Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Znalazłam kod rabatowy do c&a działa do końca maja -20% na wszystko online, fajne ubrania ciążowe maja kupiłam wsumie tylko to co zamierzałam z ciążowych na lato czyli tankini i krótkie ogrodniczki oczywiście jeszcze podkusiło mnie i zamówiłam sukienkę
jak bym mało miała takich luźnych albo bawełnianych no ale cóż czasem trzeba sobie kupić coś od tak bez potrzeby, teraz oglądam ubranka dla Dzidki ( roboczo mała przybrała takie imię ciążowe), tylko muszę jeszcze do kuzynki jechać zajrzeć co ona tam dla mnie ma:)
A kodu nie podałam Hahahah : Lato18aWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 21:46
-
Na allegro zamawiałam od HubiWorld, smykoland_sklepy, KIDDING_PL, flaming24, Swiat____Dziecka, kubusbochnia, SMYKOLANDIA, hejho_com_pl
Każde zamówienie realizowane ekspresowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 21:52
-
Cześć Wam,
z pęcherzem mam to samo, ale na wizycie gin poinformowała mnie, że mała uciska mi na pęcherz i mogę mieć takie uczucie
Wczoraj po całym weekendzie leżałam sobie w wannie i mówiłam do małej (czasem to brzmi jakbym rozmawiała ze swoim kotem), i cały czas obserwowałam brzuch, po chwili poczułam i zobaczyłam na brzuchu wybrzuszenie, dwa razy wiec nie miałam wątpliwości, wzruszające. Potem wieczorem M. trzymał rękę i poczuł, wziął ja jak poparzony i z przerażeniem i radością oznajmił „Poczułem !!”Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 06:05
NatkaZ, Blu lubią tę wiadomość
-
Z pęcherzem mam tak samo. Nawet w nocy wstaję dwa razy
U mnie mąż też ostatnio poczuł jak Tosia kopie. Córka znowu tuli się do brzucha i śmieje się, że tak fajnie słychać jak malutka się wierci albo jak ma czkawkęNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Ja z pęcherzem mam to samo a do tego dokładnie wiem kiedy dostaje tam kopa bo myśle ze się wysikamm od razu a co to będzie później jak mała będzie miała dużo siły, posikam się na miejscu.
Dzisiaj połówkowe trzymajcie kciuki!
Olinkowa zazdroszczę dzisiaj rozpoczętego L4, ja już w pracy Ehh.. jeszcze troszkę
Mi brzuszek tez już się rusza ale mój mąż jeszcze nie miał szczęścia tego zobaczyćjakoś mi lżej dużo jak czuje codziennie już mała, te oczekiwania na wizytę nie są już takie straszne No i to jakaś już wież dla mnie, nie mogę się doczekać października, serio
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 08:44
NatkaZ, Cukierniczka, 1Malinka1 lubią tę wiadomość
-
monika30 wrote:Milano na którą masz polowkowe ? Ja dziś na 16.40. Stresujesz się ? Ja już bym chciała być po,trochę się denerwuje. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
jak dziś mi potwierdzi że na 100% chłopczyk to biorę się tak konkretnie za wyprawkę
Dokładnie na ta sama godzinę mamale ostatnio do niej na prenatalne czekałam 1,5 godziny wiec może być różnie
-
nick nieaktualnyA ja dalej nie czuję, co najwyżej takie lekkie łaskotanie. Chyba łożysko z przodu dobrze amortyzuje ruchy, bo na usg mała się kręciła jak szalona.
Mnie natomiast dopadło jakieś choróbsko i gdyby nie to, że to moje ostatnie 3 dni w pracy i chciałabym przekazać obowiązki, to już bym była na zwolnieniu. Zawaliło mi zatoki, piecze mnie gardło, ledwie słyszę, czuję się jakbym miała temperaturę 40 stopni (przed chwilą mierzyłam i jest 36,3). A tak się cieszyłam, że ani razu w ciąży nie byłam chora. -
kamkam wrote:A zamawiał ktoś kocyk minky+podusia od Hubiworld? Bo cały czas się zastanawiam czy za cenę 40 zł taki komplet nie będzie bardzo złej jakosci
Ja zamawiałam u Hubiworld kołderkę-kocyk + podusia , ale nie wiem czy o to dokładnie Ci chodzi. Kołderka jest śliczna, starannie wykonana , ale nie jest jakoś bardzo gruba.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1eaa31ae10d9.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3400f9f5f74.jpg
kamkam lubi tę wiadomość
-
Czytam wasze komentarze i wam zazdroszcze tych ruchów i kopniaków! U mnie leci 19 tydzień i kompletnie nic nie czuje!! Może czasem coś zakłuje albo zaboli ale to macica się rozciąga. W ogóle jestem bezobjawowa, żadnych mdłości i wymiotów. Gdyby nie brak okresu od prawie 140 dni to nie uwierzyłabym, że jestem w ciąży.Domcia88
-
kamkam wrote:Neska, śliczny ! Ten sam kolor mam w koszyku:) zastanawiam się czy zda egzamin zamiast zwykłej pościeli, ale za taką kwotę chociażby do wózka miało posłużyć to myślę że warto
Dziękujęja jestem bardzo zadowolona i myślę że naprawdę warto.
-
Ja też znowu czuję mocne parcie na pęcherz. Szczególnie jak długo leżę, to wtedy w ogóle nie czuję, że chce mi się siku- ale jak wstanę to momentalnie muszę biec do toalety
Choćby to były tylko 3 kropelki. Chyba dziecko się tak układa, że na niego napiera, bo badanie moczu w szpitalu wyszło mi bardzo dobre.
Pikapik jesteś pewna, że chcesz kupować bieliznę z zabudowanym brzuszkiem na lato?Ja dziś wyszłam na chwilę na dwór i spłynęłam potem, nie wyobrażam sobie lata w takich gatkach, tym bardziej, że zapowiadają upały.
Ja ze wszystkich swoich przedciążowych majtek wyrosłam, ale zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży kupiłam takie majtki w H&M:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0598515001.html
I klęłam strasznie, by były za duże, za bardzo dla mnie zabudowane. A teraz okazały się idealne i przy najbliższej wizycie w H&M zakupię jeszcze jedną paczkę. Z tym, że ja dalej nie mam brzucha... Wychodzi 10 zł za sztukę, więc chyba nie dużo.
Znalazłam jeszcze takie majtki na stronie H&M. Trochę droższe, ale wyglądają też fajnie:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0567535003.html
Nie widziałam ich jednak nigdy na żywo.
Ogólnie bardzo lubię majtki bawełniane z H&M i je polecam.
Dzięki dziewczyny za informacje co do sprzedawców z allegroZapisałam sobie. No i jeszcze z wyprzedażowych info, to w Świecie Dziecka w Warszawie w dniach 7-9 czerwca będzie Festiwal wyprawkowy i promocje, ale jeszcze nie wiem, ile dokładnie będzie % zniżki.
Trzymam kciuki za dzisiejsze połówkoweJa mam jutro i już nie mogę się go doczekać. Szczególnie zależy mi na pomiarach tej nieszczęsnej szyjki...
Za to byłam dziś na biopsji tej mojej nieszczęsnej zmiany. Normalnie biopsja nie boli, ja też mam wysoki próg bólu, więc miałam ją robioną bez znieczulenia. Natomiast moja zmiana zrosła się z blizną po operacji i prawdopodobnie przyrosła do nerwu/leży na nim i bolało jak cholera. Dosłownie jakby mi ktoś przecinał mięśnie milimetr po milimetrze. Bliznę mam w połowie szyi, a czułam ból od obojczyka w kierunku ramienia i w górę- szyję, korzenie zębów (!!!) ucho i za uchem. Nie spodziewałam się takiego bólu i się poruszyłam, więc trzeba było ją powtórzyć... Całość trwała może 10 sekund, a spociłam się tak, że zostawiłam mokrą leżankę i popłakałam się jak małe dziecko. Było głupio i mnie i lekarzowiBiopsję miałam o 12, a do tej pory boli mnie mięsień mostkowo-obojczykowo-sutkowy. Już wiem, że nie mam na co liczyć na spokojny poród i będę się darła ile wlezie.
Super są te ciuszki z Lidla!Miałam nie kupować, ale teraz się zastanowię
-
nick nieaktualnyDziewczyny, kilka z was mi kibicuje i mnie odwiedza na styczniówkach, więc przedstawiam wam Minionka!
Ma 1.75 cm i serduszko bije idealnie!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5168d3d83fc.jpgKaro_Wi, tym_janek, Ewelka Elka, Kathrine, Milano, edka85, neska7, 1Malinka1, 1000, Blu, Odeta, mala_misia, Pikapik, *SmoczycA*, Marsylia, PAPAVER, Zuuziaaaa, Mamusia_Ksawusia, Cukierniczka, Bajka111 lubią tę wiadomość