X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak byliśmy dzisiaj chociaz pierwotnie wizyta miala byc 11 kwietnia,ale maz wyjeżdża i chcieliśmy zeby był na usg wiec doktorek nam przyspieszyl;) za to kolejna wizyta dopiero 26 kwietnia,całe3 tyg. czekania,ale jestem już spokojna i mysle ze wytrzymam na luzie ( pewnie pierwszy tydz. bedzie na luzie a pozniej cos sobie wymysle do zamartwiania;P) połówkowe lekarz kazał zapisac na 18 maja. Jak ten czas szybko leci;) maz powiedzial ze dziewczynka super,ale jeszcze z raz,dwa lub trzy bedziemy celowac w chłopaka:D

Cukierniczka lubi tę wiadomość

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • Kolorowapani Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Dawno mnie tu nie bylo. Widze, ze wiekszosc skladu jest nowa :) witam sie wiec! I oczywiscie gratuluje wszystkich zdrowych dzieciaczkow:) czasami zagladalam tu do was,czytalam strone lub 2.. ale po tej serii zlych wiadomosci chcialam odpoczac od porownywania i martwienia sie.
    A co u mnie?
    Bylam na usg. Wg OM 12t2d
    Ale wlasciwie to juz 13t2d bo dzidziuch tydzien starszy :)
    7,4cm. Wychodzi na to, ze to zdrowa dziewczynka ;) serduszko pieknie bije fhr165.
    Zaraz zacznie sie wyczekiwany II podobno najprzyjemniejszy trymestr.
    Ciekawe jak zareaguja w pracy, bo narazie ukrywam skoro wszystko dobrze. Tesciowie tez sie dowiedza dopiero w weekend. Na urodziny tesciowej damy jej album na zdjecia pierwszej wnuczki:)
    Pozdrawiam was i zycze nudnych i bezproblemowych ciaz ;)

Lunitari, edka85, Flavia, Blu, Marsylia, Ewelka Elka, ams lubią tę wiadomość

f2w390bvbt1an0rs.png
    Aniołek. 14tc. Lipiec 2017. Tęsknię
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wracam z USG genetycznego. Na 80% dziecko jest zdrowe, oddałam krew do Pappa i zobaczymy, czy te % skoczą. Lekarza w ogóle trafiłam rewelacyjnego, wszystko pokazywał na USG i tłumaczył.

No i intuicja mnie nie zawiodła, będzie na 90% dziewczynka!!!! Bardzo się cieszę :) :) :)

Megsss, edka85, Blu, Marsylia, NiecierpliwaKarolina, Cukierniczka, Ewelka Elka lubią tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *SmoczycA* wrote:
    maz powiedzial ze dziewczynka super,ale jeszcze z raz,dwa lub trzy bedziemy celowac w chłopaka:D
    Hehe, to u mnie to samo. Powiedział, że jak okaże się chłopak, to natychmiast mamy zacząć kolejne starania, bo on koniecznie musi mieć małą córeczkę, taką swoją księżniczkę.

*SmoczycA*, Katiuszaaaa lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znowu stresa przed jutrzejszą wizytą :( To chyba minie w miare dopiero po porodzie :P

Co do wózka to my mamy już wybrany Wiejar Evado T27 3w1. Koniecznie na żelowych kołach :D

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Patka0205 Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt! Czyżby szykowała się przewaga dziewczynek? :)
    Ja mam wózek po synku, 3w1, wizualnie jest super i dobrze się nim jeździło, a po roczku kupimy jakąś fajną lekką spacerówkę. Resztę rzeczy też mam po Filipku, a za ubranka powoli się wezmę jak doktorek na połówkowych potwierdzi płeć. Szkoda mi kupować, jakby miało się coś zmienić :) Choć ostatnio na zakupach dojrzałam piękny szaro-różowy komplecik, malutkie body i malutkie śpioszki- mocno ze sobą walczyłam, ale udało mi się powstrzymać :)

ehgh93y.png
    u56ky7d.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , czy jest sens analizowac wyniki pappy samemu ?
    Właśnie mi wskoczyły wyniki z dzisiaj z laboratorium ale oczywiście same wartości z krwi ..i już mnie korci ;)
    Może któraś się zna?

PAPP-A 2,5 mIU/ ml
    beta- HCG wolna 37,4ng /ml

Dla mnie to czarna magia ;)

• ataeb Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po badaniach z usg wszystko w porządku ryzyko niskie, za tydzień odbieram wynik pappy. I wizyta u lekarza prowadzącego.

Ewelka Elka lubi tę wiadomość

43kthdgeg8j5hx9c.png
    43kthdgeakdg5niw.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do tematu L4 ja planuje pracować do połowy ciazy czyli mniej więcej do połowy czerwca max do końca czerwca. Nie wiem czy to szybko czy nie. Na dzień dzisiejszy wiem ze dała bym radę dłużej pracować bo objawów nie mam żadnych, poza bolesnymi piersiami ale umówmy się to przy waszych przeżyciach jest niczym. Właśnie dlatego ze objawów brak chce iść na l4 bo może wtedy zacznę czuć ze jestem w ciąży, puki co wydaje mi się ze to jakiś żart ze jestem w ciazy ze lekarz mnie wkręca.

• Flavia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggs, z ciekawości sprawdziłam ze swoimi wynikami, ale ja mam zupełnie inne jednostki użyte do przeliczeń, więc nie pomogę.

Megsss lubi tę wiadomość

• Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Co tu taka cisza ostatnio??

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Milano Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak cisza? Wczoraj wypisaliśmy ze trzy strony przecież i rozmowa była na kilka tematów :P Megss noestety tez nie pomogę :/ nie mam jeszcze swoich wyników a tez totalnie nie znam się na tym. Edka coś tam wie wiec może ona Ci pomoże

Megsss lubi tę wiadomość

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    PAPP-A 2,5 mIU/ ml
    beta- HCG wolna 37,4ng /ml
    Wygląda na to, że Papp-a jest ok, na moje oko to jakieś 0,9 - 1 mom ci wyjdzie. Oczywiście mówię orientacyjnie, bo na algorytm ma wpływ wiek ciążowy oraz waga. A co do hcg to nie będę strzelać. Daj znać jakie są wartości mom po konsultacji z lekarzem.

Megsss lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • neska7 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi w kwestii wózków podobają się modele Mutsy. A najbardziej podoba mi się ich stary model Urban 4 Rider :)

erj7q7y.png
  • Ewelka Elka Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt :)
    Co do stresowania się w ciąży to po porodzie będzie tylko gorzej :D będziemy się martwić już o narodzone dziecko ;)

2iq53e5e3yojhi4f.png
    4c3thqvknxkcy7op.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Jak cisza? Wczoraj wypisaliśmy ze trzy strony przecież i rozmowa była na kilka tematów :P Megss noestety tez nie pomogę :/ nie mam jeszcze swoich wyników a tez totalnie nie znam się na tym. Edka coś tam wie wiec może ona Ci pomoże

Heheh ja tez odnoszę wrażenie , ze dzieje się dużo :D

Edka 85 - dzięki - muszę czekać do 11 kwietnia na więcej szczegółów :) ale jestem dobrej myśli !

Milano lubi tę wiadomość

• Megsss Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze trochę poszpamuje o sobie ;)
    Ta lekarka wczoraj dała mi taka rozpiskę .. w ramach tych badań prenatalnych na NFZ obejmowało mnie wczorajsze badanie usg i test pappa
    Potem w 16-17 tyg kazała przyjść zrobić krew ATP - i tu moje pytanie czy wy tez to robicie ? Bo ja o tym słyszę pierwszy raz ..
    No i potem 20-21 tydzień połówkowe

To taka snadardowa procedura ? Ja jestem w pierwszej ciąży wiec wiele rzeczy dla mnie to nowość :)

ataeb lubi tę wiadomość

• Milano Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz słysze o badaniu krwi ATP w 16 tygodniu. Połówkowe owszem jest i będę mieć w 20-21 tydzień. Ja robiłam prywatnie wiec nie wiem a tez to moja pierwsza ciaza.

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit chodzi o badanie AFP ... pismo lekarzy ;)

• edka85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Potem w 16-17 tyg kazała przyjść zrobić krew ATP - i tu moje pytanie czy wy tez to robicie ? Bo ja o tym słyszę pierwszy raz ..
    Chodzi o test potrójny. Tak samo kalkuluje ryzyko jak ten pierwszy pappa. Z tym że ten potrójny ma jeszcze więcej wyników fałszywych niż podwójny. Dlatego choćby mnie przypalali, nie zgodziłabym się na niego. Wystarczy, że mi ten pierwszy namącił.

Megsss lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ