Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za odpowiedź Avarred
Właśnie tego się obawiałam
Może jeszcze, któraś już zafasolkowana podzieli się wiedzą w tym temacie, to pewnie mi rozjaśni jak sprawa z tym śluzem wygląda. Wiem, że każdy organizm jest inny ale pewnie jest jakaś zasada, że częściej jest tak i tak itd.
-
Ja natomiast po zapłodnienie nie miałam kompletnie żadnego śluzu (może tak jak u Ciebie minimalnie i lepki), wręcz było sucho a jednak test pozytywny. Dopiero w późniejszym czasie ten śluz zrobił się obfitszy, więc nie ma reguły i życzę Ci dwóch kreseczek na teście;)
Martita25 lubi tę wiadomość
-
Katiuszaaaa dobrze to słyszeć
to może jest jakaś szansa dla mnie i jutro skoczę na betę, ale nie wiem czy nie za wcześnie, bo 11 dni po ostatnim współżyciu.
Na tą chwilę nie mam kompletnie żadnych objawów - piersi nie bolą ani nic
Neska7 - dzięki Twoja odpowiedź też mnie bardzo pocieszyłaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 16:37
Katiuszaaaa lubi tę wiadomość
-
Martita25 ja nie pamiętam żadnych odchyleń od normy, że tak powiem na początku.
Ja już też zaopatrzyłam się w spodnie ciążowe z h&mu. O ile spodnie z wyższym stanem jeszcze jakoś noszę, to biodrówki mocno uwierają, a jak są zapięte na gumkę to zjeżdżają.
Stanik już powinnam zmieniać od jakiegoś czasu. Ale jakoś nie przepadam za takimi zakupami i pewnie pójdę jak już będzie bardzo źle
Ale powiem Wam, że trochę mnie przeraża że tak szybko już mam brzuszek. Może nie jakiś wielki, ale jest. A jak zjem to już w ogóle. :o Aż się boję co będzie dalej.
Co prawda na wadze +0.5kg, bo 1 trymestr za ciekawy nie był. Ale jestem przerażona co to będzie.
Kobietki a powiedzcie jest możliwe czuć w 15 tygodniu jakieś ruchy? Czasem mi się wydaje, że to mały,bo to trochę inne uczucie niż jelita. Ale są podzielone zdania czy to możliwe. Co Wy myślicie?
Miłej niedzieli!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 19:08
Martita25 lubi tę wiadomość
-
Bajka111 to może w sprawie ruchów ja podpowiem, bo jedną córę już mam na świecie, co prawda ma 5 lat, także co do pierwszych objawów kompletnie nic nie pamiętam dlatego radzę się Was, ale ruchy dokładnie pamiętam, że poczułam w 16 tygodniu. Także myślę, że w 15 też jest to możliwe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 19:18
Bajka111 lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór. Wczoraj wstałam z paskudnym bólem gardła, dzisiaj mnie rozłożyło jeszcze gorzej
Inhaluję się 3 razy dziennie, gardło zdecydowanie lepiej. A od jutra cały tydzień wyjścia do lekarzy z Wikunią. Może uda mi się jakoś na popołudnie do rodzinnego zapisać.
Bajka dla mnie odczuwanie ruchów jest możliwe w 15tc.Bajka111 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny jak robicie badania krwi? Są tak podzielone zdania ze ja juz zglupialam. Morfologia i tsh na czczo? Bierzecie euthyrox czy dopiero po badaniu? A na mocz ogólny to pierwsze siku ze środkowego strumienia czy kolejne siku tez moze byc?
-
nick nieaktualnySzimi, morfologię i tsh robisz na czczo, na pewno bez euthyroxu przed pobraniem krwi (mi to zawsze endokrynolog powtarza, mimo, że badam tsh od lat w ten sposób). Natomiast mocz powinien być tak jak piszesz z pierwszego siku po nocy ze środkowego strumienia, myślę, że kolejne może przekłamać wynik, bo jest jednak bardziej rozcieńczony.
-
Morfologia nie musi być na czczo. Męczyłam się w pierwszej ciąży z tym byciem na czczo przed pobraniem krwi na morfologię, bo nie przeczytałam dokładnie zaleceń które dostaje wraz ze skierowaniem. A tym razem doczytałam że nie musi być na czczo i chodzę sobie po śniadaniu
tsh też nie miałam dopisku na czczo.
-
Chyba że wiecie o co chodzi, może różne laboratoria mają różne zalecenia? Nie mam pojęcia. Ja chodzę do luxmedu no i mówię, nie trzeba być na czczo. Na czczo musiałam być jedynie jak miałam badana glukoze z krwi. No i oczywiście na tym teście z wypiciem glukozy.
-
Dzięki za odpowiedzi. Czyli w dalszym ciągu ile ludzi tyle opinii
mi w labo powiedzieli że tsh nie musi być na czczo byle było zbadane niedlugo bo przebudzeniu bo chodzi o rytm dobowy. Morfologia moze byc po lekkim śniadaniu a siku pierwsze po nocy. Ale tez mnie to trochę dziwi bo widzialam jak panie w labo mówiły że mocz mozna oddac nawet przed samym badaniem. W srode ide na usg i trochę się boję...
-
nick nieaktualnySzimi, z moczem to może chodzić o to, że musi pewnie jakaś dłuższa przerwa w oddawaniu moczu i taki może być do badania, a nie na zasadzie, że 15 minut wcześniej byłaś w toalecie i poszłaś znowu żeby pobrać mocz do badania.
co do tsh, to bierzesz Euthyrox? bo jeśli tak, to mi endokrynolog zawsze o tym przypomina żeby pobrać krew bez brania tabletki wcześniej (a że tabletkę trzeba wziąć min. 30 minut przed śniadaniem, to i od razu jestem na czczo).Szimi lubi tę wiadomość