X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Szimi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru a ginekolog Ci nie wypisze?

31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Dzien dobry moje drogie :) tyle ile doczytalam to wiem, a mam nadzieje ze u was wszystko dobrze :)
    Mam nadzieje ze mnie pamietacie, a dla pozostałych przypomne ze przechodze detox od forum :)
    U nas wszystko dobrze, 26 marca mamy prenetalne pappa podowjne, pozniej 12 kwietnia wizyte u swojej dr. Mdlosci sa, glowa boli, sennosc dalej obecna, brak problemow z cera, ochota raczej na slone niz na slodkie, ale z miesem srednio. Brak wymiotow, bol piersi prawie nie wyczuwalny. Na wadze plus 4 kilo (waze 55) brzuch powoli widoczny na tyle, ze dzisiaj w urzędzie weszlam bez kolejki :p
    Na majowke zaplanowalismy z mezem ostatni wypad w gory w ciagu najblizszych kilku lat pewnie :p

Dziewczyny, wyylumaczcie mi proszę dlaczego ktos zaklada fakowe konto tutaj i zmysla? W jakim celu ten ktos to robi? Bo nie potrafię znalezc logicznego rozwiazania.

Miru prosze o wpisanie mnie na date porodu na 12 pazdziernika z seduchem oczywiscie, bo przez te rewolucje na forum, zniknelam z rozpiski :)

ale dlaczego ostatni wyjazd w góry w ciągu najbliższych kilku lat? My zawsze podróżowaliśmy, jak się syn urodził to w pierwszą podróż wyruszył mając 5 miesięcy! dziecko w cale nie przekreśla planów wakacyjnych!

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• EMka :) Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Dziewczyny ja nigdy nie miałam problemów z tarczyca któraś mi pomoże:?
    Wyniki pierwsze w ciazy 5 tc)
    Tsh 2,8
    Ft 3 (0,4)
    Ft 4 (4,88)

Drugi pomiar po tabletkach
    Tsh 1,2
    Ft 3 (0,4)
    Ft4 (3,2)
    Skończyły mi się leki a endo u którego się "lecze" bedzie 29.03
    Czy ten wynik ft4 jest bardzo nieprawidłowy i czy te dwa tygodnie przerwy mogą zaszkodzić dziecku?
    Ponieważ nie jest to stałe leczenie ( nie bylo wcześniej pierwszy raz dostałam) lekarz rodzinny nie może mi przepisać leku. :/
    Tsh masz w porządku, a ft4 i ft 3 niestety nie pamiętam norm więc nie pomogę. A masz w karcie ciąży że bierzesz leki na tarczyce? Na tej podstawie moim zdaniem mógłby lekarz rodzinny wypisać receptę na leki a jak nie to ginekolog??

30 lat; starania od 2015r.
    [*] 05.2015 - 5tc; [*] 09.2016 - 5tc;[*] 6.2017 - 6tc; [*] 03.2018 ciąża obumarła w 6tc, [*]

Hashimoto, niedoczynność; ANA+; anty-kardiolipinowe IgA - niejednoznaczne;
    Mutacje: V R2, MTHFR*, PAI-1**; HSG, laparoskopia, allo-mlr 11.2018 po szczepieniach 39%, testPCT-negatywny, u męża przeciwciała przecieplemnikowe.
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak samopoczucie?
    Mnie od wczoraj boli krzyż, kręgosłup na dole, wiem że to normalne bo w ciąży z córką całe 9 miesięcy się męczyłam i szczerze mówiąc myslałam, że w tej ciąży mnie to ominie, a jednak nie..
    chociaż jest to normalne, już się niepokoję :(
    prenatalne mam 26 dopiero i wizytę u swojego gina też, ale myślę czy jej nie przełożyć o tydzień skoro w tym samym dni bedę miała usg
    Ogólnie myślałam o tym, że powiem swojemu lekarzowi że miesięczne przerwy między wizytami są dla mnie zbyt stresujące, wiem że nic nie przyspiesze ale chodzi o mój komfort psychiczny, który jest ważny
    Nie zgodzę się więcej na taką długą przerwę :(

qdkkk6nllsldr26a.png
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie samopoczucie od 3 dni jest kijowe. Do tej pory mnie brzuch w ogóle nie bolał a od poniedziałku ciągle mnie coś kuje i nie tyle że boli ale cały czas czuję brzuch. No i jedna głupia rzecz czy Wy macie gorące podbrzusze? Bo ja do tej pory mialam ciepłe mocno,a teraz zimne albo letnie. Pewnie sobie wkrecam ale już mnie trzęsie od 3 dni :/ prenatalne 21.03 może wytrzymam. U mnie wizyty co 2 tyg. i przez tydzień jest super i jestem twarda a jak mija tydzień to mi siada na głowę i wariuję;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 08:33

Pikapik lubi tę wiadomość

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Mam do Was pytanie. Po 1 czy któraś z Was która bierze Eurhyrox zauważyła poprawę odnośnie mdłości? Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale od kiedy biorę czuje się na prawdę dobrze, żadnych wymiotów żadnych młodości. Troche się boje czy wszystko jest Ok czy to może przez lek? Jakie macie doświadczenia w tej kwestii?
    Po 2 czy jak biorę Euthyrox to mogę zażywać witaminy z jodem? Gdzies przeczytałam ze nie bardzo ale lekarz mi nic nie mówił.

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *SmoczycA* wrote:
    U mnie samopoczucie od 3 dni jest kijowe. Do tej pory mnie brzuch w ogóle nie bolał a od poniedziałku ciągle mnie coś kuje i nie tyle że boli ale cały czas czuję brzuch. No i jedna głupia rzecz czy Wy macie gorące podbrzusze? Bo ja do tej pory mialam ciepłe mocno,a teraz zimne albo letnie. Pewnie sobie wkrecam ale już mnie trzęsie od 3 dni :/ prenatalne 21.03 może wytrzymam. U mnie wizyty co 2 tyg. i przez tydzień jest super i jestem twarda a jak mija tydzień to mi siada na głowę i wariuję;)
    mnie brzuch nie boli tylko od wczoraj własnie ten krzyż, wróciłam z pracy, położyłam się i czułam gorąco na krzyżu i brzuchu, dookoła mnie i co jakiś czas przechodził mnie dreszcz po całym ciele, może coś uciskało na nerwy, sama nie wiem..

Milano ja nie pomogę bo nie biorę tych tabletek

qdkkk6nllsldr26a.png
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Dzień dobry!
    Mam do Was pytanie. Po 1 czy któraś z Was która bierze Eurhyrox zauważyła poprawę odnośnie mdłości? Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale od kiedy biorę czuje się na prawdę dobrze, żadnych wymiotów żadnych młodości. Troche się boje czy wszystko jest Ok czy to może przez lek? Jakie macie doświadczenia w tej kwestii?
    Po 2 czy jak biorę Euthyrox to mogę zażywać witaminy z jodem? Gdzies przeczytałam ze nie bardzo ale lekarz mi nic nie mówił.
    W poprzednich 2 ciążach brałam euthyrox i nie miałam mdlosci ale ciaze od początku były nie takie jak potrzeba wiec mysle to nie miało z euthyroxem nic wspolnego;) teraz biore letrox 150 i mdlosci mam,ale ciaza daj Boże zdrowa jest;) raczej bym tego nie łączyła z lekami;) Bez ciąży jodu sie nie bierze bo to zle wplywa na tarczyce,ale w ciąży wybiera się mniejsze zło bo dziecko jodu potrzebuje. Mi endokrynolog przepisała jodid 200 i biore codziennie.

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA wrote:
    mnie brzuch nie boli tylko od wczoraj własnie ten krzyż, wróciłam z pracy, położyłam się i czułam gorąco na krzyżu i brzuchu, dookoła mnie i co jakiś czas przechodził mnie dreszcz po całym ciele, może coś uciskało na nerwy, sama nie wiem..

Milano ja nie pomogę bo nie biorę tych tabletek
    Może się przemęczyłaś w pracy albo coś Cię rozkłada? Dużo odpoczywaj;)

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png

Wysłany: 15 marca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *SmoczycA* wrote:
    Ja raz mam ciepłe a raz lekko zimnawe...też się nad tym zastanawiała już moja panikujaca główka , ale staram się myśleć racjonalnie...póki co... Tak samo jak aplikowalam luteine to wcześniej w środku było eee gorąco a teraz normalnie i też mi już przyszło do głowy nieco głupot... Ale może miałam stan zapalny i temu tak to odczuwałam a teraz po globulkach przeszło...nie wiem ...ale można sobie powkrecac. Tak więc myślę ze normalnie nikt na to nie zwraca uwagi ale my doszukujemy się w każdej drobnej zmianie czegoś i stąd obawy.

[*] 05.2015 - 5tc; [*] 09.2016 - 5tc;[*] 6.2017 - 6tc; [*] 03.2018 ciąża obumarła w 6tc, [*]

Mutacje: V R2, MTHFR*, PAI-1**; HSG, laparoskopia, allo-mlr 11.2018 po szczepieniach 39%, testPCT-negatywny, u męża przeciwciała przecieplemnikowe.
  • Milano Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *SmoczycA* wrote:
    W poprzednich 2 ciążach brałam euthyrox i nie miałam mdlosci ale ciaze od początku były nie takie jak potrzeba wiec mysle to nie miało z euthyroxem nic wspolnego;) teraz biore letrox 150 i mdlosci mam,ale ciaza daj Boże zdrowa jest;) raczej bym tego nie łączyła z lekami;) Bez ciąży jodu sie nie bierze bo to zle wplywa na tarczyce,ale w ciąży wybiera się mniejsze zło bo dziecko jodu potrzebuje. Mi endokrynolog przepisała jodid 200 i biore codziennie.

Dzięki wielkie :) myślisz ze po jakim czasie zrobić badanie TSH aby sprawdzic czy wszystko już jest lepiej? Miesiąc? Dwa tygodnie?

oar83e3kt53wl0vf.png

Wysłany: 15 marca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Dzień dobry!
    Ja mam niedoczynność i Hashimoto i przed ciążą nie suplementowalam jodu , czasami tylko płyn Lugola bo się trochę naczytalam ...:D ale teraz biorę witaminy z jodem , bo tak jak napisała Smoczyca maluszek potrzebuje do prawidłowego rozwoju. Odnośnie zażywania Euthyroxu to myślę że on nie ma nic wspólnego z mdłościami ale kto wie...jedne dziewczyny nadmiernie wymiotują po witaminach więc może być też odwrotnie przy stosowaniu innych leków. Ja zjadam przed śniadaniem Euthyrox 100 i raz mdłości są a raz nie ma.

• Miru Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba będę musiała zmusić lekarza rodzinnego zeby przepisal. Gin moj jest na urlopie :(

Dziękuję dziewczyny za pomoc :*

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań

Wysłany: 15 marca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA wrote:
    Cześć dziewczyny, jak samopoczucie?
    Mnie od wczoraj boli krzyż, kręgosłup na dole, wiem że to normalne bo w ciąży z córką całe 9 miesięcy się męczyłam i szczerze mówiąc myslałam, że w tej ciąży mnie to ominie, a jednak nie..
    chociaż jest to normalne, już się niepokoję :(
    prenatalne mam 26 dopiero i wizytę u swojego gina też, ale myślę czy jej nie przełożyć o tydzień skoro w tym samym dni bedę miała usg
    Ogólnie myślałam o tym, że powiem swojemu lekarzowi że miesięczne przerwy między wizytami są dla mnie zbyt stresujące, wiem że nic nie przyspiesze ale chodzi o mój komfort psychiczny, który jest ważny
    Nie zgodzę się więcej na taką długą przerwę :(
    W sumie to nie głupi pomysł żeby mieć wizyty wcześniej...uważam że komfort pacjentki tak jak mówisz to bardzo ważna sprawa! Przynajmniej nie co miesiąc a co 3tygodnie chociaż ;)

OlinkowA lubi tę wiadomość

• *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Dzięki wielkie :) myślisz ze po jakim czasie zrobić badanie TSH aby sprawdzic czy wszystko już jest lepiej? Miesiąc? Dwa tygodnie?
    Teoretycznie badac sie powinno po 6 tyg zeby dawka miała szanse ustabilizować tarczyce,ale wiadomo ze w ciąży to lepiej być nadgorliwym i mi najpierw kazali badać co 2 tyg. A teraz badam co 4 ;) wiec mysle ze pnawet po 3 tyg od zmiany dawki juz bedziesz wiedziała czy dobrze reagujesz ;)

Milano lubi tę wiadomość

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to początkowa dawka 25 wiec zobaczymy czy coś w ogóle zadziała

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się do endo na początku kwietnia wiec wtedy zrobię nowe wynik TSH i dodatkowo ft4, oby było dobrze bo w sumie nie mam jakoś mega podwyższone ale zbić trzeba.

Powodzenia dla wszystkich "genetyczek" dzisiaj <3 czekam na wieści

oar83e3kt53wl0vf.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie genetyczka ale mam dzisiaj USG więc trzymajcie kciuki.
    Może dowiem się czy jest dzidzia... Bo w sumie do tej pory nie wiem.
    Ciąża na pewno jest młodsza niż wynika z suwaczka, a ja dalej nic nie wiem.

Wiec trzymać kciuki...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    ja nie genetyczka ale mam dzisiaj USG więc trzymajcie kciuki.
    Może dowiem się czy jest dzidzia... Bo w sumie do tej pory nie wiem.
    Ciąża na pewno jest młodsza niż wynika z suwaczka, a ja dalej nic nie wiem.

Wiec trzymać kciuki...
    Trzymamy kciuki!

Ciekawe jak Natka po prenatalnych :)

qdkkk6nllsldr26a.png
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie powodzenia dla wszystkich wizytujących ;)

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ