X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I musze się Wam jeszcze pochwalić, że tak jak moja tarczyca szalala długo przed ciąża i wyniki spadały i rosły a przemian, tak w ciąży jest ok. Byłam właśnie na wizycie u endo i powiedział że jest bardzo zadowolony z moich wyników, obecnie mam tsh ok. 0,7 :D kamień z serca, bo bałam się, że po chwilowej stabilizacji, w ciąży będą się dzialy cuda, a to wpłynie na małą.

Blu lubi tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był przy dwóch wcześniejszych porodach, ale też podobnie jak Wy na początku w ogóle nie chcialam, żeby tam był :P to przyszło z czasem i z jednak z mezem było lepiej, zwłaszcza za pierwszym razem kiedy potrzebowałam dużo wsparcia. Za drugim razem dzwoniłam do niego żeby się ogarnął i przyjechał szybko, bo JUŻ rodzę, a on biedny stał w korku, bo to było zaraz po pracy. Także mam nadzieję, że teraz też będzie i że mój poród będzie bardziej podobny do drugiego niż pierwszego ;)

Milano lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno chce męża obok siebie. Ja jestem panikara straszna a to chyba jedyny człowiek który potrafi mnie opanować chociaż śmiejemy się ze wyjdzie zwyzywamy i pobity przeze mnie podczas porodu Haha bo my do tego taka włoska para :)

Rozmawiałam z pracodawca i przyjął do wiadomości moje L4.
    Trudno mi było ocenić co myśli. Trudno niech sobie myśli co chce ja tymczasem odliczam dni do 4 czerwca :)

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie idę w sobotę na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia JUZ! Zastanawiałam się czy to nie za szybko ale to weekendowa szkoła trwa ponad 3 miesiące wiec skończę ja chyba w 34 tygodniu ciazy wiec chyba dobrze ze idę już teraz co? Ma następny turnus to jechałabym na porodówkę przy ćwiczeniach oddechowych Haha

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na pewno nie będzie przy porodzie. Sam wykluczył taką sytuację. Bardzo źle znosi widok krwi, zabiegów, cięcia, igieł itp. Nawet jak zaproponowałam mu obejrzenie filmu, w którym mógłby zobaczyć, jak wygląda poród, to aż się wzdrygnął. Szybciej by zemdlał w tym szpitalu niż mi w czymś pomógł.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Mój na pewno nie będzie przy porodzie. Sam wykluczył taką sytuację. Bardzo źle znosi widok krwi, zabiegów, cięcia, igieł itp. Nawet jak zaproponowałam mu obejrzenie filmu, w którym mógłby zobaczyć, jak wygląda poród, to aż się wzdrygnął. Szybciej by zemdlał w tym szpitalu niż mi w czymś pomógł.
    No to jest nas więcej :D

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• davanda Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikapik wrote:
    Pytanie z innej beczki l, do dziewczyn które kupiły te leginsy w lidlu. Czy wam tez tak się rozciąga ten pas na brzuch ? Przez to spadają mi te leginsy :(

Ja mam z Lidla, niewirm czy chodzi mi o te dame, bo kupilam jeszcze w Marcu. Pas w brzuchu strasznie luzny, snurkiem sobie podwiazuje, denerwujace to jest.

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Ogólnie idę w sobotę na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia JUZ! Zastanawiałam się czy to nie za szybko ale to weekendowa szkoła trwa ponad 3 miesiące wiec skończę ja chyba w 34 tygodniu ciazy wiec chyba dobrze ze idę już teraz co? Ma następny turnus to jechałabym na porodówkę przy ćwiczeniach oddechowych Haha

Milano gratuluje rozmowy z szefem, teraz już oby z górki w pracy :)
    Ja zaczynam szkołe dopiero w 23 tygodniu, cykl zajęć trwa u mnie 10 tygodni, dwa razy w tygodniu. Więc będziemy kończyć podobnie.
    Ogólnie można było zacząć od 20 tygodnia.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zdecydowanie nie chce męża przy porodzie ... w zeszłym roku rodziłam z moja bratowa bo brat był za granica w pracy i przez to ze wiem dokładnie od a do z jak to wyglada .. oszczędzę mu i sobie takich mocnych „ wrażeń " a bratowa się zobowiązała w ramach podziękowania , ze ona będzie rodzic ze mną tak jak ja z nią :D mi ten układ pasuje :) mąż specjalnie nie walczy ... wiec wszyscy zadowoleni :)

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wroce jeszcze do tematu sprzed kilku dni A propos wspolzycia. My nie wspolzyjemy odkad wiemy jest jestemy w ciąży, takie byly tez zalecenia lekarza ze do konca 1 trymestru mamy bana. 1 trymestr dawno za nami, brakuje mi tego, ostatnio sprobowalismy ale to dla mnie taki okropny dyskomofort fizyczny, ze zrezygnowalam po chwili. Czy tez tak macie? A moze teraz jest dla Was duzo lepiej? Powiem bardzo kolokwialnie, ale ja czuje jakbym miała tam jakas blokade od srodka

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano dobrze, że już po! Cały dzień myślałam jak Ci pójdzie ta rozmowa, pamiętam jak swoją przeżywałam ;-)

Co do męża to nie wyobrażam sobie żeby go nie było przy mnie, chyba bym padła z nerwów sama w takim momencie. Nie wiem co prawda czy przy całym porodzie czy jak, ale to będziemy myśleć jeszcze. Na pewno będę się pewniej czuła wiedząc, że w razie czego będzie coś mógł za mnie załatwić albo ogarnąć lekarza etc.

A żeby nie było nudno to okazało się, że mam zapalenie pęcherza... Umieram z bólu dzisiaj cały dzień, dobrze, że mam wolne, ale nie wiem jak jutro w pracy wytrzymam. Nawet byłam w szpitalu, bo już się bałam, że to jeszcze coś innego, ale potwierdziło się, że to pęcherz :-(

Milano lubi tę wiadomość

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że szkoła rodzenia chyba nie jest za wcześnie, szczególnie, że trochę jednak trwa. Ja do swojej przy klinice mogę się zapisywać od 22 Tc, ale w związku z tym, że trwałaby akurat w czasie naszego urlopu, to zadzwonię na początku sierpnia, żeby się zapisać, może znajdzie się miejsce dla mnie. Trwa 5 tygodni więc też się wyrobię przed porodem.

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Dziewczyny a chcecie żeby mąż/partner był przy porodzie? Moj nie ogarnie rzeczywistości, a wiem że jest potrzebny ktoś kto będzie w tej chwili trzeźwo myślał też za mnie :)

Z mężem mamy wstępnie ustalone, że przy porodzie będzie (o ile uda się sn). Jeśli poczuje, że nie da rady przebywać na sali ze mną, to wyjdzie.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikapik wrote:
    Pytanie z innej beczki l, do dziewczyn które kupiły te leginsy w lidlu. Czy wam tez tak się rozciąga ten pas na brzuch ? Przez to spadają mi te leginsy :(

Jeszcze nie prałam więc nie wiem jak będzie później, na razie są bardzo wygodne, w ciągu dnia kilka razy poprawiałam bo lekko zjeżdżały ale tylko z brzucha.

d69cj48ax1acv9cd.png

bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Dziewczyny wroce jeszcze do tematu sprzed kilku dni A propos wspolzycia. My nie wspolzyjemy odkad wiemy jest jestemy w ciąży, takie byly tez zalecenia lekarza ze do konca 1 trymestru mamy bana. 1 trymestr dawno za nami, brakuje mi tego, ostatnio sprobowalismy ale to dla mnie taki okropny dyskomofort fizyczny, ze zrezygnowalam po chwili. Czy tez tak macie? A moze teraz jest dla Was duzo lepiej? Powiem bardzo kolokwialnie, ale ja czuje jakbym miała tam jakas blokade od srodka

Mi też brakuje i bardzo bym chciała ale dyskomfort w trakcie jest okropny. Czuję jakby tam strasznie ciasno było, po chwili zaczyna mnie wszystko parzyć w środku więc przerywam :/

d69cj48ax1acv9cd.png

bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno chcę, żeby ktoś przy mnie był. Ale daje mojemu partnerowi wolną rękę, nie chce żeby poczuł się zmuszony i potem miał traumę. Mówi, ze jak najbardziej będzie ze mną, ale niech jeszcze sobie to przemyśli. Jak znam siebie w bólach mogę być nerwowa, a nie chce jeszcze się z nim pokłócić na porodówce :D

Co do współżycia, od początku powiedziała nam, ze mozemy, chyba ze wystąpią plamienia to przerwać. U Nas jest naprawdę ok, bezproblemowo, a teraz mam wrażenie, że więcej tego przytulania, jakby jakaś blokada zeszła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 20:16

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przez pierwszy trymestr z racji mojego fatalnego samopoczucia bywały przerwy i posucha .. ciężko o chęci na seks po wymiotach czy przy ciągłych mdlosciach... teraz wszystko wróciło do naszej normy .. ochota tez jest ... ja nie czuje dyskomfortu ..chociaż na początku faktycznie jest ciasnawo ...:)

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo traktowania w pracy u mnie od kad powiedziałam o ciąży nie dostaje premi hahahahaha u mnie premia jest uzależniona tylko od widzimisie szefowej wiec bez sensu żebym wogole dochodziła się o to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaaa wrote:
    A propo traktowania w pracy u mnie od kad powiedziałam o ciąży nie dostaje premi hahahahaha u mnie premia jest uzależniona tylko od widzimisie szefowej wiec bez sensu żebym wogole dochodziła się o to.
    To nie opłaca Ci się bardziej iść na zwolnienie? Mi dziś babeczka tłumaczyła, że wysokość zasiłku na zwolnieniu liczona jest ze średniej z ostatnich 12 miesięcy, więc jak teraz nie masz premii to na pewno masz niższa wypłatę, więc automatycznie średnia do zasiłku spada...

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Premia jest pod stołem wiec nic mi to nie daje ;)

‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ