X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Milano Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie chce jeszcze kupować alevpowoli wybieram, wyliczam ile trzeba kupić No i co i ile to wyjdzie finansowo aby to rozłożyć. Niestety nie stać mnie aby kupić wszystko na raz a muszę kupić jeszcze meble wszystkie do pokoiku i ogólnie go wyremontować. Troche kasy pójdzie.

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczęłam to wszystko podliczać, ale babcie obie się tak przejęły, że chcą wszystko kupować dla pierwszego wnuka, także trochę nas to na pewno odciąży. Na pewno odpadnie nam wózek i łóżeczko do kupowania.

tym_janek, sald lubią tę wiadomość

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Milano Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez się zdeklarowali na kupno z jednej i z drugiej strony ale mąż niestety z tych co nie lubi brać nic od nikogo i chodzbysmy mieli nie jesc przez miesiąc będzie chciał to kupić sam. Ja nie widzę problemów aby rodzice pomogli w jakimś małym stopniu ale zobaczymy jak to będzie.

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że zrobiłabym np. moim rodzicom wielką przykrość gdybym nie chciała żeby się chociaż dołożyli do wózka. Miałam już podobną sytuację w rodzinie i moja mama to strasznie przeżywała, że ciocia nie mogła kupić wózka swojemu synowi (też się uparł ze swoją żoną, że chcą sami kupować), chociaż tak bardzo się cieszyła na to wybieranie etc. Zresztą ja nie mam z tym problemu, oczywiście planowaliśmy początkowo kupić wszystko sami i nie spodziewaliśmy się pomocy, ale jeśli rodzice chcą brać udział w przygotowaniach do przyjęcia wnuka to czemu nie :-)

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Milano Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest to samo, moim rodzicom na ewno byłoby przykro ale mąż tego nie rozumie, już z nim na ten temat rozmawiałam i myśle ze powoli coś dochodzi. Raz już im powiedział ze nie chcemy to teraz nawet nie wspominają o pomocy wiec myśle ze ich zniechęcił. Niestety ma on czasem ze coś palnie i nie pomyśli.

oar83e3kt53wl0vf.png
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie;) wszystko super, maluch ma juz 9 cm;) lekarz pokazywał nawet zawiązki zębów,chociaz ja tam nic nie widziałam;)

Lunitari, tym_janek, Mamusia_Ksawusia, Cukierniczka, Ewelka Elka, Pikapik, Blu, Marsylia lubią tę wiadomość

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • _magda87_ Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,ja sie czuje nareszcie jakbym byla znow w swojej skorze.Ustaly mdlosci i zrazem wilczy apetyt,dzis nie zasnelam po pracy,oczy jak 5zl.Znow pije kawe,piersi nie bola.jednak moze byc pieknie:)

Jesli chodzi o wozek to narazie najbardziej przemawia do mnie anex cross,mezowi sie nie podoba za bardzo.napewno bedziemy mierzyc,bo ja jestem niska a maz wysoki.Na poczatek z ubranek kupie wiekszosc spiochow i pajacykow,przez pierwsze pol roku dzidzius nosi same sposzki,to co ladne przewaznie nie jest wygodne.Zreszta to bedzie chlopak,takze falbaneczki i inne sliczniaste ubranka odpadaja na poczatek.Zobacze co dostane lub uzycza mi kolezanki.Napewno zainwestujemy w fotelik a lozeczko moze kupie nawet i uzywane,moja kumpela pieknie pomalowala na bialo po swojej straszej corce i tanim kosztem urzadzila pokoik.Ja mam 2 pokoje do wyboru,jeden malutki,ale bylby przytulny i drugi duzy

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • Miru Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak kupowalam wozek który mial byc na sierpien to musialam zamowic w kwietniu bo większość fabryk ma urlopy, i lipiec sierpien i wrzesien maja przerwy i wydluzony czas wiec wzięliśmy to na poprawke :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • katberry Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do l4 to ja planuję iść pod koniec kwietnia. Powiedziałam już w pracy o ciąży. Mam pracę głównie przy komputerze, czasami jakieś spotkania, czasami teren, ale od początku ciązy czuję że moja efektywnośc znacznie spadła, więc chętnie odpocznę.
    A co do zakupów to w ogóle o tym nie myślę, chyba zacznę jak już będe na l4 :). A pytanie do bardziej doświadczonych dziewczyn. Jest senskupować wózek używany? Jeszcze tego nie kalkulowałam, ale zastanawiam się jakie rzeczy można odkupić używane? Mam bardzo dużo koleżanek z małymi dzieciakami.
    Na jaki okres czasu potrzebny jest wózek typu gondola/ spareówka? Przepraszam za pytania, ale na razie to dla mnie czarna magia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 17:25

• Miru Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katberry wrote:
    Co do l4 to ja planuję iść pod koniec kwietnia. Powiedziałam już w pracy o ciąży. Mam pracę głównie przy komputerze, czasami jakieś spotkania, czasami teren, ale od początku ciązy czuję że moja efektywnośc znacznie spadła, więc chętnie odpocznę.
    A co do zakupów to w ogóle o tym nie myślę, chyba zacznę jak już będe na l4 :). A pytanie do bardziej doświadczonych dziewczyn. Jest senskupować wózek używany? Jeszcze tego nie kalkulowałam, ale zastanawiam się jakie rzeczy można odkupić używane? Mam bardzo dużo koleżanek z małymi dzieciakami.
    Na jaki okres czasu potrzebny jest wózek typu gondola/ spareówka? Przepraszam za pytania, ale na razie to dla mnie czarna magia:)

Jesr zależy jaki wózek, w jakim stanie. Te mega drogie mozna w fajnej cenie kupić. Tylko lepiej gdzieś gdzie można zobaczyc w jakim stanie.
    Gondola na okolo 6 mcy.
    Ubranka można trafic te male w fajnym stanie ale ja np wole mniej ale nowe.

Zreszta ja to nie zaprzatam tym glowy bo moja działalność to handmade dla dzieci więc już sobie szyje wyprawke i ubranka :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katberry dobrze, że zadajesz to pytanie, bo mam podobnie. Nic mi nie mówią te firmy, typy i rodzaje. Co nie co widziałam, ale nie analizowałam tego. Pewnie zaczęłabym jakbyśmy mieli kupować, ale spisze te polecane przez Was i poczytam, dobrze, ze macie już doświadczenie. :)

Co do L4 ja w planach mam pracować do lipca, a co wyjdzie to zobaczę. Wszystko zależy od zdrowia.

Jutro genetyczne, w ogóle się nie stresuje, o dziwo.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja babska intuicja jest do d.... zresztą męska, mojego męża też;) obstawialiśmy chłopaczka, a właśnie odebrałam nifty i jest zdrowa dziewuszka;) baaardzo się cieszymy;)) ryzyko też małe bo w milionach.

1Malinka1, katberry, Mamusia_Ksawusia, Milano, edka85, Lunitari, Ewelka Elka, Flavia, Pikapik, Blu, Marsylia, NiecierpliwaKarolina, Avarred, marysia7812, Szimi, Szimi, sald lubią tę wiadomość

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *SmoczycA* wrote:
    My po wizycie;) wszystko super, maluch ma juz 9 cm;) lekarz pokazywał nawet zawiązki zębów,chociaz ja tam nic nie widziałam;)
    Ojaaa, byłaś już na wizycie? Ja po genetycznym mam dopiero 17 kwietnia wizytę, uschnę chyba do tego czasu. Ale Ci zazdroszczę! ;-) no i super, że wszystko dobrze :-)

*SmoczycA* lubi tę wiadomość

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Ewelka Elka Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za podpowiedz:)

Gratulacje udanych wizyt, ja nadal czekam ;)

2iq53e5e3yojhi4f.png
    4c3thqvknxkcy7op.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *SmoczycA* wrote:
    Dziewczyny moja babska intuicja jest do d.... zresztą męska, mojego męża też;) obstawialiśmy chłopaczka, a właśnie odebrałam nifty i jest zdrowa dziewuszka;) baaardzo się cieszymy;)) ryzyko też małe bo w milionach.
    Zazdraszczam :D Ja to muszę czekać jeszcze tydzień na moją panoramę zza wielkiej wody.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *SmoczycA* wrote:

Nie przejmujcie się, mój mąż już trzeci raz obstawiał inną płeć niż jest haha.

• Megsss Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tez po genetycznych :)
    Wszystko super ... pappa pobrana ... 11 kwietnia wyniki ale z usg wszystko w najlepszym porządku :)!
    No i ... moja intuicja mnie nie zawiodła .. od samego początku czułam ze będzie chłopak ... no i dzisiaj potwierdzone
    Będzie chłopak :) także falbanki opaski i kwiatuszki mnie tez ominą ;)

Mamusia_Ksawusia, *SmoczycA*, edka85, Lunitari, Flavia, Blu, Marsylia, Avarred, Cukierniczka lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Ja już tez po genetycznych :)
    Wszystko super ... pappa pobrana ... 11 kwietnia wyniki ale z usg wszystko w najlepszym porządku :)!
    No i ... moja intuicja mnie nie zawiodła .. od samego początku czułam ze będzie chłopak ... no i dzisiaj potwierdzone
    Będzie chłopak :) także falbanki opaski i kwiatuszki mnie tez ominą ;)
    Super gratuluję :)
    Z jaką datą Cię wpisać?

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Super gratuluję :)
    Z jaką datą Cię wpisać?
    Dziękuje :)
    15 października :)

• stresant Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wózka.... to ja miałam wózek dla rodzeństwa firmy PHILL and TEDS....najpierw jeździł syn a jak sie urodziła córka to dokupiłam tylko siedzenie i jeździli razem.....jest świetny polecam z całego serca, wiem ze robią tez dla bliźniaków.

Wózek lekki, zwrotny, zmieści sie nawet do czinkusia :) po złożeniu zajmuje mininum miejsca, zresztą rozłożony jest tej samej wielkości co wózek dla 1 dziecka...żadnego problemu w windzie....

Teraz dokupie tylko gondole i bedziemy śmigać :)

‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ