Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, u mnie też jeszcze brzucha nie widać, wychodzi tylko wieczorami (ale też nie jakiś ogromny) i raz mi się zdarzyło, że się zrobił OGROMNY- jak się na maksa najadłam i przy okazji w tym samym czasie miałam od dłuższej chwili pełny pęcherz.
Natomiast przed ciążą nosiłam spodnie tylko z wysokim stanem, a od dnia zrobienia testu ciążowego bardzo mi się brzuch uwrażliwił. Spodnie od samego początku zapisałam sposobem na gumkę, wkurza mnie jak mi mąż położy rękę na brzuchu (przez sen) albo jak na mnie leżą pasy bezpieczeństwa w samochodzie (już kupiłam podkładkę obniżającą pas, jest super) czy podczas chodzenia puka mnie w brzuch mała torebka przewieszona przez ramię. Do szału doprowadza mnie również gumka od legginsów albo szersza gumka od dresów przechodząca tuż pod pępkiem.
W związku z tym postanowiłam wybrać się do H&M Mama już chyba w 10 t.c.- i to był strzał w dziesiątkęKupiłam jedną parę spodni super skinny, są bardzo wygodne i uwielbiam je nosić. Minusem jest tylko to, że wzięłam rozmiar większe niż normalnie noszę (chciałam, żeby były "na później" i chyba przechodzę w nich do końca ciąży) i w związku z tym, że pas ciążowy nie ma się na czym trzymać, to mi trochę zjeżdżają z tyłka.
Muszę się zaopatrzyć jeszcze w jakieś krótkie spodenki ciążowe, legginsy ciążowe i sukienki (najlepiej takie z miejscem na brzuch i do karmienia, będę miała na przyszły rok). Bluzek moim zdaniem nie ma co kupować. Kupiłam jedną i oczywiście na brzuchu wisi na maksa
Podobno jeszcze całkiem niezłe ciuchy są na Zalando- konkretnie z New Look Maternity. I w dodatku tanie -
A no i teraz powoli zaczynam rozważać wymianę biustonosza... W chwili obecnej noszę 65F i większa pierś (mam widoczną dysproporcję) już powoli zaczyna wylewać się z miseczki. Kalendarz na BBF podpowiada, że już teoretycznie powinnam rozważyć wymianę, ale poczekam jeszcze przynajmniej do końca kwietnia.
-
Ja kupiłam jakiś czas temu spodnie ciążowe w H&M. Wzięłam rozmiar 38, bo wydały mi się wąskie w nogawkach, no i chciałbym, żeby posłużyły do końca ciąży.
Wróciłam, przeżyłam, Druskienniki są świetne. Zrobili teraz specjalną strefę dla maluchów z plażą, brodzikiem z falami i małymi zjeżdżalniami, także córcia bardzo zadowolona. Syn dodatkowo poszalał na wielkich zjeżdżalniach. Niestety padam z nóg.
Widzę, że cisza to chyba też udanie spedzacie czas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 20:43
-
We wtorek mam usg. BĘDZIE to 15 tydzień- A dokładnie 14 tydzień i 5 dni. Czy są szanse na poznanie płci? JUŻ nie pamiętam W którym TYGODNIU poznałam płeć Synka, hmmm najbardziej bym nie chciała usłyszeć, że widzi na80% córke/synka - to już wolę żeby powiedział, że nie widzi nic i na kolejnej wizycie określił.
-
Cukierniczka wrote:Sald o której masz wizytę? Ja też wizytujęwe wtorek, po 4 tygodniach! Już się nie mogę doczekać!
Wizytujemy o 16:30. Idziemy z partnerem razem po raz pierwszy. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku
Cukiernicza trzymam kciuki za wizytę i maleństwo :*Cukierniczka lubi tę wiadomość
-
Z innej beczki, do mam ktore maja doświadczenie z maluchami i do tych ktore nie mają z maluchami ale mają z ludzmi. Co na gorączke u dziecka? Syn 1,5 roku gorączka od wczoraj (chyba ząbkowanie), do tego 3 luzne kupy w ciagu dni (normalnie byla jedna, a ostatnio co dwa dni), podalam godzine temu Apap forte i nie spadla. 38,6 mamy poki co. Od jakiej temp robic oklady i podać czopek ?
-
Sea, to zależy jak się maluch ułoży, nam lekarz powiedział już na badaniach prenatalnych, które miałam jakoś pod koniec 12 tygodnia. Też mam wizytę we wtorek i ciekawe czy się nie okaże, że to jednak dziewczynka
Edit: Sald, ja mam o 16:40 czyli w tym samym czasie prawie mamy, będę pamiętać i trzymać kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 21:27
OlinkowA, sald, Sea lubią tę wiadomość
www.zcukremalbowcale.com -
gosia1991 wrote:podalam godzine temu Apap forte i nie spadla. 38,6 mamy poki co. Od jakiej temp robic oklady i podać czopek ?
Jak apap nie pomaga można podać jeszcze od razu ibuprom/nurofen. Ibuprom obciąża nerki, a apap wątrobe, więc można je podawać razem (to zalecenie pediatry). Moja córka właśnie dostała i to i to, bo ma zapalenie ucha i sam ibuprom nie wystarczył. Na szczęście na zapalenie ucha świetnie pomaga psiknięcie do nosa sprayem obkurczającym śluzówki. Obkurcza też ucho od środka, bo u dziecka to bardzo blisko jest. Dziecko nie wyje przez godzinę zanim przeciwbólowy nie zacznie działać. Polecam patent, zalecone przez laryngologa. Nie wiem niestety jak jest z okładami...gosia1991 lubi tę wiadomość
-
gosia1991 wrote:Z innej beczki, do mam ktore maja doświadczenie z maluchami i do tych ktore nie mają z maluchami ale mają z ludzmi. Co na gorączke u dziecka? Syn 1,5 roku gorączka od wczoraj (chyba ząbkowanie), do tego 3 luzne kupy w ciagu dni (normalnie byla jedna, a ostatnio co dwa dni), podalam godzine temu Apap forte i nie spadla. 38,6 mamy poki co. Od jakiej temp robic oklady i podać czopek ?
okłady możesz już robiC -
U mnie lekarz nie będzie musiał mi mówić płci na podstawie usg i obstawiać, czy jest to na 100% czy jednak mniej, bo będę ją znała już z badania panoramy. Wyniki mam poznać w poniedziałek - a przynajmniej taką dostałam deklarację. Nie stresuję się, bo wychodzę z założenia, że badanie genetyczne wyjdzie ok - innej opcji nie biorę pod uwagę. Jedynie czekam na info na temat płci
*SmoczycA*, NatkaZ, Blu, Mamusia_Ksawusia lubią tę wiadomość
-
Hehe
To być może u nas też będą takie emocje. Zwłaszcza, że mamy spór co do płci. Mąż twierdzi, że będzie córka i już nawet mówi do brzucha w żeńskiej formie. Ja opieram się na matczynej intuicji i mówię, że to chłopiec. No i zobaczymy kto będzie miał nietęgą minę
-
Gosia1991, ja ci nie pomogę, bo paracetamolu i ibuprofenu nie stosuję od lat. Do 39,0 stopni nie zbijam temperatury w ogóle.
Sea, chyba żaden lekarz Ci nie powie, że na 80% dziewczynka, jak chłopak to bedzie pewny. Mnie w poprzedniej ciąży nawet na połówkowych powiedział, że bardzo delikatna ta dziewczynka i nie widać klasycznego hamburgera. A znajomej w 9 miesiącu powiedzieli, że jest jednak chłopak- wypadki chodzą po ludziach.
Edka ja też byłam przekonana, że to chłopak bedzie, ale niestety matczyna intuicja mnie zatwiodła, oby tobie się spełniło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 08:35
Sea lubi tę wiadomość
-
Witam się w 17 tygodniu rozpoczętym
Co do płci to ja w obu miałam przeczucie na chłopca i jakoś sie ne sprawdziło
Chociaż teraz to jednak do końca nie wiadomo czy dziewczynka nie zmieni się w chłopca
Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
u mnie według badań prenatalnych był dokładnie 13 tydzień czyli termin z 24 przesunął się na 18 październik, i dr wykonujący powiedział że zadko kiedy dziecko tak się ułoży zeby tak dobrze można było ocenić płeć pewność 90% wiec raczej dużo. mąż stwierdził że ona będzie za ładna i co on zrobi biedny ? jak ja ochroni? i on musi zapisać ja na karate zeby sie umiała bronić!
-
Nam też dał 90% na dziewczynkę
ja już kupiłam pierwsze bodziaki, bo akurat bardzo mi się spodobały
Moja intuicja też leży i kwiczy w każdej ciąży obstawiałam na opakteraz po usg tak mnie wysypało na twarzy, że śmiało mogę wracać do gimnazjum :p
Edka trzymam kciuki za dobry wynik -
Hej dziewczyny
Proszę podzielcie się kiedy miałyście pierwsze objawy ciąży.
Jak było ze śluzem w drugiej połowie cyklu w którym zafasolkowałyście (po 20 dniu)?
Ja na tą chwilę jestem w 22 dniu i śluzu praktycznie wcale (jak już coś jest to bardzo mało i lepkie)
Czy któraś tak miała i jednak była w ciąży czy raczej nic z tego w tym cyklu już nie będzie?
Dzięki z góry za odpowiedzi, bo już wariuję w oczekiwaniu na to czy się udało