Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
orchidea33 wrote:Mój lekarz mówi że to normalne stwardnienie i skurcz3 bo macica pracuje wtedy odpoczywać duzo.
Mowie mu że małego czuje bardzo nisko poniżej pępka i aż jak drapie w szyjkę i ze m A on mówi że lepiej bo szybszy poród będę mieć A wy gdzie czujecie swoje maluchy?
Ja małego czuję z reguły bardzo nisko. Kilka razy czułam ruchy w okolicy pępka i trochę ponad nim , ale ostatnio tak jak u Ciebie ruchy rzadziej i znów bardzo nisko -
eVelina83 wrote:Dziewczyny mam pytanie.. jakie wanienki kupujecie dla swoich maluchów? Przeglądam, przeglądam i nic w oko nie wpada.
Oglądałam rożne ale trochę szkoda mi kasy skoro w wszyscy moi bliscy dali radę z normalnymi wanienkami. -
EVelina ja mam z ikea wanienke i szczerze to do dziś kapie moje 3letnie dziecko ale wcześniej też nie miałam problemu takiego maluszka kąpać bo przecież takie dziecko nie potrzebuje nie wiadomo jakiej wielkiej kąpieli.a jak miał kolki to wkładałam go do normalnego wiaderka i pomagalo
-
PAPAVER wrote:I pytanie już po raz kolejny, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi: do biorących heparynę i acard - do kiedy macie wskazane branie?
Acard mam brać do 34+0, heparyny nie biorę więc nie pomogę
Ja czuję synka już dosyć wysoko, bardzo blisko linii piersi. Oczywiście na dole również, zależy jak się ułoży. Teraz też częściej się wypina albo główką, pupką czy nóżkami. Jeszcze nie potrafię tak do końca rozróżnić, która to część ciałkaPAPAVER lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny muszę się pochwalić, że ogarnęłam wyprawkę praktycznie już w całości
Do kupienia został nam fotelik samochodowy i drobnostki do pokoikuTeraz tylko pranie, prasowanie i odświeżenie pokoiku dziecięcego. Uff odetchnęłam
Pikapik, mala_misia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A od kiedy te ruchy powinny być takie regularne i powinnismy mierzyć? Gdzieś czytałam ze od 29tc ale na ile to sprawdzone info było to nie pamietam
U nas Miska dzisiaj trochę milczy ale to chyba wina mojego dzisiejszego nastroju, nawet pies schodził mi z drogi, nie domagał się spaceru ani tego w misce pustka... niewyobrażalne jak w ciąży stałam się słaba emocjonalnie -
Pikapik ruchy powinno się liczyć chyba tylko wtedy, kiedy coś nas niepokoi i dopiero od 3 trymestru ciąży. Natomiast teoretycznie dziecko powinno się zacząć regularnie ruszać od 26 t.c.
Jeśli się martwisz, to może zjedz coś słodkiego? Powinno obudzić dzidzię i skłonić do ruchów.
U mnie jeszcze różnie to bywa. Jeśli mam dzień, podczas którego dużo poleguję/odpoczywam, to czuję ruchy za każdym razem jak posadzę tyłekA czasem jest tak, że przez cały dzień nic nie czuję i dopiero na wieczór kilka ruchów. Mnie się wydaje, że mamy jeszcze na tyle dużo miejsca w brzuchu, że się dziecko obraca i jeśli się wypnie tyłkiem, to dużo, dużo mniej czuć te ruchy.
-
nick nieaktualny
-
Moj syn ewidentnie ma konkretne pory działania. Ostatnio był usadowiony kolejny miesiąc z rzędu głową w dol, a ja czuję że zmienił pozycje, bo puka po bokach.
My wanienke kupiliśmy najzwyklejsza, za 25 zlotych. Stojak dostaliśmy akurat w spadku, ale w Smyku na stronie online można kupić stojak za 59 i do tego wanienke 103 cm chyba, za 29 o ile dobrze pamiętam.
-
Kamkam twój ewidentnie będzie okruszkiem, bo mój w 23+4 (chyba) wazyl lekko ponad 600 g. Choć to jeszcze nie przesadzone bo zarówno mój może lekko zwolnić tempo jak i twój przyspieszyć. Każde dziecko rośnie inaczej, najwazniejsze ze rosnie z wizyty na wizyte. Porównamy w październiku
M wyprawiony do pracy, a my spowrotem w lozku i mamy teraz imprezę w brzuchu. Standard o tej godzinie u nas ostatnio.
Akikegna ja tez wyprawke mam prawie kompletna. Z miesiąca na miesiąc kupowalam coś wg listy i tak sie okazało że mam prawie wszystko oprócz kilku śpiochów. Nawet promka w Smyku mnie nie skusi już żebym coś kupiła jeszcze
Dotarło do mnie, we to będą pierwsze święta we trójkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 05:39
-
Ja jestem z Katowic i mam zamiar sie tam przejechac jak maz sie w pracy odrobi po urlopie.
Wanienke mam zwyla ze Smyka za 35 zl. Ma jeynie funkcje rozpoznawania temperatury wody. Sprawdzalam - dziala
Ruchy czuje dosc czesto i raz nisko a raz w pepku. Wyzej nie bo chyba nie mam tam.jeszcze brzucha...
A na Swieta mam juz kompleci z Aliexpress
-
Mi też jeszcze sporo zostało do całej wyprawki- pielęgnacja, jakies reczniczki, smoczki, butelki, kocyki itp, sporo tego. Z ciuszków muszę tez kilka rzeczy dokupić. Wydaje się, że jeszcze sporo czasu ale lekka panika łapie, ze tyle do kupienia.
U mnie tez jeszcze różnie jest ułożona w brzuchu, czasem z boku czuje, innym razem na dole, a najczęściej w okolicach pępka.a częstotliwość rożna, zazwyczaj wieczór to jej pora na harce, w pracy średnio, no i jak usiądę i się zrelaksuje. Czekam aż nabierze sił.