Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Chichibi wrote:Ale chodzi o to, ze ja chce isc od razu na l4 a nie czekac do 13 tygodnia
-
Nadzieja2018 tak na prawdę wszystko zależy od lekarza. Pierwszą ciąże prowadziła młoda Pani Dr to po tylu stratach sama zawołała mojego Ł. Teraz chodzę do innego lekarza i słyszałam jak jednej pacjentce powiedział, że dopiero na trzecim usg poprosi męża czyli około 12 tc.
-
nick nieaktualnyNadzieja2018 wrote:Idziecie na 1 usg z mężem? Jutro mam i się zastanawiam czy jest sens czy mnie lekarz nie wyśmieje Bk to 5tci2dzien więc może być tylko pęcherzyk i ciałko
-
Zabiorę go najwyżej go nie wpuszcza ciekawe jak to jest z kartą ciąży czy może być założona w 2 miejscach? U lekarza na NFZ i prywatnego? Bo jeszcze nie zdecydowałam gdzie chce chodzić. Jutro idę na usg pierwsze a dziś odebrałam betę 13358,40
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
nick nieaktualnyMinie Black wrote:zgodnie z kodeksem pracy, jeśli im powiesz, czy nie powiesz do końca 3 miesiąca mają pełne prawo Cię zwolnić. My nie znamy Twojego szefostwa i polityki firmy, więc nie pomożemy w odpowiedzi, czy Cię zwolnią. Osobiście w Twojej sytuacji bym nie mówiła do 13 tyg.
-
nick nieaktualnyNadzieja2018 wrote:Zabiorę go najwyżej go nie wpuszcza ciekawe jak to jest z kartą ciąży czy może być założona w 2 miejscach? U lekarza na NFZ i prywatnego? Bo jeszcze nie zdecydowałam gdzie chce chodzić. Jutro idę na usg pierwsze a dziś odebrałam betę 13358,40
-
Chichibi wrote:No ja wlasnie mam umowe do konca grudnia... Myslicie ze jak teraz ich uprzedze o ciazy i ewentualnym l4 to nie zwolnią mnie ? Bo chce im powiedziec tydzien przed wizyta u lekarza.
Nie mogą Cię zwolnić. Umowa przedłuży Ci się do czasu porodu, po tym czasie nie mają obowiązku jej przedłużyć ale zasiłek macierzyński wypłaci Ci i tak ZUS.
Pracodawca nie może zwolnić kobiety w ciąży (oprócz pewnych wyjątków). A temat z 3 miesiącem dotyczy tylko osób którym kończy się umowa o pracę przed upływem 3 miesiąca ciąży. Wtedy pracodawca nie ma obowiązku przedłużenia jej do czasu porodu.STORK lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny i ja dołączę do waszego grona. Czytam juz was od kilku dni. Dzis byłam u lekarza i potwierdził ciąże, na usłyszenie serduszka było jeszcze za szybko (5t2d), mam przyjść za 2-3 tyg. Termin wg OM na koniec września, ale jakos bliżej mi tu do was;) to moja druga ciąża. Mam juz synka, ktorego jeszcze kp, ale juz próbujemy zakończyć.
Du-Dulia lubi tę wiadomość
-
Ogólnie mam cykle 28.
Ten miał być bezowlacyjny. Potwierdzonym monitoringiem w 10 i 15 dc.
Z glupoty zrobilam tes ovu 21 dc i był dodatni (ale nie taki mega mocny pasek testowy) z temperatury owu.zaznaczylo się na 23 dc.
32 dc beta hcg 33 ( czyli od owulacji 9 dni)
34 dc ( 11 dpo 88)
Normy z mojego labo
5-50 1 tydz ciąży
50-100 2-3 tydz ciąży
....