X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymjanek mam nadzieję że tak źle nie będzie. Pójdę jutro ostatni dzień I niech spadają, będę miała czyste sumienie.

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinkowa współczuje ze jeszcze Cię męczą na L4 :/ nie daj się!

Co do bujaczka to wybieram ten:
    http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-krzeselko-kinderkraft-unimo-5w1-i7274300040.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DCK_pla_sm_dziecko&ev_adgr=SM+Dziecko&ev_ln=PRODUCT+GROUP&gclid=CjwKCAjw6djYBRB8EiwAoAF6ofq-JSBzJvPYBHYnFS_o55xTD8-ktOYLOwFIA090asLHmR6jf-13FxoC56QQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CO7w76GavdsCFQGDmgodopQOHg

Nie dość ze praktyczny to jeszcze piękny :)

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano ten tez jest fajny oglądałam go na jakiejś stronie nie na Allegro pewnie poza tym hamakiem taki tez kupie ;)

• *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ostatnio też jest bardzo leniwa i kopniaki są duzo delikatniejsze. Dr w luxmedzie mi powiedziala ze mogla przekrecic sie przodem do moich kiszek i dlatego mogę ja slabiej czuć. Wierzę jej,ale jutro i tak mam wizytę u swojego gina z usg wiec zobaczymy co ten mały glut tam wyprawia ;) ja dzisiaj mialam krzywą, 3 raz w zyciu i zdecydowanie zniosłam ją najgorzej. Podobno to ze wzgle na ciąże,już sprawdzałam trajektorie lotu do wc,ale jak pomyslalam ze będę musiała pić to jeszcze raz to zacisnelam zęby i jakoś przetrwałam. Ale wyniki podobno są średnie więc pewnie za jakis czas powtórka ;)
    My kupilismy komodę z ikea stuva,mozna wybierać kolory i moduły i jestem póki co bardzo zadowolona ;)

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dobrych wieści z wizyt :)

W temacie materaców polecam te z hevea lateksowe, a dla maluszka hevea baby. Pierwszy kupiliśmy przez dobre opinie, a teraz kupujemy już trzeci dla najmlodszej.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Bardzo długo się nie odzywalam mam nadzieję że niektóre z was mnie jeszcze pamięta bo widzę że dużo nowych jest dziewczyn a więc i ja się witam.

A u mnie z dzidzia okey,lekarz nie może się zdecydować czy chłopczyk czy dziewczynka więc dalej przystaje na mojej intuicji ze chłopiec.
    Polowkowe mam dopiero pod koniec miesiąca więc poczekamy co będzie.teraż się naprawdę dobrze czuje w ciąży choć staram się dużo odpoczywać i oszczędzam jak mogę ..
    widzę że już pomału wyprawki szykujecie ja narazie wstrzymuje się bo zawsze można coś kupić na szybko teraz już nie będę szalał ograniczę się do minimum i praktycznych rzeczy bo później tylko w półkach zalegają.
    Jakoś nie nastawiam się na wózek bo moje dziecko w ogóle nie chciało w nim leżeć spać czy spacerować koszmar.
    A co do pokoiku bo też będzie dzielił sypilanie że mną jeszcze zobaczę czy łóżeczko rozloze bo przy pierwszym synku było tak ze on spał tylko z nami w łóżku a właściwie na mnie bo nie chciał w lożeczku za pierona teraz muszę pomyśleć jak to zrobić bo i tak śpi do dziś ze mną i z noworodkiem to już będzie problem.Ale dla własnej wygody chce mieć dziecko bardzo blisko sienie.
    Ahh w ogóle mi się śniło dziś ze urodziłam synka Ale strasznie bolały mnie nacieica po cesarce i teraz nie wyobrażam sobie po schodach chodzić ciągle góra dół wiec moze w salonie zagoszcze a męża i syn straszy w sypialni ;-)Ale pewnie dużo w praktyce wyjdzie.
    Cieszę się że wróciłam do was i mam nadzieję że przyjmiecie mnie z powrotem :-))

Flavia lubi tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • _magda87_ Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam krzywa cukrowa wczoraj,nawet przez zatkany nos było mi ciężko wypić to,ja ogólnie nie słodzę kawy ani herbaty,pije głównie wode lub rozcieńczone soki,także było mi ciężko to wypić,zwłaszcza końcówkę,ale mam to za sobą

ataeb lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, my po nieprzespanej nocce. Okolo 2 dopadly mnie skurcze i nie moglam sobie poradzić. Dopiero okolo 4 maz pojechal do apteki nocnej i kupił nospe, bo chcialam uniknac jej brania. Skurcze trwaly okolo minuty i powtarzaly sie co 10 minut. Nie zdarzylam wiec dobrze zasnąć i budzil mnie kolejny. Dzisiaj duzo odpoczynku i leżenia przede mną. O tych skurczach wspominala mi polozna tzw. przepowiadajace, ale nie powinny byc zbyt częste i zbyt intensywne. Część kobiet moze ich wogole nie czuc. Pojawiaja sie po 20 tygodniu. Jesli sytuacja bedzie sie powtarzać, następnym razem chyba pojade na IP.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 08:36

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak u Was z ćwiczeniami? Robicie coś?

Ja zaczęłam delikatnie w poniedziałek, bo zaczęły mnie boleć plecy. Przed ciążą ćwiczyłam 40 minut dziennie i trochę mi tego brakuje.
    Lekarki muszę zapytać o aerobik w wodzie.

Chociaż może lepiej nie ćwiczyć, bo na wadze jedynie +2,4 kg.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam na aqua aerobik i bardzo byłam zadowolona, pytałam wcześniej lekarza i nie widział przeciwwskazań. Niestety przyplątała mi się infekcja 2 tyg temu i od tamtej pory nie chodzę, ale nie wiem czy to przez chodzenie na basen czy przez co, może to nie basen był przyczyną infekcji ;-)

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Dziewczyny, a jak u Was z ćwiczeniami? Robicie coś?

Ja zaczęłam delikatnie w poniedziałek, bo zaczęły mnie boleć plecy. Przed ciążą ćwiczyłam 40 minut dziennie i trochę mi tego brakuje.
    Lekarki muszę zapytać o aerobik w wodzie.

Chociaż może lepiej nie ćwiczyć, bo na wadze jedynie +2,4 kg.
    Ja staram się ćwiczyć min. 3 razy w tyg. Teraz miałam przerwę ze względu na ból pachwin. Nie ćwiczę, żeby schudnąć, a póki co mam +2kg, a tylko dlatego żeby wzmocnić mięśnie i przygotować się lepiej na poród, poza tym aby zmniejszyć bóle kręgosłupa. Przed ciążą ćwiczyłam bardzo regularnie i brakuje mi tego, aczkolwiek nie ćwiczę jak się nie czuję. Często się zastanawiam jak będzie wyglądało moje ciało po porodzie...

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Czesc dziewczyny, my po nieprzespanej nocce. Okolo 2 dopadly mnie skurcze i nie moglam sobie poradzić. Dopiero okolo 4 maz pojechal do apteki nocnej i kupił nospe, bo chcialam uniknac jej brania. Skurcze trwaly okolo minuty i powtarzaly sie co 10 minut. Nie zdarzylam wiec dobrze zasnąć i budzil mnie kolejny. Dzisiaj duzo odpoczynku i leżenia przede mną. O tych skurczach wspominala mi polozna tzw. przepowiadajace, ale nie powinny byc zbyt częste i zbyt intensywne. Część kobiet moze ich wogole nie czuc. Pojawiaja sie po 20 tygodniu. Jesli sytuacja bedzie sie powtarzać, następnym razem chyba pojade na IP.

Zuzia ja dzisiaj tez :/ druga noc pod rząd to samo...i niestety tez na nospie ... wczoraj kontaktowałam się ze swoim lekarzem kazał dzisiaj przyjechać jak nie odpusci .. nie odpuściło wiec jadę ... zobacze co tam się dzieje .. młody aktywny to mnie cieszy .

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1Malinka1 wrote:
    Często się zastanawiam jak będzie wyglądało moje ciało po porodzie...

Ja niestety też. Wiadomo, zdrowie najważniejsze, ale rozstępy i zwisający brzuch mnie przerażają :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Milano Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Ale miałam sen dzisiaj, masakra. Malutka była już na świecie ale nie mogłam jej nakarmić piersią No normalnie nie mogłam i już, jakby mi sutki znikały i wszyscy chcieli ja karmić butelka a ja tak bardzo rozpaczałam i nie rozumiałam o co chodzi - masakra skąd to się bierze w ogóle.

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wizyta, mam nadzieję, że malutka rośnie bo nie mam czasu odpoczywać :P W piątek ruszamy z Wikusią na zjazd dzieciaczków z wątku bbf :)

Jak dostałam pierwszych skurczy przepowiadających to trochę spanikowałam. Na szczęście trwały jakieś 20 minut. Co parę dni się powtarzają ale trwają już krócej.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia wrote:
    Jutro wizyta, mam nadzieję, że malutka rośnie bo nie mam czasu odpoczywać :P W piątek ruszamy z Wikusią na zjazd dzieciaczków z wątku bbf :)

Jak dostałam pierwszych skurczy przepowiadających to trochę spanikowałam. Na szczęście trwały jakieś 20 minut. Co parę dni się powtarzają ale trwają już krócej.

Ja nie odczuwam takich skurczy. Jakie to uczucie? Może mam, a nie wiem ?

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore leczą sie endokrynologicz ie - jake macie aktualne tsh i co ile je mierzycie?
    Ja co 4 tygodnoe regularnie wraz z wizytą u lekarza. Miesiac temu tsh 0,7 a dzisiaj 2,4. Nie zapomnialam o tabletkach. Dzwonil do mnie naaet lekarz i kazal zwiekszyc dawke na cito.

Megss ja mam nadzieję ze to sie uspokoi. Daj znac co powiedzial lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 11:59

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie te skurcze zaczynają się od bólu jak na okres i idzie skurcz od dołu brzucha do góry, brzuch przez chwilę napięty i puszcza.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Takie troche jak na miesiaczke bole, ale wyzej no i powinny byc mniej intesywne. Niektore kobiety nie czuja ich bo nie sa tak silne. Więc nie musisz ich odczuwac :)

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Avarred Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Mi się zaczynają właśnie bardzo wysoko. Jakby mi ktoś przeponę pod piersiami ściskał i potem idzie do dołu. Ale nie dochodzi nisko do podbrzusza.

‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ