X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Milano Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1Malinka1 wrote:
    Milano a jakie masz normy? To jest zależne od laboratorium. Niemniej jednak masz tendencję rosnącą. Dobrze, że masz dziś wizytę.

Dla FT4 normy 12-23 ja wynik 17,38 pmol/l. Kurczę boje się ze coś przez to będzie nie tak :(

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Dla FT4 normy 12-23 ja wynik 17,38 pmol/l. Kurczę boje się ze coś przez to będzie nie tak :(

wszystko bedzie dobrze, endo na bank mial setki podobnych przypadkow, przepisze tabsy i bedzie ok ;)

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAPAVER wrote:
    A nawiazując do brzucha - czujecie jakieś smyranie juz? Ja w pierwszej ciąży bardzo szybko poczułam ok. 16 tygodnia. Teraz kilka dni temu tez poczułam znajomą gilgotkę, ale tylko raz, wiec to chyba jeszcze nie maluch. Czujecie coś? Nasluchujecie? Czy jeszcze za wcześnie?

Ja mam takie uczucia dość często. Z początku myślałam, że to nie to, ale kilka dni pod rząd sprawdzałam godziny i powtatzało się o tych samych porach :) No i jak za szybko coś zrobię (podniosę się, ukucnę lub wyprostuje nagle) to mam taki dziwny ból raz z jednej strony, raz z drugiej w dole brzucha :P

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Milano Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po lekarzu. Kazał się na razie nie przejmować. Po usg widać ze mogę mieć niedoczynnosc, jest początek. Mój tata ma wiec oddziedziczylam. Dostałam 50 euthyroxu i dodatkowo mam brać witaminę D mimo ze mam w witaminach ciążowych. Wizyta kontrolna za miesiąc i mam do zrobienia dodatkowe badania przeciwciał :) będzie dobrze. Czekam teraz na poniedziałkowa wizytę.

oar83e3kt53wl0vf.png
  • ataeb Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My genetyczne mamy jutro pewnie przez całą noc będę myślała o wizycie czy wszystko dobrze u maluszka

43kthdgeg8j5hx9c.png
    43kthdgeakdg5niw.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniach :) Wszystko ok, ryzyko liczone z testem pappa wykazalo bardzo male ryzyko jakichkolwiek chorob, wiec w porzadku. Na usg wszystko jest jak powinno :) Maluch nadrobil konkretnie, bo ma juz 6 cm :) Jeszcze nie wiadomo czy chlopiec czy dziewczynka.

Karo_Wi, Blu, Lunitari, *SmoczycA*, edka85, Patka0205, Milano, 1Malinka1, Mamusia_Ksawusia, Cukierniczka, Megsss, Katiuszaaaa, Marsylia lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Basia82 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi endo kazał upewnić się, że w witaminach jest jod. Podobno jest to ważne w ciąży przy tarczycy. O wit. D nic nie wiem, ale ogólnie D3 dobrze wpływa na człowieka, więc chyba słuszna decyzja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 23:03

Basia
  • Milano Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek gratulacje dla Was! Wspaniałe wieści :)
    Tak w witaminach tez mam jod także mam nadzieje ze za miesiąc wyniki będą już lepsze :)

Co tu taka cisza? Kiedy zamierzacie kupić jakieś pierwsze rzeczy na maluszka?

oar83e3kt53wl0vf.png
  • gosia1991 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchow to w pierwszej poczulam ok 17 tc, teraz jeszcze nic a mowia ze niby szybciej powinno byc...
    Co do wagi to mam +1 a czuje sie tez tak +5 ;/

Powodzenia na wizytach :)

9f7ji09kazchgo2e.png

w4sqyx8diam2g7k8.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pytanie do Dziewczyn ktore pracują: do kiedy planujecie pracować? U mnie w pracy myślą ze będę do końca sierpnia a ja w lipcu już bym chciała się zmyć na na L4 i tak mysle teraz czy to nie za wczesnie?

oar83e3kt53wl0vf.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    tym_janek gratulacje dla Was! Wspaniałe wieści :)
    Tak w witaminach tez mam jod także mam nadzieje ze za miesiąc wyniki będą już lepsze :)

Co tu taka cisza? Kiedy zamierzacie kupić jakieś pierwsze rzeczy na maluszka?

My już pierwszy zakup mamy za sobą :) a właściwie to starsza siostrzyczka kupiła dwie grzechotki i zawieszkę do wózka :)

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 13 tygodniu .. dziś prenatalne ... lekki stresik.. ;)
    Ja z zakupami zdecydowanie czekam na płeć . Może dzisiaj mi coś powie :)
    Na ta chwile mąż wybrał wózek i fotelik do auta , czytał studiował, oglądał - zdecydował ... mi to na rękę ja się nie znam na takich rzeczach ale oczywiście z kupnem tych gadżetów czekamy jeszcze :)
    Dziewczyny a jak wasze samopoczucie ? Odzyskalyscie energię ?
    Ja nadal jestem lekko zmulona ... szybko się mecze .. trochę brakuje mi humoru i cierpliwości .... oczywiście jest przepaść między tym co było a tym jak jest...zwłaszcza z jedzeniem... teraz już jem praktycznie wszystko ... no ostatnie dwa dni męczyły mnie trochę mdlosci ale ogólnie naprawdę ok ... tylko ten brak mocy nadal..:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 10:04

• OlinkowA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świętach!
    Ale poleniuchowałam.. ale koniec dobrego, dzisiaj już w pracy! Pogoda piękna, słoneczko świeci, chce się żyć!
    Czuje się już na prawdę dobrze, nie mam mdłości, jem wszystko za wyjątkiem słodkiego, na razie - 2kg.
    Pracować planuję chyba do końca kwiętnia, to najkrócej, ale nie wiem czy mi się nie zmieni i nie wydłużę czasu pracy, zobaczę też jak szef zareaguje bo w pracy nikt nic nie wie.
    Miłego dnia babeczki i powodzenia na prenatalnych! :)

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Salviae Debiutantka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja na l4 od 8 marca przez krwiaka, jakby było wszystko ok to bym poszła w maju. Lipiec/sierpień to wg mnie bardzo długo, ja tam uważam, że to ostatni dzwonek na leniuchowanie i skupienie się na sobie :) Co do zakupów to czekam na prenatalne, ale już rozkiminam wózki i foteliki. Na pewno nie popełnię tego błędu co przy pierwszym i nie kupie wózka 2w1. Narazie stanęło na tym, że kupujemy tanią używana gondole na pół roku, a na wiosnę przesiadka do spacerówki, narazie wybrałam baby jogger city mini gt double. Chciałam chustę bo przy pierwszym super się to sprawdziło ale z bliźniakami nie będzie już tak wesoło. No i foteliki co najmniej 1000 :/

hchy3e3k07gnyu3y.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salviae wrote:
    Na pewno nie popełnię tego błędu co przy pierwszym i nie kupie wózka 2w1.
    A dlaczego był to błąd?

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na oficjalne zwolnienie planuje iść od maja .. bo dopiero wtedy mogę ..później tylko stałe klientki po godzinach ...
    Chciałam dłużej pracować ..ogólnie zarzekałam się , ze nie bede wcale brala zwolnienia ..ale perwszy trymestr dał mi popalić i organizm sam zdecydował . Wiem , ze są kobiety które pracują do końca... mam taka koleżankę która miała przerwy 3 tygodnie zaraz po porodzie i powrot ... ale dużo znajomych mnie przestrzega , ze potem będę żałowała ze nie odpoczęłam kiedy mogłam , ze one żałują ze nie poszły na L4 szybciej . Wiec tym razem mimo ze kocham swoją prace... zdecydowałam ,ze bardziej kocham siebie ;) i będę uczyć się na błędach innych :)

Katiuszaaaa lubi tę wiadomość

• Milano Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuje się pod pytaniem Edki. Mam wybrany już w sumie wózek 3w1 wiec każda opinia dobra :)
    No tez tak myśle wiec pracuje Max do końca czerwca, kurczę tez chce odpocząć w domu tym bardziej ze z pracy wracam tramwajem zatłoczonym po sufit i jak mam wracac w 30 stopniowym upale w wielkim brzuchem go chyba tam urodzę..

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę megss teraz będę się zastanawiać czy wcześniej nie iść Haha

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.
    Ja pracuję i zamierzam pracować do końca czerwca, od razu powiedziałam o tym szefowi. Tak wogole to chcę mieć wakacje wolne i spedzić je z moimi dzieciakami.
    U mnie mąż nie interesuje się zakupami dla dzieciaków, jakoś zawsze to sama ogarniałam. Jednak jak wchodzę na internet zobaczyć wózki, to zawsze ciśnienie mi skacze - te ceny są zabójcze.
    Ostatnio byłam na ciuchach i przeglądałam ubranka. Naprawdę dla maluszka można się fajnie obkupić, ale poczekam z tym do 20-go tygodnia. Jeszcze się może okazać, że z córci jest synek. Co ja wtedy zrobię z różowymi ciuszkami?

• Salviae Debiutantka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    A dlaczego był to błąd?
    Gondola jest fajna, bo buja i dobrze osłonięta. Ale te spacerówki to jest kosmos, są wielkie, wysokie i mega ciężkie. Rozkładają się na 2 więc wpakować to do auta (gdzie zajmuje prawie cały bagażnik) i wypakowania to masakra, do samolotu nie weźmiesz. Ja mieszkam na wsi naczytałam się opinii, że polne drogi to tylko pompowane koła, ale pchając tą 14 kilową kobyłe po tych dziurach byłam upocona jak kot. Kiedy mały miał 9 miesięcy przesadziłam go do maclarena techno xt - bajka w porównaniu z tamtym, 7 kg, miałam wrażenie, że ten wózek sam jedzie, super sie podbijał i jeździł po polnych drogach, jak jechałam do sklepu to go składałam i rozkładałam z małym na rękach. Nie znam nikogo kto wytrzymał z tą ciężką spacerówką dłużej. Sa też 2w1 fajniejsze np, cybex ballios, nie wiem jakie wybrałyście, ale nikt mnie nie przekona do bebbetto, tako itp. taki miałam https://ewozki.eu/pl/p/-3w1-Tako-Perso-Wozek-wielofunkcyjny-Polka-Dots/304

hchy3e3k07gnyu3y.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ