Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. A czy któraś z was będzie planowała kącik dla dziecka w sypialni ? My mamy tylko dwa pokoje, a nie chce skazywać nas na kanapę w salonie, tym bardziej ze w planie mamy za kilka lat kupić większe mieszkanie. Myślicie ze damy radę z maluchem w sypialni tak do 3-4 roku życia ?
-
Moja bratowa miała niestety przygodę z materacem kokos gryka przy pierwszym dziecku .. wiec dla drugiego już kupiła inny ..
Ja mam wybrane łóżeczko .. a nad materacem mysle jeszcze ..podobno te z ikea tez są całkiem niezłe .
Czy któraś z was ma doświadczenia z materacami z ikea ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 11:49
-
Pikapik wrote:Hej. A czy któraś z was będzie planowała kącik dla dziecka w sypialni ? My mamy tylko dwa pokoje, a nie chce skazywać nas na kanapę w salonie, tym bardziej ze w planie mamy za kilka lat kupić większe mieszkanie. Myślicie ze damy radę z maluchem w sypialni tak do 3-4 roku życia ?
Ja bym się nie pomieściłaAle skoro nie masz wyjścia, to pewnie. I tak sądzę, że na początku dokupię kołyskę do sypialni, a łóżeczko swoja drogą w dziecięcym.
-
Pikapik wrote:Hej. A czy któraś z was będzie planowała kącik dla dziecka w sypialni ? My mamy tylko dwa pokoje, a nie chce skazywać nas na kanapę w salonie, tym bardziej ze w planie mamy za kilka lat kupić większe mieszkanie. Myślicie ze damy radę z maluchem w sypialni tak do 3-4 roku życia ?
Oczywiście, ja pomimo, że nie cierpię na brak miejsca, to nie wyobrażam sobie oddzielneogo pokoju dla dziecka i wędrówek ludów co noc. Zdrowie mam tylko jedno i pierwsze pół roku dzidzia spędzi na dostawce bezpośrednio przy mnie. Potem łóżeczko u mnie w sypialni conajmniej do 3 lat.
Moja córka prawie 3 latka budzi się jeszcze 2 razy w nocy na mleko także hardkor, bo bedziemy niedługo na innych piętrach spały. Syn do 2 lat pił mleko jeszcze w nocy też. -
my mamy 3 pokoje ale 1 na razie jest totalnie zagraconym i nieustawny - długi i wąski a do tego ma dłuuuugą zabudowana szafę. Dlatego na razie łóżeczko do nas do sypialni a za rok lub 2 totalny remont mieszkania, trzeba usunąć ta szafę i zrobić ściany za nią itd i wtedy osobny pokój dla malucha
-
nick nieaktualnyMy też planujemy kącik dla dziecka w sypialni. Tak samo mamy dwa pokoje, a zmianę mieszkania w planach dopiero za jakiś czas. Dziecko i tak na początku nie potrzebuje oddzielnego pokoju, więc nie jest to dla nas problem.
Wracając jeszcze do materaca, to ja wybrałam łóżeczko bez materaca i ten dokupimy oddzielnie. Chyba zdecyduje się jednak na ten droższy sensitive, też ma zdejmowany materac, a do tego warstwę, która mrozi się w zamrażarce przeciw roztoczom, tylko ciekawe czy będzie mi się chciało to robićnawet nasze poduszki teraz mroze raz na sto lat.
-
Ja za to planuje mieć lozeczko w sypialni ale chce po 4,5 może 6 miesiącu "wygonić" lozeczko do pokoiku który jest zaraz obok. Są nianie itp. I najwyżej będę wstawać. Uważam ze sypialnia to nasze miejsce z mężem a malutka ma swoj pokoik to chce aby tam spała od początku. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce ale na ta chwile taki właśnie mam plan.
1Malinka1, Megsss, tym_janek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, od czwartku do soboty w Świecie dziecka jest festiwal wyprawkowy
Jak macie gdzieś w pobliżu to może warto zajrzeć. Wiem, że Karo_Wi jest z wawy, ale chyba masz już całą wyprawke gotowa
ja planuje się wybrać, może akurat coś będzie w dobrej cenie (chciałabym właśnie materac)
-
My też robimy kącik dziecka u nas w sypialni, ale mamy na prawdę dużą sypialnie. Planujemy pomalować osobny pokoik dla dziecka i po ok. Pół roku przenieść synka żeby uczył się spać sam w pokoju. Wiadomo że wszystko pokaże życie, jednak taki mamy plan
-
dacie radęmy do piątego roku syna dzieliliśmy wspólnie przestrzeń w jednym pokoju
I syn do tej pory dobrze to wspomina (kiedy już ma własny pokój czyt. przechowalnię zabawek)
2011_Synek
24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami -
My mieliśmy w planach, że dziecko będzie w osobnym pokoiku, nie mamy dużej sypialni, więc tam będzie najlepiej. Dlatego też kupujemy kanapę, żeby na początku spać w tym pokoju i być blisko Małej.
A sypialnię też raczej traktuję jako naszą oazę. Aczkolwiek nie mając wyboru to wiadomo malutka byłaby z nami.
-
Pikapik ja planuję kącik dla dziecka w sypialni tak jak Flavia. Nie planuję wstawania i łażenia w nocy, bo ani ja ani mąż się nie wyśpimy. Mamy bardzo małą sypialnię i dosłownie wszystko będzie na styk, jeszcze nie wiem, gdzie wciśniemy łóżeczko. Myślę, że spokojnie 2-3 lata może tak dziecko z nami mieszkać- później albo się pobudujemy albo zmienimy mieszkanie na większe.
Mojej siostry córka skończyła 3 lata w maju i dalej śpi z nimi w sypialni (i łóżku). Dopiero teraz zaczęli myśleć o tym, żeby zwolnić pokój córce.
Megsss a co konkretnie bratowej się działo z materacem?
Co do materacy z Ikei- nie wiem, czy pomogę- na swoim dużym łóżku mamy materac HOVAG (sprężyny kieszeniowe) i to najwygodniejszy materac, na jakim spałam w życiuTaki rodzaj materaca był nam bardzo polecany i widzę, że mają taki w Ikei dla dzieci. Jak nam ten kokosowy nie wypali, to na bank zdecydujemy się na ten.
Buko ja nie mam jeszcze kompletnie wszystkiegoDlatego wybieram się na ten festiwal wyprawkowy, pewnie pojadę we czwartek w ciągu dnia. To znaczy brakuje mi pierdół- muszę kupić śliniaczki (bo nie mam w ogóle), butelkę antykolkową ze smoczkiem imitującym sutek i takie same smoczki do ssania, buteleczki do laktatora Medela (bo sam laktator dostanę od siostry) i przybory higieniczne- do pielęgnacji paznokci, włosów... Czeka mnie też zakup monitora oddechu, aspiratora do nosa, nebulizatora, termometru i tak dalej...
1Malinka1 lubi tę wiadomość
-
Podnoszą mnie na duchu wasze odpowiedzi. Mam dzisiaj prawdziwy wyrzut hormonów ciążowych i tak mi siadło to ze Brdzie nam za ciasno. Mimo ze mamy 47 metrów mieszkanie. Sypialnia jest spora. Odkad mamy to mieszkanie to plan był taki ze do 5tego roku życia w tym a później większe lub domek, No ale rozum swoje a hormony swoje.
Z pozytywów to mój M. Złożył dzisiaj nasze meble ogrodowe i mogę się wygrzewać na ogródku -
Daj spokój Pikapik, nie przejmuj się tylko relaksuj w ogrodzie. Ja uważam, że na 47 m2 to można i dwójkę spokojnie wychować. Nie dajmy się zwariować, takie są polskie realia.
Mój synuś gdy skonczył rok to spał w swoim pokoiku, maż do niego wstawał 1 raz w nocy. Teraz ma 7 lat i od 4tego roku życia zasypia z nami. Myślę, że po części z zazdrości o siostrę, no i musi być przytulany przed snem. Mam nadzieję, że przejdzie mu do 18nastki i znajdzie sobie dziewczynęMilano, Cukierniczka, Karo_Wi, Buko lubią tę wiadomość
-
Okazało się ze zalęgło się w nim jakieś male robactwo i to ponoć wina dodatku gryki .. młoda miała jakieś pogryzienia na skórze .. a bratowa myślała ze to alergia .. ale to było już jakiś czas temu .. Także pewnie miała pecha
Ja sama tez śpię ba materacu z ikei i go uwielbiam . Widziałam ta opcje sprężynowa do łóżeczka i właśnie nad nią się zastanawiam.
Co do kącika dla małego to sama nie podjęłam jeszcze decyzji , jesteśmy w trakcie budowy domu wstępnie przeprowadzka jest planowana na grudzień .. tu w mieszkaniu sypialnia jest niewielka .. łóżeczko nie ma opcji żeby weszło..
Może jakas dostawka tak .. plan był taki żeby oddać małemu pokój do czasu przeniesienia .. ale jeśli uda się przeprowadzić w tym roku lub na początku nowego to nie będziemy robić wielkich rewolucji .. także ja jeszcze czekam z tym tematem a zaspokajam swoją potrzebę urządzania pokoiku dla dziecka wybierając wszystko już do nowego domu -
My mamy w planie mieć łóżeczko w naszej sypialni na początku, nie wiem jak długo. Co prawda wiązało się to ze zmianą pokoju - tzn pokój, który miał być naszą sypialnią musimy "oddać" bobasowi i na odwrót, bo byśmy się nie zmieścili z łóżeczkiem.
I w zasadzie nie wiem co z tym dalej zrobić, w tym docelowym pokoju dziecka mamy na razie tylko ściany pomalowane i postawimy tam jeszcze na pewno komodę, ale chwilowo to nie wiem czy cokolwiek tam robić skoro i tak będzie spał u nas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 14:09
www.zcukremalbowcale.com -
Ehh my mamy 32 metrowe mieszkanie (typowa kwalerka) i martwię się jak to wszystko zmieścimy tutaj
No nic będziemy musieli jakoś sobie poradzić bo na większe mieszkanie nas teraz nie stać. Zresztą to mamy na kredycie więc nie ma co myśleć o czymś większym.
-
My planujemy kącik w sypialni,mąż mówi ze narazie nie ma sensu urządzać pokoju,ale ja i tsk go urządzę.Powiesze ładne zasłony,kupię wygodny fotel,upatrzony mam piękny okrągły dywanik,lampeczka,naklejki na ścianę.Do tego 2 półeczki i komoda.W sypialni będzie tylko łóżeczko,a drugie dostaniemy lub znajdę używane na olx.Potrzebuje tez jakiegoś leżaczka/bujaczka na dół,jak będę w kuchni czy salonie to mały musi w czymś lezec,mamy dwa poziomy,swoją droga już męczą mnie schody...,pokonuje je 100 razy dziennie
eVelina83 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️