WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaaa wrote:
    ChicChic służę towarzystwem jeśli będziesz miała potrzebę spotkać się z jakaś dziewuchą a takowej na podorędziu nie będzie, zawsze można się do parku chorzowskiego umówić na jakiś spacer czy kawę.
    Jak coś dziewczyny to i ja się wprosze na kawcie bo niedługo czekają mnie wakacje w Polsce:-)
    Zuzia bądź silna ,ja już przeszłam rozwód i podział majątkowy itd i wiem co to zaczynać od niczego ,że nawet nie miałam łyżki czy widelca bo mój exmaz zabrał wszystko A odebrać nie było łatwo.. ale zobaczysz że nacennijsze i najważniejsze to zdrowie twoje i dziecka:-)
    Papkim no to trzymamy kciuki i daj znać jak poszło A co wogole ciekawego studiowalas jeśli można wiedzieć?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Extra z ta kawa. Mi sie po studiach kontakty posypaly. Wiem ze troche z mojej winy ale coz.. Moze kiedys jakas kawka wypali a potem spacer z wozkami ? :)

Katiuszaaaa lubi tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia dziewczyny już wszystko możliwe napisały, więc ja dodam tylko od siebie, że gratuluję tak wielkiego kroku. Moi rodzice wiecznie się kłucili i robią to nadal. Niestety to jest bardzo przykre dla dzieci małych i dużych. Ileż to ja razy się modliłam o ich rozwód :/ no cóż, moja mama nie była tak odważna jak Ty. A mój ojciec był za wygodny, żeby odejść samemu. Kochana wielki szacun i życzę Ci tylko samych przyjemnych chwil w życiu ❤

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikapik wizytujemy razem :)
    To będzie moja ostatnia wizyta co 4 tygodnie, zaczynam biegać do ginki co 2 ;)
    A w piątek wizyta u diabetologa i podejrzewam, że dostanę insulinę, bo moje cukry się psują :/

Edit: no i oczywiście jutro kciuki zaciskam Pikapik za obronę &&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 20:49

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia gratuluje, że jesteś tak odważną kobietą.

Pikapie powodzenia i trzymam kciuki.

mhsv2n0agpm4d5s2.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 18.07, s kolejna dopiero 03.09, w sierpniu żadnej, bo wyjeżdża na urlop. Tzn proponowała na początku sierpnia, ale myśle, ze jak jest wszystko dobrze to nie ma potrzeby tak częstych wizyt :).

Pikapik trzymam mocno kciuki ;)

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Kathrine Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikapik zaciskam kciuki :)

Ja mam jutro wizytę po ponad miesięcznej przerwie. Już lekki stres mnie bierze czy wszystko z Malutką dobrze yhh

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę jutro. Idę na moje pierwsze l4. Mam nadzieję, że wszystko ok. Dodatkowo od 30-go tygodnia mogą nam kazać liczyć ruchy. Szczerze tego nie lubię, ble.

• monika30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikapik trzymam kciuki :)

• Justynuszek Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas pracuję. Z tym, ze ja mam pracę biurową, jestem jedyna kobieta w firmie wiec mam dobrze. I pracy nie za dużo.Szef tez super :) Generalnie dogadaliśmy się, że nie szukamy nikogo na zastępstwo. Ja będę pracować ile będę w stanie, mogę bez problemu pracować z domu. Tak samo na macierzyńskim te 2h dziennie jakoś ogarnę a zawsze to będzie dodatkowa kasa :) Mąż pracuje w tej samej firmie ale jako IT i w razie czego przejmie cześć moich zadań.

Moja mama sie ucieszyła na Kubusia, powiedziała ze zawsze jej sie to imię podobało i ja miałam byc Kubusiem.
    Zamówiła nam Kubusia dla Kubusia :). http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0607207001.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 21:42

43kth371haww2z0j.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam 20 wizytę razem z krzywa ;( a później następna wiarę szybko bo 3 sierpnia ale tez wyjeżdżam na urlop i chce mieć pewność ze wszystko jest ok ispokojnie mogę jechać 900 km od lekarza ;)

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikapik kciuki! Ja to nie mam totalnie głowy do nauki już wiec podziwiam!, :D

My wizytujemy 23 lipca. Tez nie mam jakiegoś mocnego parcia na wizyty bo czuje małego, ale z drugiej strony cieszę się po ostatnich przebojach na IP,ze lekarka skontroluje szyjke.
    Dziewczyny a po co liczy się ruchy dziecka po 30 tyg, skoro i tak się go czuje? Jaki ma to cel? Jestem zielona :)
    My wizyty co 2 tygodnie dopiero od 34 tygodnia mamy.

Katiusza gdzie spędzasz urlop? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 21:45

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide jutro ale czuje ze wszystko okej.. Chce poprosic o jakies fotki w 3d bo akurat maz nie moze ze mna isc.
    "Maja byc fajne zdjecia, a nie jakas stopa czy dupa!". :)

A potem chce juz chodzic co 2 tygodnie. Bede chyba spokojniejsza.

Katiuszaaaa lubi tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Chorwacji (Istria ) do tej pory mówi ze nie widzi przeszkód da mi tylko na podróż coś przeciw zakrzepom i tyle. Ale 3mam tez usg prenatalne u innego dr i mam nadzieje ze tez powie że wszytki ok i mogę jechać. Jak nie to maz pojedzie sam tzn nie sam bo jedziemy ogólnie w 8 osób

• Megsss Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jutro wizytuje po ponad miesiącu .. ale jestem spokojna:)

Pikapik powodzenia na obronie !

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam dopiero 19.07. A teraz w ten czwartek muszę odwiedzić diabetologa :/

Na wizycie też mam nadzieję na jakieś fajne zdjęcia bo zazwyczaj nasza Malutka odwraca się dupką lub zakrywa rączkami i stopami. Przez to najwięcej zdjęć mamy samego serduszka lub mózgu :P

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Ja akurat kupowalam wozek w salonie Bobowózki w Gdansku ale widzę że w Katowicach też mają filie. Mogę Ci polecić że względu że jak kupujesz całe wyposażenie to dają spoko zniżki od cen w sklepie, dorzucaja gratisy a do tego podczas reklamacji dają wozek zastępczy. Sama zobaczysz na co się zdecydujesz :)
    Potwierdzam. Kupowałam tam wózek w pierwszej ciąży. Kolejny plus to super wysyłka. Szybko i bardzo starannie wszystko zapakowane.

Zuuziaaaa lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój gin to mniej więcej od 3 czy 4 wizyt nie pokazuje mi jak tam mała się prezentuje i nie robi fotek tylko daje jakiś wydruk usg z parametrami, ja nie jestem jakas sentymentalna i specjalnie mi to nie przeszkadza ale dziwne to. Mam nadzieję na prenatalnym usg coś pooglądać poproszę o jakąś fotkę jedna w 3d, pierwsze 2 mialam w ramach nfz wiec nie dopytywalam o żadne 3d ale teraz już idę prywatnie to może się uda

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dopiero kilka minut po ósmej, a ja już siedzę wk**wiona. Dziś mam obciążenie glukozą, byłam w przychodni o 7:40, ale akurat weszła jakaś babeczka do pobrania i czekałam 15 minut na pobranie. Po czym pielęgniarka mi mówi, że oni już nie zdążą mi zbadać tej glukozy, bo jest za późno. Podobno lekarz zawsze mówi, żeby być tuż po 7 (super, mi nie powiedział) i chociaż punkt pobrań otwarty do 10:00, to kierowca po krew przyjeżdża o 9:30... ekstra. Powiedziałam, że mają robić, najwyżej na mnie poczeka.

Całe szczęście, ze ta glukoza jest smaczna, bo pewnie czeka mnie drugie badanie...

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Wi, brawo! Ja to jestem dupa wołowa w takich kwestiach i pewnie potulnie z podkulonym ogonem przyjechała bym jutro :P
    Mnie glukoza czeka w przyszłym tygodniu razem z całym pakietem. Nie wiem jak moje żyły to przeżyją :)

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ