Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Matce nie dogodzisz
Jak nie czuję ruchów to po dłuższej przerwie zaczynam panikować, a jak ruchy są to chciałabym żeby mała przestała się wiercić (zwykle wtedy odpoczywam po dłuższym wysiłku).
Udało mi się upolować w Lidlu legginsy i bluzkę. Spodni niestety już nie było. Legginsy super! W porównaniu do tych co mam są super wygodne, prawie wcale na ciele ich nie czuć i przede wszystkim brak uczucia ucisku na brzuchu. -
Ja dzisiaj byłam na wizycie .. u młodego wszystko dobrze .. wiercipieta z niego straszna i mój lekarz się dziwi ze nie czuje ruchów bo łożysko na tylnej ściśnie .. a młody fila jak szalony ... wiec może czuje ? Ale nie wiem ze to , TO
Póza tym doktorek mnie zdziwił bo dalej nie potwierdził mi płci ..mimo ze moja lekarka która prowadzi ciąże już na 100% ostatnio potwierdziła chłopaka ... może ma lepszy sprzęt .. sama już nie wiem .. trochę zgłupiałam ... -
Domcia, ja w 17 t 1d byłam na usg i ważył 200 g.
Porgram oblicza na podstawie innych parametrów, nam wyszło, że niektóre wskazywały na starszy wiek ciąży (nie dużo). Jeśli lekarz nie skomentował to okWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 20:32
2011_Synek
24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami -
Witam ponownie moje drogie. Jak mam chwilę to zaglądam tutaj co jakiś czas do Was
Miałam iść na wolne od lipca, ale wygonili mnie już i od wczoraj oficjalnie jestem na L4Wyciągnęłam maszynę do szycia i zabirałam się za szycie, zawsze sprawiało mi to sporo radości i spokoju.
Piszecie o twardym brzuchu. Jako pierworódka, nie za bardzo wiem czym się to objawia. Podpowiecie?
Też upolowałam legginsy w lidlu, na nic innego się nie załapałam. Z dziecięcymi jeszcze czekam, dorwałam jakieś 6 sztuk body w lumpeksie za 11 złotych na wagę, bo wyglądają jak nowe
-
OlinkowA wrote:Zuzia to chwilowe skurcze macicy, trwają kilkanaście sekund, nie są bolesne Ale dość nieprzyjemne i powodują dyskomfort.
-
U nas 100% dziewczynka
strasznie się cieszymy, wazy już 334 g wiec zapowiada się solidna dziewczynka
u nas wszyscy wysocy wiec trudno się dziwić
Połówkowe niestety do powtórki za 2 tygodnie bo słabo były widoczne narządy. Czy któraś z Was ma podobne doświadczenia ?Milano, Blu lubią tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży przez ponad 2 miesiące miesiące nie wiedziałam, że mam skurcze. Były to wtedy skurcze Braxtona-Higgsa, więc normalne. Ale ja byłam święcie przekonana, że córka uciska mi przeponę nogą, czy czymś (zaczęły się wtedy na początku 7 miesiąca, więc już była duża). W 9 miesiącu na ktg mnie tak przydusiło, a położna mnie oświeciła, że właśnie mam skurcz. Ja to czuję jako chwilowe przyduszenie na samej górze brzucha, nie mogę wtedy głęboko odetchnąć. Teraz te skurcze pojawiły mi się już w 18 tygodniu, więc biorę magnez 3 razy dziennie i się uspokoiło. Pojawiają się raz-dwa razy dziennie góra. Czasami po posiłku, czasami w tramwaju, czasami jak siedzę pochylona do przodu.
-
Przypomniało mi się jeszcze ze jakiś czas temu było o biciu serduszka. Nasza Miśka miała wczoraj 140/min, lekarz nic nie mówił ze to złe. Z tego co pamietam na ostatniej wizycie tez biło w tych okolicach
Milano lubi tę wiadomość
-
Pikapik super wieści
niestety połówkowe mam dopiero 28, właśnie dopiero w 21 tygodniu lekarz chciał aby nie chodzić dwa razy i wszystko było już dobrze widoczne. Nie ma co się martwić, może po prostu za szybko jednak poszłaś
Teraz podobno lepiej iść nawet w 24 tygodniu niż w 18 czy 19.
Ja dzisiaj w troche lepszym humorze i mniej martwiący się. Do dziewczyn które miały problemy z cera - dalej macie czy już przeszło? Mi prawie przechodzi poza małymi wypryskami i nie wiem czy to dobry znał czy po prostu dzięki temu ze chodzę ostatnio bez makijażu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 10:59
-
Tez nie wiem czy nie za szybko sie umówiłam na polowkowe bo mam w ten poniedziałek a to bedzie 20+3
Ja miałam straszna cerę przez 3 mięsiace a teraz mi sie poprawiła i nie mam wcale wyprysków :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 11:54