Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nareszcie i ja jestem po połówkowych i dowiedziałam się (dopiero teraz) , ze czekamy ma Marcelinkę ❤️
Mnie również twardnieje brzuch, ale dopóki twardnieje z jednej strony a szyjka wysoko to nie mam powodu do niepokojuw razie potrzeby brać nospe.
Nio i jak tak leżałam i lekarz robił mi usg to zemdlałam, to ten słynny nacisk na te ważna żyłę, ale odwrócił mnie na lewy bok to momentalnie zrobiło mi się lepiej.
I najważniejsza rzecz to przytyłam, 1 kg zaledwie, ale lekarz był zadowolony bo mniej więcej tyle ile wazy Mała z wodamiedka85, monika30, Cukierniczka, Asiaf, Blu, Milano, OlinkowA, NatkaZ, neska7, Buko, Bajka111 lubią tę wiadomość
Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda!
-
U mnie 24 tydzień a ja nadal nie wiem czy chłopiec czy dziewczynka. Eh. W piątek mam USG 3D więc mam nadzieję że będę wiedzieć. Łóżeczko i komoda już jest. Ubranka ma po synku więc dużo nie będę kupywac. Wózek też mam po synku bebetto i świetnie się sprawdza. Fotelik ostatnio synkowi kupowaliśmy w osiemgwiazdek polecali ale bez bazy bo my w aucie nie możemy mieć. Trudno. Ale ma kwestie bezpieczeństwa. Kupimy taki drugi jak się urodzi. Muszę kupić jeszcZe kokon żeby móc małego położyć ale to już w sierpniu. Myślałam też o wózku podwójnym ale mój syn idzie do przedszkola i chyba zrezygnuje bo zima a na lato skończy 3 lata to nie widzę chyba sensu.
Czekam:
-
Dziewczyny a ja mam takie pytanie do Was.
Wczoraj byłam na wizycie, trochę szybciej poszłam z powodu silnych bóli brzucha i twardnienia brzuszka. I taka średnia ta wizyta była. Szyjka zaczęła się skracać i przepływy wyszły słabo. I własnie o nie mam do Was pytanie. Czy któraś z Was wie coś więcej na ich temat? Wiadomo, wiem co lekarz powiedział i to dla mnie najważniejsze. Ale określenia "dramatu nie ma" jakoś mnie do końca nie uspokoiły.
Zna się któraś z Was na parametrach? Albo zdarzyło jej się na jednej wizycie mieć słabe, ale na następnej już było wszystko w porządku? -
Pytanie do dziewczyn po cc. Czy blizna was teraz czasem szczypie? Czy zdarza się, że po wysiłku nie boli brzuch tylko sama blizna?
Zdałam sobie sprawę, że teraz już w każdej chwili mogę rodzić... Ryzyko porodu przed 31tc mam aż 1:19. Zaciskam nogi i oby jeszcze z 10 tygodni wytrzymać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 09:24
-
Bajka111 wrote:Zna się któraś z Was na parametrach? Albo zdarzyło jej się na jednej wizycie mieć słabe, ale na następnej już było wszystko w porządku?
Jak często masz mieć teraz wizyty? Przy Wiki miałam przepływ wsteczny, po lekach nieznacznie się poprawiło. Skierowanie na echo serca płodu dostałaś? Jeśli nie to warto nawet prywatnie iść zrobić. Niech ocenią pracę łożyska. Przy słabych przepływach maluszek słabiej rośnie. Może będzie trzeba sterydy na płuca podać. Póki co nie panikuj :* -
Marsylia wrote:Pytanie do dziewczyn po cc. Czy blizna was teraz czasem szczypie? Czy zdarza się, że po wysiłku nie boli brzuch tylko sama blizna?
Mnie blizna bolała jak poszłam pierwszy raz na siłownię po porodzie i na początku ciąży miałam takie uczucie rozciagania. Teraz nic nie czuję. U mnie odstęp między cc bedzie 3 lata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 09:41
-
Marsylia wrote:Jak często masz mieć teraz wizyty? Przy Wiki miałam przepływ wsteczny, po lekach nieznacznie się poprawiło. Skierowanie na echo serca płodu dostałaś? Jeśli nie to warto nawet prywatnie iść zrobić. Niech ocenią pracę łożyska. Przy słabych przepływach maluszek słabiej rośnie. Może będzie trzeba sterydy na płuca podać. Póki co nie panikuj :*
Tak na echo już jestem od jakiegoś czasu umówiona prywatnie na połowę lipca, trochę niestety się na to czeka. I fakt, że mały już tak dużo nie urósł jak wcześniej. Póki co jeszcze nie panikuję, ale fakt że trochę się zmartwiłam tym. A na wizytę mam przyjść za 2 tygodnie. Dzięki.
-
Bajka111 wrote:Dziewczyny a ja mam takie pytanie do Was.
Wczoraj byłam na wizycie, trochę szybciej poszłam z powodu silnych bóli brzucha i twardnienia brzuszka. I taka średnia ta wizyta była. Szyjka zaczęła się skracać i przepływy wyszły słabo. I własnie o nie mam do Was pytanie. Czy któraś z Was wie coś więcej na ich temat? Wiadomo, wiem co lekarz powiedział i to dla mnie najważniejsze. Ale określenia "dramatu nie ma" jakoś mnie do końca nie uspokoiły.
Zna się któraś z Was na parametrach? Albo zdarzyło jej się na jednej wizycie mieć słabe, ale na następnej już było wszystko w porządku?
Moje przepływy na pierwszych prenatalnych nie były w normie. Dostałam acard 150 i na połówkowych już była duża poprawa -
Buko wrote:Też planujemy kupić po przymierzeniu. To jest najważniejsze przy zakupie samego fotelika, aby był odpowiedni kat nachylenia. Natomiast z bazą już tego problemu być nie powinno, bo wtedy fotelik dopasowuje się do bazy i kat się zgadza.
Niestety, jeśli sam fotelik jest na kanapie pod złym kątem, to jest duże prawdopodobieństwo, że baza w żaden sposób tego nie naprawi. Albo odwrotnie- jeśli fotelik + baza leżą pod złym kątem w samochodzie, to sam fotelik przypięty na pasy też będzie pod złym kątem. Trzeba mierzyć. My chcieliśmy kupić fotelik z bazą BeSafe, a się okazało, że dziecko leżałoby w nim pod kątem ponad 40 stopni!
Megsss a mierzyliście fotelik Cybex Aton M i-size (lub sam Aton M) z bazą M i-size? U nas to był jedyny, który pasował do "dziwnej kanapy" w moim autku. Baza jest dosyć płaska a nie zadarta do góry jak w większości modeli, przez co nie zwiększa dodatkowo kąta nachylenia fotelika.
Bajka111 ja akurat na wszystkich badaniach USG przepływy mam w normie, natomiast po kiepskim teście PAPPA dostałam Acard 75, bo mogą się one pogorszyć w 3 trymestrze. Zapytaj lekarza o ten Acard, o ile Ci go nie polecił. Dużo wypoczywaj i nie dźwigaj, skoro Ci się szyjka skraca!! -
Karo_Wi wrote:Niestety, jeśli sam fotelik jest na kanapie pod złym kątem, to jest duże prawdopodobieństwo, że baza w żaden sposób tego nie naprawi. Albo odwrotnie- jeśli fotelik + baza leżą pod złym kątem w samochodzie, to sam fotelik przypięty na pasy też będzie pod złym kątem. Trzeba mierzyć. My chcieliśmy kupić fotelik z bazą BeSafe, a się okazało, że dziecko leżałoby w nim pod kątem ponad 40 stopni!
Megsss a mierzyliście fotelik Cybex Aton M i-size (lub sam Aton M) z bazą M i-size? U nas to był jedyny, który pasował do "dziwnej kanapy" w moim autku. Baza jest dosyć płaska a nie zadarta do góry jak w większości modeli, przez co nie zwiększa dodatkowo kąta nachylenia fotelika.
Bajka111 ja akurat na wszystkich badaniach USG przepływy mam w normie, natomiast po kiepskim teście PAPPA dostałam Acard 75, bo mogą się one pogorszyć w 3 trymestrze. Zapytaj lekarza o ten Acard, o ile Ci go nie polecił. Dużo wypoczywaj i nie dźwigaj, skoro Ci się szyjka skraca!!
Tak, oczywiście dostałam acard, jak i nakaz większej ilości odpoczynku. I stosuję się do zaleceń.Karo_Wi lubi tę wiadomość
-
Cześć wszystkim
jestem właśnie po wypiciu glukozy, czeka mnie jeszcze ostatnie pobranie krwi. Byłam bardzo przestraszona że zwymiotuje skoro podobno jest strasznie niedobre. Mile się zaskoczyłam, nie jest najgorzej. Cytrynowa glukoza smakuje jak przesłodzona lemoniada
co prawda zawsze po zjedzeniu czegoś słodkiego boli mnie glowa, a po takiej ilości cukru boli niesamowicie!
Ostatnio miałam bardzo niemiłe doświadczenie z skurczami. Wieczorem cała godzinę miałam skurcze co 8-6 minut!!! Mąż myślał ze trzeba jechać do szpitala ! Na szczscie dwie nospy dały rade, od tego czasu twardnienia pojawiają się sporadycznie co godzinę, dwie. Na szczęście lekarz już w poniedziałek. Wydaje mi się ze to moja wina... mam teraz coraz więcej stresu w pracy a jak się zdenerwuje to stwardnienie przychodzi od razu...
-
A dziewczyny, które bierzecie Acard, wiecie do kiedy powinniście brać? słyszałam, że do ok 30 tygodnia jest bezpiecznie. Chcę o tym pogadać z lekarką na kolejnej wizycie, bo Acard przepisywała mi inna lekarz - moja oczywiście wie, że biorę, ale muszę ustalić do kiedy, żeby było bezpiecznie, bo z tego co wiem do samego końca nie można. Któraś się orientuje?2011_Synek
24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami -
Mam takie pytanie odnośnie tej nieszczęsnej glukozy
Czy w międzyczasie mogę popijać zwykłą wogę niegazowaną?? Może pytanie głupie
ale wolę się upewnić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 11:15
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
NatkaZ wrote:Mam takie pytanie odnośnie tej nieszczęsnej glukozy
Czy w międzyczasie mogę popijać zwykłą wogę niegazowaną?? Może pytanie głupie
ale wolę się upewnić
-
PAPAVER wrote:A dziewczyny, które bierzecie Acard, wiecie do kiedy powinniście brać? słyszałam, że do ok 30 tygodnia jest bezpiecznie. Chcę o tym pogadać z lekarką na kolejnej wizycie, bo Acard przepisywała mi inna lekarz - moja oczywiście wie, że biorę, ale muszę ustalić do kiedy, żeby było bezpiecznie, bo z tego co wiem do samego końca nie można. Któraś się orientuje?
Moja prowadząca nic nie mówiła, ale czytałam, że powinno się go brać do 32+0 lub 34+0. Zapytam na kolejnej wizycie.PAPAVER lubi tę wiadomość