
    Gratuluję serduszka

Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość

Eva31
  • Eva31 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obstawiam mamo Ksawusia ze miałyśmy w tym samym dniu owulacji +/- 2 dni wiec ciekawe czy i u mnie byloby juz ❤jaki wyszedl ci wiek dzidzi na usg?

Eva31
  • PAPAVER Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria, myślałam, ze to podchwytliwe pytanie i że jedna ciąża była bliźniacza, ale i tak źle policzyłam, hehe.

2011_Synek <3
    hchygzu37ci25q8m.png
    24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_Ksawusia wrote:
    nasze szczęście niecałe 6mm i serce jak dzwon <3 (lekarz nie podał ilości uderzeń, ale widziałam jak bije <3 )

4rezyq.jpg

Gratulacje, wszystko będzie pięknie!

• Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva31 wrote:
    Obstawiam mamo Ksawusia ze miałyśmy w tym samym dniu owulacji +/- 2 dni wiec ciekawe czy i u mnie byloby juz ❤jaki wyszedl ci wiek dzidzi na usg?

6+3 :)

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia Ksawusia, to chyba Ty pisałaś o detoxie od bbf? Ja w pierwszej ciąży (zakończonej szczęśliwie) nie czytałam forum, nie sprawdzałam codziennie czy bolą mnie piersi i nie byłam wyczulona na każde ukłucie w jajnikach. Ot, po prostu byłam w ciąży i się nią cieszyłam :) Z drugą już było inaczej, podczytywałam forum i denerwowałam się kolejnymi stratami, aż wreszcie sama poroniłam... Pewnie nie to było przyczyną, ale kwestia pozytywnego nastawienia i nie stresowania się jest mega ważne! Teraz zaglądam do Was rzadko, ale jak tylko zaczynam czytać o Waszych niepokojach to i mi się udziela i ciągle myślę, czy i u mnie nie przestały być serduszka... Chyba mam za słabą psychę i za bardzo udzielają mi się Wasze emocje ;)

Cukierniczka, NatkaZ lubią tę wiadomość

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laylin wrote:
    Mamusia Ksawusia, to chyba Ty pisałaś o detoxie od bbf? Ja w pierwszej ciąży (zakończonej szczęśliwie) nie czytałam forum, nie sprawdzałam codziennie czy bolą mnie piersi i nie byłam wyczulona na każde ukłucie w jajnikach. Ot, po prostu byłam w ciąży i się nią cieszyłam :) Z drugą już było inaczej, podczytywałam forum i denerwowałam się kolejnymi stratami, aż wreszcie sama poroniłam... Pewnie nie to było przyczyną, ale kwestia pozytywnego nastawienia i nie stresowania się jest mega ważne! Teraz zaglądam do Was rzadko, ale jak tylko zaczynam czytać o Waszych niepokojach to i mi się udziela i ciągle myślę, czy i u mnie nie przestały być serduszka... Chyba mam za słabą psychę i za bardzo udzielają mi się Wasze emocje ;)

tak ja pisałam... ale emocje już opadły, w pierwszej ciąży też udzielałam się na forum, i z dziewczynami do dziś rozmawiamy, ale jakoś nie pamiętam żeby tak dużo aniołków było... myślę że teraz jak już zobaczyłam serduszko to będę duużo spokojniejsza

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Eva31 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to już sie pogubiłam hehe.u mnie 6+4 wychodzi dzisiaj ale to według OM. Na wizyte jestem umowiona w przyszla sr 28.02. Mamo Ksawcia w takim wypadku musiałaś mies ow w połowie stycznia A nie początkiem lutego bo w innym wypadku Niepokalanie poczęcie chyba

Eva31
  • Eva31 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kazdym badz razie zazdraszczam CI strasznie ❤:)

Eva31

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva31 wrote:
    Teraz to już sie pogubiłam hehe.u mnie 6+4 wychodzi dzisiaj ale to według OM. Na wizyte jestem umowiona w przyszla sr 28.02. Mamo Ksawcia w takim wypadku musiałaś mies ow w połowie stycznia A nie początkiem lutego bo w innym wypadku Niepokalanie poczęcie chyba

no właśnie, wszystko na to wskazuje że lewy jajnik był szybszy, ale prawy równie dobrze mógł miec owulację 1 lutego (takie rzeczy się zdarzają), bywa nawet że kobieta jest w ciąży bliźniaczej ale płody są w różym tygodniu ciąży (+/- 2 tygodnie) oglądałam kiedyś nawet taki program o tym to w szoku byłam, albo jak kobieta ma bliżniaki ale z 2 różnymi ojcami, z racji właśnie owulacji w różnym terminie

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Eva31 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś ciekawym przypadkiem:) to ja nie mam co liczyć za tydzień na serduszko...

Eva31
  • Eva31 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie zerkam na 1 stronę i widze wasze serduszka.... i ze juz datami dochodza do mojej wiec juz lada moment u mnie byc moze bedzie swiecilo:)

Eva31
  • Milano Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dzisiaj nie wytrzymam do końca dnia.. jak tu przetrwać :) czekam na informacje od Smoczycy ;)

*SmoczycA* lubi tę wiadomość

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sniezynko ogromnie mi przykro. Ehh to chyba najtrudniejsze nagle nie usłyszeć serduszka

Ja dziśiaj byłam na wizycie i wszytko w porządku. Poprzednio na tym etapie straciliśmy maleństwo.
    Małuszek ma już 2,4 cm. Widać już rączki ,nóżki ,uszka- to niesamowite.
    Dla pocieszenia napiszę Wam.,że też nie czuję się ciążowo. Jedyne co to wymiotuje przy długiej jeździe samochodem

Dostałam clexane na wszelki wypadek.
    Jestem już spokojniejsza.

Dziewczyny ja wiem ,że wszystkie się bardzo martwimy ale myślmy pozytywnie! Przyciągajcie do siebie dobre mysli.

Trzymam kciuki za wizyty!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 13:40

Blu, Mamusia_Ksawusia, Marsylia, Mamma-mia, PAPAVER, Domi-mazurka, Du-Dulia lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• gosia1991 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe koleżanki ! :)

Gratuluję serduszek, spójrzcie na pierwszy wpis Du-Duli ile już jest serduszek z nami :):)

9f7ji09kazchgo2e.png

w4sqyx8diam2g7k8.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) 13 lutego po raz pierwszy zobaczyłam na teście dwie kreseczki :) Potem miałam przeboje z wynikami bety - cały poniedziałek przepłakałam, bo nie przyrosła praktycznie wcale w ciągu 48 godzin. Badanie zrobiłam ponownie i okazało się, że labo musiało się okrutnie pomylić - beta ładnie przyrasta, a wczoraj na USG zobaczyłam pęcherzyk :) Dlatego też witam się dopiero teraz i to w dodatku nadal dość ostrożnie, bo przeboje z poniedziałku trochę jeszcze hamują moją radochę :) Staram się jednak być dobrej myśli :) Termin porodu OF wyznaczył mi na 24 października :)

Mamusia_Ksawusia, Lunitari, Blu, zmetalizowana24, NiecierpliwaKarolina, NatkaZ, Megsss, Kathrine, Ewelka Elka, Du-Dulia, laylin lubią tę wiadomość

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Eva31 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 ile ma Twój pecherzyk?

Eva31
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva31 wrote:
    1000 ile ma Twój pecherzyk?

Szczerze mówiąc nie wiem, nie widzę tego na zdjęciu, a na wizycie nie pytałam, bo sam widok pęcherzyka już mnie uspokoił - dzień wcześniej myślałam, że nic z tego nie będzie :)

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Cześć dziewczyny :) 13 lutego po raz pierwszy zobaczyłam na teście dwie kreseczki :) Potem miałam przeboje z wynikami bety - cały poniedziałek przepłakałam, bo nie przyrosła praktycznie wcale w ciągu 48 godzin. Badanie zrobiłam ponownie i okazało się, że labo musiało się okrutnie pomylić - beta ładnie przyrasta, a wczoraj na USG zobaczyłam pęcherzyk :) Dlatego też witam się dopiero teraz i to w dodatku nadal dość ostrożnie, bo przeboje z poniedziałku trochę jeszcze hamują moją radochę :) Staram się jednak być dobrej myśli :) Termin porodu OF wyznaczył mi na 24 października :)

Jezu ale musiałaś przeżyć nerwów! Gratuluję i życzę spokojnej juz teraz ciąży mocnych serduszek i slicznych dzidziusiow wszystkim :)
    P.S Pamiętam cię z testowania, to była kwestia czasu kiedy przejdziesz na tą stronę mocy :)

orchidea33 lubi tę wiadomość

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ