Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja bym tam jadła wszystko szybko i najlepiej niegotowala jakieś asia makaron
Pikapik jak bus przyrządza takie jedzenie tdla mnie to pewnie bym zjadła ale samemu robić to już straciłam apetyt
I tak się zastanawiam niby które to takie zdrowe jedzenie skoro wszystko na chemii i opryskach -
Cukierniczka wrote:Orchidea, a ten sok pomarańczowy to z zalecenia lekarza? Ja popijam przeważnie wodą albo jakimś sokiem, bo ohydny posmak ma to żelazo.
Ja się ratuję jogurtem z ziarnami i suszoną śliwką, pomaga na zaparciaCukierniczka lubi tę wiadomość
-
Ostatnio miałam zajęcia w szkole rodzenia właśnie z odżywiania i powiem Wam, że to była porażka. Dziewczyna (na oko krótko po studiach) dietetyczka, prezentacja w tle i czułam się jak na wykładzie, w dodatku bardzo nudnym. Zero dodawania od siebie, wyidealizowanie odżywianie, słownictwo typu monosocharydy, D-glukozai D-mannoza itp. - no przepraszam, ale ja nie rozbijam w ten sposób swojego jedzenia. W prezentacji polecała łososia, a przy pytaniach z grupy po prezentacji stwierdziła, że ona tak naprawdę nie poleca łososia, bo wiadomo jak jest hodowany. I jeszcze na końcu quiz z prezentacji.
Wiecie jakbym chciała poczytać książkę z biologii, czy też biochemii to kupiłabym. Liczyłam na coś ciekawego, a nie tak sztywno, wykładowo.
W trakcie przerwy wyszliśmy. Naprawdę lubię posłuchać ludzi mądrych, którzy opierają swoją wiedzę na doświadczeniu, albo nawet odnosząc się do ciekawostek (np. że na terenie naszego kraju jest zakaz sprzedaży serów z mleka niepasteryzowanego), ale sposób w jaki zostało to zostało przedstawione....
-
orchidea33 wrote:Żelazo dobrze się przyswaja z witaminą C .mam zalecenie od lekarza żeby popijac i polozna tez mi mowila ,bo dużo osób właśnie popija woda i poprostu tp zelazo nic nie daje.
www.zcukremalbowcale.com -
Milano , ja prowadziłam swoją dzielność do 2017 roku a od 2017 roku weszłam w spółkę z firma i oni mnie zatrudnili .
Wiec od marca 2017 do grudnia 2017 byłam na niepełny etat i co za tym idzie pensja była niższa a od grudnia przeszłam na pełen etat z wyższym wynagrodzeniem ,co więcej ja podpisujac aneks do umowę i jeszcze dwa miesiące po podpisaniu nie byłam w ciążyw ciąże zaszłam z początkiem lutego . No i w zasadzie nie wiem co maja za problem .. na zwolnienie poszłam po 5 miesiącach od podpisania aneksu do umowy . Jako pracownik dostałam tylko wiadomość ze jest wszczęte postępowanie wyjaśniacie ale nie wiem odnośnie czego pensji ? ciąży ?etatu ? pewnie będę wiedzieć jak przyjdzie pismo do firmy , czego oni się tam dopatrzyli .
Śmieje się , ze pracownice chyba przy podpisywaniu umowy nowej powinny w pakiecie dostawać zestaw antykoncepcyjny
Chętnie im pokaże moja kartę ciąży , łatwo jest wyliczyć kiedy w ciąże zaszłam i ze wyższy etat nie wynika z chęci wyłudzenia zasiłku tylko firma się rozwija . Mam nadzieje , ze dadzą mi taka szanse -
Ja też mam trudności z gotowaniem ostatnio, nie chce mi się strasznie.
Ale dzisiaj przychodzą znajomi na mecz więc postanowiłam wziąć się w garść, będę robiła kebaby z kurczaka z warzywami z sosikiem czosnkowym we własnej roboty pitach i piekę ciacho ucierane z malinami, narazie wygląda tak
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dadb8fe49a52.jpg
robi się 10 minut, reszta w piekarnikujakby któraś z Was chciała przepis to podam, jeszcze się piecze ale mam nadzieję że wyjdzie pysznie
Kathrine, Milano, monika30, Asiaf lubią tę wiadomość
-
Ja miałam jakieś 2 mies temu od gina przepisany Tardyferon to porażka była. Strasznie źle się czułam po nim i wcale nie pomógł bo hemo spadła do 11,1
Teraz od ponad miesiąca biorę Biofer folic (niby lepsze wchłanianie bo w składzie ma wit c i dwa rodzaje żelaza w tym hemowe) piję też herbate z pokrzywy.. W poniedziałek mam zrobić badania to zobaczę czy coś się poprawiło czy nie. Może być nawet na takim poziomie byle by nie spadało niżej..
OlinkowA ale smaka narobiłaś
-
nick nieaktualny
-
Olinkowa dawaj przepis bo mąż jutro imieniny to zrobię mu ciacho
Orchidea a podasz u kogo ogladasz te filmiki, bo chetnie bym pooglądałaJa akurat na szkole rodzenia miałam bardzo fajny wykład z panią dietetyk więc zależy na kogo się trafi
-
Dziewczyny ja mam ostatnio chęć na gotowanie. Wspomagam sie moim zbawienny urządzeniem jakim jest multicooker i jestem orzeszczesliwa że nie muszę stać w grach cały czas.
Pytanie z innej bajki: ciągle mam infekcje intymne albo jakieś zapalenia i wydzieline biała z pochwy. Dostałam leki, mam wrażenie że jednak nic nie pomogły, a kontrola za 3 tygodnie. Czy Wy też się z tym borykacie? Macie jakieś sposoby? No i czy to może jakoś zagrozić malenstwu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 15:18
-
Zuziaa ja ostatnio czułam dyskomfort i ginekolog zalecił mi lactovaginal i tantum rosa. Mi pomogły
A wydzieline też mam i to ostatnio więcej niż zwykle więc chyba tak po prostu jest. Dziś zrobiłam dobry obiadek. Oczywiście makaron z pistacjami i suszonymi pomidorami bo też uwielbiam. Nieskromnie powiem że pycha A mega prosty
-
OlinkowA, kurcze, a ja słyszałam wręcz przeciwnie- żeby sutki/brodawki starać się wyciągać, żeby później dziecko nie miało problemów z chwyceniem. Przyznam, że do tej pory tego nie robiłam, bo zapominałam
Ale piersi oglądam codziennie i dziś właśnie pierwszy raz zobaczyłam siarę. Poprawiło mi to humor bardzo
A co do położnej, to ja nie mam zamiaru płacić za coś, co mi się należy. Z kim bym nie gadała to opieka wykupionej położnej wygląda w 90% tak samo, jak wtedy, kiedy się jej nie kupiZ tym, że w Warszawie kupno położnej to od 2000zł w górę i nie we wszystkich szpitalach jest to możliwe.
Wrzuć przepis na to ciacho, bo wygląda smakowicie!
orchidea33 ja to przed ciążą już nie lubiłam gotować, a teraz to w ogóle wzbraniam się jak mogę przed kuchnią. Sobie jedzenie też robię jak już jestem bardzo głodnaA zamiast soku pomarańczowego to może wymyśl coś innego z witaminą C? Wodę z wyciśniętym sokiem z połowy cytryny? A może w ogóle witamina C rozpuszczona w wodzie? Ja popijam herbatą z cytryną i mam nadzieję, że to pomaga. W każdym razie niedokrwistości jeszcze nie mam.
Zuziaaaa ja się bujałam z infekcjami intymnymi jeszcze przed ciążą- chodziłam do ginekologa co 3-6 miesięcy i za każdym razem wychodziłam z dodatkową receptą na globulkiI w zasadzie od początku ciąży też mi coś tam dolega- za radą mamyginekolog zaczęłam się wietrzyć
I wydzieliny jest o wiele, wiele mniej, dodatkowo nic mnie nie swędzi (ale w sumie wcześniej też mnie nie swędziało), ale to i tak nic nie daje, bo bakterie jak były tak są dalej.. Na samym początku ciąży i teraz po każdej wizycie znowu wychodzę z jakąś receptą na infekcje.
-
Zuuziaaaa wrote:Dziewczyny ja mam ostatnio chęć na gotowanie. Wspomagam sie moim zbawienny urządzeniem jakim jest multicooker redmond i jestem orzeszczesliwa że nie muszę stać w grach cały czas.
Pytanie z innej bajki: ciągle mam infekcje intymne albo jakieś zapalenia i wydzieline biała z pochwy. Dostałam leki, mam wrażenie że jednak nic nie pomogły, a kontrola za 3 tygodnie. Czy Wy też się z tym borykacie? Macie jakieś sposoby? No i czy to może jakoś zagrozić malenstwu?
Tez miałam problem ze zwiekszona ilością wydzieliny, do tej pory nigdy nie miałam takich problemów. Na wizycie jednak lekarz uspokoił mnie ze jest to fizjologiczna wydzielina w czasie ciąży, która ma chronić przed infekcjami. Dodatkowo zrobil mi wymaz i dzisiaj sprawdziłam wyniki- wszystko jest w idealnym stanie -
Dziewczyny byłam u lekarza w Niemczech i on mi powiedział,ze wydzielina z pochwy jest normalnym zjawiskiem,dopóki nie swędzi albo jest nie miły zapach.Im więcej brałam globulek,lactovaginalu itp. Infekcje nawracaly.Teraz nie stosuje nic,myje białym jeleniem,wietrze ile się da,za porada mamy ginekolog i jest git!strata kasy na tabletki i inne wymysły koncernów farmakologicznych.W ciąży uplawow ma być więcej,także dopóki nic nie swędzi i brzydko pachnie jest Ok.to jest oczywiscie moje zdanie,ale odkąd nic nie biore mam rzadziej i mniej[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
29.09.2018❤️ -
Milano wrote:Olinkowa dawaj przepis bo mąż jutro imieniny to zrobię mu ciacho
Ja również poproszę o przepis
Orchidea a podasz u kogo ogladasz te filmiki, bo chetnie bym pooglądałaJa akurat na szkole rodzenia miałam bardzo fajny wykład z panią dietetyk więc zależy na kogo się trafi
https://youtu.be/wO3kTKjP9Zg i Kasia Sawicka ogólnie wpisz sobie w wyszukiwarkę co Cię interesuje i napewno jakieś fajne rzeczy ci się pokażą