X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cool club ze smyka :) jest gruby i taki przyjemny miękki .. widzę ze są na stronie ale 10 zł droższe :) za 60 i tylko niebieskie a ja kupowałam w sklepie stacjonarnym i były inne kolory tez :)

• Megsss Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli robicie zakupy w rossmanie i korzystacie z karty klubu rossman to warto się tam zarejestrować w programie „ rossne” .. kazdej przyszłej mamie( jeśli to kolejna ciąża tez ) po 34 tyg ciąży przysługuje paczka pampersow premium care „1" za 1 grosz :) małe opakowanie 22 szt ale na szpitalna wyprawkę jak znalazł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 22:59

Buko, 1Malinka1, mala_misia, Cukierniczka, plemniczka, Zuuziaaaa lubią tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia wrote:
    Blu nogi cały czas lekko opuchnięte, jak dłużej chodzę lub robi się upał to puchną okropnie. Do tego łapie mnie skurcz cały czas w jednym punkcie łydki i to tak mocny, że później cały dzień noga boli i chodzę lekko kulejąc.
    Eh...to ja też mam podobnie. Odkąd zrobiło się ciepło trochę puchną mi łydki i palce. Ostatnio skurcz złapał mnie w nocy, dwa dni kulałam. A to dopiero maj...A co będzie w wakacje przy zaawansowanej ciąży...

Zuuziaaaa, mam taki sam brzuch :) I trochę nabawiłam się przez to kompleksów, bo głupio mi powiedzieć, że to "dopiero 5 ms", wolę powiedzieć, że już "prawie 6", bo wtedy jakoś usprawiedliwiam ten balon.

Zuuziaaaa lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Heheh pewnie tak

Jak już umiem wrzucać foto to wrzucam zdjęcie pajaca misiowego na jesień do wózka
    Smyk 50 zł .. są tez różowe i białe z tego co zapamiętałam

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba4d2153b91c.jpg

Kupiłam ten sam :D

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po połówkowych. Mała na 100% dziewczynka, wszystko prawidłowo, ładnie rośnie i się rozwija, waży już 321 g i wierci się niesamowicie :) Szyjka przeszło 5 cm, więc ze spokojem, a łożysko na tylnej i wysoko :)
    A ja jutro idę na polowanie ubrań ciążowych lub nieciążowych, które pomieszczą brzuszek już do końca, bo zrobiłam porządek w szafie, spakowałam rzeczy, które muszą poczekać na czas powrotu do rozmiaru sprzed ciąży, i jest tam dość pusto teraz...

Avarred, 1Malinka1, Blu, mala_misia, Flavia, Cukierniczka, edka85, Patka0205, monika30, Kathrine, Lunitari, Zuuziaaaa lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

To chwale się i ja :)
    Tu synuś

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8e2535cebea.jpg

A tu gruba ja ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e95c36c60954.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 06:34

NatkaZ, Blu, mala_misia, Flavia, OlinkowA, edka85, Patka0205, monika30, Cukierniczka, Kathrine, Lunitari, tym_janek, PAPAVER, Eva31, Ewelka Elka, Zuuziaaaa, Mamusia_Ksawusia lubią tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie brzuszki! Ja przy Waszym to czuję się taka malutka, choć wydaje mi się, że on aż taki mały nie jest :P Mój ginekolog też się kiedyś śmiał jak pytałam, kiedy pojawia się brzuszek, że spokojnie się pojawi, będzie jeszcze czas, gdy będę miała go dość :D

Już nie mówię o tym, ile macie ciuszków! Po prostu aż głupio mi, że ja nie mam jeszcze nic, więc stwierdziłam, że zrobię sobie i Poli prezent na dzień dziecka i w poniedziałek robię pierwsze zamówienie na stronie Pinokio. Nie będzie jakieś wielkie, ale coś już wrzucę do koszyka :D

zpbnroeqnmec200u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze ja pokaże swój brzuszek i to taki z samego rana, a jeszcze niedawno był plaski
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1c49c70e308.jpg

edka85, OlinkowA, Blu, Kathrine, Lunitari, Eva31, Zuuziaaaa, Mamusia_Ksawusia, akilegna♥ lubią tę wiadomość

• OlinkowA Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie brzuszki dziewczyny!
    ja też już mam spory, pokażę na dniach jak już pójdę na L4 bo póki brakuje czasu, ale aby do poniedziałku! :)
    Milano a Ty kiedy zmykasz na L4?

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, dziewczyny, ale mi poprawiłyście humor tymi ciuszkami, brzuszkami, nadrobiłam kilka stron i od razu mi lepiej, chociaż zdjęcia muszę sobie na kompie odpalić, bo części nie widzę.

Ja się wtrącę ze średnią raczej wiadomością, że siedzę właśnie u lekarza, leukocyty w moczu spadły, ale mam teraz z kolei za dużo erytrocytów, właśnie zrobiłam posiew przed chwilą, ciągle mam bóle takie, że ledwo nogą mogę ruszyć, dzisiaj nie idę do pracy :(

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Milano Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA wrote:
    Piękne macie brzuszki dziewczyny!
    ja też już mam spory, pokażę na dniach jak już pójdę na L4 bo póki brakuje czasu, ale aby do poniedziałku! :)
    Milano a Ty kiedy zmykasz na L4?

Ja ostatni dzień idę 4 czerwca :) ale dzisiaj mam urlop i w piątek bo niestety muszę jechać na pogrzeb :( No i w następnym tygodniu czwartek i piątek wolny. Także tych dni w pracy mało zostało. Szukają już kogoś na moje miejsce, troche są obrażeni a dwa dni po rozmowie gdzie mówiłam koedy dokładnie idę, szefowa stwierdziła ze ide na L4 w drugiej połowie czerwca i po miesiącu wracam do pracy chodź w ogóle nie było o tym mowy! I weź tu się nie denerwuj Eh szkoda gadać :)

Ja brzuszek tez Wam pokaże jak już na wolnym będzie bo teraz ciagle gdzies latam.

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano na mnie też są obrażeni, nie mogą nikogo znaleźć na moje miejsce, nie rozmawiają ze mną ale tak sobie myślę że mam to gdzieś! Jako pracownik nie miałam żadnego obowiązku informować pracodawcy o ciąży, bo jest to moja sprawa, mam prawo dać im zwolnienie z tytułu ciąży z dnia na dzień i nic im do tego! Więc nie wiem dlaczego z tego robić takie wielkie halo, tym bardziej, że nie jestem na jakimś mega ważnym stanowisku!
    Ehhh..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 09:30

qdkkk6nllsldr26a.png
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Ale macie już duże brzuszki!!! Ja to mam taki malutki a juz końcówka 22 tygodnia. Ale pocieszam się ze przez to że pierwsza ciąża a do tego 3 tygodnie temu miałam tylko 1 kg na plusie a teraz znów straciłam ten 1 kg

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A ja chyba zawału dostanę. Podczas kąpieli wyczulam "kulkę pod skora na wardze sromowej :( dziś do lekarza się nie dostanę,ale pisałam już do ginekologa co to może być i czy mogę jutro podjechać. Strasznie się niepokoje :(

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do brzuszków to babka w recepcji mi nie chciała wystawić L4 bez pytania lekarza, chociaż jej tłumaczyłam, że doktor mówił, że jak się będę gorzej czuła to mam bez niczego na luzie przyjść po L4. I dopiero po 15 min czekania aż wyjdzie inna pacjentka z gabinetu, babkę olśniło "Aaa, pani chce ciążowe L4? To co innego!" i mówi, że nic nie widać i myślała, że chciałam wyłudzić to zwolnienie :P

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Kathrine Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nie martw się może to jakaś krosta podskórna lub coś.. Ja miałam taka kulkę przez depilacje zapalenie włoska mi się jakieś zrobiło. Mimo wszystko masz rację idz lepiej do swojego lekarza i się upewnij.

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f40b1bc747d1.jpg

No to i mój brzuszek :) zdjęcie robiłam dziś rano :)

monika30 nie stresuj się, to na pewno nie jest nic poważnego!

Blu, Eva31, OlinkowA, Flavia, Megsss, Zuuziaaaa, Mamusia_Ksawusia, akilegna♥ lubią tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Jestem tutaj pierwszy raz ;) mam termin na 3 października. Miłego dnia :)

mala_misia, Mamusia_Ksawusia lubią tę wiadomość

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Paulina :)

Karo_Wi przy tobie czuję się grubasem :(

• monika30 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super macie brzuszki :D jak ogarnę jak wrzuca się fotki to też wam pokaże swój brzuszek ;)

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ