Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuuziaaaa wrote:Trollem? Tzn?
Podziwiam Cię za chęci i trzymam kciuki za Was wszystkie, bo widzę wiele nowych serduszek na pierwszej stronie, oby tak dalej
Nie była w ciąży, takie mamy w
Wrażenie bo z neta zdjecie dodala z usg -
Mamusia_Ksawusia, Pikapik, Dzięki za odpowiedź, zastanawiałam się, czy też nie powinnam brać...ale właśnie wygrzebalam na forum informację, że w ciąży jest zupełnie inna norma niż napisali na moim wyniku - w pierwszym trymestrze norma jest 950, więc moje 696 to nie jest zły wynik:) a już się przestraszyłam bo wynik był na czerwono z dopiskiem HH. miałyście badania krzepliwości?
A jest tu jeszcze ktoś z niedoczynnością tarczycy? Ja właśnie czekam na wizytę do endokrynolog, ciekawe czy już mi podniesie dawkę Euthyroxu, czy to za wcześnie... Miesiąc temu miałam TSH ok. 0,5, a tydzień temu już 1,5."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Cukierniczka wrote:Nie no, litości, chyba mdłości i zawrotów głowy nie będę mieć przez tyle lat haha
Po paru ciężkich nocach to i po porodzie takie objawy mogą się trafićŻyczę ci jednak żeby maluszek nie był bardzo wymagający.
Cukierniczka lubi tę wiadomość
-
Miru wrote:Marsylia przpraszam za pytanie nie musisz odpowiadać jesli nie chcesz.
U Twojej Wiki wyszło na prenatalnych że ma zd?
A co jeśli (oczywiście oby nie) sytuacja się powtorzyla?
Tak, na prenatalnych wyszło że ma ZD. Z usg ryzyko 1:57, z pappa 1:24. Amnio potwierdziła.
Gdyby sytuacja się powtórzyła na tą chwilę rozsądek podpowiada mi przerwanie ciąży. Chociaż w momencie, gdyby trzeba było znów podjąć tą trudną decyzję, wiem że może być różnie i wcześniejsze przemyślenia nie będą miały żadnego znaczenia. Ale to chyba zrozumie tylko ktoś kto stanął przed koniecznością tej decyzji.Zuuziaaaa lubi tę wiadomość
-
Marsylia wrote:Tak, na prenatalnych wyszło że ma ZD. Z usg ryzyko 1:57, z pappa 1:24. Amnio potwierdziła.
Gdyby sytuacja się powtórzyła na tą chwilę rozsądek podpowiada mi przerwanie ciąży. Chociaż w momencie, gdyby trzeba było znów podjąć tą trudną decyzję, wiem że może być różnie i wcześniejsze przemyślenia nie będą miały żadnego znaczenia. Ale to chyba zrozumie tylko ktoś kto stanął przed koniecznością tej decyzji.
Staram się zrozumieć.
Czasami zastanawialam się co bym zrobiła. Rozsądek podpowiada jedeno , serce drugie. Ale podziwiam kobiety które decydują się urodzić chore dziecko i oddać.się mu bezgranicznie.
Mam nadzieję że już nigdy nie staniesz przed tym wyborem tego Ci życzę.z.całego serca :*
Olinkowa chyba 11/13 tyg ciąży? -
Pierwszy raz jestem w ciąży i mam nadzieję, że nigdy nie spotka mnie decyzja czy zostać w ciąży czy ją usunąć.
Miałam znajomą, której wyszło, że dziecko miałoby chyba zespół Edwardsa. Usunęła ciąże. A niektórzy ludzie później ją za to wytykali. Ja staram się nie oceniać, bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji. -
nick nieaktualnyMiru wrote:A powiedz mi robilas kiedya badania pod kątem zespołu antyfosfolipidowego?
Jutro idę upusić krwi właśnie na ABS, ale i od razu na homicysteine, b6 i b12.
Pikapik Ja od pół roku szukałam jakiegoś fajnego mebla. Teraz mam czas j czuje, że dobrze mi to zrobi! Jak tylko skończę to na pewno się pochwalępóki co jutro jadę po szlifierke.... Ręcznie to do nowego roku jednak nie skończę
Po rozeznaniu jak wygląda indukcja poronienia we Wrocławiu trafiłam do Trzebnicy. Na prawdę jestem pod wrażeniem ile ciepła maja w sobie położne, ile wsparcia, rady i pomocy od siebie dają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 19:48
-
nick nieaktualnyMarsylia wrote:Tak, na prenatalnych wyszło że ma ZD. Z usg ryzyko 1:57, z pappa 1:24. Amnio potwierdziła.
Gdyby sytuacja się powtórzyła na tą chwilę rozsądek podpowiada mi przerwanie ciąży. Chociaż w momencie, gdyby trzeba było znów podjąć tą trudną decyzję, wiem że może być różnie i wcześniejsze przemyślenia nie będą miały żadnego znaczenia. Ale to chyba zrozumie tylko ktoś kto stanął przed koniecznością tej decyzji. -
Zostawmy ten temat
Gdybać sobie możemy a jeśli, tfu tfu, przyjdzie podjąć decyzję to podjęta zostanie decyzja odpowiednia do danej sytuacji życiowej.
Z objawów dalej męczą mnie wymioty, pić mogę jedynie czarną herbatę (bardzo słabą, lekko posłodzoną). Po innych napojach wymiotuję dalej niż widzę.
Doszedł mi jeden uciążliwy objaw. Zmienił mi się smakTragedia! Gorzka czekolada smakowała mi jak mleczna.
-
Tez coś słyszałam ale nie pamietam jak to się niby robi ?
Edit : tu znalazłam pierdy na temat ciąży śmieszne Hahaha https://www.piwnooka.pl/chcesz-poznac-plec-swojego-dziecka-no-to-zabawmy-sie/Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 20:22