X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru ale mnie to rozbawiło bo tez to chciałam napisac ale się powstrzymałam.

Myślicie ze na pierwszym usg mogłabym wejść z partnerem ? To moja pierwsza ciąża i jeżeli wszystko jest dobrze to dziś powinno być widoczne serduszko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 14:02

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina zalezy od lekarza. Moja byla gin na pierwsza srednio pozwolila przez usg dowcipne. Ale zapytac mozesz

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1Malinka1 wrote:

Myślicie ze na pierwszym usg mogłabym wejść z partnerem ? To moja pierwsza ciąża i jeżeli wszystko jest dobrze to dziś powinno być widoczne serduszko.

Mi ginekolog nie pozwolił, póki usg dopochwowo jest na wizytę z partnerem. Ale to może zależy od lekarza. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Eda94 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna sprawa z tą du-dulia. Ale takie rzeczy się wszędzie zdarzają nie tylko tu.

Emilia ❤ 30.05.2016
    ckairjjgs5wd4gdk.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1Malinka1 wrote:

Lekarz musi wpuścić osobę towarzyszącą jeśli pacjentka sobie tego życzy. A że niektórzy kręcą nosem to inna sprawa. Masz prawo żeby mąż był przy każdym badaniu.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1Malinka1 wrote:

A mi mój lekarz pozwolił i nawet tłumaczył mężowi co jest co:)
    Wiec pewnie kwestia lekarza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    A ja przepraszam i pd razu mówię że juz mi byla podejrzana na pierwszy rzut oka. Non stip tylko o daty pytala i nic konkretnego nie pisala. Dlatego uwazam ze forun jestvpj bo anonimowe ale fb jest tragedia. Zaraz wam opowiem historię jak z horroru.
    Niby czemu tam żaden kret nie wlezie no chyba ze samą go zaprosisz tak tu jesteś anonimowa ale prawda jest taka ze stąd też każdy wpis może znalesc się na becie taka prawda w Internecie nic nie ginie

• Miru Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 historie.

1: koleżanka byla w ciąży,byl ktoś kto jej tego strasznie zazdroscil, laska udawala ciążę, z fb kradla jej zdjecia i wklejala na swoj. Kadrowala, wycinala.
    Kiedys zapytalam się jej czy nie widzi podobienstwa i że za duzo w sieci jest jej prywaty. Jak się stało że znalazla ja na forum i jakis pamietnik gdzie ta się czasem zalila na rodzine? Nie mam pojecia. Po urodzeniu dziecka, laska pokazala wpisy mezowi i rodzinie, na swoim fb pokazala urodzone dziecko z neta z twarzą znajomej. Akcja się tak rozkrecila że musiala zglosic na policję bo stala pod jej domem.

2 : nalezalam kiedyś do grupy na fb, laska była w ciazy miala trudna sytuację zyciowa, fatalnego faceta i rodzicow. Jedna udawala że jest w ciąży pomagala interesowała się. Lekko podejrzane. Szybko dodawaly razem zdjecia. Po kilku miesiącach pokaza swoje dziecko, a to brudne jak je, a to usmarownae kremem i przez przypadek na jakiejs stronie na fb znalazlam te zdjecia z tekaem " patrzcie jak gowniak je, az zygac się che" i inne takie. Laska byla trollem i z jej konta na fb kradla zdjecia i wstawiala jako fake. Dlatego fb, ciaza i grupa nawet tajna jest fatalnym rozwiazaniem bo taki troll nawet was tu w ciula zeobil tyle że tu jestescie anonimowe.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia wrote:
    Niby czemu tam żaden kret nie wlezie no chyba ze samą go zaprosisz tak tu jesteś anonimowa ale prawda jest taka ze stąd też każdy wpis może znalesc się na becie taka prawda w Internecie nic nie ginie

Ale stąd wpisy są anonimowe. Pod pseudonimami. A na fb pod naszymi danymi. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia wrote:
    No ale jak widać du dulia mogla trafic na taka grupe a kto z nas wcześniej wiedzial?

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założenia fb jest inne .. jest to portal społecznościowy dla znajomych przyjaciół rodziny ..
    a forum to forum .. miejsce do udzielania porad , dzielenia się spostrzezeniami ale przy zachowaniu prywatności :)
    Tutaj każda z nas sama decyduje co chce i ile chce o sobie powiedzieć .. fb już ta szanse zabiera ..
    Ja nie popieram grub na fb :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 14:16

• Miru Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bylam w poprzedniej ciazy tez bylam na tajnej grupie. Byla ze nami laska która po urodzeniu dzieci non stop komentowala ci ktora nie tak robi. Mi się oberwalo o to że dziecko w foteliku ma zdjecie (no bardzo dziwny widok przy wozkach 3w1)innej za kolor pokoju, a innej za karmienie za szybko. Nie wiemy której z nas tak odbije, ktora nie stanie się alfa i omega w chodzeniu w ciąży czy wychowywaniu dzieci.
    Każdy robi jak chce ale po takich doświadczeniach czlowiek jest ostrozny. Ja po prostu mówię co ja czuje i czego unikam a kazdy zrobi co chce :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze ale historia. 2 lata temu byłam na forum czerwcowe mamusie 2016 i też był podobny troll.
    Zastanawiam się czy tym ludziom się w życiu nudzi.?

Dziewczyny czy was też tak męczą mdłości głównie w nocy.?
    Chyba będziemy mieli drugiego chłopca bo czuję się tak samo źle jak w pierwszej ciąży.

Jeśli chodzi o miłość matczyną to wiem ,że to źle zabrzmi ale ja się uczyłam miłości do synka.Jak się urodził to ciągle płakał i płakał u mnie na rękach i ciężko nam razem było. Dostaje się takie małe zawiniątko bez instrukcji obsługi i to nie jest tak jak w tych kolorowych magazynach ,że mamusia od razu jest przeszczęśliwa a malutki różowy bobasek tylko słodko śpi.
    Teraz mój synek jest dla mnie najcudowniejszy na Świecie i czasami łapię się na myśleniu czy tak samo mocno pokocham drugie maleństwo.

PAPAVER, NatkaZ lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Miru Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytowalam post kto chce niech wpisze date porodu i czy ma serduszko

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kret zawsze i wszędzie się znajdzie na to rady niestety nie ma

• Eda94 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1Malinka1 wrote:

Moja za to bez problemów się zgadzala że mąż był na Usg od samego początku że mną chodził i teraz też chodzi

Emilia ❤ 30.05.2016
    ckairjjgs5wd4gdk.png
  • 1000 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze i u nas akcja z udawaniem ciazy... Dziś rano czytałam o tym na kilku innych wątkach, wiec to chyba jakaś dziwna zmasowana akcja. Jeśli to nie sprawka BBF to nie rozumiem totalnie, no ale cóż :) szkoda ze pierwsza strona zniknęła zanim doczekałam się mojego serduszka, które mam nadzieje zobaczyć już pojutrze! <3

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14 pazdzuernik wedlug om

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru możesz mnie wpisać pod 1.10 z serduszkiem :)

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Eda94 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Edytowalam post kto chce niech wpisze date porodu i czy ma serduszko
    To jak możesz to mnie dopisz na 17 październik i serduszko już było :)

Emilia ❤ 30.05.2016
    ckairjjgs5wd4gdk.png
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ