Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry!!
Ale Wam zazdroszczę tych apetytow. Ja z trudem jem cokolwiek, a muszę jesc co 2,5 godziny, bo jak nie zjem to robi mi się okropnie niedobrze. Na pbiad tez najlepiej zupy mi wchodzą ale cięzko jest mi wymyslic co ugotowac, zeby smakowalo... na sniadanie kaszke manną z bananem jem i to jedyny posilek przy ktorym sie nie męcze, pozniej jest walka...
A dzis pierwszy raz obudzilam się w nocy glodna!! Podjadacie cos w nocy? -
Dzień dobry
Widzę ze każda smaki na co innego ma
Ja absolutnie nie mogę patrzeć na gotowane warzywa, a mój M zostawiajac mnie na 4 dni ugotował oczywiście leczo... jak żyć ?!?!?!
Jeszcze 1,5 h i zobaczę moje maleństwo ❤️Szimi lubi tę wiadomość
-
Ja na szczęście nie mam zachcianek jedzeniowych. Ale czasami mam tak, że jestem głodna i coś bardzo bym zjadła, a jak już to mam to jednak stwierdzam, że nie jestem. Jak przeglądam jakies jedzeniowe zdjęcia to łapie się na tym, ze mowie, ze bym sobie zjadła.
Poza tym to zaczynam czuć już większe zmęczenie.
I brzuch co jakiś czas mnie boli i kuje, mam nadzieje, że to normalne.
Pikapik powodzenia !
Ja dziś próbuje „wyłudzić” cześć badań krwi.
-
Witajcie dziewczyny, czy któraś z Was była w podobnej sytuacji, że na Usg był pęcherzyk ciążowy a w nim żóltkowy, a po tygodniu dalej taki sam obraz na usg? Bez śladu zarodka? mam znowu zgłosic się na kolejne badanie za tydzień... Pozdrawiam Was serdecznie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa raczej żadnych smaków nie mam czekoladammi nie smakuje nie ciągnie mnie a ze cukier na czczo mam 90-92to się pilnuje i niejem slodkiego
Ta co ma smaki na czekoladę co smakuje gorzka jak mleczną normalnie pozazdrościć takiej przemiany jeśli masz szafkę gorzkich czekolad hahaha.... -
Witam się dzisiaj
U mnie dzisiaj wymiotów brak uff, wczoraj chyba wyczerpałam limit.. spałam z 19 godzin z 24 godzinnej doby.. Nie wiem czy to od ego że jestem wyspana jakoś nie mdli mnie ale na jedzenie dalej nie mam ochoty.
Ja mam wizytę dopiero za tydzień w czwartek, jak ja wytrzymam do tego czasu? Nie mam pojęcia! -
Cześć wszystkim, nie udzielam się zbytnio, bo tyle piszecie, że nie nadążam z czytaniem wszystkiego
Ale chciałam się podzielić tym, że u nas wszystko w porządku, wczoraj pierwszy raz słuchaliśmy bicia serduszka, bije już 178 ud/s, a bobas ma 3,51 cm. 19-tego mamy USG prenatalne, jakby wyszło coś nie tak to zrobimy jeszcze PAPPA, tak zalecił nam lekarz.
Nie wiem czy pamiętacie, jak miałam problem z szyjką (mam tak, że jak zakładam luteinę to szyjka jest dosłownie z pół centymetra przy wejściu do pochwy, zawsze musiałam cały palec włożyć, żeby ją poczuć), lekarz stwierdził, że to nic niepokojącego, tak mam i już, zmierzył długość szyjki i jest takich wymiarów jak powinna być, także jakbyście coś takiego też poczuły to się nie martwcie tak jak ja.
Mam już 3 kg na plusie i po brzuszku wszysy znajomi i rodzina już się domyślili co jest na rzeczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 09:04
Lunitari, Milano, Kathrine, Szimi, PAPAVER, edka85, Marcelina85, Cukierniczka, Basia82, Bajka111, MP25, Marsylia, Mamusia_Ksawusia lubią tę wiadomość
Starania od lipca 2017.
11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 -110/min
-
No hej.
My już tez po wizycie. Poza tym ze maluch jest bardzo aktywny i sporo się rusza, i ze ma już 4 cm to więcej nie wiemy.
Za tydzień mamy genetyczne
A według dzisiejszego usg to mamy 10w5dSzimi, Bajka111, Marcelina85, Milano, PAPAVER, Kathrine, Lunitari, MP25, Blu, gosia1991, Marsylia, Mamusia_Ksawusia lubią tę wiadomość
-
Super dziewczyny ze po wizytacj wszystko w pozadku☺ ja wczoraj mialam mega stres, dzis jakas jestem spokojna... ☺ moj maz ma dziś urodziny wiec mam nadzieje ze dostanie same dobre wiadomosci❤w oczekiwaniu na drugiego bąbelka...
9cs...
1.2018 Ciaza biochemiczna -
Pikapik wrote:No hej.
My już tez po wizycie. Poza tym ze maluch jest bardzo aktywny i sporo się rusza, i ze ma już 4 cm to więcej nie wiemy.
Za tydzień mamy genetyczne
A według dzisiejszego usg to mamy 10w5d
Dowcipne miałaś czy przez brzuch? -
Eva31 wrote:W jakim mieście bedziesz rodzila? Ja najprawdopodobniej proszowice św krakow.
Ja jestem z Bochni i wlasnie tm bede rodzic☺ tam pracuje moj lekarz prowadzacy. Rodzilam juz tam synka i bylam bardzo zadowolona☺w oczekiwaniu na drugiego bąbelka...
9cs...
1.2018 Ciaza biochemiczna -
Ja przez ostatni miesiąc przytyłam z 56 kg do 62 kg, a nie jadam słodyczy i zdrowo się odżywiałam, może to przez tarczycę... ale wczoraj endo nie podniosła mi dawki Euthyroxu, powiedziała, że zrobi to dopiero ok. 10 tyg.
Ogólnie nie była zadowolona z mojego panikowania;P - za wcześnie przyszłam, za wcześnie robiłam USG, niepotrzebnie badałam tyle razy betaHCG, na ten mój Duphaston od ginki też kręciła nosem, no i mam się nie stresować tylko cieszyć swoim stanem i najlepiej jakby ciężarna w ogóle nie oglądała wyników swoich badań, bo to nic nie pomoże, co ma być to będzie, a stres bardzo szkodzi. No i powiedziała, że radziłaby mi iść na zwolnienie, teraz się waham, czy faktycznie już darować sobie pracę, bo jestem na samozatrudnieniu i nie dostanę tyle zasiłku ile normalnie zarabiam, ale faktycznie mam sporo stresu i często za długo pracuję..."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*)