Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Miru ale mnie to rozbawiło bo tez to chciałam napisac ale się powstrzymałam.
Myślicie ze na pierwszym usg mogłabym wejść z partnerem ? To moja pierwsza ciąża i jeżeli wszystko jest dobrze to dziś powinno być widoczne serduszko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 14:02
-
1Malinka1 wrote:Miru ale mnie to rozbawiło bo tez to chciałam napisac ale się powstrzymałam.
Myślicie ze na pierwszym usg mogłabym wejść z partnerem ? To moja pierwsza ciąża i jeżeli wszystko jest dobrze to dziś powinno być widoczne serduszko.
Mi ginekolog nie pozwolił, póki usg dopochwowo jest na wizytę z partnerem. Ale to może zależy od lekarza. -
1Malinka1 wrote:Miru ale mnie to rozbawiło bo tez to chciałam napisac ale się powstrzymałam.
Myślicie ze na pierwszym usg mogłabym wejść z partnerem ? To moja pierwsza ciąża i jeżeli wszystko jest dobrze to dziś powinno być widoczne serduszko.
Lekarz musi wpuścić osobę towarzyszącą jeśli pacjentka sobie tego życzy. A że niektórzy kręcą nosem to inna sprawa. Masz prawo żeby mąż był przy każdym badaniu. -
A mi mój lekarz pozwolił i nawet tłumaczył mężowi co jest co:)
Wiec pewnie kwestia lekarza -
nick nieaktualnyMiru wrote:A ja przepraszam i pd razu mówię że juz mi byla podejrzana na pierwszy rzut oka. Non stip tylko o daty pytala i nic konkretnego nie pisala. Dlatego uwazam ze forun jestvpj bo anonimowe ale fb jest tragedia. Zaraz wam opowiem historię jak z horroru.
-
2 historie.
1: koleżanka byla w ciąży,byl ktoś kto jej tego strasznie zazdroscil, laska udawala ciążę, z fb kradla jej zdjecia i wklejala na swoj. Kadrowala, wycinala.
Kiedys zapytalam się jej czy nie widzi podobienstwa i że za duzo w sieci jest jej prywaty. Jak się stało że znalazla ja na forum i jakis pamietnik gdzie ta się czasem zalila na rodzine? Nie mam pojecia. Po urodzeniu dziecka, laska pokazala wpisy mezowi i rodzinie, na swoim fb pokazala urodzone dziecko z neta z twarzą znajomej. Akcja się tak rozkrecila że musiala zglosic na policję bo stala pod jej domem.
2 : nalezalam kiedyś do grupy na fb, laska była w ciazy miala trudna sytuację zyciowa, fatalnego faceta i rodzicow. Jedna udawala że jest w ciąży pomagala interesowała się. Lekko podejrzane. Szybko dodawaly razem zdjecia. Po kilku miesiącach pokaza swoje dziecko, a to brudne jak je, a to usmarownae kremem i przez przypadek na jakiejs stronie na fb znalazlam te zdjecia z tekaem " patrzcie jak gowniak je, az zygac się che" i inne takie. Laska byla trollem i z jej konta na fb kradla zdjecia i wstawiala jako fake. Dlatego fb, ciaza i grupa nawet tajna jest fatalnym rozwiazaniem bo taki troll nawet was tu w ciula zeobil tyle że tu jestescie anonimowe. -
Amelia wrote:Niby czemu tam żaden kret nie wlezie no chyba ze samą go zaprosisz tak tu jesteś anonimowa ale prawda jest taka ze stąd też każdy wpis może znalesc się na becie taka prawda w Internecie nic nie ginie
Ale stąd wpisy są anonimowe. Pod pseudonimami. A na fb pod naszymi danymi. -
Amelia wrote:Niby czemu tam żaden kret nie wlezie no chyba ze samą go zaprosisz tak tu jesteś anonimowa ale prawda jest taka ze stąd też każdy wpis może znalesc się na becie taka prawda w Internecie nic nie ginie
-
Założenia fb jest inne .. jest to portal społecznościowy dla znajomych przyjaciół rodziny ..
a forum to forum .. miejsce do udzielania porad , dzielenia się spostrzezeniami ale przy zachowaniu prywatności
Tutaj każda z nas sama decyduje co chce i ile chce o sobie powiedzieć .. fb już ta szanse zabiera ..
Ja nie popieram grub na fbWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 14:16
-
Jak bylam w poprzedniej ciazy tez bylam na tajnej grupie. Byla ze nami laska która po urodzeniu dzieci non stop komentowala ci ktora nie tak robi. Mi się oberwalo o to że dziecko w foteliku ma zdjecie (no bardzo dziwny widok przy wozkach 3w1)innej za kolor pokoju, a innej za karmienie za szybko. Nie wiemy której z nas tak odbije, ktora nie stanie się alfa i omega w chodzeniu w ciąży czy wychowywaniu dzieci.
Każdy robi jak chce ale po takich doświadczeniach czlowiek jest ostrozny. Ja po prostu mówię co ja czuje i czego unikam a kazdy zrobi co chce -
O kurcze ale historia. 2 lata temu byłam na forum czerwcowe mamusie 2016 i też był podobny troll.
Zastanawiam się czy tym ludziom się w życiu nudzi.?
Dziewczyny czy was też tak męczą mdłości głównie w nocy.?
Chyba będziemy mieli drugiego chłopca bo czuję się tak samo źle jak w pierwszej ciąży.
Jeśli chodzi o miłość matczyną to wiem ,że to źle zabrzmi ale ja się uczyłam miłości do synka.Jak się urodził to ciągle płakał i płakał u mnie na rękach i ciężko nam razem było. Dostaje się takie małe zawiniątko bez instrukcji obsługi i to nie jest tak jak w tych kolorowych magazynach ,że mamusia od razu jest przeszczęśliwa a malutki różowy bobasek tylko słodko śpi.
Teraz mój synek jest dla mnie najcudowniejszy na Świecie i czasami łapię się na myśleniu czy tak samo mocno pokocham drugie maleństwo.PAPAVER, NatkaZ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Myślicie ze na pierwszym usg mogłabym wejść z partnerem ? To moja pierwsza ciąża i jeżeli wszystko jest dobrze to dziś powinno być widoczne serduszko. -
Widzę, ze i u nas akcja z udawaniem ciazy... Dziś rano czytałam o tym na kilku innych wątkach, wiec to chyba jakaś dziwna zmasowana akcja. Jeśli to nie sprawka BBF to nie rozumiem totalnie, no ale cóż
szkoda ze pierwsza strona zniknęła zanim doczekałam się mojego serduszka, które mam nadzieje zobaczyć już pojutrze!
-
nick nieaktualny