X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Jak się czujecie?
    Ja permanentnie śpiąca...

NatkaZ lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laylin wrote:
    tylko niestety wartość glukozy na czczo mam wyższą o 1 punkt niż norma i to już się kwalifikuje do cukrzycy ciążowej... :(

Witaj w klubie rano mam 90-91 ale po godzinie po posiłku mieszcze się 140

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LAYLIN

NIBY CUKRU NA CZCZO NIE WYREGULUJESZ BO NIBY MOWIA ZE W NOCY MOZE BYC DZIECKO GLODNE JAK SA JESZCZE KETONY W MOCZU

ONI CUKIER NA CZCZO PRZEKLADA SIE NAD ILOSCIA GRZESZKÓW W CIAGU DNIA

JA JUZ STOSUJE DIETE NIEJADAM SLODYCZY DOBRZE ZE NIE MAM CIAGU NA CZEKOLADY....BO ICH JEST W SZAFCE NAJWIECEJ :/

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Dzień dobry,
    Jak się czujecie?
    Ja permanentnie śpiąca...

Też bym najchętniej cały dzień przespała niestety nie ma tak dobrze. Wiktoria zarządziła rozpoczęcie dnia o 7 i bez przerwy pokrzykuje. Boli mnie głowa a mąż zabrał do pracy całe opakowanie apapu :/

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że czuje się tak średnio, czasem pobolewa mnie brzuch, wczoraj mnie ze dwa razy tak mocno coś zakuło.
    Już zaczynam świrować i się martwić :(

NatkaZ lubi tę wiadomość

qdkkk6nllsldr26a.png
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinkowa ja tez miałam 2 dni jakiś kłuć i dziwnych bóli, ale wyczytałam że na tym etapie macica się rozciąga i dziecko robi sobie miejscówkę, więc troche mnie to uspokoiło;) Jutro mam wizytę więc zobaczymy czy mój spokój jest uzasadniony;) chociaż jak zwykle przed ysg ogarnia mnie panika i głupie myśli;) jak ostatnio porownywałam wieljość naszych dzieciaków to stwierdziłam ze mój jest jakiś malutki :/

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *SmoczycA* wrote:
    Olinkowa ja tez miałam 2 dni jakiś kłuć i dziwnych bóli, ale wyczytałam że na tym etapie macica się rozciąga i dziecko robi sobie miejscówkę, więc troche mnie to uspokoiło;) Jutro mam wizytę więc zobaczymy czy mój spokój jest uzasadniony;) chociaż jak zwykle przed ysg ogarnia mnie panika i głupie myśli;) jak ostatnio porownywałam wieljość naszych dzieciaków to stwierdziłam ze mój jest jakiś malutki :/
    ja nawet nie wiem ile mój kropek ma, żadnych wymiarów ani nic lekarz nie podał, widziałam bijące serduszko 26.02 i następna wizyta dopiero 26.03 - prenatalne.
    Biorę luteinę, no-spę i czekam..
    Ogólnie jakaś śnięta jestem, osłabiona, ale wierze że wszystko jest dobrze z naszymi skarbami!

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na ostatnie kłucie na krzywej cukrowej. Wiecie może jakie są normy na krzywej ?? Kiedy można zacząć sie martwić?

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA wrote:
    ja nawet nie wiem ile mój kropek ma, żadnych wymiarów ani nic lekarz nie podał, widziałam bijące serduszko 26.02 i następna wizyta dopiero 26.03 - prenatalne.
    Biorę luteinę, no-spę i czekam..
    Ogólnie jakaś śnięta jestem, osłabiona, ale wierze że wszystko jest dobrze z naszymi skarbami!
    Kurcze to Ty oaza cierpliwości jesteś;) tyle czasu między wizytami to ja bym wyłysiała z nerwów;) ale to dobrze ciąża uczy nas cierpliwości ktora się przyda przy maluchach;) Napewno wszytko będzie dobrze i maluchy na prenatalnych pieknie będą się prezentowały;) ja mam 21.03.

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • Szimi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam z rana!!
    Ja bylam dzisiaj krwi upuścić, wizytę mam w piątek i tez się trochę denerwuje. Z jednej strony sobie myslę co ma byc to będzie i tak nic nie poradzę, ale z drugiej strony jak sie nie martwic o takie maleństwo ktore juz serduszko ma?

31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • FraniowaMamula Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byly same dobre wieści to i dziś beda dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 09:34

w oczekiwaniu na drugiego bąbelka... <3

h84f2n0a15r1d7q0.png

9cs...
    1.2018 Ciaza biochemiczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Czekam na ostatnie kłucie na krzywej cukrowej. Wiecie może jakie są normy na krzywej ?? Kiedy można zacząć sie martwić?
    Z tego co wiem to 60-90 na czczo 140 po godzinie po dwóch nie pamiętam czy do 120 czy 140 nie może przekraczać

Podobno jak na czczo wychodzi ponad normę to krzywej sie nie robi

Chichibi lubi tę wiadomość

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz mam wizytę o 10.45, ale że młoda ciąża to boje się, że nic się nie dowiem ...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • neska7 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i <3 <3 . U nas w końcu słonko się pokazało i postanowiłam że zostawimy auto i odprowadzę córkę do szkoły na pieszki ;) bardzo dobrze mi to zrobiło ,bo już miałam dość tej pesymistycznej pogody ;)

Cukierniczka lubi tę wiadomość

erj7q7y.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Ja zaraz mam wizytę o 10.45, ale że młoda ciąża to boje się, że nic się nie dowiem ...
    Powodzenia na wizycie, ja na tym etapie zobaczyłam tylko że ciąża w macicy i tyle, bo lekarz 3 sekundy robił mi usg na pierwszej wizycie.

qdkkk6nllsldr26a.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *SmoczycA* wrote:
    Kurcze to Ty oaza cierpliwości jesteś;) tyle czasu między wizytami to ja bym wyłysiała z nerwów;) ale to dobrze ciąża uczy nas cierpliwości ktora się przyda przy maluchach;) Napewno wszytko będzie dobrze i maluchy na prenatalnych pieknie będą się prezentowały;) ja mam 21.03.
    no nie mam wyjścia, muszę czekać, a nie chce iść do innego lekarza który od początku będzie mnie badać i sprawdzać wszystko
    mój kazał mi przyjść za 4 tygodnie i tak zrobie, a że akurat w tym samym dniu wypadają mi prenatalne to tak myślę że nie ma sensu iść już do niego tego samego dnia więc umówie się za 2 tygodnie po prenatalnych czyli 9.04 :)
    Wizyta od marca to koszt 200 zł - podniósł się..

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:

Wszystko będzie dobrze. Ja byłam na pierwszej wizycie w 6+5 i chociaż podczas badania okazało się, że ciąża jest młodsza o 2 dni, to widziałam serduszko. A jak nie zobaczysz, to się nie przejmuj, na pewno tam będzie tydzień później.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Jak tam Dziewczyny dzisiaj samopoczucie? Ja średnio, wszystko mnie wkurza i denerwuje a jestem w pracy i już nie mogę się doczekać 16 yhh..
    Wizytę mam 15 i nie wiem czy czasem nie przesune jej na 12, po pierwsze nie wiem jak wytrzymam do czwartku a po drugie chyba będę musiała zostać dłużej w pracy a nie chciałabym żeby wizyta mnie ominęła.

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:

Ja byłam podobnie jak Ty a ciaza młodsza była i już było widać serduszko :) spokojnie kochana

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA wrote:
    no nie mam wyjścia, muszę czekać, a nie chce iść do innego lekarza który od początku będzie mnie badać i sprawdzać wszystko
    mój kazał mi przyjść za 4 tygodnie i tak zrobie, a że akurat w tym samym dniu wypadają mi prenatalne to tak myślę że nie ma sensu iść już do niego tego samego dnia więc umówie się za 2 tygodnie po prenatalnych czyli 9.04 :)
    Wizyta od marca to koszt 200 zł - podniósł się..
    No tak jasne jak lekarz tak mówi to trzeba sie słuchać;) ja też tak robie tylko raz zrobiłam wyjątek i pobiegłam dodatkowo do luxmedu na usg;) u mnie tez drogie wizyty bo 250-260,ale pewnie niedlugo bede zmieniała lekarza prowadzącego bo on prowadzi tylko początkowe ciąże.

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ