X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry moje drogie :) tyle ile doczytalam to wiem, a mam nadzieje ze u was wszystko dobrze :)
    Mam nadzieje ze mnie pamietacie, a dla pozostałych przypomne ze przechodze detox od forum :)
    U nas wszystko dobrze, 26 marca mamy prenetalne pappa podowjne, pozniej 12 kwietnia wizyte u swojej dr. Mdlosci sa, glowa boli, sennosc dalej obecna, brak problemow z cera, ochota raczej na slone niz na slodkie, ale z miesem srednio. Brak wymiotow, bol piersi prawie nie wyczuwalny. Na wadze plus 4 kilo (waze 55) brzuch powoli widoczny na tyle, ze dzisiaj w urzędzie weszlam bez kolejki :p
    Na majowke zaplanowalismy z mezem ostatni wypad w gory w ciagu najblizszych kilku lat pewnie :p

Dziewczyny, wyylumaczcie mi proszę dlaczego ktos zaklada fakowe konto tutaj i zmysla? W jakim celu ten ktos to robi? Bo nie potrafię znalezc logicznego rozwiazania.

Miru prosze o wpisanie mnie na date porodu na 12 pazdziernika z seduchem oczywiscie, bo przez te rewolucje na forum, zniknelam z rozpiski :)

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ wrote:
    Kobitki, które również mordują mdłości z wymiotami... Was też boli przy tym żołądek tak bardzo??
    Boli :-/ mam wrażenie, że już wszystko w środku mnie boli :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Szimi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papaver bardzo mi przykro i rozumiem Twoj dylemat. Zrobisz jak podpowie Ci serce. Trzymaj się i zdrowiej ;*

PAPAVER lubi tę wiadomość

31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • EMka :) Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAPAVER wrote:
    Nie pojechałabym, gdyby to nie był pogrzeb mojej babci, z którą byłam bardzo związana...
    Przykro mi bardzo...:( I wspolczuje.. myślę że wyjazd Ci nie zaszkodzi jak nie masz gorączki.

30 lat; starania od 2015r.
    [*] 05.2015 - 5tc; [*] 09.2016 - 5tc;[*] 6.2017 - 6tc; [*] 03.2018 ciąża obumarła w 6tc, [*]

Hashimoto, niedoczynność; ANA+; anty-kardiolipinowe IgA - niejednoznaczne;
    Mutacje: V R2, MTHFR*, PAI-1**; HSG, laparoskopia, allo-mlr 11.2018 po szczepieniach 39%, testPCT-negatywny, u męża przeciwciała przecieplemnikowe.
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Boli :-/ mam wrażenie, że już wszystko w środku mnie boli :-/

Czyli to nie tylko ja :( Wczoraj miałam wrażenie, że tymi wymiotami naderwałam sobie jakąś część gardła :/

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016

Wysłany: 14 marca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Wiesz to było coś żeby nie iść za trumna ale nie pamietam co złego się miało później dziać.
    A co z zabieraniem to u mnie się mówi ze jak ciało leży przez niedziele to zabiera kogoś w ciągu roku, noestety u mnie w rodzinie to się sprawdziło ale pewnie po prostu przypadek.
    Nie lubię strasznie słuchać takich zabobonów, ale moja Babcia też zmarła w niedziele i miesiąc po niej wujek, jej zięć nagle zmarł. Moja mama też mówiła że jest taki przesąd a ja jej powtarzałam że nie ma co wierzyć w takie rzeczy. No i też uważam że to zbieg okoliczności...pomimo wszystko.

[*] 05.2015 - 5tc; [*] 09.2016 - 5tc;[*] 6.2017 - 6tc; [*] 03.2018 ciąża obumarła w 6tc, [*]

Mutacje: V R2, MTHFR*, PAI-1**; HSG, laparoskopia, allo-mlr 11.2018 po szczepieniach 39%, testPCT-negatywny, u męża przeciwciała przecieplemnikowe.
  • Avarred Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek - bardzo mi przykro :(

Papaver - moje kondolencje :( Ja zawsze też byłam związana z moją babcią (jak byłam dzieckiem była dla mnie momentami ważniejsza od rodziców). Niestety od paru lat ma Alzheimera i już nie jest zupełnie sobą. Więc czuję się i tak jakby odeszła...

EMka - tylko bierz koniecznie te globulki! Infekcja jest groźna, globulki na 100% bezpieczne. A któraś dziewczyna kiedyś pisała, że tempa bicia serduszka nie mierzy się na tak wczesnym etapie, więc nie jest istotne jak szybko bije.

Miru - czy ja też mogłabym prosić o dopisanie na pierwszą stronę? 1 października z serduszkiem. Jak przyszłam na forum było ciągle lekkie zamieszanie i nie prosiłam wtedy :)

• neska7 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia wrote:
    Medluję się z dobrymi wieściami. Wyniki mam takie o jakich nawet nie śniłam :D Mimo to i tak robimy nifty.

Marsylia bardzo serdecznie gratuluję :)

erj7q7y.png

Wysłany: 14 marca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avarred wrote:

EMka - tylko bierz koniecznie te globulki! Infekcja jest groźna, globulki na 100% bezpieczne. A któraś dziewczyna kiedyś pisała, że tempa bicia serduszka nie mierzy się na tak wczesnym etapie, więc nie jest istotne jak szybko bije.
    myślę żeby nie brać 6 tylko 3 globulki akurat, bo nie wiem czy to zbieg okoliczności ale boli mnie podbrzusze po aplikacji tabletki , no ale tak jak mówię , może to czysty przypadek. A we wtorek skonsultuje z lekarzem swoim co dalej. Odnośnie serduszka na tym etapie to tak sobie staram się to tłumaczyć , a głównie dlatego że większość dziewczyn ma wizyty na których potwierdza serduszka dużo później więc jestem pozytywnej myśli powtarzam sobie że to było za wcześniej.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EMka :) wrote:
    No to się udało...tak więc to jest mój spłaszczony pęcherzyk ciążowy.
    Dla mnie to zdjęcie pokazuje na prawidłową ciążę. Widać pęcherzyk żółtkowy i zarodek.

EMka :) lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA wrote:
    Asiek, tak bardzo mi przykro :(
    Miałaś jakieś plamienia, bóle, objawy ciążowe nadal trwały?
    Nie miałam plamienia ani nic w tym stylu objawy ciąży non stop nadal nie podchodził mi mięso i wędliny byłam ospala piersi bolały troszkę głównie wieczorem. Z objawów jedynie kłucie po prawej stronie i ból pleców dowiedziałam się w 11+4 przestało bić jakoś w 11+1 tak powiedział lekarz.
    Zdecydowałam się na badanie kosmówki i nie wiem co dalej, to już druga strata, Pierwsza ciąża poronienie samoistnie 10 tc :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a skierowanie do genetyka i hematologa mam wziąć od gina czy od rodzinnego? Myślicie że rodzinny wpisze jak powiem mu co i jak?

• PAPAVER Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    Dziewczyny a skierowanie do genetyka i hematologa mam wziąć od gina czy od rodzinnego? Myślicie że rodzinny wpisze jak powiem mu co i jak?

Do hematologa dostałam skierowanie od lekarza rodzinnego, a do genetyka nie pamietam - nie wiem czy w ogóle jest potrzebne, ale najlepiej dowiedz się właśnie u lekarza rodzinnego.
    Asiek, czyli Ty sie dowiedziałaś na rutynowej wizycie?

2011_Synek <3
    hchygzu37ci25q8m.png
    24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami <3
  • Milano Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia wrote:
    Medluję się z dobrymi wieściami. Wyniki mam takie o jakich nawet nie śniłam :D Mimo to i tak robimy nifty.

Wspaniałe wieści! Gratulacje dla Was kochana!

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z września uciekają i tworzą prywatny wątek na jakimś forum tylko dla tych co w miarę często się udzielały. Jakieś to zawsze jest wyjście jakby jakiś troll znowu wrócił

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia juz wyniki dostaliscie?? Szybko ! Kiedy robilas?
    Ja jak rorobilam 3 lata temu to ok 2 tyg czekalam.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 19:13

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • neska7 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Dziewczyny z września uciekają i tworzą prywatny wątek na jakimś forum tylko dla tych co w miarę często się udzielały. Jakieś to zawsze jest wyjście jakby jakiś troll znowu wrócił
    I u sierpniówek dziś też afera z trollem :(

erj7q7y.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    To bez sensu. Przecież trolem może być także taka osoba, która dużo się udziela i taka też może zapisać się do nowego forum. Tamte dziewczyny za bardzo panikują, odkryły to co my - że jedna z nich wrzuciła zdjęcie z netu. No i co z tego? Było, minęło. Tak jak z naszą du-dulia, o której nikt już nie pamięta. A my żyjemy dalej.

Katiuszaaaa, NiecierpliwaKarolina, Ewelka Elka lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Milano Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka może masz w sumie racje ale faktycznie jakieś afery dzisiaj, wczoraj a u nas spokojnie jak dotąd

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Marsylia juz wyniki dostaliscie?? Szybko ! Kiedy robilas?
    Ja jak rorobilam 3 lata temu to ok 2 tyg czekalam.:)

Krew do pappa byłam oddać 07.03, dziś na usg lekarz miał już wyniki i od razu wyliczał ryzyko.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ