Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogolnie to mam ciuchy i ta wanne. Chyba nic wiecej. A moj 5letni chrzesniak zaczyna znosic mi swoje zabawki m.in. domek dla lalek
ze mam juz skladac.
A i tak rodzina sie smieje ze po co to juz kupuje, ze "to sie tak wczesnie nie kupuje". Jak mnie to wk*****. Nie macie pojecia. A przeciez nie wiem czy nie pojde do szpitala a nie moge sie non stop bac ze cos sie stanie zlego. Staram sie juz nie reagowac na babcine glownie komentarze.
-
My wczoraj wreszcie zamówiliśmy wózek, bo zarówno mój mąż jak i rodzice stwierdzili, że zwarjują jak tak ciągle będę zmieniać zdania na temat firmy i modelu
Ostatecznie padło na Benetto Vulcano S-line.
Z wyprawki to w sumie zostało nam już niewiele. Ciuszko mam praktycznie ogarnięte do rozmiaru 68. Tylko jakoeś pojedyncze sztuki musimy dokupić. A tak to to napewno jeszcze kosmetyki, wanienka i parę innych.Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Ja też już prawie całą wyprawkę mam. Brakuje wanienki, może kilku ciuszków ale tak to do 68 mam wszystko nawet na 74 się już trochę znalazło, termometr, smoczki i chyba dokupię większą butelkę bo boję się że z karmieniem może być coś nie tak to będę dokarmiać butelką. Zastanawiam się nad laktatorem jeszcze ale chyba to trzeba kupić na mus co?
-
Milano wrote:Ja też już prawie całą wyprawkę mam. Brakuje wanienki, może kilku ciuszków ale tak to do 68 mam wszystko nawet na 74 się już trochę znalazło, termometr, smoczki i chyba dokupię większą butelkę bo boję się że z karmieniem może być coś nie tak to będę dokarmiać butelką. Zastanawiam się nad laktatorem jeszcze ale chyba to trzeba kupić na mus co?
Milano ja na wszelki wypadek radziłabym rozjerzeć się za laktatorem już wcześniej. U mnie córa miała problem ze złapaniem całego sutka i mąż na biegu jeździł i szukał dobrego laltatoraTeraz na wszelki wypadek zamierzam zaopatrzyć się w niego już w trakcie kompletowania wyprawki. Nigdy nic nie wiadomo. A jak się po prostu nie przyda to zawsze można odsprzedać
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
NatkaZ wrote:Milano ja na wszelki wypadek radziłabym rozjerzeć się za laktatorem już wcześniej. U mnie córa miała problem ze złapaniem całego sutka i mąż na biegu jeździł i szukał dobrego laltatora
Teraz na wszelki wypadek zamierzam zaopatrzyć się w niego już w trakcie kompletowania wyprawki. Nigdy nic nie wiadomo. A jak się po prostu nie przyda to zawsze można odsprzedać
Nawet jeśli z karmieniem jest wszystko ok to laktator też się bardzo przydaje. Szczególnie przy na wale pokarmu jest zbawieniem dla bolących piersi. W pierwszej ciąży nawet nie pomyślałam o laktatorze. Byłam tak nastawiona na karmienie piersią,że nie kupiłam bo po co mi. A jak dostałam nawału to mąż w te pędy jechał kupić. U Mnie sprawdził się taki najzwyklejszy. Dobrze ściągał i służył mi cały czas gdy karmiłam.NatkaZ lubi tę wiadomość
-
eVelina, ja kupiłam wanienke z Ceby model Laura. Ale za to nie kupujemy dodatkowej komody dla dziecka. Pod wanienką będzie miejsce na Art.higieniczne i pampersy. Dodatkowo jest przewijak więc chcemy aby sprzęt był zawsze blisko łóżeczka.
To rozwiązanie ma jeden minus- jest super dla malutkiego dziecka. Ale nie ma szans wykompac w tej wanience większego dziecka, myślę że wystarczy do ok 7-8 miesięcy. -
Ja ruchy czuję na wysokości pępka i wyżej, czasem niżej też. Maluch kopie jak szalony, ma swoje w miarę stałe pory, najwięcej rano i wieczorem, ale po południu też się odzywa
Co do wyprawki to takie większe rzeczy zostawiamy na "jak się w końcu przeprowadzimy", ale ubrankowo jestem gotowa na 200% - okazało się, że kuzynka ma mnóstwo ubranek i wczoraj przywiozłam od niej 4 wielkie kartony - 2 na 56 i 2 na 62. Jak dołożę do tego to co sama kupiłam to chyba pranie będę raz w tygodniu robić albo rzadziej haha
www.zcukremalbowcale.com -
nick nieaktualny1Malinka1 wrote:Mi też jeszcze sporo zostało do całej wyprawki- pielęgnacja, jakies reczniczki, smoczki, butelki, kocyki itp, sporo tego. Z ciuszków muszę tez kilka rzeczy dokupić. Wydaje się, że jeszcze sporo czasu ale lekka panika łapie, ze tyle do kupienia.
U mnie tez jeszcze różnie jest ułożona w brzuchu, czasem z boku czuje, innym razem na dole, a najczęściej w okolicach pępka.a częstotliwość rożna, zazwyczaj wieczór to jej pora na harce, w pracy średnio, no i jak usiądę i się zrelaksuje. Czekam aż nabierze sił.
O laktatorze też słyszałam, że znajoma nie kupiła, a dwa dni po porodzie mąż kupował na szybko. Kupić można od ręki, więc chociaż może trzeba wybrać odpowiedni model, żeby panowie później nie musieli sami wybierać. Ja akurat dostałam od bratowej, więc muszę go tylko wyparzyć i gotowe. -
Moja wyprawka to jest jeszcze daleko w lesie mam tylko może z 20 sztuk ubranek, czekam na L4 i do tej pory odkładaliśmy kasę, jest już spora kwota także myśle ze w lipcu zacznę kupować, naszczescie mamy wybrany wózek i łóżeczko tez, z tym ze poza wyprawka i zrobieniem koncika Jagodowego musimy jeszcze zmienić łóżko i kabinę prysznicowa.
tym_janek lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Widzę że już duzo macie jeżeli chodzi o wyprawkę, ja nie mam nic poza kilkoma ciuszkami, to wszystko. Wózek mam upatrzony ale nie widziałam go na żywo, więc na razie się wstrzymuje. Wanienki, przyborów kosmetycznych itd nie mam nic, cały czas mi się wydaje że jeszcze jest czas.
Pisałyście dużo o twardnieniach brzucha, one mnie też nie omijają, kilka razy a nawet kilkanaście w ciągu dnia, biorę luteinę dopochwową, magnez i doraźnie no-spę.
Wczoraj byłam na wizycie, lekarz mówił że szyjka w porządku, mały waży już 950 gram, ułozony główką do dołu i kopie o stałych porach dnia
Przytyłam 4 kg do tej pory
-
Dziewczyny fajnie też kupić inhalator bo jednak to będzie pora jesienna i na katarek najlepsze jak coś i koniecznie osłonki na sutki bo mimo ząbków potrafi jednak dzieciątko totalnie zmolestowac sutki hehe
A znacie jakaś fajna firma biustonoszy do karmienia bo muszę się w niego zaopatrzyć
Akilegna my jak cos nie wiem czy wiesz ale to laktator elektryczny dostaniemy na receptę do odebrania w aptece bezplatnie także nie kupuj;-) -
Ja na razie nie mam za dużo.
Upolowałam ubranka 56 (https://www.olx.pl/oferta/ubranka-dla-chlopca-50-56-h-m-reserved-smykgratis-pampersy-CID88-IDuvRnl.html) + pampersy
Do tego mam 1 półspiochy, 2 spodenki, 2 pajacyki i 3 body na rozmiar 56/62 albo 62 ?
Fotelik kupujemy od kolegi z pracy, Kiddy evolution pro 2.
Wózek używany - anex sport albo roan bass. -
Orchidea, ze staników do karmienia polecam Alles Mama. Pracowałam kiedyś jako brafiterka i te staniki to był hit
Są ładne i mają szeroką rozmiarówkę. Z tym, że staniki do karmienia radzę kupować na sam koniec ciąży i najlepiej jeszcze z zapasem, bo po porodzie piersi potrafią urosnąć nawet o rozmiar.
-
julita25 wrote:Nawet jeśli z karmieniem jest wszystko ok to laktator też się bardzo przydaje. Szczególnie przy na wale pokarmu jest zbawieniem dla bolących piersi. W pierwszej ciąży nawet nie pomyślałam o laktatorze. Byłam tak nastawiona na karmienie piersią,że nie kupiłam bo po co mi. A jak dostałam nawału to mąż w te pędy jechał kupić. U Mnie sprawdził się taki najzwyklejszy. Dobrze ściągał i służył mi cały czas gdy karmiłam.
takze nawet jeśli chcecie kp to i tak się przydaje. U nas byl w uzyciu co jakis czas przez pierwsze 3 - 4 mce. Ja polecam elektryczny Lansinoh.