Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak byliśmy dzisiaj chociaz pierwotnie wizyta miala byc 11 kwietnia,ale maz wyjeżdża i chcieliśmy zeby był na usg wiec doktorek nam przyspieszyl;) za to kolejna wizyta dopiero 26 kwietnia,całe3 tyg. czekania,ale jestem już spokojna i mysle ze wytrzymam na luzie ( pewnie pierwszy tydz. bedzie na luzie a pozniej cos sobie wymysle do zamartwiania;P) połówkowe lekarz kazał zapisac na 18 maja. Jak ten czas szybko leci;) maz powiedzial ze dziewczynka super,ale jeszcze z raz,dwa lub trzy bedziemy celowac w chłopaka:D
Cukierniczka lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny!
Dawno mnie tu nie bylo. Widze, ze wiekszosc skladu jest nowawitam sie wiec! I oczywiscie gratuluje wszystkich zdrowych dzieciaczkow:) czasami zagladalam tu do was,czytalam strone lub 2.. ale po tej serii zlych wiadomosci chcialam odpoczac od porownywania i martwienia sie.
A co u mnie?
Bylam na usg. Wg OM 12t2d
Ale wlasciwie to juz 13t2d bo dzidziuch tydzien starszy
7,4cm. Wychodzi na to, ze to zdrowa dziewczynkaserduszko pieknie bije fhr165.
Zaraz zacznie sie wyczekiwany II podobno najprzyjemniejszy trymestr.
Ciekawe jak zareaguja w pracy, bo narazie ukrywam skoro wszystko dobrze. Tesciowie tez sie dowiedza dopiero w weekend. Na urodziny tesciowej damy jej album na zdjecia pierwszej wnuczki:)
Pozdrawiam was i zycze nudnych i bezproblemowych ciazLunitari, edka85, Flavia, Blu, Marsylia, Ewelka Elka, ams lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie wracam z USG genetycznego. Na 80% dziecko jest zdrowe, oddałam krew do Pappa i zobaczymy, czy te % skoczą. Lekarza w ogóle trafiłam rewelacyjnego, wszystko pokazywał na USG i tłumaczył.
No i intuicja mnie nie zawiodła, będzie na 90% dziewczynka!!!! Bardzo się cieszęMegsss, edka85, Blu, Marsylia, NiecierpliwaKarolina, Cukierniczka, Ewelka Elka lubią tę wiadomość
-
*SmoczycA* wrote:maz powiedzial ze dziewczynka super,ale jeszcze z raz,dwa lub trzy bedziemy celowac w chłopaka:D
*SmoczycA*, Katiuszaaaa lubią tę wiadomość
-
Ja mam znowu stresa przed jutrzejszą wizytą
To chyba minie w miare dopiero po porodzie
Co do wózka to my mamy już wybrany Wiejar Evado T27 3w1. Koniecznie na żelowych kołachNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Gratuluję udanych wizyt! Czyżby szykowała się przewaga dziewczynek?
Ja mam wózek po synku, 3w1, wizualnie jest super i dobrze się nim jeździło, a po roczku kupimy jakąś fajną lekką spacerówkę. Resztę rzeczy też mam po Filipku, a za ubranka powoli się wezmę jak doktorek na połówkowych potwierdzi płeć. Szkoda mi kupować, jakby miało się coś zmienićChoć ostatnio na zakupach dojrzałam piękny szaro-różowy komplecik, malutkie body i malutkie śpioszki- mocno ze sobą walczyłam, ale udało mi się powstrzymać
-
Dziewczyny , czy jest sens analizowac wyniki pappy samemu ?
Właśnie mi wskoczyły wyniki z dzisiaj z laboratorium ale oczywiście same wartości z krwi ..i już mnie korci
Może któraś się zna?
PAPP-A 2,5 mIU/ ml
beta- HCG wolna 37,4ng /ml
Dla mnie to czarna magia -
Wracając do tematu L4 ja planuje pracować do połowy ciazy czyli mniej więcej do połowy czerwca max do końca czerwca. Nie wiem czy to szybko czy nie. Na dzień dzisiejszy wiem ze dała bym radę dłużej pracować bo objawów nie mam żadnych, poza bolesnymi piersiami ale umówmy się to przy waszych przeżyciach jest niczym. Właśnie dlatego ze objawów brak chce iść na l4 bo może wtedy zacznę czuć ze jestem w ciąży, puki co wydaje mi się ze to jakiś żart ze jestem w ciazy ze lekarz mnie wkręca.
-
Jak cisza? Wczoraj wypisaliśmy ze trzy strony przecież i rozmowa była na kilka tematów
Megss noestety tez nie pomogę
nie mam jeszcze swoich wyników a tez totalnie nie znam się na tym. Edka coś tam wie wiec może ona Ci pomoże
Megsss lubi tę wiadomość
-
Megsss wrote:PAPP-A 2,5 mIU/ ml
beta- HCG wolna 37,4ng /ml
Megsss lubi tę wiadomość
-
Milano wrote:Jak cisza? Wczoraj wypisaliśmy ze trzy strony przecież i rozmowa była na kilka tematów
Megss noestety tez nie pomogę
nie mam jeszcze swoich wyników a tez totalnie nie znam się na tym. Edka coś tam wie wiec może ona Ci pomoże
Heheh ja tez odnoszę wrażenie , ze dzieje się dużo
Edka 85 - dzięki - muszę czekać do 11 kwietnia na więcej szczegółówale jestem dobrej myśli !
Milano lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jeszcze trochę poszpamuje o sobie
Ta lekarka wczoraj dała mi taka rozpiskę .. w ramach tych badań prenatalnych na NFZ obejmowało mnie wczorajsze badanie usg i test pappa
Potem w 16-17 tyg kazała przyjść zrobić krew ATP - i tu moje pytanie czy wy tez to robicie ? Bo ja o tym słyszę pierwszy raz ..
No i potem 20-21 tydzień połówkowe
To taka snadardowa procedura ? Ja jestem w pierwszej ciąży wiec wiele rzeczy dla mnie to nowośćataeb lubi tę wiadomość
-
Megsss wrote:Potem w 16-17 tyg kazała przyjść zrobić krew ATP - i tu moje pytanie czy wy tez to robicie ? Bo ja o tym słyszę pierwszy raz ..
Megsss lubi tę wiadomość