X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was mogłaby mi pomóc, oglądałam w internecie przez weekend wózek X-lander X-city, jestem strasznie ciekawa, czy któraś z Was ma/miała i jakie opinie z użytkowania? I jeszcze odnośnie siedziska kubełkowego? Strasznie mi się podoba, ale nie wiem, czy jest praktyczne? Będę bardzo wdzięczna za każdą opinię, zwłaszcza na ten drugi temat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 07:50

zpbnroeqnmec200u.png
  • Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam troszkę inne pytanie, co polecacie do smarowania brzuszka przeciwko rozstępom? :)

w4sqs65gyz0a6r5s.png

Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! <3
  • Miru Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_misia wrote:
    A czy któraś z Was mogłaby mi pomóc, oglądałam w internecie przez weekend wózek X-lander X-city, jestem strasznie ciekawa, czy któraś z Was ma/miała i jakie opinie z użytkowania? I jeszcze odnośnie siedziska kubełkowego? Strasznie mi się podoba, ale nie wiem, czy jest praktyczne? Będę bardzo wdzięczna za każdą opinię, zwłaszcza na ten drugi temat :)

Ja mam x cite 2017. Spacerowy, teraz chcę dokupić gondole.
    Nie ma takiej amortyzacji jak te oblbrzymy ktore płyną, ale jest lekki, mieści się w kazdym sklepie naeet jak jest ciasno. Mij prawie trzylatek ze wzrostem 100 cm miesci się spokojnie.
    Sklada się w całości na hamburgera :)
    Ma blokadę boczna wiec mozna ciągnąć go jak walizke.
    Kubwlek u nas sprawdzil się rewelacyjnie. Moh nie może lezec plasko bo go brzuszk boli, zawsze musi miec nozki wyzej lub ugiete.
    Do x cite jest wkladka dla niemowląt, można szybciej wozic malucha.
    W podnozku jest schowana od spodu moskitiera, buda w nowymi x cite 2018 jest wieksza-- super.
    Material latwy w utrzymaniu czystości, nie blaknie i nie nagrzewa się mam czarny.
    Serwis super, do.24 mcy masz darmowy przeglad, w kazdym momencie mozeszdokupic cos ( ja np rączkę bo moja mama mi ja poryzowala a chcialam sprzedac)'serwic msja 72h od drzwi do drzwi. 30 mcy gwarancji.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Avarred Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w wózku było siedzisko kubełkowe i sprawdziło się świetnie. I do leżenia dla relaksu, i do spania. Wiem, że są rodzice, którzy na nie narzekają, ale nie wiem dlaczego ;)

• Flavia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam quinny z siedziskiem kubełkowym i było super. Jak dziecko siedzi, ale wiadomo jest niestabilne na nierównościach to jest bardzo dobre bo jakby siedzisko trzyma dziecko w pionie.
    Ja ogladałam te Xlander X-cite i wydaje się być super, sama się nad nim zastanawiałam, ale dla mnie za drogi jak na ostatnie dziecko, waga i to składanie trochę mi nie odpowiada. Ale nadal go nie wykluczam, bo też bardzo mi się podoba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 09:19

• monika30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. W jakiej pozycji śpicie? Ja przeważnie na lewym boku i od kilku dni wstaje z takim bólem bioder,miednicy. Czy to normalne ? Też tak macie ?

• Basia82 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też śpię na boku, ale nic mnie nie boli. Źle mi się śpi na plecach.

Blondas: Profilaktycznie smarowalam się zwykłym kremem Nivea, ale tydzień temu zauważyłam suchą skórę, więc mieszam teraz krem z oliwką w żelu dla dzieci. Tych kremów przeciw rozstepą używałam ostatnio dopiero na końcówce ciąży, ale i tak wolałam potem masło do ciała wymieszane z oliwką. Sprawdziło się bardzo dobrze.Ogólnie jak czujesz juz świąd lub widzisz suchą skórę,to musisz ją czymś bardziej nawilżyć.

Wy już wybieracie wózki, a ja ciągle mam w myślach czy doniosę szczęśliwie tym razem ciążę.Jutro wizyta. Lekki stres jest .

Basia
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też śpię na boku, bo po spaniu na plecach mam zgagę. Generalnie jak wstaję, to nic mnie nie boli, ale w ciągu dnia odczuwam czasami takie - nie wiem jak to nazwać - napięcie (ciągnięcie?) w dole brzucha, najczęściej tylko z jednej strony. No i zastanawiam się, co to jest. Więzadła? Rozciąganie macicy? Twardnienie? Dziecko się rozpycha? Nie wiem. Nie będę zgadywać. No chyba że któraś ma coś podobnego i wie o co chodzi.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie :)
    Co do spania śpię różnie, raz na lewym boku, raz na prawym czasem na plecach ale najwygodniej jest mi na lewym boku.

Ja smaruje brzuch, biodra, piersi balsamem przeciw rozstępom Mustela, miałam to w pierwszej ciąży i byłam bardzo zadowolona, świetnie nawilża skórę :)

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Avarred Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbuję spać na boku, ale i tak ciągle przekręcam się na plecy i potem rano bolą mnie więzadła po bokach. Przy bólach bioder i miednicy pomóc może ta specjalna poducha do spania albo nawet zwykła poduszka włożona między kolana. Ja jeszcze nie mam bólów bioder, ale w pierwszej ciąży miałam i bardzo mi pomogła poducha dla ciężarnych do spania. Bez niej ból był nie do wytrzymania.

• Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Też śpię na boku, bo po spaniu na plecach mam zgagę. Generalnie jak wstaję, to nic mnie nie boli, ale w ciągu dnia odczuwam czasami takie - nie wiem jak to nazwać - napięcie (ciągnięcie?) w dole brzucha, najczęściej tylko z jednej strony. No i zastanawiam się, co to jest. Więzadła? Rozciąganie macicy? Twardnienie? Dziecko się rozpycha? Nie wiem. Nie będę zgadywać. No chyba że któraś ma coś podobnego i wie o co chodzi.

Mnie też tak ciągnie w dole brzucha i też się zastanawiam co to, wszyscy mi mówią, że macica się rozciaga i dlatego tak boli, ale dopóki mi tego lekarz nie powie nie będę miała pewności.

w4sqs65gyz0a6r5s.png

Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! <3
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szczęście, że od zawsze śpię na lewym boku i teraz też tak śpię, niby to najlepsza pozycja do spania, ale to od któregoś momentu dopiero, nie wiem czy nie od 3 trymestru.

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazwyczaj zasypiam na lewym boku, ale budzę się na plecach. Co do bólu bioder, to ja mam tak, że jak długo siedzę, to po wstaniu muszę się rozruszać, a wcześniej nie miałam czegoś takiego i czuję takie delikatne bóle. Najintensywniej czułam w 12-13 tc, tak jakbym miała zakwasy w mięśniach w pośladkach, a i kości mnie bolały "od środka", teraz trochę przeszło.
    Ja do smarowania mam serii BabyDream Mama oliwkę i lotion, biorąc pod uwagę, że to pierwsza ciąża, to nie wiem czy będą skuteczne. Chociaż czytałam, że tu większa rolę odgrywa skłonność do rozstępów i można się całą ciążę balsamować, a rozstępy i tak będą.

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, też mam jutro wizytę i się już trochę stresuję, a trochę jestem podekscytowana. O której wizytujesz?

neska7 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie używam niczego specjalnego do smarowania brzucha. Za rozstępy odpowiada w dużej mierze genetyka- moja mama i siostra będąc w ciąży miały niewielkie rozstępy (może 2-3 gdzieś po bokach brzucha), więc i ja liczę na to, że nie będę mieć ;) Smaruję skórę po kąpieli balsamem Neutrogena (tym czerownym), ale ja mam suchą skórę z powodu niedoczynności i strasznie mnie swędzi. Tylko ten balsam jest w stanie ją odpowiednio i na długo nawilżyć.

A co do spania- śpię na boku. Wcześniej uwielbiałam spać na prawym, a teraz w ciąży mi się coś poprzestawiało i śpię na lewym, czasem na plecach. W ogóle mocno się kręcę w nocy. Z tym, że śpiąc na boku mam ułożenie w trakcie snu jak w pozycji bezpiecznej i czasem za bardzo przekręcam się na brzuch- wtedy mnie zaczyna boleć, muszę natychmiast zmienić pozycję. A czasem nawet wstać i pochodzić. Cebuszkę mam chyba od 7 tygodnia ciąży, spałam z nią raz i nie była zbyt wygodna. Dopiero od dwóch nocy do niej wróciłam i teraz sprawdza mi się rewelacyjnie- jedną nogę zarzucam na nią, drugą pod, opatulam się nią i nie mam możliwości przekręcić się na brzuch. A w dodatku mam wrażenie, jakbym była przez całą noc przytulona przez męża ;)
    Mnie nic nie boli w okolicy bioder i teraz się zastanawiam, czy może powinno, bo jednak chciałabym urodzić naturalnie ;) Póki co się tym nie martwię, bo ja mam z natury bardzo szerokie biodra.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciw rozstępom używałam w 1 ciąży musteli, w drugiej elancyl. Nic nie wyskoczyło, a skłonność do rozstępów raczej mam bo z okresu dorastania zostali mi sporo od wewnętrznej strony ud. Dlatego tym razem też będę się smarować elancylem.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Kathrine Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa dni temu się dziwiłam jak się obudziłam bo pojawiła mi się bardzo blada kreska od pępka w dół :P Myslałam że raczej później się to pojawia jak się ma widoczny brzuszek ale coż u mnie widocznie jest inaczej hehe
    Jeśli chodzi o smarowidła to ja używam oleju kokosowego na zmiane z masłem shea :) Liczę na to że może w jakimś stopniu to zapobiegnie powstawaniu nowym.. Skłonność do rozstępów też raczej mam bo zostało dużo białych sprzed kilku lat.

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brzucha niczym nie smaruję, śmierdzą mi wszystkie kremy. Po pierwszej ciąży mam 1 rozstęp i to na dłoni!
    Troszkę zazdroszczę wam tego szału zakupowego :) Ja planuję kupić tylko parę dodatków, większość wykorzystamy po Wiki. Zacznę przeglądać dopiero jak przekroczymy granicę przeżywalności 24tc a kupować w okolicy 30tc.

1Malinka1 lubi tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny dzisiaj w pracy Was troche podczytuje i cieszę się ze u Was wszystko w porządku. Ja noestety w pracy jestem tak zdenerwowana ze aż musiałam wychodzić do łazienki bo chciało mi się płakać.. pocieszam się ze ten tydzień i majówka prawdopodobnie cała wolna czyli cały tydzień wolnego.

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano co sie dzieje? Jak Ty masz tyle stresu w pracy to przemyśl powaznie to L4.

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ