WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neska7 wrote:
    Ja tez od tego sprzedającego zamówiłam w zeszłym tygodniu kilka przydatnych akcesoria dla dziecka. Dostawa szybka i rzeczy SUPER.

Dokładnie :) ja tez bardzo zadowolona

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam kod rabatowy do c&a działa do końca maja -20% na wszystko online, fajne ubrania ciążowe maja kupiłam wsumie tylko to co zamierzałam z ciążowych na lato czyli tankini i krótkie ogrodniczki oczywiście jeszcze podkusiło mnie i zamówiłam sukienkę ;) jak bym mało miała takich luźnych albo bawełnianych no ale cóż czasem trzeba sobie kupić coś od tak bez potrzeby, teraz oglądam ubranka dla Dzidki ( roboczo mała przybrała takie imię ciążowe), tylko muszę jeszcze do kuzynki jechać zajrzeć co ona tam dla mnie ma:)

A kodu nie podałam Hahahah : Lato18a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 21:46

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro zamawiałam od HubiWorld, smykoland_sklepy, KIDDING_PL, flaming24, Swiat____Dziecka, kubusbochnia, SMYKOLANDIA, hejho_com_pl
    Każde zamówienie realizowane ekspresowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 21:52

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam,
    z pęcherzem mam to samo, ale na wizycie gin poinformowała mnie, że mała uciska mi na pęcherz i mogę mieć takie uczucie :)
    Wczoraj po całym weekendzie leżałam sobie w wannie i mówiłam do małej (czasem to brzmi jakbym rozmawiała ze swoim kotem), i cały czas obserwowałam brzuch, po chwili poczułam i zobaczyłam na brzuchu wybrzuszenie, dwa razy wiec nie miałam wątpliwości, wzruszające. Potem wieczorem M. trzymał rękę i poczuł, wziął ja jak poparzony i z przerażeniem i radością oznajmił „Poczułem !!” :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 06:05

NatkaZ, Blu lubią tę wiadomość

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pęcherzem mam tak samo. Nawet w nocy wstaję dwa razy :/

U mnie mąż też ostatnio poczuł jak Tosia kopie. Córka znowu tuli się do brzucha i śmieje się, że tak fajnie słychać jak malutka się wierci albo jak ma czkawkę

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zamawiał ktoś kocyk minky+podusia od Hubiworld? Bo cały czas się zastanawiam czy za cenę 40 zł taki komplet nie będzie bardzo złej jakosci

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pęcherzem mam to samo a do tego dokładnie wiem kiedy dostaje tam kopa bo myśle ze się wysikamm od razu a co to będzie później jak mała będzie miała dużo siły, posikam się na miejscu.
    Dzisiaj połówkowe trzymajcie kciuki!
    Olinkowa zazdroszczę dzisiaj rozpoczętego L4, ja już w pracy Ehh.. jeszcze troszkę :)
    Mi brzuszek tez już się rusza ale mój mąż jeszcze nie miał szczęścia tego zobaczyć :) jakoś mi lżej dużo jak czuje codziennie już mała, te oczekiwania na wizytę nie są już takie straszne No i to jakaś już wież dla mnie, nie mogę się doczekać października, serio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 08:44

NatkaZ, Cukierniczka, 1Malinka1 lubią tę wiadomość

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie coraz częściej wyobrażam ten październik już, chociaż na razie to nawet nie miałabym w co za bardzo tego malucha mojego ubrać :P ale już bym chciała żeby był z nami!

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano na którą masz polowkowe ? Ja dziś na 16.40. Stresujesz się ? Ja już bym chciała być po,trochę się denerwuje. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :) jak dziś mi potwierdzi że na 100% chłopczyk to biorę się tak konkretnie za wyprawkę

• Milano Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika30 wrote:
    Milano na którą masz polowkowe ? Ja dziś na 16.40. Stresujesz się ? Ja już bym chciała być po,trochę się denerwuje. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :) jak dziś mi potwierdzi że na 100% chłopczyk to biorę się tak konkretnie za wyprawkę

Dokładnie na ta sama godzinę mam :) ale ostatnio do niej na prenatalne czekałam 1,5 godziny wiec może być różnie :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej nie czuję, co najwyżej takie lekkie łaskotanie. Chyba łożysko z przodu dobrze amortyzuje ruchy, bo na usg mała się kręciła jak szalona.
    Mnie natomiast dopadło jakieś choróbsko i gdyby nie to, że to moje ostatnie 3 dni w pracy i chciałabym przekazać obowiązki, to już bym była na zwolnieniu. Zawaliło mi zatoki, piecze mnie gardło, ledwie słyszę, czuję się jakbym miała temperaturę 40 stopni (przed chwilą mierzyłam i jest 36,3). A tak się cieszyłam, że ani razu w ciąży nie byłam chora.

• neska7 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamkam wrote:
    A zamawiał ktoś kocyk minky+podusia od Hubiworld? Bo cały czas się zastanawiam czy za cenę 40 zł taki komplet nie będzie bardzo złej jakosci

Ja zamawiałam u Hubiworld kołderkę-kocyk + podusia , ale nie wiem czy o to dokładnie Ci chodzi. Kołderka jest śliczna, starannie wykonana , ale nie jest jakoś bardzo gruba.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1eaa31ae10d9.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3400f9f5f74.jpg

kamkam lubi tę wiadomość

erj7q7y.png
  • Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam wasze komentarze i wam zazdroszcze tych ruchów i kopniaków! U mnie leci 19 tydzień i kompletnie nic nie czuje!! Może czasem coś zakłuje albo zaboli ale to macica się rozciąga. W ogóle jestem bezobjawowa, żadnych mdłości i wymiotów. Gdyby nie brak okresu od prawie 140 dni to nie uwierzyłabym, że jestem w ciąży.

Domcia88
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neska, śliczny ! Ten sam kolor mam w koszyku:) zastanawiam się czy zda egzamin zamiast zwykłej pościeli, ale za taką kwotę chociażby do wózka miało posłużyć to myślę że warto :)

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • neska7 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamkam wrote:
    Neska, śliczny ! Ten sam kolor mam w koszyku:) zastanawiam się czy zda egzamin zamiast zwykłej pościeli, ale za taką kwotę chociażby do wózka miało posłużyć to myślę że warto :)

Dziękuję;) ja jestem bardzo zadowolona i myślę że naprawdę warto.

erj7q7y.png
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia mam tak samo żadnych mdłości i objawow, gdyby nie brak okresu i brzuch rosnący to nigdy bym się nie domyslila a jestem równo w 18 tyg, zawsze przed USG mam stres czy ta ciąża faktycznie tam jest

km5si09kuaztknwb.png
  • Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podsyłam link do ubranek dla maluchów w lidlu:

https://lidl.okazjum.pl/gazetka/gazetka-promocyjna-lidl-04-06-2018,33333/1/

Domcia88
  • Milano Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia88 wrote:
    Podsyłam link do ubranek dla maluchów w lidlu:

https://lidl.okazjum.pl/gazetka/gazetka-promocyjna-lidl-04-06-2018,33333/1/

O nieee jakie piękne spodenki i sweterki.. szkoda ze body z krótkim

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też znowu czuję mocne parcie na pęcherz. Szczególnie jak długo leżę, to wtedy w ogóle nie czuję, że chce mi się siku- ale jak wstanę to momentalnie muszę biec do toalety :) Choćby to były tylko 3 kropelki. Chyba dziecko się tak układa, że na niego napiera, bo badanie moczu w szpitalu wyszło mi bardzo dobre.

Pikapik jesteś pewna, że chcesz kupować bieliznę z zabudowanym brzuszkiem na lato? ;) Ja dziś wyszłam na chwilę na dwór i spłynęłam potem, nie wyobrażam sobie lata w takich gatkach, tym bardziej, że zapowiadają upały.
    Ja ze wszystkich swoich przedciążowych majtek wyrosłam, ale zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży kupiłam takie majtki w H&M:
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0598515001.html
    I klęłam strasznie, by były za duże, za bardzo dla mnie zabudowane. A teraz okazały się idealne i przy najbliższej wizycie w H&M zakupię jeszcze jedną paczkę. Z tym, że ja dalej nie mam brzucha... Wychodzi 10 zł za sztukę, więc chyba nie dużo.
    Znalazłam jeszcze takie majtki na stronie H&M. Trochę droższe, ale wyglądają też fajnie:
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0567535003.html
    Nie widziałam ich jednak nigdy na żywo.
    Ogólnie bardzo lubię majtki bawełniane z H&M i je polecam.

Dzięki dziewczyny za informacje co do sprzedawców z allegro :) Zapisałam sobie. No i jeszcze z wyprzedażowych info, to w Świecie Dziecka w Warszawie w dniach 7-9 czerwca będzie Festiwal wyprawkowy i promocje, ale jeszcze nie wiem, ile dokładnie będzie % zniżki.

Trzymam kciuki za dzisiejsze połówkowe :) Ja mam jutro i już nie mogę się go doczekać. Szczególnie zależy mi na pomiarach tej nieszczęsnej szyjki...

Za to byłam dziś na biopsji tej mojej nieszczęsnej zmiany. Normalnie biopsja nie boli, ja też mam wysoki próg bólu, więc miałam ją robioną bez znieczulenia. Natomiast moja zmiana zrosła się z blizną po operacji i prawdopodobnie przyrosła do nerwu/leży na nim i bolało jak cholera. Dosłownie jakby mi ktoś przecinał mięśnie milimetr po milimetrze. Bliznę mam w połowie szyi, a czułam ból od obojczyka w kierunku ramienia i w górę- szyję, korzenie zębów (!!!) ucho i za uchem. Nie spodziewałam się takiego bólu i się poruszyłam, więc trzeba było ją powtórzyć... Całość trwała może 10 sekund, a spociłam się tak, że zostawiłam mokrą leżankę i popłakałam się jak małe dziecko. Było głupio i mnie i lekarzowi ;) Biopsję miałam o 12, a do tej pory boli mnie mięsień mostkowo-obojczykowo-sutkowy. Już wiem, że nie mam na co liczyć na spokojny poród i będę się darła ile wlezie.

Super są te ciuszki z Lidla! :) Miałam nie kupować, ale teraz się zastanowię ;)

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kilka z was mi kibicuje i mnie odwiedza na styczniówkach, więc przedstawiam wam Minionka!

Ma 1.75 cm i serduszko bije idealnie!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5168d3d83fc.jpg

Karo_Wi, tym_janek, Ewelka Elka, Kathrine, Milano, edka85, neska7, 1Malinka1, 1000, Blu, Odeta, mala_misia, Pikapik, *SmoczycA*, Marsylia, PAPAVER, Zuuziaaaa, Mamusia_Ksawusia, Cukierniczka, Bajka111 lubią tę wiadomość

‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ